63332
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+ Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
DE-ben pillanatok kérdése. SU-ban sem hiszem, hogy azt a pár dolgot olyan sok poly-vá alakítaná. Ettől függetlenül elárulok egy nagy titkot az SU-val kapcsolatban; ha a kijelölést használod, nyomvatartod a bal egérgombot és közben húzod a kurzort, ugyanúgy ki lehet egyszerre több dolgot is jelölni, mint pl. Windows kezelőben több fájlt.
Egyébként szerintem ami kéne, az az EP kapcsoló (megállófék), a 4 billenőkapcsoló a bal alsó sarokban (amiből az egyik kapásból a retarder visszajelző), illetve a váltó hőfokmérő, meg persze a ZF gombsor. -
Nekem van megfelelő scriptem ajtóműködés, megállófék - a 260-ashoz készült pár dolog, ami még nem került be buszba.. De lássuk a Mestert, úgyis csak pár karakter az egész :)
Amúgy a 412-ben is van külön megállófék - ami nem a gyári script.
Utoljára szerkesztette: nemeza, 2014.10.29. 19:44:33 -
Szerintem jó lesz ez így :D A hűtés/fűtés panelt kiszedtétek? :D -
Geri556 #54735 4-5 db gomb eltolása annyira nehéz lenne ?...
Utoljára szerkesztette: Geri556, 2014.10.29. 18:39:12 -
A távolabb rakást inkább nem kísérlem meg, mert szenvedős, mert a Sketchup a visszakonvertált objektet beimportálásnál elcseszi, meg sok új felesleges poligonokat hoz létre, így is alaposan regenerálni kellett a gombok alapját, a többit meg 0-ról modellezem ami kell még :) -
Geri556 #54733 Kicsit távolabb kéne egymástól rakni a gombokat a jobb felső sorban. A váltókapcsolók és az olajhőmérő is kaphatna valami normálisabb helyet. Valamint egy fekete megállófék kapcsoló tényleg jó lenne.
Utoljára szerkesztette: Geri556, 2014.10.29. 18:18:35 -
A 280-as az Omsiban nincs felszerelve megállófékkel, úgy tudom (bár lehet, hogy rosszul :D ) -
Üdv!
Valaki tudna információt, segítséget adni arra, hogy a Ikarus 280.26 pack-ban a busz motorháztetőjén elöl, a ZF matrica milyen néven van elnevezve a modell mappában 03d-ként?.Válaszokat előre is megköszönöm. -
Nem kell semmit szkriptelni rajta, a megállófék változójára rákötöm azt csokkolom... Csak az animáció amit nem tudok, mondjuk talán egy egyszerű forgás nem fog kifogni rajtam. -
Ezen a képen látható 16-os gomb. Bár ahhoz scriptelni is kell :S
Szerk.: De amúgy nagyon jó :D
Utoljára szerkesztette: Fognar, 2014.10.29. 17:52:41 -
Van még valami módosítani való? :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Természetesen a gombok is megvannak hozzá. -
tbotond #54725 Köszönöm! -
A beállításokban a Grafika fül alatt van olyan opció, hogy "Valósidejű tükröződések", na annak kell Gazdaságosnak lennie minimum. Angolul (pl. OMSI 2) "Real time reflexions" és Economy. -
tbotond #54723 Sziasztok! Min kell állitani,hogy a tükrök müködjenek? Mert feketék!! -
-
Nahát ,van ilyen :) , *Az ötlet jó bekerült!
-
Nem is tudtam, hogy te csinálod a "Simulators and Others"-t :O
Szerk.: Szerintem adj a táblázathoz egy "indok" menüpontot
Utoljára szerkesztette: Fognar, 2014.10.29. 13:40:38 -
Mint látható a szabályzat alatti részen,kaptatok egy szép moderátori részleg fülecskét. Nos akkó' aki rossz volt felkerül a szégyenfalra,és annak hozzászólásait az általam meghatározott ideig,automatikusan törölni fogom! -
Ezt miért privátba küldted? Miért nem teszed ki? -
Attól még, hogy valamihez hozzá lehet illegális (warez) úton jutni, nyilván nem küldenek rád bérgyilkosokat a készítők - bár biztos van az a kód.. :)
Kissé pofátlan vagy, de megszokhattuk.
