63332
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+ Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
De igen. -
Ezt nem oldja meg az hogy kivételekhez rakom ?? -
A DirectX meg azért hibádzik, mert valószínűleg nem eredeti az OMSId, ezért vírusnak érzékeli a DirectX megfelelő fájlját.
Utoljára szerkesztette: TNH, 2014.08.09. 16:12:50 -
Tierhold #53414 Akkor lehet tényleg egyedül vagy. Nálam valamelyik nap a Direcktx9 egy kínai szöveggel kidobott, azt még az Omsit is bezárta. De sokszor szokott lefagyni is ok nélkül, és sok helyen néha fel-fel dob 1-1 hibaüzenetet más pályákon... xD
Jó igaz, én egy olyan gyenge gépen üzemeltetem, hogy csoda, hogy egyáltalán így működik rajta az Omsi, főleg a 2 :D -
Nem csak nálad.:) A 2.1 óta nálam sincsenek gondok, ha feljön egy-egy hibaüzenet, az saját hibából van, mert én módosítottam valamit rosszul. Hasonló a gépem, mint a tiéd. -
Nem csak nálad. Ha az OMSI megkapja amit akar (eredetiség), akkor általában jól megy, mivel folyton le van patchelve, semmit sem töröl a vírusírtó, stb. (Megjegyzem, törttel is csak ritkán volt problémám...) -
Nekem ugyan ez a problémám . Állandóan DX 9 ablakot dobál fel . Amikor feldobja le okézom majd lefagy a kép , de a játék megy tovább . Ilyenkor lerakom asztalra, majd vissza és megjavul. Viszont ha jól vettem észre az utasok nem szálnak fel .
Egyébként én most raktam újra , másik meghajtóra és azóta dobálja fel ezeket a DX 9 ablakokat , szóval az sem segített. -
Routeres #53410 Lassan tényleg kezdem úgy érezni, hogy csak nálam működik rendeltetésszerűen a progi. -
Mindenkinél máshogy működik,ezt már megszokhattuk. Nekem néha egy-egy hiba üzenet és megy tovább.
Célszerű újra tenni,és egy kicsit ki tisztítani a játék mappát.
Oli -
De ez akkor is hihetetlen.... A fejlesztők fejlődéseket ígértek az OMSI2-be, az 1-hez képest. és íme az eredmény: egy nagy pofátlan visszafejlődés (a programozás terén)...... -
Térj vissza az egyre, a problémáid fele el fog tűnni, ezt szinte garantálom. -
Elegem van már ebből az utolsó semmirekellő, senkiházi OMSI-ból. Semmit nem változtattam a gépen, semmit nem csináltam rajta még csak bekapcsolva sem volt az utolsó buszozás óta, erre most belépve állandóan lefagy, hektikusan 2-3 perc után, 2-3 p után, össze-vissza DX9 hibákat dob fel, persze a logfile-ben a szokásos 3d device lost. Letöröltem. Jelenleg betelt a pohár, elszakadt a céra, egyelőre elfogyott a türelmem. Sok-sok kilométert, jó buszozást kívánok nektek!
Utoljára szerkesztette: Erlau Trans, 2014.08.08. 21:50:43 -
-
Tierhold #53404 Sajnos nincs, de nem lehetetlen. A következő adagnál, ami nem most lesz, majd elgondolkodok rajta :D -
peterovari #53403 Ehhez esetleg ailisted nincs? :) -
Routeres #53402 Vajon a kronológia fícsör mit szólna a különböző korszakok arculatához? :) -
Tierhold #53401 Üdv mindenkinek!
Nos egy nyári szünetet igénybe véve, nem bírtam ki a teljes nyárat, és unalmamban a nyáron kiadott Ikarus 250.59-est, és a szintén nyáron kiadott Mercedeseket is befogtam a Börzsöny Volán színei alá.
A 250-essel viszont egy kicsit elfantáziáltam, és egy kis korszakos festést találtam ki.
Tehát a Börzsöny Volán a kitalált világunkban a 2. számú Volánvállalatból kivált Volántársaságunk a Börzsönyben a '80-as években saját festésekbe kezdett, mely ezzel az egyszerű formával kezdődött: Kép
Persze aztán idővel a festést megfordították, hát, mert warum nicht és ez is lett belőle: Kép
A mai napig találkozni eme két festéssel a Börzsöny világában.
