63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Renault Agora
    Sziasztok! Lenne egy olyan problémám, hogy egy Krüger+ mod-os buszhoz csináltam egy Hamburg HOF filet, de nem tudom kiválasztani. Hiába megyek rá a hof választásnál a játékban, egy teljesen más, random hof file-t választ ki. Valaki tudna segíteni? Üdv.
  • nemeza
    Szia!
    Érdemes jól optimalizálni a modellt. Készül egy E94.60 pédául (JXbell, LnD) akik a textekre és a polygon számra is eléggé ügyelnek.
    A modellben érdemes előre gondolni arra, hogy mi az, amit szeretnél majd animálni a játékban, vagy vezérlést kötni rá (pl: gombok, kormányoszlop), esetleg önállóan textet cserélni rajta (tükör, világítás, szövegmező).
    Az ablakok és szövegek pl egy külön történetet megérnek, hiszen ahány kosz, eső, pára stb réteg, annyi síkra lesz szükséged.

A texteknél érdemes figyelni arra, hogy lehetőleg ami mindig látszik az kevesebb nagyobb fájlban legyen, ami ritkábban, az lehet külön. Fontos, hogy lehetőleg 2 hatványai legyenek a text méretek.

Ha a textekkel, modellel megvagy, akkor kell még scriptelés, és hangok.
    A script rendszer tanulható, ha van programozási háttered. Azért itt-ott kibukik, hogy ez egy alapvetően berlini városi buszok számára készült szimuláció.
    A hangok felvételéhez is kell eszköz, utána a vágásukhoz, scriptbe illesztésükhöz is kell némi idő stb.

Szerintem olyan 2-3 ember tudja időben is hatékonyan megcsinálni, ha már a modell első verziója megvan.
  • Biczike
    Oké meg mondom az őszintét én csak túrista gépet akarok készíteni. Van egy pár elképzelésem.
  • matesz19
    Oké, oké csak kérdeztem. :D

@jxbell: Oké, Bocsi. :)
  • generalGGabe
    Sziasztok!

Régen nem írtam Nektek, és most is egy szomorú okból kifolyólag írok:
    sajnos megkettyent a vinyóm, és minden omsis dolog, amit eddig csináltam odalett. Egy-két fotó maradt csak meg.
    Úgyhogy az Észak-Pest és Kőbánya retro pályáimat teljesen előről kell majd kezdenem.

Észak-Pestnél ráadásul már túl voltam egy-két komolyabb útker átépítésén is, amivel a mérete kisebb lett, és pontosabb is.
    Ami igazán fáj belőle, hogy istenigazából az útrész már csak Újpalota és a hídon túli rész volt, amit meg kellett volna csinálni.