Attól még hogy valami ingyenes, nem jelenti azt, hogy nem lehetnek a használatának feltételei.
Azt gondolom a legkönnyebb azt betartani, hogy megkérdezed a készítőt,
továbbá sokkal nehezebb, de lehetőleg tiszteletben tartod a válaszát.
Nyilván úgy lehet megkerülni a dolgot, ha te csak saját tartalmat osztasz meg, és megmondod mi kell még hozzá máshonnan.
Lásd MB O307, MAN ÜL ..
Amúgy a futár és a fok-gyem sem 2 perc volt - tekintve nem csak egy modell text cseréjéről és a feliratok átírásáról volt szó. -
Egy busz sem más, mint pár modell, egy kis szöveg, meg pár megvágott hangfájl. Aztán nézd csak, pampognak a készítők, hogy ha máshova felrakják. Vagy a FOK-GYEM is csak egy kijelző, az is csak pár font meg egy kis rizsa a fájlokban... Még csak nem is teljes busz.
Te néha elgondolkozol azon, amit írsz? "Téglatest gombokkal bescriptelve" Aha. Végül is azért tartott hetekig, hónapokig megcsinálni, mert nem te csináltad, hiszen te ezt a kis dobozt órák alatt megcsináltad volna.
Csak azt nem értem, hogy ha ilyen könnyű megcsinálni (a legalapabb részét te is meg bárki meg tudja csinálni), akkor miért nem csinálta meg más korábban?
-
reveszda #54715 Örömmel jelentem, lesz módosított műszerfal, ezalatt azt értem, hogy:
a csengő le lesz cserélve, az összeajtó gombok cserélve lesznek, és normális helyükre kerülnek, az ajtógombok lecserélésre kerülnek stb. -
Egyszerűen nem értem miért ennyire önzők az emberek.
A futár nem más mint egy téglatest gombokkal bescriptelve, a hivatalos nagy kiegészítőkhöz képest semmi. És azok ugyebár fizetősek, mégis le lehet tölteni WAREZ, és a készítők nem fognak megkeresni hogy agyonverjenek miatta.
Egyébként meg lehet oldani egyszerűbben is, lemodellezem az alkotóelemeket újra, szerzek textúrát, a readme-ben meg leírom hogy működésbe hozni a másik buszból átmásolt futár szkripttel lehetséges, és már nem pampoghat senki. Játszhatunk akár így is.
Az a vicces, hogy a hivatalos készítője és kitalálója BPI-129, és ő itt még nem szólalt fel érte, csak drága @padarmartin , mert "gányolásra nem jár engedély" és neki minden gányolás amit nem ő csinál...
-
Szerintem előbb meg kell kérdezni a készítőt, és ha nem válaszol (mondjuk pár hét, nem óra alatt), akkor kell azt csinálni, amit írtál, azaz megemlíteni, és kiadni az adott dolgot. -
padarmartin #54712 Ment feléd ezügyben egy privi,kedves Fognar ;) -
Igen, mint mondtam, nem kell engedélyt kérni, hanem elég megemlíteni a készítőt SZERINTEM.. De természetesen a KÉSZÍTŐt kéne kérdezni erről. és nem a fórumozók véleményét kikérni. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Én személy szerint nem azt mondtam, hogy tilos használni (de azért örülök, hogy mindenki ötös szövegértésből). Azt mondtam, hogy kérjetek engedélyt, és hogy a modell bármely része a készítő munkája, ezért így is úgy is kell rá engedélyt kérni.
Nehogy már gond legyen, hogy nem tetszik nekünk, ha engedély nélkül mindent felhasználnak mindenhol.
Egyébként értékelem, hogy te írtad ezt <<Fognar>>, mert kb. te vagy az egyetlen, aki végig kampányolt, hogy adja csak ki, meg hogy szerinted nem kell engedélyt kérni... Imádom. Persze könnyű a lelátóról kiabálni, hiszen túl sok kiadott munka nem fűződik hozzád/hozzátok.
@Tierhold
Feltételezem a BUSE-t se engedély nélkül használták fel. De egyébként is, ott mit is használtak fel más buszokban? Mert a BUSE "lényege" a hof fájlban van, anélkül semennyire nem megy, az nem a készítő munkája.