A rendszer váltás a '90-es évek elején apró "arculatváltást" jelentett a Börzsöny Volán számára, és a mázolmányokat átalakították egy kicsit: Kép
Aztán a '90-es évek végén döntöttek egy újabb mázolmány átalakításról, ami máig meghatározó a Börzsönyben, és ez az eddigi ismert festése is: Kép
A négy festés elérhető egy csomagban: Letöltés
És akkor lássuk tovább:
A Mercedes O405GN Márianosztra helyi járatára lett beszerezve, így annak megfelelően helyi járati festést kapott
Kép
Letöltés
A Mercedes O405GN2 már helyközi forgalomra lett beszerezve, így annak megfelelő festést kapott, ezzel pedig a Börzsöny Volánnak most már csuklós helyközi busza is van:
Kép
Letöltés
(Hogy ha már van új kiadás, akkor belinkelem a másik két posztot is, amibe az eddigi festések vannak, mert bizony azok nem vesztek el
, szóval a két poszt elérhető itt és itt )
-
alexander1993 #53400 Köszönöm. -
Ha a bus fájlban a busz a VMatrix.osc-t használja ezzel írd felül, ha Matrix.osc-ot használezzel. -
alexander1993 #53398 Helló! A szombathely 3.0-ban mit kell módosítanom, hogy az IBIS-ben is ki tudjam írni a 3A és 30Y járatokat?
Előre is köszönöm az esetleges segítségeket. -
Köszönjük... -
reveszda #53393 Sorry -
A bemondás hangjai egész egyszerűen azért nem működnek (példa alapján látom, hogy Szombathely), mert nem jó a HOF fájl. Az új kiadásban lett egy új vonal, ezért fel kellett vennem ezt is a HOF fájlba. Rámentettem, erre persze kiradírozta azt a módosítást, amivel a hangokat lejátssza Omsi 2-ben. Itt a jó fájl: :)
https://mega.co.nz/#!ogVCTAQD!eZ18owsibw4QxzcPJi2HZodHpguFkXFL0np5gTVBuC8 -
-
matec1996 #53390 Hello miért van az nálam hogy felraktam az OMSI2-őt és játszottam rajta és újraindittotam a gépet és nem indul :( mi lehet a gond?? :) -
Valaki tudna segíteni? Fonts mappába minden be van másolva. A buszok belső kijelzői működnek, a külsők nem. Se járatszám, se végállomás nem jelenik meg. Már újra telepítettem a buszokat módok nélkül az sem segített. -
Érdekes, asszem az hogy az IE ki van kapcsolva a win7-ben, az okozhatja a problémát... köszi.
Az utastáj. hangfájlok nemtalálása is elég fura nekem.... -
Szinte nekem is ezek hibák vannak a Logfile-ba Nem tudom mi baja . Folyton van valami baja . Nem értem hogylehet ezért pénzt kérni ?!!
. Alap Berlinben alap Man NG -vel mentem és mégis ezt csinálja.
( 2.1.004 verzió van fenn )
-
Routeres #53386 A második hibának vajmi kevés köze van az OMSI-hoz, az sokkal inkább oprendszerbeli gebasz. -
Az én OMSI2-őm is megbolondult.... Pedig pár napja telepítettem az SSD-re, és Délpest pályával indítottam, de szinte máris hülyéskedett... -.-
Folyton dobálja a Direct 9-es hibákat, (leggyakrabban azt amit te mutattál a linkben, de másféléket is) Nem tudnak működni hangos utastájékozó hangok, mert nem is találja, pedig ott vannak a helyükön!! (alap csuklós Man-nal is ez van....
) Mi ez így?!?!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!391 23:14:54 - - Information: Initialize Scheduled AI...
392 23:14:55 - - Information: Refresh All Vehicle Indices...
393 23:14:55 - - Warning: Did not find texture file "..\..\Anzeigen\Seitenschilder\\22.bmp"!
394 23:14:55 - - Warning: Did not find texture file "Linienlisten\Szombathely_ANX.jpg"!
395 23:14:55 - - Warning: Did not find texture file "..\..\Anzeigen\Seitenschilder\\25.bmp"!
396 23:14:55 - - Warning: Did not find texture file "Linienlisten\Szombathely_ANX.jpg"!
397 23:15:20 - - Warning: Soundfile vehicles\MAN_NL_NG\sound\D_Upshift_1-2_144.wav does not exist!
398 23:15:27 - - Warning: Did not find texture file "..\..\Anzeigen\Seitenschilder\\30Y.bmp"!
399 23:15:27 - - Warning: Did not find texture file "Linienlisten\Szombathely_ANX.jpg"!
