63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Ikarusfan
    Az OMSI-nak két verziója van, az egy és a kettő. Az egyben a kiegészítők többsége működik, a kettőben nem mindig. Mindenki mást mond, van aki szerint a kettő egy kalap híg trágya, míg mások szerint sokkal jobb az egynél. Az egyet mostanában elég sok helyen megkapni 1250-2000 Ft-ért (ebben van magyar verzió alapból), a kettő eredetiben azt hiszem őgy 8-9000 Ft. Utóbbit Magyarországon dobozos formában ha jól tudom, elég macerás beszerezni (fogalmam sincs, lehet-e a Wingbesttől rendelni).

Egyébként a kettő között az az érdemi különbség, hogy a kettő tudja kezelni a csuklós buszokat, részletesebb (és gépigényesebb) az alappályája, meg pár dologban más, amit átlag felhasználóként talán észre se fogsz venni.
  • bolhalovas
    "OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC, CSEVEGŐ"
  • jungelharcos
    Üdvözlök mindenkit srácok!

Előre is elnézéseteket kérem, hogy ide pofátlankodtam de úgy gondolom ti vagytok a megfelelő emberek a problémáim megoldására!
    Kamionozásról átszeretnék térni buszozásra és amielőtt élőben is kipróbálom azelőtt szeretnék játszani picit ezzel az Omsi-val.
    A kérdésem és egyben kérésem is, hogy hol lehetne letölteni a játékot (lehetőleg magyar verziót)? Megkérlek egy annyival segítsetek légyszi, hogy másoljátok be a linket vagy privátban vagy itt.

Előre is köszönöm szépen és elnézést kérek, ha valami butaságot írtam!

További szép napot mindenkinek!
    jungelharcos
  • gabesz012
    Pár napja tettem fel a citaro 3.0-t, ai-nak ugyan nem akarom használni, de marha jó lenne tudni, mi az ajtófék parancsa, ugyanis az sem úgy működik, ahogy eddig. A hangok viszont szokás szerint nagyon jók. :)
  • Renault Agora
    Szia! Ha felraktad Morphi sound mod-ját, akkor a régi buszok már nem fognak működni. Az AI-nak erősen ajánlott olyan busz berakni, ami nincs moddolva. Ha nem raktad fel, akkor nem tudom. :( Üdv.
  • fjx235
    Beraktam AI-nak az MB-0530 3 doors.bus-t,és a betöltésnél a következő hibát írja ki:

Hiba:parancs"(L.L.bus_dooraft_sw)"(vehiclesMB_0530\scriptdoor.osc)
    Változónév érvénytelen!

ez mitől van?

Ha a manuális ajtóst rakom be az működik,de csak az első ajtót nyitja!
  • Fognar
    Omsi Off topicba válaszoltam!
  • Harmat Márk
    a Bus simulator 2008-ban volt karbantartás de csak a baj volt vele
  • Ikarusfan
    Ez egy buszszimulátor, aminek a lényege a vezetés, nem a karbantartás hiánya meg a versenyautó-stílusú vezetés...
  • Willy Wonka
    nem csak aszthitem h olyan mint az igazi, hatenrte kigyulladoztak
  • 0165
    Tudod, "barátom" a kigyulladás nem az OMSI része...
    Felforrás van, de az a maximum.
    Ha tüzet akarsz látni keres tűzoltó szimulátort.
  • Willy Wonka
    az omsiban nem gyulad ki a 412???? mentem már vele csomót, de semmi!!!
  • SirHiggins
    Ott van minden,de ugyanúgy semmi bemondás,illetve csipogás ha jelezték a leszállási szándékot.
  • padarmartin
    Mert módosult az IBIS.osc,másold a bemondásokat a busz Sound/Ansagen mappájába
  • SirHiggins
    feltettem, sikerült is, de... a hangosbemondásom eltűnt
  • padarmartin
    Szedd le ezt,és a leírásban benne van minden :)
  • SirHiggins
    Ahha, köszönöm.
    És a pause+kávéscsészés történet?:)
  • padarmartin
    Mert az egyik a BUSE kijelzős buszokhoz való a másik meg a Vollmatrix kijelzős buszokhoz.

