63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• bocskor3
    Készül a 4. és egyben utolsó változat, Ikarus 395.12
  • Peti134
    Na, újramodelleztem a kijelzőket, így már nem aránytalanok
    Képek:

Viszont egy kérdés: Hogy tudok erre VollMatrix-ot tenni?
  • Peti134
    A 243-adik sor:
    [texttexture] :D

E: Beszarás, mert töröltem a Temp mappámat és újra van a busznak eleje...

Őőőőő ezt most én nem értem, de lényeg hogy végre működik :D
    Utoljára szerkesztette: Peti134, 2014.11.01. 10:41:35
  • atty707
    "Error: In "vehicles\IKARUS 280 BKV Mod\model\IKARUS 280 BKV Mod.cfg" there was an error in line 243!"
    Emiatt lehet...
  • Peti134
    Najó feladom!
    Tegnap este beleraktam + 2 objektet a buszba -> Betöltöm -> NINCS ELEJE(csak a hátsó rész van)
    Hát akkor gondoltam visszarakok egy biztonsági mentést amivel tökéletesen betöltött a busz -> Továbbra sincs eleje!

Mit csináljak?
    Logfile
  • atty707
    Küldtem Neked pár napja ebben az ügyben privát üzenetet, olvasd el!
  • Harmat Márk
    Sziasztok ! már régebb óta játszok New Berlin 2.2.2 verziójával Omsi 2 alatt és a napokban ilyen hibát ír ki " Error : SceneryObject\Jan Kiesewalter\model\pipe_concrete.o3d - o3d reading failed - Could not read the o3d file! Die angegebene Datei wurde nicht gefunden " És e hiba miatt 1 tile-t nem tölt be
    Utoljára szerkesztette: Harmat Márk, 2014.10.31. 18:46:00
  • Peti134
    Az oldalsó FOK-GYEMet képről csináltam, az szerintem passzol, az első valóban lapos lett, de majd javítom :) Egyenlőre az a lényeg hogy egyáltalán be tudjam üzemelni, aztán ráérak újramodellezni.
  • Ikarusfan
    Egyébként nem zavar, hogy aránytalanul kicsi a kijelző? Igaz, hogy az oldalsó FOK-GYEM a valóságban tényleg lapos az elsőhöz képest, de egyik sem annyira, mint amit beraktál.
  • Peti134
    Gondoltam hogy túl egyszerűnek hittem.. Ráhúztam egy 6-os textttexture-t hátha, de semmi..

A próbálkozás kódja:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

[mesh]
    kijelzok\belsokijelzo1_lap.o3d

[viewpoint]
    3

[useTextTexture]
    6

[mesh]
    kijelzok\belsokijelzo1_lap_invert.o3d

[viewpoint]
    3

[useTextTexture]
    6

texttexture kódja:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

6
    [texttexture_enh]
    IBIS_cabindisplay
    FOKGYEM
    384
    35
    0
    0
    220
    0
    3
    1
  • Ikarusfan
    Az üvegeket kell a model fájlt legvégére írni.
  • reveszda
    TÉNNYleg, megvan... Ok ezt javítjuk, leesett a tantusz ;)
  • reveszda
    Ohh, megvan gondolkoztam én is, átkéne rakni vhova máshova, de nincs jelenleg ötletem.
  • Peti134
    Az ablakok fogantyúi! Tényleg :D Eddig fel sem tűnt!

Na de az ülésekkel és a kapaszkodókkal mi a gáz?
  • Routeres
    Sejtettem, hogy csak nekem tűnt fel. :)

Ülések, ablakok fogantyúi, kapaszkodók pl. ezen a képen. Nézd meg a csukló előttieket, és azokat, amik hátul vannak, és utána érthető lesz, hogy mi a gond. Nem a ti hibátok, gyárilag elszabták a készítők, de ha már úgyis szerkesztitek, akkor igazán ki lehetne javítani.
    Utoljára szerkesztette: Routeres, 2014.10.31. 16:53:19
  • Peti134
    Azon a fekete cumón lógó két csipeszre gondol.
  • reveszda
    Nincsenek pedig :)
  • Peti134
    Ííígen, a belső két csipesz gondoltam jó az ott, elvégre az tartja a menetrendet, de ha adsz ötletet hogy hova rakjam a menetrend lapot akkor eltűntetem. A belsővel mi a gond?
  • Routeres
    A belső (ülések, kapaszkodók), és a szélvédőnél a két kis csipesz még mindig mintha az üveg előtt lennének.
  • Norbesz23
    Jól néz ki csak így tovább, gratulálok hozzá.
  • Fognar
  • Peti134

Kijelző objektek pipa, bescriptelésre vár, remélem nem fog ki rajtam (elviekben csak aktiválni kell rajta a texttexture cuccot)