400 23:15:46 - - Warning: Soundfile vehicles\MAN_NL_NG\sound\..\..\Announcements\\56-osok tere.wav does not exist!
401 23:15:50 - - Warning: Soundfile vehicles\MAN_NL_NG\sound\SD_druckregler_abblasen.wav does not exist!
402 23:16:57 - - Information: Closing actual map...
403 23:16:58 - - Information: Actual map closed!
404 23:16:58 - - Information: OMSI is closing...
Mit csináljak hogy megtalálhassa a hangokat?? Hihetetlen...
Sőt, minden pálya betöltése végén, az AI-k betöltése előtt ezt a hibát dobja, eddig SOHA nem dobta, pedig ugyanúgy volt telepítve az OMSI2, mint eddig is....
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Bár gyanítom, h a valós időjáráshoz van köze....
Katasztrófa ez így a játék.... Ilyen sok hibával ez nem program....
-
Most pedig ezt dobja fel . És kifagy ! Ez mitől van ? Mindíg talál valami problémát :(
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
generalGGabe #53383 én csináltam egy részletes leírást arról, hogyan kell sli-t gyártani.
www.omsiworks.hu
nem olyan bonyolult, egy-két sli után már percek alatt összedob az ember egyet. -
És miért kéne felülírni az eredetit? Simán bemásolod mellé, meg persze a hozzátartozó objektumokat is a megfelelő helyre, buszokhoz a hof fájlt és kész. -
koj #53381 Sziasztok! Hogy kell a játékba új pályákat telepíteni? Mert ha bemásolom a fájlokat (maps,... stb.) és felülírom az eredetit, akkor mindenféle hibát ír ki. -
Egy sima úthoz miért kéne szerkesztő? Kell két pont, két koordináta. Vagy ha járdát raksz rá, vagy egy felüljáróról van szó, akkor is. Az Árpád híd spline-ját (amin van út, villamos, járda, fémszerkezet), azt 10 perc alatt összeraktam. De ha nem megy, rajzold le az adott spline keresztmetszetét, és az alapján építsd meg.
Pályaépítésnél amúgy pont nem a spline készítéstől megy el a kedve, legalább is két pálya alapján én így érzem. Inkább attól, hogy a városi részeken 100 méterenként kereszteződés van, azokat összehozni (modell/spline-ból), a domborzatot megcsinálni...stb. Még az AI beállítása is sokkal rosszabb, mint egy összetettebb úttest megcsinálása. -
Routeres #53379 Olyan nem nagyon lesz, egy .sli-ben semmi 3D nincs, azt a játék generálja a megadott koordináták alapján. -
Ismerem a programot. Valójában én arra gondoltam hogy egy 3D-s nagyon egyszerűsített Sketchup kéne hozzá, szóval tulajdonképpen 3D-be megrajzolod az SPlinet vele. -
Routeres #53377 A spline készítés pofon egyszerű, csak koordinátákat írogatsz egy szöveges fájlba. Van hozzá progi is: katt -
Egy gyors kérdés : Berlin City bus (mercedes HH109_Stadtgelenkbus1992_HHA ) -ban a hangos bemondó és a következő megálló kijelző más pályákon működik ? ; mert én nem bírtam működtetni Berlinben. -
Csak az a gond, hogy mindenki belekezd valamibe, aztán félbehagyja (beleértve engem is) és nem feltétlen azért, mert beleununk, hanem mert tegyük fel SPLINE-okat kell csinálni, de pepecs munka, és elmegy a kedvünk tőle. Ha mindenhez meglenne a 3D-s, vagy legalább piszok egyszerűen használható (segéd)program, akkor mindenki úgy kezdene bele, hogy nem hagyja félbe, mert ha valami hiányzik, 5perc alatt összevarázsolja "oszt kész" (persze objektumkészítésnél az azért jóval több idő, ez csak egy példa volt).
Nekem konkrétan pont az SPline készítéssel gyűlt meg a bajom, nekem egyszerűen nem megy, de a kellő objekteket azért háttérben megcsinálom, hátha valakinek lesz egy kis ideje segiteni az SPlinekben(odavissza 12p menetidős pályáról beszélek).
Viszont nemrég elkezdtem megtanulni az OMSI szkrip-nyelvet, és egyébként nem is olyan nehéz, csak egy kis logika kell hozzá.
Mondjuk úgy, hogy 5 éve programozok hobbiból( C nyelvek) még könnyebb megtanulni.
A 280 ajtómóddal viszont nincs semmi kedvem foglalkozni, most inkább a Citaro módosítással foglalkozom, aztán lehet megint nekilátok.