Még esetleg a scriptekre foghatnánk rá, hogy azt felhasználták más buszokban, mivel ahány busz, annyi modell; nem hiszem, hogy az Agora-ból (vagy melyik buszból) szedték volna ki az összes kiadott buszhoz a kijelzőt. De hangsúlyozom, szerintem egy normális (nem kontár) készítő minimum engedélyt kér más munkájára, és ha nem kap választ, legalább megemlíti a felhasznált részek eredeti készítőit. -
Igen, amennyire az emberek "önzők" itt.. BPI-129 elkészítette a futár bétáját (neki minden tiszteletem, nagyon szép munka lett ), és szerintem nem mondta, hogy másik buszba átszerelni TILOS.. Mikor megláttátok reveszda BKV módjában, akkor egyből jött a hiszti, és még csak nem is a készítőtöl, hanem @padarmartin és @ikarusfan személyében, akiknek nem sok köze van az 1. verziós futárhoz. Szerintem, ha a KÉSZÍTŐ (nem random fórumozók, hanem a készítő) azt mondaná, hogy nem szereled át, akkor egy "Oké." mellett nem is lenne erről szó. Mindenki törődjön a saját dolgával, legyen az buszkészítés, a futár átszerelése Citaro-ba, és ne azzal foglalkozzatok, hogy más mit csinál. -
Tierhold #54708 Azért tök jó, hogy csak a magyarok olyan balgák, hogy kitalálnak egy újabb utastájékoztató rendszert, de azt csak is a készítők használhatják, ennyi erőből a BUSE készítői mindenkit feljelenthetnének a francba aki felhasználta, mert fizetős kiegészítővel lett kiadva. Másutt pedig az object-re egy téglatestet képernyővel, nem lennék rá annyira büszke, hogy felhangon ugassak azért, hogy más felhasználja. ..
Nehogy félre értsetek, mindenkinek joga, hogy eldöntse a saját munkáját ki használhatja fel, és ez rendben is van... -
Javíts ki, ha tévedek, de a berakott egy szem ugyanúgy nem a te munkád, ugyanúgy nem a te textúrád van rajta, hiába spóroltad le a scripteket. -
reveszda #54706 Mivel nincs engedélyem a kiadásra, ezért csak egy objectet tettem be a helyére. -
Pontosan akkor mi is van a futárral? -
reveszda #54704 A fülkefalasra gondolsz? -
nike02156 #54703 Helosztok
Szeretnék a ikarus 280(bolygó ajtós módhoz) gratuláni nagyon szép
-
reveszda #54702 Írtam a készítőnek, az elromlott futár=Csak egy o3d van kivéve a futár alap és az van betéve, mivel azért nem kaptam engedélyt az egész kiadásra, mert elrontottam volna, és mivel a valóságban is van olyan, hogy nem mükszik a futár ezzel helyettesíthető.. Remélem ezt szabad. -
Geri556 #54701 Az elromlott futár alatt mit értesz ? Azt hiszem leírták párszor értelmesen, hogy nem fogsz engedélyt kapni és ez gondolom a modellre is vonatkozik... -
reveszda #54700 Megoldva :) Érdemes a honlapomra, mind friss információkért és kiadási időpontért :) -
Hát azért nem egy perc, ezt első forrásból mondom.
A kérdést igazából nem is értem. -
reveszda #54698 Nagyon egyszerű lenne megcsinálni, kb 1 p viszont ahhoz 1 dolog segítség kéne: Blenderben hogyan lehet egy 3ds-ben levő különálló, ez esetben kapcsolókat egyenként törölni? -
Ez még mindig az én műszerfalam 
Amúgy nem működik, csak anno a feeling miatt az asztalomra tettem.
Műszerfal átalakítás alatt azt értettem, ahogyan a BKV-s 280.49-ek műszerfala kinéz. Azok kb. így néznek ki.
Egyébként az enyém már csak azért sem pontos, mert bár a tábla BKV-s, a váltógombsor helyén elég látható módon sima billenőkapcsolók vannak, illetve a műszerek elrendezése kicsit nem megfelelő (azóta átrendeztem, de most sincs váltó hőfokmérőm).
(Így is elég személyes tragédia, hogy nekem a "ikarus 280 műszerfal" szavakra a google képkereső az én szobámat dobja ki
)
Utoljára szerkesztette: Ikarusfan, 2014.10.28. 19:22:45