OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Norbesz23
De elõbb próbáld meg azt, hogy csak a két Ikarust másolod be újra, ha úgy sem jó akkor telepítsd újra a játékot.

Asus Rog 702Vs: Intel I7-7700HQ 7. gen. 16Gb DDR4 Nvidia Gforce GTX 1070 8Gb DDR5

Ikarusfan
Én is csak azt tudom javasolni, mint Erlau, azaz újratelepítés. Elõtte valahova másold ki a neked kellõ cuccokat (buszok, pályák, az ehhez szükséges objektek (esetleg az egész Scenery és Splines mappa), aztán gyaluld le. Elõre felé lehet patch-elni, visszafelé nem.

Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM

Igen ez a BKV mód de telepítve van az eredeti is és annál is ezt dobja ki.
Erlau Trans
Sajnos reinstall. Érdemes egyébként elõtte a beállításokkal variálni én amikor felfrissítettem a legújabba 10 FPS volt a max, adtam neki egy minimum beállítást, amitõl megtáltosodott, majd konfiguráltam a nekem megfelelõre.

A pályamódosításokat, festéseket másold át valahová, majd a reinstall után újra beteszed.
Helló!

Mivel a patch felülírja a korábbi fájlokat, és, ha nem csináltál biztonsági mentést, akkor aligha lehet visszaállítani.
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni. Anno, amikor jöttek frissítések a játékhoz, szándékosan nem frissítettem, mert számos játékos panaszkodott, hogy a patch- töltése után a játékélmény jelentõsen leromlott. Akadozott nekik a játék, ugráltak a buszok stb. Nos, a napokban egy barátom rábeszélt, hogy próbáljam ki, nem lesz semmi gond. ( nem kellett volna )...
Azóta valóban akadozik, ugrálnak a buszok, fagy a játék, egyszerûen az egész "megbolondult". Azt tudni kell, hogy elõtte ( a patch-ek elõtt ) a gépemen nagyon jól futott az OMSI 2, még a nagyobb pályákon is, komolyabb buszokkal, tökéletes volt. Szerintetek mit tegyek? Bizonyára elég érdekes kérdés, de valahogy kiszedhetõ a frissítés? Újratelepíteni az egész játékot nem szeretném, mert sok festés, pályamódosítás, objektum van a fõkönyvtárba, és nagyon-nagy munka lenne az egész újból másolni, elkezdeni, átalakítani... 😞

Esetleges segítségeteket nagyon köszönöm!

Fognar
Ez a BKV-s verzió? Ha igen, le kell töltened az eredetit TITA-t, és abból a music mappát átmásolni a vehicles mappába! :3
http://indafoto.hu/tomosz/image/21327379-73be66a1/user
Ez milyen hiba üzenet?
Sikerült lerobbannom Börzsönyben a 260-assal.

(Gyengébbek kedvéért: Nem, ez nem mod, hanem meg lett szerkesztve.)
Nekem az amikor keresztezõdésben kanyarodik az AI és megáll kanyarodás közben (Tolatnék ha nem állna mögöttem vagy 4 autó) :3
Fognar
A kedvencem, hogy áll a gyalogos az út szélén (hangúlyozom, hogy áll), én meg megyek 40-el, és mikor 1 méterre vagyok tõle elindul. :3
De az is jó, amikor megállok, hogy menjen át a gyalogos, de inkább vár fél percet, hogy elinduljon. :3
Azt hiszem, igazatok van. Megpróbálom megszokni az ütközés nélküli vezetést, így azért nyugisabb. Még jó, hogy azért a padka, úthibák így is érezhetõek, szóval a vezetés hangulata megvan, nem csak megy a busz a "síkban", mint a VB-nél.

@Willy: Velem is hányszor elõfordult, hogy a megállóból kilógott a busz segge, és belém jöttek. Az AI sokszor nem a legokosabb valóban. Az viszont jó pont, hogy figyelik, ha indexelsz kiálláskor, 2-3 autó után azért kiengednek a buszöbölbõl. Ezek néha intelligensebbek, mint az életben a sofõrök.

