63332
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+ Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
Igen , de szerintem mindegyiknek utána lehetne nézni és úgy elkészíteni , de kiszeretném még egyszer hangsúlyozni hogy minden tiszteletem a módereké. -
" 260.45 vagy .46" 
Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2014.11.06. 20:24:23 -
Lejebb azt írta, hogy BKVs-t. De hogy 260.45 vagy .46 esetleg 280.40A vagy .49, az passz... -
A BKV-s buszok műszerfala most is olyan, mint régen, nagy átlagban persze. Máshol szintén. Készült anno gyárilag rádióval/erősítővel busz, az sem buhera. De még mindig nem értem. Konkrétan milyen típust szeretnél, mármint műszerfalilag? -
PacsutaTibi #54895 Eleve nem is kellene olyat kiadni hogy Ikarus 260. Hanem úgy kellene ezeket kiadni hogy 260.00, vagy 260.22 stb. Azt kellene beazonosítani hogy amit meg akartok építeni az milyen pontosan. Aztán konkrétan arra a kódra keresgélve a neten, lehet felbukkan majd olyan kép amiről valószinűsíthető hogy eredetileg is így nézett ki a 70-es 80as években. És itt még bejön egy plussz tényező a gyártási év. Nemtudom pontosan, de lehetséges (?) hogy ugyanazon altipuson belül is volt eltérés a régebbi és fiatalabb modellek között.
http://ikarus280.uw.hu/200ascsalad/rancajto.html Itt azt írja elsőszériás modellek nem is nagyon vannak az országba.
Régi Autó-Motor újságokban lehetne keresgélni cikkeket, vagy pl ilyen rigi videókat keresni a neten:
http://www.youtube.com/watch?v=w8sqQDslorU
-
Egyébként szerintem ez a BKV esetében túlzás. A műszerfalak maguk eredeti állapotúak(mármint kapcsolót nem vágtak ki rajtuk), esetleg a műbőrt szedték le róluk. A burkolaton van nagy ritkán kivágva egy-két gomb, illetve a gombokat cserélik fel néha, ahol annyira nem fontos.(Pl. a motorleállító néha zöld, a retarder visszajelző pedig billenőkapcsoló.) -
LnD #54893 Alapból nem is értem, hogy miért engedték gányoltatni sofőr kérésére a műszerfalat. Jobb helyek úgy működik, hogy a gyári állapotot kell fenntartani és azt átalakítani nem lehet. Attól mert a sofőrnek nem tetszik, hogy ez meg az a kapcsoló hol van, nem kéne átszabni a műszerfalat. -
Haulin #54892 Jól gondolkozol! :D
Gabesz. Elindult a pálya, de egyes helyeken hiányzik a tile. (az én lustaságomból adódóan) lehet két verzió akad össze, vagy csak szimplán zavarja a rátelepítés. :D Jó pályának tűnik. :D -
-
Nem nem szeretnék kitalált műszerfalat. Itt fent Budapesten elég sok 260 as Ikarus közlekedik. Nos ezek egy azon altípus, illetve van még egy másik fajta + egyéb nem Ikarus típusú ami nem érintett az ügyben, de az most ez nem érdekes. Csak azt mondom, azt szeretném megértetni ,hogy igyekeztem összerakni egy olyan műszerfalat ahol nincs fölösleges funkció és ahogy valójában kinézhettek mikor még újak voltak. Lehet nem elég pontos az elképzelésem , de lehet több mint valószínű valahogy így kellett kinézniük mielőtt jött a "mekkmester" és átbuherálta őket. Ha jól megnézed te is egyet értesz a közép és bal oldali résszel. Az hogy valamelyikbe cd lejátszót rakattak, akkoriban még nem is volt. Valószínű távolsági és nem belvárosi busznak volt használva, de csak később mikor már megjelent a cd lejátszó. Az hogy sok ember aki lelkes rajongó ha készít módot nyilván a saját élettapasztalatából teszi azt. Ezért ha lát valami tákolt műszerfalat azt készíti majd el, és fel se merül benne vajon vadi újonnan, zsír új állapotában, mikor még patent volt a busz, hogy nézett ki akkor a műszerfala. Ezért készíti el mindegyik móder azt amit ő látott. Minden tiszteletem az övék mert szép munkát végeztek , de ha jól tudom gyártottunk mi magyarok jó sokat több típusból éppen ezért adja magát a dolog hogy ha mástól nem is , de tőlünk illene ha kigördülne normális textúrával hibátlan állapotban patent 260 ikarus. Kövezzetek meg nyugodtan , de én így gondolkozok. Made in hungary. -
gabesz012 #54889 Biztos, hogy van értelme. Így is lehet erőset fékezni, de ha picit nyomod, csak a retarder kapcsol. Pumpálni ugyanúgy lehet, szerintem pont, hogy így élethűbb, mint lineárison. -
gabesz012 #54888 Amit külön kell leszedni, az a "background sounds". Ezt nem mellékelte a készítő. Legalábbis nálam csak azt hiányolta. Én ezen a pályán is a Citarot hajtom, vagy az O305/307-et, nekem azok a kedvenceim. :) -
Ha találok hozzá nagy felbontású jellegrajzot akkor lehet hogy modellezek egyet de nem ígérem. -
Haulin #54886 Köszönöm, ki is ment a fejemből hogy dokumentálja a hibákat :D Warning van kiírva de beszerzem azokat a textúrákat és lehet jó lesz :D -
Most nem is értem. Egy fiktív műszerfalat akarsz összehozni, hogy milyen lehetne egy univerzális Ikarus műszerfal? Mert arról kár vitázni, hogy különböznek-e a műszerfalak, mert az tény, hogy igen.
