63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• gabesz012
    A micsodám tele van már a 2-vel. Most éppen az AI autók kerék eltűnése jött elő, pedig semmit nem módosítottam, egyik indításról a másikra hülyült be. Arra emlékszem, hogy régebben másnak is előjött ez, van is rá megoldás, de most nem találtam meg...

A másik a játékvezérlő. Egyszerűen nem lehet normálisan vezetni manuális buszt kéttengelyes pedállal. Lát egy nem létező axis-t, amire muszáj vagyok a kuplungot rakni, ugyanis billentyűre/játékvezérlő gombra nem engedi tenni (vagyis engedi, csak egyáltalán nem érzékeli, ha lenyomom), ha meg üresen hagyom azt a tengelyt, kidobálja a sebességet (automata kuplunggal is). Kb. 35%-ig nyomott gáz fölött egyre durvábban elkezd csúszni a kuplung, 50%-ig nyomott pedál mellett már csak pörög a motor, mintha teljesen ki lenne nyomva a kuplung. A seperated axis úgyszint nem játszik, azzal még ennyire sem lehet beállítani.
  • Harixis
    Egy aprócska dolog böki a szemem és erre ha lesz lehetőségetek javítsátok ki légyszi. Albás színek pompázik, de mégis Vértes Volánnak an tulajdonítva a csomagban létező DUD-497. Ez a busz még mindig tudtommal Albás ez egy kicsit zavaró. Illetve másik dolog ami tegnap első futásnál feltűnt kissé talán halknak hallom a busz hangját. Ezeket leszámítva az előző megjegyzésemmel még mindig ugyanaz a véleményem.
  • TNH
    A másik fórumon már megjelentek.
  • generalGGabe
    ez überfaszán néz ki!
    lehet többet tudni róluk?
  • Harixis
    Gratulálok ehhez a modellhez! Nekem nagyon bejön. Jó pár évet utaztam-e típussal pontosabban az Albás DUD-492-vel ami anno még kislángi volt. Hadd kérdezzem e típusból meglesz a 256.42-es változat is? Most ki is próbálom....
  • jxbell
    Kérdezni lehet, de úgysem tudunk rá válaszolni. Most amúgy is félre van állítva a busz.
  • kem001
    Megjelenési dátumról nem kérdezünk!
  • nike02156
    Helosztok
    A e94 mikor lesz kész?
  • Edmond14
    Hogy lehet OMSI 2 Editorban megoldani. hogy az AI-k sávot váltsanak?
  • kem001
    Ha elolvastad volna a busz topikját, ki van írva, hogy csak 2. résszel jó, és kell hozzá az Omsi 2 féle O305 fizetős kiegészítő!
  • nike02156
    helosztok
    a man ül nekem omsi 1-ben nem müködik de miér nem?
  • Renault Agora
    Azt hiszem ez az. Üdv.
  • Banderasbkv
    Nagyon kemény! Gyönyörűek!
  • gibanica
    :)

Utoljára szerkesztette: gibanica, 2014.09.07. 14:39:59
  • vertexx
    Sziasztok! Összeraktam egy új és komolyabb gépet és újra szeretném rakni az OMSI 1-et de már az elején nem engedi frissíteni 1.01-re,van valami ötletetek,hogy ez miért van? Illetve az összes többi frissítést honnan tudnám letölteni? Érdekes,hogy az OMSI 2-nél nincs ilyen probléma,ott minden magától megy! :)
  • Stormtrooper 01
    Írtam neked privát üzit !
  • Fdm019
    Nincs.
  • matec1996
    Hello sziasztok!! azt szeretném kérdezni hogy a Rába Premier mikorra várható kb??
  • Harmat Márk
    (Nem úgy értettem)
    olyan soundmod van-e amiben 3 atós citaro-nak manuálisan nyithatók az ajtói (és OMSI 2)
  • Routeres
    Azt is írja a játék indításkor?
    Mert ha eredeti, akkor egyszerűen fel kell rá rakni újra az 1.04-et, aztán meg akár az 1.06-ot is, lehet valami félrecsúszott időközben, nem tudom. Viszont ha tört, akkor szinte biztos, hogy feltetted az 1.04-es frissítést, majd crackelted az 1.01-es crack-kel, és az ugye úgy nem jó. Ha utóbbi a helyzet, akkor gondolom egyértelmű, hogy az OFF-ban folytatjuk a dolgot.
  • nike02156
    de viszont 1.04 verzio van
  • Routeres
    OMSI-d verziója?
    A hidegindítás, animált váltó, stb. funkciók miatt valószínűleg legalább 1.04-es frissítés kell hozzá.
  • nike02156
    mit csináljak hogy münködjön a omsi 1-ben a 256?
  • Tierhold
    Jó ötlet, ha vissza szerzem a kölcsönbe lévő vinyómat, azon fent vannak a retró Ikarusok, 250-es meg 255-ös, arra is hamar feldobom a megfelelő festéseket. A közlekedési központos 2015-től fog élni, így addig lehet várni vele. A 2000-es évekre pedig, még azért a Börzsöny, mint kis Volán a Mátrához, Hatvanihoz hasonlóan működne. Tekintve, hogy én max a Citaro 1-esekig festem a Börzsöny Volán színeit, annál modernebbet már nem igen akarok, addig pedig amit csak lehet. Jelenleg is a MAN ÜL meg az Ikarus 256.44 már meg van.
  • Routeres
    KMKK-hoz nem találtam színtervet. A logón található 5 hideg színtől meg rosszul vagyok. :)
    De pont ezért lesz többféle ailist, hogy lehessen válogatni.