@Geri: A "kihívást" én is szeretem benne, max. ha belém jönnek, úgy veszem, hogy nem az én hibám, aztán padlógázzal letolom az útról és megyek tovább. :o)

meg amikor nem férel a megállóban amikor bennt álok

A legjobb az amikor kanyarodok ki mondjuk jobbra kisívben, de nem tudok egybõl kimenni mert gyalogos akármi, és jön rám az AI és dudál és .... na én ezért kapcsoltam ki az ütközést. Mióta kikapcsoltam, még egyszer sem borult el az agyam vezetés közben 😊

matesz19
Igen, az érzés ismerõs, meg mikor nem adja meg az elsõbbséget, vagy hirtelen megáll vagy indexel, lelassít vele együtt te is, és gondol egyet és megy tovább, vagy te meg mész 40-el és megáll elõtted és nem tudsz megállni, satufékkel sem és elkaszálod az elõtted lévõeket... Én akkor untam meg az ütközéses vezetést... 😄 Az OMSI1 nem arról volt híres hogy az AI-k a KRESZ szerint vezetnek... 😄

ALAPLAP: MSI MPG GAMING PLUS Z490-es (LGA 1200), CPU: i5 10400 6 MAG 2,90 GHZ, RAM: KINGSTON FURY 24 GB DDR4 2666 MHz, VGA: MSI GAMINGX GTX 1650 4 GB

Sziasztok!

A "régi" 530-as csuklóst próbálom vezetni a Bécs pályán. Érdekes dolog történik: az utasok csak kifelé irányban szállnak fel a buszra, miután "kézzel" beírom a járatszámot és végállomást (ibis-en keresztül nem megy), befelé irányban pedig bárhogy próbálom, semmilyen módon sem szállnak fel. A hof file-t a neten találtam (Tatra a készítõje). MI lehet a gond?
Én is pont ugyanígy vagyok, hogy egyfajta kihívásnak érzem, hogy baleset nélkül közlekedjek. Aztán amikor hirtelen elõttem terem egy kocsi a semmibõl (szó szerint), akkor borul el az agyam és lépek ki.
Erlau Trans
Egy ideig én is így gondoltam. De az AI katasztrofális, és nem lehet vezetni ütközéssel normálisan.
Van egy olyan játék, hogy VirtualBus. Azzal játszottam régebben, és abban mindenen átment a busz. Elég kiábrándító volt. :o(

Ezt az emléket hozná vissza nekem az ütközések kikapcsolása, ezért nem szeretném így használni, meg hát szerintem egy fajta visszajelzés is a vezetés minõségérõl, hogy nekimegyek-e a többi kocsinak, vagy sem, pofáznak-e az utasok stb..

matesz19
Én is kipróbáltam, bár nekem nincs bekapcsolva az ütközés, pont az ilyen hibák és láthatatlan falak miatt. 😄

ALAPLAP: MSI MPG GAMING PLUS Z490-es (LGA 1200), CPU: i5 10400 6 MAG 2,90 GHZ, RAM: KINGSTON FURY 24 GB DDR4 2666 MHz, VGA: MSI GAMINGX GTX 1650 4 GB

Hali!

Kipróbáltam ezt az Ikarus 250.59-est, amit valaki belinkelt, mint OMSI1-re alakított buszt. Nekem nagyon tetszik, de sok pályán elakad, mintha kiálló cucc (nem tudom hirtelen a nevét) lenne a buszon, de persze láthatatlan.

Fõleg buszmegállók elõtt van ilyen, de nem mindenhol. Eddig Projekt PKS és Hellersdorf pályákon jelentkezett ez a dolog, az alap Grundorfon jó volt. Megjegyzem, be vannak kapcsolva az ütközések, így szeretem. :o)

Másnál is elõfordultak a fentiek?

Na, rajta! Küld akkor az egy-két eurót a pályák készítõinek, ha Te szerinted mindegyik megér annyit.
Erlau Trans
Dettó ez van, ha @-ben keresed meg õket...
MineHeadHun
Nekem 2.1-esen megy az OMSI tehát annál lép fel a probléma.
TNH
Vicces, hogy a legtöbb kérdésre azzal felelnek, hogy nem tervezik beletenni/nem tudnak segíteni... Persze adódnak kérdések, amiket megválaszolnak, de az a jobbik eset... 😞

http://www.youtube.com/user/OMSITNH | Intel Core i5-4460 | 8 GB RAM | Geforce GT640

Hamarosan újra kinyit a kérdezz-felelek support topik a hivatalos fórumon. Ha van kérdés, tessék feltenni.
Szia! Elég sok olyan pálya van, ami ingyenes és nagyon jó. Pl.: Projekt Szczecin; Rheinhausen; Börzsöny; Römerberg; Tettau; Sonnenburg és még sokáig sorolhatnám. Szerintem ezekért is lehetne pénzt kérni, sok új objektumot használnak, a pedig az alap objektumokat használják, akkor azokat nagyon kreatívan! Egy-két eurót szerintem megérne mindegyik. Üdv.

