63332
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+ Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
Az OMSI-nak két verziója van, az egy és a kettő. Az egyben a kiegészítők többsége működik, a kettőben nem mindig. Mindenki mást mond, van aki szerint a kettő egy kalap híg trágya, míg mások szerint sokkal jobb az egynél. Az egyet mostanában elég sok helyen megkapni 1250-2000 Ft-ért (ebben van magyar verzió alapból), a kettő eredetiben azt hiszem őgy 8-9000 Ft. Utóbbit Magyarországon dobozos formában ha jól tudom, elég macerás beszerezni (fogalmam sincs, lehet-e a Wingbesttől rendelni).
Egyébként a kettő között az az érdemi különbség, hogy a kettő tudja kezelni a csuklós buszokat, részletesebb (és gépigényesebb) az alappályája, meg pár dologban más, amit átlag felhasználóként talán észre se fogsz venni. -
"OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC, CSEVEGŐ"
-
Üdvözlök mindenkit srácok!
Előre is elnézéseteket kérem, hogy ide pofátlankodtam de úgy gondolom ti vagytok a megfelelő emberek a problémáim megoldására!
Kamionozásról átszeretnék térni buszozásra és amielőtt élőben is kipróbálom azelőtt szeretnék játszani picit ezzel az Omsi-val.
A kérdésem és egyben kérésem is, hogy hol lehetne letölteni a játékot (lehetőleg magyar verziót)? Megkérlek egy annyival segítsetek légyszi, hogy másoljátok be a linket vagy privátban vagy itt.
Előre is köszönöm szépen és elnézést kérek, ha valami butaságot írtam!
További szép napot mindenkinek!
jungelharcos -
gabesz012 #52841 Pár napja tettem fel a citaro 3.0-t, ai-nak ugyan nem akarom használni, de marha jó lenne tudni, mi az ajtófék parancsa, ugyanis az sem úgy működik, ahogy eddig. A hangok viszont szokás szerint nagyon jók. :) -
Renault Agora #52840 Szia! Ha felraktad Morphi sound mod-ját, akkor a régi buszok már nem fognak működni. Az AI-nak erősen ajánlott olyan busz berakni, ami nincs moddolva. Ha nem raktad fel, akkor nem tudom. :( Üdv. -
fjx235 #52839 Beraktam AI-nak az MB-0530 3 doors.bus-t,és a betöltésnél a következő hibát írja ki:
Hiba:parancs"(L.L.bus_dooraft_sw)"(vehiclesMB_0530\scriptdoor.osc)
Változónév érvénytelen!
ez mitől van?
Ha a manuális ajtóst rakom be az működik,de csak az első ajtót nyitja! -
Omsi Off topicba válaszoltam! -
Harmat Márk #52837 a Bus simulator 2008-ban volt karbantartás de csak a baj volt vele -
Ez egy buszszimulátor, aminek a lényege a vezetés, nem a karbantartás hiánya meg a versenyautó-stílusú vezetés... -
Willy Wonka #52835 nem csak aszthitem h olyan mint az igazi, hatenrte kigyulladoztak -
Tudod, "barátom" a kigyulladás nem az OMSI része...
Felforrás van, de az a maximum.
Ha tüzet akarsz látni keres tűzoltó szimulátort. -
Willy Wonka #52833 az omsiban nem gyulad ki a 412???? mentem már vele csomót, de semmi!!! -
Ott van minden,de ugyanúgy semmi bemondás,illetve csipogás ha jelezték a leszállási szándékot.
-
padarmartin #52831 Mert módosult az IBIS.osc,másold a bemondásokat a busz Sound/Ansagen mappájába -
feltettem, sikerült is, de... a hangosbemondásom eltűnt -
padarmartin #52829 Szedd le ezt,és a leírásban benne van minden :) -
Ahha, köszönöm.
És a pause+kávéscsészés történet?:) -
padarmartin #52827 Mert az egyik a BUSE kijelzős buszokhoz való a másik meg a Vollmatrix kijelzős buszokhoz.
BUSE kijelző: A hofban azt adjuk meg a terminusoknál,hogy melyik pixel "világítson".
Annax kijelző: A hofban a szöveget adjuk meg amit kiküld a kijelzőre a gép.
Vollmatrix kijelző: Ugyanaz mint az Annaxnál,csak tudod variálni,hogy hogy jelenjen meg,félkövéren,középmagasan.
