63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Gonosz Ördög
    Ha a Fikcyjne Pomorze 3 -as Kabrowo pályára gondoltál írásodban,nekem rendesen tölti be a játékot,nem jelez semmi hibát.
    Nekem egy gondom van a pályával így elsőre,nekem akárhogy állítom Omsi2-nél, a beállításokat,akadozva tölti be a további útszakaszt amerre mennék. Már nem egy és nem kettő beállítást állítottam a csúszkákon össze vissza de sehogy nem akar normálisan,akadás mentesen betölteni
    a további útszakaszt. Próbáltam Omsi 1-ben is,ott is akadozik útbetöltéskor,de még tán ott tűrhetőbb játszható,ha nem veszem figyelembe az akadozást.
  • Gonosz Ördög
    Én is kipróbáltam ezt a Redercs pályát,nekem elöszőr mikor letöltöttem az játék betöltés közben nem dobot hibát,de utána az egész képernyő fehér volt. Gondoltam egyet,mert amúgy is kiszerettem volna próbálni a Fikcyjne Pomorze 3-at,na azzal rendesenmajdnem mindent betöltött a Redercsnél,de még úgyis egyik menetrendszerinti járatnál,részénél,teljesen fehér volt,se út,se fű,semmi. onnantól nem is tudtam tovább menni. Esetelg próbáld ki úgy hogy ami a Fikcyjne Pomorze 3 mapában van cuccok,másold be a játékba,hátha javul a hiányzó fájlok amit említettél. Amúgy tényleg elég béta verzió még,a Redercs pálya mert tippelni kellett némely elágazásban merre is menjek,mert nem volt semmi útvonal jelzés merre is haladjak tovább.
  • Harixis
    Látom ti tudtok képfeltöltés.hu-ról képeket belinkelni, nekem ezt engedi. Miért?
  • Harixis
    Karbowo pályát újra letöltöttem máshonnan és felraktam, de 2 hibaüzenet még mindig kiír csak nem tudom mire mikor minden megvan. Editorban semmi nem töltődik be, omsiban meg nem tudok végig menni, mert elfogy alólam az út. Miért van ez szerintetek? Minden megvan, de szerinte mégsincs meg. Mit lehet ilyenkor tenni, hogy ne legyen gond?
  • gabesz012
    Van valakinek átkonvertálva, (működőképes) Landkreis Gliesen a 2 alá? Nálam nem tudja betölteni az editor, a kevés ram miatt... Konvertáláskor csak a global.cfg változik meg? Mert akkor azt megköszönném, ha valaki feltolná valahova. :)
  • Fognar
    Ha szabad ötleteket mondani: A nyitható fülkeajtón legyen egy jegylyukasztó :) És szerintem nem muszáj engedély a futárhoz, elég, ha megemlíted a készítőket, de ebben nem vagyok biztos. :|
  • MEXXD

Amíg a költözés tart, addig az OMSI+ fejlesztési kérdőív eredményei alapján nekiálltunk átdolgozni az oldalt. Csapatunk alaposan fontolóra vett minden javaslatot, így született meg az új dizájn, amely minden tekintetben jobb, szebb és több lesz elődjénél, de többet nem szeretnénk elárulni, ízelítőnek legyen ennyi elég...

Köszönjük a türelmeteket, hamarosan újra találkozunk!
  • Routeres
    Még mindig a hivatalos fórumról.
  • fcbarcelona1
    Sziasztok!
    OMSI 2-höz honnan tudok letölteni buszokat meg pályákat?
  • bpyfan
    Ha elkészül engem egy kabin mod érdekelne egy ajtó mod-al együtt. Nagyon irritál ez az orosz kabin.
  • reveszda

