63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Harixis
    Köszönöm! Sajnos időm most nem engedte, hogy tudjak vele foglalkozni, annyi, hogy a mappája megvan de semmi több talán egy csempe van lerakva és kész. Segítség azonban az, hogy azóta frissült az utcanézet így olyan objektumokat is be tudok tenni amit eddig nem. Hogy mikorra lesz kész a teljesen jó kérdés.....lehet soha......remélem persze nem így lesz, de e eshetőség is benne van a pakliban.
  • Zoliikp
    Az lenne a legjobb, ha a modellező programoddal átállítanád az objektum koordinátáit.
    Ez alatt azt értem, hogy a középpontját úgy mozgatod/forgatod, hogy pontosan középre essen. A lényege, hogy a tengelyekkel hozd szinkronba.
    Ugyanis ezek alapján generálja a játék a bounding-box keretet...
  • Wenterman
    Valaki tudja az én kérdésemre a választ? :D
  • nemeza
    OMSI verzió? Pálya? OMSI2-vel tuti jó, de 1.04 kell hozzá azt hiszem, vagy 1.06
  • Tomi20000
    Már sokadszorra kérdezik ezt, tessék:
    Sima kék: https://www.dropbox.com/s/3nm8fsixk8nk32z/OMSI%202%20IK%20bolygo.rar?dl=0
    Piros hetes: https://www.dropbox.com/s/lg9pgnnqhf7jfbc/OMSI%202%20IK%20280%20Gyors.rar?dl=0
    Készítette: RyanRSVG
  • Wenterman
    Sziasztok! Letöltöttem az omsicenterről az ikarus 412-őt de van vele egy kis gond.Az utasok nem jeleznek ha le akarnak szállni.Valaki tud segíteni ebben?
  • GLevi10
    Sziasztok.Tudtok-e Ikarus 280.70E-re BKV-s festést?
  • Tomi20000
    Azt javaslom, hogy töltse le máshonnan a pályát. Ha így sem jó, másoljon be egy kiírthoz hasonló objektumot a többihez és azt nevezze át. Amúgy hogy halad a fehérvári 43-44-es vonalakkal? Van már olyan állapotban, hogy kaphatunk róla képet?
  • bkvbusz
    köszi. Hibátlan ötlet, kipróbálom.
  • Harixis
    A Karbowo pályánál egy olyan hibaüzenet jött elő amit nem tudok mire vélni. Betöltés során hiányol objektumokat holott az ott van ahol kell legyen, 2 ilyen objektumomra is kiír hibaüzenetet. Tudtok rá valami javaslatot, hogy ne írja ki a hibaüzenetet rá?
  • BetaIkarus260
    Valaki meg tudja mondani ,hogy miért hoz ki hibaüzit az omsi2 a délpest betöltésénél?
  • Ikarusfan
    Lehet, hogy a modellról lelóg egy rész, és amiatt nagyobb a bounding box. Egyébként az sco fájlban belehet állítani a [collisionmesh] nevű paranccsal, hogy milyen modell legyen az "üktözési modell". Mondjuk nekem sose működött. Van még olyan lehetőség, hogy a [nocollision] paranccsal kiiktatod a modellel való ütközést. (A parancsok neveit lehet nem pontosan így betűzik.)
  • Rasy
    Köszi szépen! :)
  • Harmat Márk
    Feltöltöttem Mega-ra https://mega.co.nz/#!ZtlBgBLQ!HtPY8DpxTCQYCZ9vmNlsTBDp7-Ros3N-bU4W_n6IlWE
  • Rasy
    Omsi 1 alá miért nem lehet Délpestet letölteni??
  • bkvbusz
    Egy google Earth-ről leszedett épületnél?
  • TNH
    A *.bus fájlban lehet állítani.
  • bkvbusz
    Igen. El van fordulva a bounding-boy és nagyobb is. Ezzel mit lehet kezdeni, hogy jó legyen?
  • Tomi20000
    Harixis, hogy halad a fehérvári 43-44-es vonalakkal? Van már olyan állapotban, hogy kaphatunk róla képet?
  • reveszda
    ok mükszik, azt leszámítva, hogy néha önállósul a kormány és egy 1mp-re magától elforog valamerre!
  • Harixis
    Régebben próbálkoztam a bécsi pálya feltelepítésével, de sehogyan sem sikerült. Odáig eljutottam ahol kéri a felhasználónevet és a jelszót, ezeket el is fogadta, de onnantól kiír egy hiibaüzenetet és nem tudom tovább folytatni a telepítést.