Most jut eszembe... A belső kijelzőket elfelejtettem :/
  • TNH
    Én egyedül a szóló kanyarodását utállom, de mivel bónusz busz, így nem szoktam panaszkodni. :)
  • gabesz012
    Mindkettő Zf (nincs olyan nagy különbség az eco és hp között), de a hangnál inkább a motorral és a hátsó híddal nem vagyok kibékülve. Persze, biztos ilyen buta igaziból a váltó, hogy alig nyomom a gázt, de tiltásig húzza néha a sebességet. Morphi scriptjei a C1-ben sokkal inkább valóságosak, ott ha finoman nyomod a gázt, felkapcsol a váltó és mindig úgy reagálja le a váltásokat, ahogy nyomod a pedált (talán egy kicsit a fürgesége van eltúlozva). Ezt nem tudom jobban körülírni. Tényleg alkalmazkodik a vezetési stílushoz, míg a C2-nél nem érzem ezt, meg magát a buszt sem nagyon érezni, a fék is irreálisan erősnek tűnik, úgy értem, nagyon kis pedál úton is intenzívet fékez, bár ez lehet tényleg ilyen az EBS miatt.
  • TNH
    A nálunk lévő C2-ben nem ugyanaz a váltó, ergó a hangok lehetnek jók. A váltó is valósnak tűnik, videók alapján legalábbis.
  • gabesz012
    Nem csak lomha, a váltó vacak, a hangja borzasztó, a fizikája sem az igazi... (Már nálunk is van E6-os, így van összehasonlítási alap a hangot illetően.) És a szólónál az ajtókezelést is sikerült gyönyörűen lebutítani, nem hinném, hogy az igazi hamburgi társaiban nincs automata visszazárás és vagy engedélyező, igaz ez már csak egy apróság a többihez képest.
  • Ikarusfan
    Pedig egyébként roppant egyszerű animáció. Igazából a 4*4 modell (ajtószárnyak, forgatórudak) négyféleképpen mozog, és egyik sem egy hű de bonyolult animáció (pláne hogy kettő között csak előjelkülönbség van, ha úgy vesszük).
  • norb82
    így is milyen gáz hogy akik csinálták a bolygó ajtókat eredetileg, azok nem tudtak egy normális animációt összehozni.

Ha jól emlékszem te se tudtad megcsinálni.
  • Fognar
    Melyik buszhoz szeretnéd?
  • Brad33
    sziasztok!
    most kezdtem el játszani az OMSI 2-vel. az előző verzióhoz volt olyan addon, hogy én vezérelhettem minden ajtó nyitását külön-külön. ha jól sejtem, ehhez is létezik ilyen, de sehol nem találom. tud valaki segíteni? előre is köszönöm! bocsi, hogy újra kérdezem (és utoljára), csak azóta sem találom :/
  • Norbesz23
    Sok sikert és jó munkát kívánok hozzá :)
  • nemeza
    Szerencsére utólag készült szép kerék - ami nem eszi meg a gépet.. és alapból adtak (?) HighRes texteket is.
    A logókat meg jogi okok miatt nem tették rá - bár a közösségnek hála van már az is.

Azt sajnálom, hogy nem készült 3 ajtós szóló és 4 ajtós csuklós - illetve a csuklósból is lehetett volna E5-ös, meg a szólóból is E6-os. Szerintem nem nagy varázslat..
    Másrészt valahogy nagyon lomhák a Citarok ahhoz képest, hogy milyenek Pesten..
  • Peti134
    Ilyen ronda ajtóanimációval nem igazán kéne kitenni, így is milyen gáz hogy akik csinálták a bolygó ajtókat eredetileg, azok nem tudtak egy normális animációt összehozni.
    Egyébként még hátra van:
    -kijelző + IBIS,
    -ha a FUTÁR HIVATALOS készítője(BPI-129) megengedi, FUTÁR,
    -elviekben bkvbusz által lesznek új hangok,
    -az eddig nem elhúzható fülkeajtót elhúzhatóra varázsolom,
    -Normális átfesthetőséget csinálok az ajtókhoz
    -Meg ha sikerül akkor mint már említettem, ajtó animáció javítás.
    Utoljára szerkesztette: Peti134, 2014.10.31. 00:59:28
  • reveszda
    De muszáj tökéletesítni még, na jó bevallom mi van még hátra: Még egy két gomb helyrerakása, és Peti134 nagyon ragaszkodik az animációhoz, ezért az még várat magára, de ha a gombok elkészülnek, megbeszélem vele, hogy legyen kiadva az animáció nélkül, mert már annyit igérgettük, és a hétvégén remélhetőleg.
  • Fognar
    Szerintem lassan kiadhatjátok :D
  • reveszda
    Már levan. :)
  • kem001
    Eredeti a játékod? Ha nem, akkor Off-ban kérdezd ezt meg inkább.
  • Rasy
    Jó, de most patch-eltem, és nem működik azzal az exe-vel, csak az 1.01-el. Ha valakinek működik vele, megpróbálnám én is azzal.
  • Fognar
    Ohh.. Bocsánat :)
  • kem001
    Az első rész frissítése az 1.06, amit aerosoft oldaláról lehet letölteni.