BUSE kijelző: A hofban azt adjuk meg a terminusoknál,hogy melyik pixel "világítson".
    Annax kijelző: A hofban a szöveget adjuk meg amit kiküld a kijelzőre a gép.
    Vollmatrix kijelző: Ugyanaz mint az Annaxnál,csak tudod variálni,hogy hogy jelenjen meg,félkövéren,középmagasan.
  • SirHiggins
    Akkor miért van hozzá a két változat?:)
  • padarmartin
    Ugyanaz jó hozzá mint ami a "normális" buszokhoz.
  • SirHiggins
    Pl. a számomra érdekes Freyfurthoz le lehet tölteni BUSE vollmatrix és
    Busfanat vollmatrixhoz valósit is...
  • SirHiggins
    csak a .hof fileokkal vagyok bizonytalan, a vollmatrixhoz külön tipus kell vagy ua ami a 'normális' buszokhoz is?
  • norb82
    Ha letöltöd a vollmatrixot a Citarohoz, ahhoz van leírás mit hogy kell csinálni. De egyébként ha megnézed a mappákat abban a zipben meg az omsi könyvtárat, látni fogod mi hova kerül.
  • SirHiggins
    Sziasztok,
    Abban tud valaki segíteni, hogy OMSI1 Freyfurt-ban, Citaro-hoz hogyan lehet vollmatrix modot betenni? (Ez az egész vollmatrixos mizéria nekem némileg átláthatatlan, milyen típusok vannak, mi kell hozzá, hogyan lehet egyéni kiírásokat létrehozni -láttam valahol egy 'pause' feliratot egy kávéscsészével pl:)
    THX
  • mzs2000
    Köszönöm mindkét választ. :) (csak egyikre tudok válaszolni)
  • Benya01
    Nálam eredetileg is ment tökéletesen, azóta meg csak javult :D
  • 0165
    Steam által lehet frissíteni.
    A javulás mindenkinél másképp mutatkozik, és erőteljesen függ a játék aktuális "hangulatától". (legalábbis nálam)
  • mzs2000
    Üdv!
    Gondolkozok azon, hogy megveszem az omsi 2-t, de két dologra lennék kíváncsi még előtte. A dobozos változatot venném meg és azt is tudom majd frissíteni, valamint, mennyit javult a játék az új frissítésekkel?
  • szivaktibor199
    értem köszönöm
  • Ikarusfan
    Exportálásnál van olyan a felugró ablakban a jobb alsó sarokban, hogy options. Azon belül van olyan, hogy "Materials", ott állítsd be a Favor-nél a "Preserving texture coordinates"-t. Ha a másikon van, akkor szokta ilyen hülyén exportálni a material-okat.
  • Peti134
    Attól függ mivel konvertálod át.
  • bpo451
    Üdv!
    Újra kellett raknom az omsit és pár beállítást nem mentettem el.
    Tudna valaki segíteni abban, hogy a 280-as Ikarusnak melyik parancs működteti az összajtó nyitást illetve zárást?
  • szivaktibor199
    Sziaztok sketchUp bol 3ds be konvertálás során mitől mosódik el a textúra ?

sketchupba : https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10422925_731399503583932_5446467716974331071_n.jpg

3ds be : https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/t1.0-9/10313188_731399540250595_4088798051755045301_n.jpg

• Zoliikp
    Azért itt válaszolok, hogy a többieknek is segítség lehet.
    Az ajtó esetében a mozgató rúd az alap elem, melynek a középpontja maga a rúd közepe. Az animációhoz is ez az első koordináta.
    Az ajtószárnynál viszont a középpont az a pont, ahol a rúd, és az ajtószárny összetalálkozik. ( A valóságban ez az alsó/felső gömbcsukló).
    Ez a koordináta pedig az animációban a második elem.
    A metódusát kell elfogadni:
    a rúd mozgását követi le az ajtószárny.

Az eredeti elképzeléshez talán ez áll a legközelebb, hiszen ott három elemből áll, ami szebb ajtómozgást eredményez, viszont valamelyest bonyolultabb.
    Ha valakinek, akinek ez ügyben már segítettem, és meg vannak a képek róla, esetleg feltehetné, mert újratelepítés után elvesztek az enyémek...
  • fjx235
    Azt hiszem egy időre felfüggesztem a próbálkozást,úgy látszik nálam van valami bibi,mert mindenkinél működik csak nálam nem,és egyenlőre nincs időm tovább próbálkozni!

U.i:mindent úgy csináltam ahogy kell!
  • matesz19
    Érdekes, nekem még is működik. :D Az OFF topik csak bejelentkezés után működik. ;)
  • halasgabor99
    az off topic nem megy
  • Geri556
    Itt kifizetsz 30 eurót és már töltheted is.
  • matesz19
    Vedd meg, vagy menj át az OFF topikba.
  • tamas120
    Írtam privátba!