Üdv!

Pff... Hagyjuk már ezt! A legtöbb "rajongói" pálya egy fos. Alap objekteket használnak, és azt is rosszul elhelyezve. Útvonal is sokszor sz*r stb. Majd, ha hamburgi szintû pályát csinálnak, mondjuk kevesebb objektel stb, akkor majd lesz mirõl beszélni.
Erlau Trans
Sziasztok!

Valószínûleg az történt, hogy megszaporodtak a fizetõs kiegészítõk, így akik korábban sikeres kiegészítõket adtak ki és hónapokat, éveket öltek bele egy-egy pályába/buszba már nem szeretnének "ingyen" dolgozni. Én abszolút megértem a hozzáállásukat.
Fognar
Várom a BKK-t! 😄
Banderasbkv
Szép mind a három.
gcs7e7
Három új repaint a C2-esre:
Mercedes-Benz Citaro C2G - 89.5 Music Fm, TraffiQ, BVG pack
http://gcs7e7.wordpress.com/

Lesz.

OMSI Workshop | https://www.facebook.com/omsiworkshop | http://omsiworkshop.blog.hu/

gcs7e7
Nem.

MEXXD
Hosszas várakozás után, június 26-án végre mindenki számára elérhetõvé vált a Three Generations (Drei Generationen) névre keresztelt kiegészítõ, ami az OMSI 2 csuklós busz állományát hivatott kibõvíteni, szám szerint három új busszal...

(A cikk elolvasásához kattints a képre és ne felejtsd el értékelni sem.)

www.omsiplus.hu - OMSI+ - A magyar gy?jt?oldal

Tirdi
Tényleg, észre sem vettem. De készül majd MHU is?
kb hány százaléknál tart az E94? 😊
kem001
Készül az E94-es is, türelem.

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

Nekem is ez volt a problémám. Frissítettem 2.1-re és minden megy azóta is.
0165
E95: A Rábás 100%-os, a Detroitos 90%-os állapotban van, a Scaniasról nincs hír
E94: arról tényleg rég volt már hír

Hello az E94 és az E95-el miújság?? régen hallottunk mind kettõrõl 😊
Köszönöm szépen<#worship> Csak úgy sietve kipróbáltam és véleményeztem, nem volt idõm még a probléma pontosabb feltárására, de amint lesz idõm kipróbálom. Mondjuk ez az ailist hiba meg aztán tényleg elég nevetségessé teszi az egészet. Ha már valamiért pénzt kér valaki, az szolgáltasson is olyan minõségû kiegészítõt, ami nem hemzseg legalább a hibáktól. Ez így kevés szerintem... <#pardon1>
Hát kár hogy így elszúrták, azért így is nagyon jó lesz!

gcs7e7
Igen elõször úgy volt, csak azon a ponton ahol a piros és a szürke rész összeér ott pont szarul van textúrázva, tehát maradt ez a verzió ami a szólókra hasonlít.
Tervezek új színtervvel is, de nem biztos.

Szia! Nagyon király lesz! Csak annyi hozzáfûzni valóm van hogy a lökhárítón nem ilyen magas a szürke csík. Példa Esetleg van esély egy ilyen fiktív festésre? Üdv.

MineHeadHun
Még mindig fenn áll a probléma... 😮 Hiába kezdtem is valamit. A Hamburgi szóló buszoknál is ugyanez volt a gond, mert az options.cfg nem lett módosítva, és tessék, most újra lett rakva a hamburg és a buszok mûködnek! De a csuklóssal megszívtam úgy látszik, hacsak nem valaki tudja, mi a megoldás erre.
gcs7e7
WienerLinien - Gschwindl W-7054 MW | Hamarosan...

MineHeadHun
Aktiválva van az, csak mivel a "virágboltit" használom, az addons.init nem frissítettem a külön mappában, mivel nekem az omsi 2 ott mûködik megfelelõen, a program files(per)m-r-software(per)omsi 2 mappában egyszerûen a steam jön be... Oda lett beállítva a telepítési path így ha addont rakok akkor másolgatni kell a másik mappába.
Az X10-es járatot építik, az nem érinti Spandau-t.
LMG123
Nincs aktiválva a kiegészítõ...