63332
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+ Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
Ez igen! Nekem nagyon tetszik. Egy ilyen pálya is elkél már :D És a videón látszik, hogy minőségi lesz. Így tovább! -
Harmat Márk #53373 Rakd újra a mapot (objekteket,splineket és a mapot) -
Az Macko lesz, nem én. -
reveszda #53371 Ez miért van?: ,
Nemeza Projekt_Szczecin_4.0.1_HUN pláyáját felrakva ez fogadott! Főként az utakra értem -
Ott van minden a helyén a Fonts mappában, nem töröltem semmit onnan. Eddig működött. Milyen font fájlokat használ? -
Üdv!
A minap átraktam a GN2-ből a vezetőülést a GN1-be és azóta ilyen hibaüzenetet kapok: Fehler bei Bereichsprüfung: RH.Inherited. Minden fájlt, amit az ülés használ átettem, úgyhogy nem tudom, hogy ez a hiba mitől lehet. Valakinek valami ötlet? -
Le a kalappal :) Működik. Ezer köszönet! -
Örömmel látom a hosszabb autópályát,omsiban :) -
Régebben is akartam már róla képeket megosztani, de gondoltam jobb, ha inkább megvárom, amíg elkészülök az alapokkal:
-
Pl. a betűtípus nincs a Fonts mappába téve? -
gabesz012 #53364 Köszi, megnéztem, de azzal nem volt gond. Inkább töröltem is a mapot, mert mióta felraktam, már több másik pálya is produkálta ez a jelenséget. :/ -
Miért nem működik a gyári Mannok és a Mercedes O530 / O530G citaro buszok kijelzője? Ha Ibis-be írom ki a járatszámot és a végállomást nem jelenik meg semmi a kijelzőn, és ha a menüből választom ki a végállomást, akkor sem működik. Újra raktam már a buszokat, de nem oldotta meg a problémát. Többször is ezt a hibaüzenetet kapom: Logfile-ban is ezt a hibát írja: Fehler bei Bereichsprüfung: CV.Calculate
-
Routeres #53362 Ilyenkor felesleges lerakni a sárga nyilakat, legfeljebb csak oda, ahol nem egyértelmű a narancs jelzés.
Egyébként a narancsból is hajlamos feleslegesen sokat letenni bizonyos helyekre. Elméletem szerint ez azért van, mert a nyilakat a path-ok alapján generálja, tehát ahol irányváltoztatási lehetőség van, oda letesz egyet. -
Ez beszarás amúgy, hogy akármi van, tudod rá a választ. Természetesen működik! Nagyon köszönöm az 5letet! 
-
Netreg2 #53360 Nekem nem vagy ki, de minimum 2x mutatja átfedésben a megállókat, plusz a 3. naranccsal a járatom
-
Routeres #53359 Bizonyos OMSI 2-es pályáknál, a global.cfg-ben van egy [dynhelperactive] parancs. Ez egy nagyon hasznos feature, ezzel lehet bekapcsolni a dinamikus narancssárga nyilakat és a megállójelzőket, amiket a program a kereszteződéseknél / elágazásoknál / megállóknál generál, de csak az aktív járat vonalán lévőket mutatja.
Lehet érdemes lenne kivenni ezt a parancsot a problémás pályáknál, hátha megoldódik a lefagyás. -
Dettó. Sőt, Römerberg páyán dettó (OMSI2). -
Ha berlinben menetrend közben bekapcsolom a nyilakat, kifagy az egész játék.. Volt valakinek ilyen problémája? Mit lehet ellene tenni? :/ -
Valakinek nincs teljesen véletlenül Tisza Volános festése Ikarus C56-ra?? -
Orosz 200-as és a megfelelő/jó karbantartás nem szinonimai egymásnak. :)
@LMG:
nekem is nagyon sok pálya így szórakozott (főleg az 1-ben). Hiába raktam rendbe a parklist-et. Az OMSI1 működése teljesen hektikus volt nálam anno. A 2-ben is van ilyen, főleg a Dél-Pesten, a KöKi meg a Lőrinci temető/Szarvascsárda tér környékén belaggol. Akár éjjel is, akár nulla AI mellett is random. -
Ilyet akkor szokott csinálni, amikor a parklist-ben el van írva valami, akár egy üres sor van, stb. nekem akkor csinálta azt, hogy csak az alap tile-t töltötte be. -
Még sosem láttam/hallottam, hogy egy normálisan karbantartott busz normális körülmények között mindig ennyire nehezen induljon. De ezek szerint van ilyen, akkor nem volt igazam. -
gabesz012 #53352 Semmi baja a pályának, nem hiányzik tile, csak egyszerűen random nem tölti be őket. Ha elfogy az út, újra betöltöm a pályát, olyankor már megvan az előbb még hiányzó tile. A gépigényt meg nagyon elkiabáltam. :( Egy ideig megy normálisan, még a jobban telepakolt belvárosi részen/vasútállomásnál is, aztán utána szellősebb részre érve elkezd pattogni a busz, aztán gondol egyet, majd megint normálisan megy ugyanott, és fordítva is igaz, ha egy ideje jövök a külvárosból, akkor a belvárosi rész lesz játszhatatlan, ez mondjuk Dél-pestnél is így van az 1 alatt, egyszer végig lehet menni normálisan, máskor Kökinél behal az egész, ugyanazzal a beállítással/AI mennyiséggel (na de a 2-nél elvileg csak azokat a tile-okat tölti be, amire épp szükség van, ezért is fura). Ez így sajnos felejtős számomra, pedig simán top5-ös pálya lenne. :) -
gabcsibkv #53351 Köszönöm.