Sajnos egyenlőre most nem is tudom újra elkezdeni, mivel vettem/veszek egy lakást, és annak a rendbehozatalával leszek elfoglalva egy darabig.
    Ha minden jól megy, akkor majd ősszel teljesen előről fogom elkezdeni az egészet.
  • padarmartin
    Felejtsük már el a vbusos modelleket...
  • jxbell
    Csak vbusból ne... Még csak gyakorlásnak se.
  • matesz19
    Nem lenne könnyebb neki vBus-ból, átkonvertálni egy buszt és azt csinálni amíg bele nem tanul a dologba? :)
  • BGergo
    Szerintem is lehet, és valóban készítsd el a buszt, majd aztán lehet valaki segít a scriptelésben.
  • TNH
    Igen, lehet. Elösször készíts el egy buszt, szerintem utána ráér a többi.
  • Biczike
    Mond el,hogy kell el kezdeni a többire majd rá jövök,nagy mágus vagyok e-téren.
  • Biczike
    Blenderrel lehet?
  • BGergo
    Ne várj sok mindent, ez nem egy könnyű feladat, elég sokat kéne most akkor írni neked hogy eltudj készíteni egy buszt. Meg kell tanulnod modellezni, majd scriptelni. Röviden és tömören.
  • Biczike
    Sziasztok van valaki olyan akinek van kedve el magyarázni,hogyan tudok OMSI-ba készíteni,busz?
  • reveszda
    nekem van pm-be írj
  • matesz19
    Jó estét Uraim!
    Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy nincs valakinek elfekvőben egy Piros Nógrád Volános logó?? Mert kellene az egyik festésemhez, de a Barátom (a google), nem akar segíteni... :( Előre is köszönöm a segítséget. :)
  • kem001
    Volt már másnál olyan hiba, hogyha rákattintok a csuklós parkoló buszra, amit én használtam, konkrétan felrepül az égbe? AI-nál nincs ilyen gond, de a sajátnál igen.
  • Geri556
    Omsi 2-ben mi a teendő, ha egy saját, új map rögtön betöltés után kidob "Fehler bei Bereichsprüfung" üzenettel ? Régebben mintha olvastam volna, hogy közlekedési lámpákat kell letenni, meg is csináltam, be vannak állítva, de nem igazán segít.
  • olimano2222
    Privát üzenet formájában,kimerítő választ adtam a kérdésre úgy gondolom.! csupa nagy betű használata helytelen,illetve nem ide való!
    Köszönöm!
  • TNH
    Azért, mert ez a szünet dolog teljesen off ebben a tobikban. Illetve tökéletes táptalaj egy vita kialakulásának.
  • olimano2222
    Üdvözletem,csupán azért mert volt benne olyan ami nem oda való! tessék elolvasni a szabályzatot! Önöknek is kellemes szünetet,ha most van!
  • Peti134
    Haló, kedves házigazda, az ON hozzászólásomat mért törölted?
  • matesz19
    Akkor adjátok ki úgy ahogy van... :D max. valaki gyárt rá menetrendet, aki ért is hozzá, oszt annyi meg egy bambi... :D
  • bpo451
    Nézd mrg a logfile-t. Amelyiknél errort ír azt töröld ki és jó lesz.
  • matesz19
    Sok készítő nem tesz rá koszolódást a buszra... Nem ez lett volna az első és utolsó buszocska amin nincs ilyen... Én sajnálom még hogy nem adtad ki. Pedig az Ikarus 556-os a kedvencem, az összes Ikarus közül és már nagyon vártam hogy kiadd. Esetleg egy Bétát nem tervezel kiadni, a jelenlegi állapotában??
  • Zoliikp
    Ahogy írtad, a projekt áll...
    Az 1 alá kezdtem el konvertálni, sok segítséget is kaptam, mégis a teszteléskor vagy ablakokon, vagy a kasztnin nem volt eső/kosz.
    Többször újrakezdtem a nulláról, de idő hiányában sose jutottam ezen a problémán túl.
    Ettől függetlenül elképzelhető, hogy befejezem a munkát...
  • Harmat Márk
    Sziasztok! mi van akkor ha Kispest pályán nem tölt be az AI? (Omsi 2)
    http://kepkezelo.com/viewer.php?file=zxdz3hkh3zerhfcdedlb.png
  • Fox44
    A műszerfal textúra engem érdekelne.:)
  • nemeza
    Ahogy nézem, a korábbi oldaladról le lehetett tölteni / vagy csak link volt?
    Most nem találtam működő linket.
    Igaz, hogy ütközéseket ki kellett kapcsolni, de egyébként egész jól nézett ki.
  • Sztivi05
    Pedig azt a pályát én nagyon vártam, sajnálom hogy nem tudni róla semmit :(
  • matesz19
    Sajnálattal hallom/olvasom ezt a szomorú hírt... :( Köszi az infót. :)
  • MEXXD
    Sajnos rég nem kaptunk híreket a srácoktól a pálya állásáról, szóval nem tudunk semmi biztos információval szolgálni nektek. :)
  • Geri556
    Fel és levehető hűtővédő gumi az Ikarus 250.59-hez. A jegyek melletti részre kell kattintani a felrakáshoz. A videóban látott hangfalat és műszerfal textúrát nem tartalmazza !

Letöltés
  • matesz19
    És a 31-es Út map-ról, tudsz valamit?? :) Mert a Bétán kívül, nem volt azóta se, semmi hír róla. :(
  • MEXXD
    A későbbiekben 76-es főút projekt. Hamarosan jönnek finomságok. ;)
  • LMG123
    MeXx készülő pályája.
  • Fox44
    A háttérben melyik pálya látható? Kép
  • padarmartin
    Nem szeretnék dátumokba bocsátkozni.
  • MEXXD
    Magyarország, Kádár-korszak,’80-as évek közepe. A legvidámabb barakkban járunk, valahol az Alföldön, tekintsünk bele a fejlődő Szántási életébe. Idegbajos vasutas a pálya készítője és alkotója, ismerjük meg első kézből ezt a múltból kiragadott magyar pályát közelebbről is!

(A cikk elolvasásához kattints a képre és ne felejtsd el értékelni sem.)
  • Fognar
    Kb. mikorra várható? :)