-
Akkor miért van hozzá a két változat?:) -
padarmartin #52825 Ugyanaz jó hozzá mint ami a "normális" buszokhoz. -
Pl. a számomra érdekes Freyfurthoz le lehet tölteni BUSE vollmatrix és
Busfanat vollmatrixhoz valósit is... -
csak a .hof fileokkal vagyok bizonytalan, a vollmatrixhoz külön tipus kell vagy ua ami a 'normális' buszokhoz is? -
norb82 #52822 Ha letöltöd a vollmatrixot a Citarohoz, ahhoz van leírás mit hogy kell csinálni. De egyébként ha megnézed a mappákat abban a zipben meg az omsi könyvtárat, látni fogod mi hova kerül. -
Sziasztok,
Abban tud valaki segíteni, hogy OMSI1 Freyfurt-ban, Citaro-hoz hogyan lehet vollmatrix modot betenni? (Ez az egész vollmatrixos mizéria nekem némileg átláthatatlan, milyen típusok vannak, mi kell hozzá, hogyan lehet egyéni kiírásokat létrehozni -láttam valahol egy 'pause' feliratot egy kávéscsészével pl:)
THX -
mzs2000 #52820 Köszönöm mindkét választ. :) (csak egyikre tudok válaszolni) -
Benya01 #52819 Nálam eredetileg is ment tökéletesen, azóta meg csak javult :D -
Steam által lehet frissíteni.
A javulás mindenkinél másképp mutatkozik, és erőteljesen függ a játék aktuális "hangulatától". (legalábbis nálam) -
mzs2000 #52817 Üdv!
Gondolkozok azon, hogy megveszem az omsi 2-t, de két dologra lennék kíváncsi még előtte. A dobozos változatot venném meg és azt is tudom majd frissíteni, valamint, mennyit javult a játék az új frissítésekkel? -
szivaktibor199 #52816 értem köszönöm -
Exportálásnál van olyan a felugró ablakban a jobb alsó sarokban, hogy options. Azon belül van olyan, hogy "Materials", ott állítsd be a Favor-nél a "Preserving texture coordinates"-t. Ha a másikon van, akkor szokta ilyen hülyén exportálni a material-okat. -
Attól függ mivel konvertálod át. -
Üdv!
Újra kellett raknom az omsit és pár beállítást nem mentettem el.
Tudna valaki segíteni abban, hogy a 280-as Ikarusnak melyik parancs működteti az összajtó nyitást illetve zárást? -
szivaktibor199 #52812 Sziaztok sketchUp bol 3ds be konvertálás során mitől mosódik el a textúra ?
sketchupba : https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10422925_731399503583932_5446467716974331071_n.jpg
3ds be : https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/t1.0-9/10313188_731399540250595_4088798051755045301_n.jpg
-
Zoliikp #52811 Azért itt válaszolok, hogy a többieknek is segítség lehet.
Az ajtó esetében a mozgató rúd az alap elem, melynek a középpontja maga a rúd közepe. Az animációhoz is ez az első koordináta.
Az ajtószárnynál viszont a középpont az a pont, ahol a rúd, és az ajtószárny összetalálkozik. ( A valóságban ez az alsó/felső gömbcsukló).
Ez a koordináta pedig az animációban a második elem.
A metódusát kell elfogadni:
a rúd mozgását követi le az ajtószárny.
Az eredeti elképzeléshez talán ez áll a legközelebb, hiszen ott három elemből áll, ami szebb ajtómozgást eredményez, viszont valamelyest bonyolultabb.
Ha valakinek, akinek ez ügyben már segítettem, és meg vannak a képek róla, esetleg feltehetné, mert újratelepítés után elvesztek az enyémek... -
fjx235 #52810 Azt hiszem egy időre felfüggesztem a próbálkozást,úgy látszik nálam van valami bibi,mert mindenkinél működik csak nálam nem,és egyenlőre nincs időm tovább próbálkozni!
U.i:mindent úgy csináltam ahogy kell! -
Érdekes, nekem még is működik. :D Az OFF topik csak bejelentkezés után működik. ;) -
halasgabor99 #52808 az off topic nem megy -
Geri556 #52807 Itt kifizetsz 30 eurót és már töltheted is. -
Vedd meg, vagy menj át az OFF topikba. -
tamas120 #52804 Írtam privátba!