Van még néhány kereszteződés amely hiányos vagy (el van tolva, hézagos):
7-es vonal > Kép1
Újtemető felé Nyugdíjasotthon után és a Sportelep kereszteződése
35-ös vonal > Perin-híd után is
Én az alaptelepítőt tettem fel 3.0-sat, eddig meg nem volt fent egyik verzio sem ebből a pályából.
-
De, reális. Egy szívómotorosnál, hidegindításnál az. -
Edmond14 #53349 Editorban a váltót hogyan tudom megforgatni úgy hogy ne a végénél legyen a piros nyíl hanem máshol is? -
alexander1993 #53348 Rájöttem, Ctrl gomb a megfelelő. -
alexander1993 #53347 Hello! Az OMSI 2 Editorban melyik gombot kell lenyomni, hogy az úti spline-okat illetve objektumokat összeköthessem?
Előre is köszönöm az esetleges segítségeket. -
Ha már a Postának is van T5 facelift, akkor legyen majd Börzsönyben is... :D
-
KÖszi, még annyi kieglészítés, hogy véletlenül végül találtam egy leírást, ahol írták, hogy sebességbe kell tenni, gázt fémig nyomni és úgy indítózni és gyakorlatilag jah, egy 10-15mp-n belül beindul (időjárástól függően) -
Sebességbe kell tenni (manuális), és akkor kell indítózni. Ha úgy se megy, told fel az időjárás beállításokban a hőmérsékletet. Nem túl reális, de 60°C-on egy pillanat alatt beindul. Mint ahogy már -10-nél fél-egy perc kell. (Mármint az nem reális, hogy 20 fok körül 10-20 mp-ig kell indítózni).
A keresés funkció nem szűnt meg, a jobb felső sarokban van. Ha belekattintasz, felhozza alatta, hogy topikok/hozzászólások közt keressen-e. -
Helló. TITA féle 280-as Ikarus-al kapcsolatban kérdezném, hogy mitől lehet az, hogy nem akar beindulni? Indítózik egy fél mp-ig majd semmi. Próbáltam már megoldást keresni (itt miért szűnt meg a keresés funkció?), de eddig mindhiába. Segítséget előre is köszönöm! -
gabesz012 #53342 Gratula a 3.0-hoz, baromi jó lett. Én utoljára még 1 alatt próbáltam az első megjelent verziót, azóta baromi sokat fejlődött (és a 2 alatt még aránylag normálisan is fut). Csak nálam valamiért nem tölt be tile-okat, így valahol mindig elakadok. Log file-ban nem igazán láttam, hogy hiányolna valamit, többször újra felmásoltam, de ez sem oldotta meg eddig... Korábbi verzió nem volt fent. -
SCENERYOBJECTS -> SZOMBATHELY -> KEREK
Kiskar.sco -> írd be a [nocollision] parancsot és ments
Nagyk.sco -> ugyanezt
Nagyk2.sco -> ugyanezt
Ez megoldja a problémát.
Valamint, a néma hangosbemondás probléma megoldásához itt a kulcs, egy módosított HOF fájl. :)
https://mega.co.nz/#!ogVCTAQD!eZ18owsibw4QxzcPJi2HZodHpguFkXFL0np5gTVBuC8 -
gabcsibkv #53340 Természetesen.
Kép1
Kép2
Kép3
Kép4
Kép5
Kép6
Kép7
Kép8 -
Esetleg egy képernyőmentést tudnál róla mutatni, hogy könnyebben utána tudjak nézni?
-
gabcsibkv #53338 Szombathely 3 pályánál 56-osok tere és Aluljáró között beleakadok/elakadok az út közepén és az aluljáró megálló után is. -
Sötét Vas megye. :D (valamiért angyalbőrben ezt mondtuk, okát nem tudom)
A készítőknek minden elismerésem, erre már lehet mondani, hogy élethű.
Valami ilyet akartam Gyöngyösön, csak elfogyott a kedv, és az idő. -
Velem akkor volt ilyen, mikor PNG-t paint-tel módosítottam. :) -
Szerintem a készítő nem tervezi a Szombathely 3.0-át a régebbi OMSI-ra visszahozni. A Rába Premierről sajnos rég kaptunk infót, de reméljük, hogy a készítőnek a nyár folyamán is volt ideje és haladt vele. Ígéretesnek tűnik. :)
,