• reveszda
    Előbb ki lesz adva ahogy haladok, és igen lesz a tervek szerint kijelzős is, csak annyi a baj, hogy nem érzékeli a textúrát az átkonvertált modell... Úgyhogy most ezen vagyok leragadva, de ha erre rájövök és meglesz kiadom természetesen bolygóajtósan, sajna futár nélkül mert engedélyt nemtudtam egyeztetni.
    UI: rossz a válasz, nem magamnak hanem FOGNARnak
    Utoljára szerkesztette: reveszda, 2014.10.25. 12:41:54
  • Fognar
    De régóta vártam, és végre kész :OO
    Én örülnék a futárnak :) És amúgy kijelzős lesz, vagy marad táblás? Valamint bolygóajtós lesz, vagy ráncajtós? :)
    Szerk.: Látom bolgyóajtós, és első látásra mintha kijelzős is lenne :D
    Utoljára szerkesztette: Fognar, 2014.10.25. 12:28:07
  • reveszda
    Azon spekulálok jelenleg, illetve azon dolgozom, de a fülkefal 100% lesz benne, futár mostani kiadásban még lehet csak objektként, a fülkefal már kész:
  • bpo451
    Mátrix kijelző kerül bele esetleg?
  • reveszda
    Örömmmel jelentem, elkészültem az ikarus 280 BKV új változatával mely tartalmazza tartalmazza a fülkefalat is, illetve ha kapok engedélyt akkor futár is belerakom. Kiadás a délutáni órákban!
  • reveszda
    Te hogy oldottad meg, hogy a kormányon a váltót tudd használni omsiba? Tehát a kézi váltót?
    Utoljára szerkesztette: reveszda, 2014.10.25. 10:20:51
  • PetiM44
    Sziasztok!

Valaki nem tudja esetleg, hogy a Redercs pályához milyen egyéb letöltések, kiegészítők szükségesek? Letöltöttem az 1-es verziót, viszont játék közben hiányol egy bizonyos femkorlat.sco fájlt, emiatt nem is tudja betölteni a pályán a szükséges következő tile-t. Mondanám, hogy valaki küldje át nekem, viszont nem tudom biztosra mondani, hogy csak ez az egy fálj hiányzik, arra meg nyilván nem fogok megkérni senkit, hogy sokszáz fájlt átküldjön. Akinek megvan ez a pálya, és hibaüzenet nélkül fut, az meg tudná mondani nekem, hogy milyen egyéb kiegészítők vannak fent neki? Előre is köszönöm szépen.
  • gabesz012
    Vagy csak simán nem közlekedik akkor az adott járat, amivel szeretne menni. :)
  • Ikarusfan
    Menetrend probléma akkor szokott lenni, ha az útvonal akár egyetlen szakaszával is gond van (hiányzik egy kereszteződés, egy méter út...stb). Ilyenkor az adott vonal meg sem jelenik. Igazából elég macerás lehet kideríteni az okát, mert bármi kis hiba is lehet a gond (én találkoztam már nem egyszer olyannal, hogy a pályában a modell hivatkozása "straße" volt, miközben a tényleges neve "strasse").
    Ha megnézed a log fájlodat (a játék főkönyvtárában van), abban elvileg látni fogod, mi az, ami hizányzik (Error-ral kezdődő sort keress, ami után valami fájl elérési út van, majd nézd meg, hogy létezik-e nálad az adott fájl).

Egyébként jó látni végre valakit, aki nem nagy kirohanást csinál, ha nem válaszolnak neki
    Utoljára szerkesztette: Ikarusfan, 2014.10.24. 10:55:44
  • seresa
    Sziasztok!

Tegnap írtam egy kis menetrendproblémával, de nem érkezett válasz, bizonyára ti sem tudjátok akkor mi lehet az oka. Próbáltam keresgélni a neten, de nem találkoztam hasonló panasszal. Több járat van a pályán, kettővel tudok játszani, de a másik 3-nál választanám ki az indulási időt és nincsenek. Nem tudom mi történhetett. :/

Mindenesetre azért köszönöm! :)
  • TNH
    Most már nyomni kell a Ctrl-t, ha illeszteni akarsz.
  • kuhnzsolt
    Sziasztok!

Valaki esetleg tud abban segíteni, hogy az omsi 2 editorában miért nem illeszkednek pl. a kereszteződések (objektum) az utakhoz? Már többször újra tettem az omsi2-t, de semmi változás.