• Harixis
    Ez nagyon szép! Kitartást a felújításhoz!
  • Ikarusfan
    Ez a 280.02-nél is fennállt. Az az oka, hogy azon a részen valamiért rosszul van feltextúrázva a modell.
    Ezen te nem fogsz tudni javítani, legfeljebb ha visszakonvertálod az o3d fájlt, teljesen jól feltextúrázod abból az 5-6 textúrából az adott modellt (bort_n egyébként), és visszarakod a játékba. Erre azért a modderek se nagyon vállalkoznának.
  • Gonosz Ördög
    Sziasztok!
    Azt szeretném megkérdezni valakitől,persze aki tudja,hogy a Ikarus 280.70E bolygóajtós busznál és a 280.70B-nél is,
    ugyan úgy a bal oldalon a csukló után a kerék feletti részén, a felírat elnyúlt és hiányos,ezt a részt a karosszériának lehet valahogy orvosolni?
    Hogy normálisan legyen látható?. Válaszokat előre is köszönöm !
    Itt egy kép róla :

• Ikarusfan
    Például a fórumon, privát üzenet formájában
  • Harixis
    Sziasztok!
    Valaki megtudná adni Waterloo21 elérhetőségét, amin biztosan válaszolni is fog? Köszönöm!
  • Zoliikp
    Inditsd a játékot a -debug paranccsal.
    Ha minden igaz, kék vonallal jelölve "láthatóvá válik" az objektum boundix-box kerete.
    Véleményem szerint most jóval nagyobb a kelleténél...
  • bkvbusz
    Google Earthből lementettem jópár Budapesti épületet. Beimportáltam, átalakítottam, nornális, élethű méretekkel rendelkezik.
    Tök jó néz ki a pályán.
    De ha el szeretnék menni mellette, állandóan láthatatlan falba ütközök. Ez vajon mi lehet?
  • Haulin
    sachsen anhalt pályát honnan lehet letölteni omsi 2höz? a meglévő linkek nem működnek
  • bolhalovas
    Igen, teljesen le volt padlózva a fék.
  • reveszda
    Oké megnézem, neked is a Gáz/Fékkel volt baj?
  • bolhalovas
    Szia!
    Ez nálam is előjött, amikor megvettem a DFGT-t. A játék beállításainál, ahol ki lehet választani a játékvezérlőt, ott van egy olyan rész, hogy Aktív. Na ez csak annál a játékvezérlőnél legyen kipipálva, amelyiket használod, tehát a régi kormányod ne legyen bejelölve, mert az zavar be.
  • Zoliikp
    Félreérthető lehetett, amit írtam:
    készítettem animációt, a saját magam konvertált buszokhoz.

Viszont, ha "kezembe kerül" a komplett ajtó (textúrákkal ellátott X-, vagy 3ds fájl), akkor javítható a meglévő mozgás....
  • gabesz012
    Meg a scriptek egy jó részét, de jogos, nem írtam oda, hogy a modell nem tőle származik. :) Lényeg a lényeg, hogy várós.
  • GLevi10
    Sziasztok.Esetleg tudtok-e Ikarus 280.76b-re BKV-st festést.Előre is köszönöm.
  • BetaIkarus260
    Valaki adna egy linket a bolygó modra (ikarus 280.02 bkv). Ja és lehetne olyan oldal amelyre nem kelll regisztrálni. Előre is köszönöm.
  • norb82
    MAN SD 202 :)
  • GLevi10
    Sziasztok.Tudtok-e valami jó buszt?
  • BPI1184
    A Solarisokat alterr-ék készítik, Morphi csak hangot készít hozzá.:)

[URL=http://www.omnibussimulator.de/forum/index.php?page=Thread&threadID=26985][/URL]
  • Routeres
    Szerintem a driver a ludas. Haverom most vett G27-est, és neki is problémái voltak. Próbáld az 5.10-es verziót, az régebbi, de pl. az én DFGT-m csak azzal működik.