A legtutibb mondjuk az lenne, ha a kronológiával meg tudnánk oldani a társaságok váltásait. Pl. 80-as években Börzsöny Volán régi színtervvel, 90-es években dizájnváltás, aztán a 2000-es években átveszik a környező volánok (Volánbusz, Nógrád, meg ami még arrafelé van) a térséget, a depó leamortizálódik (pl. benövi a gaz), 2014-től meg ez közlekedési központos izé lenne. Ezzel együtt a térség is változhatna, olyan mértékben, hogy megszűnik a szénbányászat, villamosítják a vasútvonalat, utakon új aszfalt, autótípusok is változhatnak a korszakok alapján, stb.

A fent említettek szerintem egytől egyik megvalósíthatóak, csak rengeteg plusz munka, illetve a kronológia módot sem ismerem még annyira, fősuli mellett meg aztán piszkosul nem tudom mennyi időm jut erre a hobbimra. :)
    De jó ötletnek tartom, és ha a soron következő release-be nem is tudom betenni, egy későbbibe simán el tudnám képzelni. Lehetne a pályát is bővíteni új részekkel, bírja az OMSI, ez nem akadály.

Halljam a véleményeket! :)
    Utoljára szerkesztette: Routeres, 2014.09.06. 21:43:19
  • MineHeadHun
    Kemence a Volánbusz területe, mivel Pest megyében van, de viszont Parassapuszta felé már a Nógrád Volán is szokott járni(mIvel nógrád megyében van már Parassapuszta, de Bernecebaráti Pest megyéhez tartozik). Ezt onnan tudom, hogy most nyáron voltam Bernecebarátiban táborozni az iskolával, voltunk Kemencén, voltunk Parassapusztán és Šahy-ban(Ipolyságon).

A Börzsöny nagy része a Volánbuszé, mivel a 332-es és a 355-ös busz szokott Kemence felé járni, és elég nagy részét bejárják Börzsönyt (332: Vác–Rétság–Bernecebaráti–Szob, 355:
    Zebegény–Szob–Parassapuszta, oh.–Drégelypalánk)
    Utoljára szerkesztette: MineHeadHun, 2014.09.06. 21:33:11
  • Tierhold
    Így tekintve Kemence még nagyjából a Volánbusz területe, de lehet hogy már a Nógrád Volán területe. A Nógrád Volán pedig a Mátrával Agriával, Hatvanival, és Jászkunnal együtt alkotják a Középkelet-magyarországi Közlekedési központot. Az Észak-magyarországi KK-t a Borsod, Szabolcs és Hajdú volán alkotja. De ha már fiktív Börzsöny, maradjunk a jó öreg Volánoknál. :D
    Utoljára szerkesztette: Tierhold, 2014.09.06. 21:23:36
  • Routeres
    Én aztán pláne nem vágom ezt a közlekedési központos hülyeséget, láttam egy ilyen mintát a neten, tetszett, megnéztem a térképet, merre megyünk nyaranta Kemencére? Északra. Hogy hívják ezt a valamit? Észak-magyarországi KK. Minden klappolt, megcsináltam. :)
  • nike02156
    a hiba amit ki ir zuffrige valami ilyesmi hiba
  • Tierhold
    Nem rossz, de nem inkább a Középkelet-magyarországi Közlekedési Központhoz tartozna inkább a Börzsöny, területileg?
    Utoljára szerkesztette: Tierhold, 2014.09.06. 20:58:08
  • LnD
    Egész jó lenne ez a 256.44, ha nem lenne végig dobogós illetve szerintem a pilótafülke is eléggé fiktívre sikeredett: váltóbot hátrébb van, pedálok szélesebbek (+gázpedál teljesen más), bal oldali panelben is van némi eltérés, sofőr mögötti térelválasztó sem ilyen szokott lenni. :) Érdekes típusnak sikeredett. Ha esetleg van olyan busz a valóságban, ami ellentmond az írásomnak arról szívesen megnéznék képeket.
  • nike02156
    most megprobálom amit montál és azután le irom
  • Stormtrooper 01
    Nálam is jól működik Omsi1-ben a Ikarus 256.44 / 256.44D,próbáld meg letölteni mégegyszer innen,hátha valamit nem jól másoltál be. Amúgy mi az a hiba amire hivatkozol mert azt nem írod,egyik irásodban sem.
  • nike02156
    tudok segiteni?
    a 256 nem akkar münködni mit csináljak?
  • Routeres
    Új flottaszín Börzsöny 2-re. :)

• nike02156
    de akkor mi lehett a baj bpyfan?
  • gabesz012
    Felteszem neked fordítva a kérdést és akkor a válasz is meglesz sztem. Létezik a valóságban manuális Citaro?
  • bpyfan
    Nálad van a hiba mert az OMSI1 is tökéletesen kezeli a 256.44D-t.
  • Harixis
    Sziasztok! Vidéki gépemre raktam rá az omsi2t. Sajnos a monitorom régebbi csak 1024*768-as maximum felbontást bír. Ezzel e beállítással igen nagyon össze van gányolva a főképernyő, jóformán alig tudok rajta valamit csinálni, mert minden egybe folyik majdnemhogy. Omsiban lehet képernyő beállításon variálgatni? Mert ez így nagyon gáz. Neten keretem leírást de nem találtam.....
  • Fdm019
    Azt írták, Omsi 1 és 2 kompatibilis a komplett busz. Nekem omsi 2-őm van, 1-ben nem tudom. Próbáld ki!

Utoljára szerkesztette: Fdm019, 2014.09.06. 12:57:43