Válaszokat előre is köszönöm!
  • TNH
    Nincs, az origin_trans mást jelöl. Javaslom, hogy a tesztelési ciklus alatt ne konvertálgass folyton, hanem használd ki az OMSI azon lehetőségét, hogy kezeli az .o3d mellett a .x fájlformátumot is.
  • Ikarusfan
    Létezik olyan parancs a model.cfg-ben, ami simán eltolja valamilyen tengelyen a modellt anélkül, hogy a modellt kéne szerkesztenem? Valami origin_trans vagy hasonló.
  • norb82
    Napfogyatkozás. Van ilyen:D
  • GLevi10
    Mi a szar ez? A nap olyan fura.
    Utoljára szerkesztette: GLevi10, 2014.10.23. 02:02:07
  • kem001
    Alatta írtam, hogy ki sem adták még, de látod, hogy mennyire olvasta el, amit más ír..
  • norb82
    Őszintén: ha letölthető lenne, nem lenne nyoma itt?
  • Gonosz Ördög
    BetaIkarus260:
    Körülénéztem a neten,de nem látom sehol hogy letölthető lenne a volvo saffle b7L,egy helyen láttam WIP -ben.
    Omsi2-be nem használható az Ikarus C60-as , csak omsi1-ben a letöltésben mellékelt txt-ben ott is van hogy 1.04 és 1.06 ban lehet jó,de ott a busz kiválasztásakor hibát ír ki.

Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2014.10.22. 18:45:07
  • kem001
    Még ki sem adták a buszt....
  • BetaIkarus260
    Nem megy Omsi2-n.
    Ja, és nem tudod, hogy a volvo saffle b7rle-t le lehet-e tölteni ingyen?
    Utoljára szerkesztette: BetaIkarus260, 2014.10.22. 17:08:24
  • Gonosz Ördög
    Innen tudod letölteni. A hozzáadott txt-ben azt tudom aránylag kivenni,hogy 1.04 és 1.06 -ban kell hogy menjen.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    https://yadi.sk/d/nDfp-cc3bWExu
  • BetaIkarus260
    Ha megadod, hogy honnan lehet letölteni, akkor én kipróbálom.
  • seresa
    Sziasztok!

Két dologban szeretném segítségeteket kérni.
    Megfigyeltem, hogy bármelyik pályán játszom, esős időt állítok be 5-6 perc után Fahrer hibával lefagy az egész játék.
    Eső nélkül nincs ilyen gond.

Illetve ma játszottam volna az egyik pályán és amikor kiválasztom a járatszámot nem tudok menetrendet választani hozzá, egyik járathoz sem..

Előre is köszönöm szépen esetleges segítségeteket!
  • Gonosz Ördög
    Üdv !
    Valaki próbálta már ezt az orosz kiadású Ikarus C60 bolygó kétajtóst ?
    Mert nekem hibát dob fel a busz kiválasztásakor Omsi 1-ben.
    Omsi 2-ben nem próbáltam mert nem tudom abba működik-e.
    Ikarus C60
    Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2014.10.22. 16:05:15
  • neo8888
    Sziasztok!
    Tudom, hogy unalmas már, meg sokszor le lett írva, de szeretném megkérdezni, hogy pontosan mi kell ahhoz, hogy a DélPesten működjenek a vonalak oda-vissza. Előre is köszönöm a választ!
  • reveszda
    BKVbusz beleegyezésével kiadom az ő ikarus 280 bkv modjából csinált saját verziómat, mely tartalmaz normál ibist, szebb textúrákat, CD mentességet, [fülkefal nélküli, de az is készül bele], telefont kivettem, és még várható újabb verzió is, mely tartalmazza a futárt, a bolygóajtót, fülkefalat és az ékezetes kijelzőt további információk a honlapon. Ha valaki kérdezi itt a szerzői jog, azaz a kiadási engedély is.
    Letölthető: omsi1-2.webnode.hu a letöltéseken belül a járművek menüpontban!
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Szerző jog illetve kiadási engedély: http://kepkezelo.com/images/rx7s5o87q9zyh86gc0yr.jpg

Utoljára szerkesztette: reveszda, 2014.10.22. 14:22:41
  • bkvbusz
    Ha esetleg valakinek van kedve segíteni a 21-102-212-es buszvonal építésében, és van kedve épületeket generálni deep exploration-nel majd utána .sco-t csinálni az kérem jelentkezzen.
    Elég sok épületről van szó.
    Unalmas, de sokat segítene.
  • Harixis
    E pályában talán a legnagyobb nehézség az a buszpályaudvar környéke lesz és a Széchenyi út. Többi résszel lehet haladni, gondolkozom abban még, hogy a Csapó depóból induló járatokat is beleteszem, hogy legyen választék.