A bal és középső panelek nagyjából megegyeznek altípusonként is, inkább a jobb panel változik, de az szükségszerűen.
Hiszen ami típusonként/altípusonként változik:
-műszerfal borítás (fa mintázatú, fekete festett, fekete festett érdes, fekete műbőr...stb)
-ajtók száma, funkciói (első szárny meg hasonlók)
-indításjelző (mert nem minden buszban van)
-sebességváltó (rendszer, gyártó), sebváltó hőmérő
-retarder/bubu
-rádió (van/nincs)
...stb
Azért a kocsikat ne keverjük ide, mivel egy autónak a funkciói ilyen téren elég gyérek, hiszen ajtóról, retarderről nem beszélhetünk, a többi viszont alapból benne van az összes autóban. -
Tomi20000 #54884 Ahhoz nem nagyon értek. Azt javaslom, hogy valamelyik S-Bahn vonatról készíts másolatot, nevezd át a mappát és cseréld ki a modellt a fogaskerekűre! -
Szia!
Nézd meg a logfile-t, és amelyik sorban az van, hogy "Error", ott lesz a hiányzó fájl(ok) neve. -
Haulin #54882 Bocs a duplázásért (nem tudtam szerkeszteni).
Felraktam a pályát, de ugyan az a hiba lép fel, hogy csak az eget látom betöltés után. Esetleg tudnál rá valami megoldást írni? Nagyon megköszönném! -
Haulin #54881 Szép napot. Ruhraut nem tudtam felrakni, mielőtt olvastam a párbeszédeteket. Most újra megpróbálkozok vele (mert videó alapján is tetszett) és azt szeretném megkérdezni, hogy melyik buszt ajánlanád rá? (csuklós is lehet! :D ) -
bkvbusz #54880 Tomi20000:
Az jó, hogy lesz nekem egy talán objektumként betehető fogaskerekűm, de azt szweretném, hogy mozogjon is rendesen valós menetrend alapján. Abban tudsz-e segíteni. Előre is köüszi. -
Lehet hogy a fék esetében volna értelme állítanom? Legalább is nálam nagyon hamar befog és irtóra finoman kell nyomni, de a valóságban is ha jól tudom okosan pumpálgatni kell finoman, és akkor az utasok nem esnek el. :) -
Ikarusfan úrnak : oké legyen eltérés a váltó közt ugyanazon altípusok között, de olyan hogy azt mondja a szerelő hogy most olyan a kedvem van most legyen ez mondjuk itt ez meg ott mert most olyan hangulatban vagyok ezt kötve hiszem. Hiszen szalagon gyártják őket. Az autógyárakban is vannak külön kérhető felszereltséggel lehetőségek , de amúgy van egy alap, sztenderd, irányadó, szabvány amihez igazodnak és nem térnek el tőle.
Bocskor 3 úrnak meg : A kéket bevallom én gondoltam oda , de felőlem lehet tökmindegy színű is. Mivel a Elektro-pneumatikus fék visszajelzője, így ezért gondoltam hogy más színt kap mint a fehér, a sárga, vagy a zöld szín, hiszen így jobban is mutat.
Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2014.11.05. 01:09:43 -
gabesz012 #54877 A pedálokat nem lineárlisra kell tenni. Sokkal jobb az egyik bi-progressive-n, ill. a másik bi-degressive-n, csak úgy mondom. :)
süni96: A kormány beállítása pedig nem olyan bonyolult, szerintem tolj egy screenshot-ot a beállításaidról, akkor talán többet tudunk segíteni. Ha fordítva működik valami, akkor be kell pipálni a reversed-et. -
gabesz012 #54876 Köszi a tippet, számomra is ismeretlen pálya volt. Nagyon jó, változatos, hangulatos, és nincsenek benne irreálisan szűk ívek sem. A nyilak hiánya tényleg zavaró egy kicsit, de aránylag hamar megjegyezhetőek a vonalak. Másnál is kifagy, ha menetrendet vesztek fel és mellé bekapcsoljátok a nyilakat? Illetve még egy kérdés: a sima 530, 530G-t letöröltem, csak a modded verzió maradt, de ebben csomó repaint csak fehér buszt eredményez, pl. a ruhraui festés is. Ez ellen mit kell tenni? -
Tomi20000 #54875 B3D-OBJ konvertáló (azért ide rakom, mert hátha nem olvassa az off topikot): https://drive.google.com/file/d/0B2xTyDT6q9RKdUl2eHN1QnYxNHM/view?pli=1 -
Elég gázul néz ki a modellem ahhoz, hogy ne akarjátok azt használni 
@fuszhi
Azért ha megnézed, nem létezik olyan, hogy gyári műszerfal. Minden egyes típusnak más és más. Kezdjük ott, hogy a 00 száriának egyenes műszerfala volt (mondjuk más típusnál, illetve más altípusnál is). Akkor most az az eredeti?
Egyébként sem lehetne gyárilag minden busznak ugyanolyan műszerfala, hiszen nem minden buszban van automata váltó, amiben van/volt, azok sem ugyanolyanok (eddig használtak Prága/Voith/ZF automata váltót gyárilag, de létezik Allison-os BKV-s 260-as is), akkor az ajtó száma és működése sem azonos, vannak plusz funkciók, amik szintén nem azonosok (retarder pl.). -
már mindent megpróbáltam de hiába....Üdv!! -
Hát ez minden de nem eredeti műszerfal... Nem tudtam hogy volt kék visszajelző is, és ilyen kulcsot se láttam még. -
bkvbusz #54871 Uraim!
Egy vállalkozó szellemű kollégát keresnék, aki "nagy vonalakban" összerakna nekem egy szett SGP fogaskerekű szerelvényt, melyek a BKV Zrt-nél találhatóak meg. A Budaihegyvidék járataiból a 21gy vonala eddig teljesen kész útszerkezetileg. Körülbelül 30 egyedi kereszteződés van egyenlőre benne. Aki tudna ebbe n segíteni az nagyon jó lenne.
BVE-hez el van készítve a modell ha az segít valamit.
Utoljára szerkesztette: bkvbusz, 2014.11.04. 11:31:32 -
Pedig szinte minden altipusnak más volt a műszerfala, gyári állapotban is. -
Altípus és altípus közt nem kéne hogy eltérés legyen. Ahogy a gyárból átadták használatra, és még külső szerelő nem nyúlt hozzá hogy átalakítást eszközöljön a műszerfalon. Ezt értem alatta. -
Mit értesz az eredeti gyári műszerfal alatt? Ahány altípus, annyi műszerfal, márpedig altípusból van egy pár tucat. -
Az a kérdés merült fel bennem vajon ez idáig 260 , 280, stb Ikarus -oknak az eredeti gyári műszerfalát miért nem készítette el senki? Vettem a fáradságot és elgondolkoztam hogyan nézhetett ki amikor még nem nyúltak hozzá semmihez. Mintha mutattam volna ,de jó rég lehetett és talán azóta a móderek nagyobb tapasztalatra tettek szert, így hátha kedvet kap valaki és elkészít egy nem átkötözgetett gombokkal teledíszített műszerfalas változatot is. Vagy nem
-
Üvd szerintem kezd elölről.Kikel jelőlni a típust bepipálni lentebb hogy aktive Majd a X Stering nincs pipa Y trottle csak az első kocka és a Rz Brake nél is csak az első pipa és mindegyik hagyni kell linear -on. üdv -
szia! Mostmár az a problémám hogyha balra tekerem a kormányt akkor a játékban jobbra tekeri , és ugyan ez fordítva...
-
lanerto #54864 szia, nem nagyon értettem, de hogy ha arra gondolsz amire én, akkor próbáld meg az X tengelyt (ami a kormány) pi-progresszívre állítani, lehet hogy túl érzékeny :) -
Sziasztok!!beszeretném állítani a kormányom , de ha beállítom alapból eltekeri a buszon jobbra a kormányt miközben a kormányom közép állásban van. ez mitől lehet?
-
norb82 #54862 Pedig az Ecomat elterjedt dolog a BKV-nál is..... Ha jól tudom eredetileg a 92-93-as beszerzésű 200-asok jöttek ilyennel, aztán a Gyrosok is mind kaptak (amelyik nem eleve 93-asból épült), mostanra meg már hogy összevissza vándoroltak a váltók, meg felújításnál is raktak be ilyeneket még anno a GJSZ-ben, elég sok kocsiban lehet:) -
Geri556 #54861 Anno valahogy megoldottam az eredeti ZF scripttel, viszont már nincs meg nekem sem, valamint a script is frissült azóta és nem lelhető fel az a változat :/ -
Ha a szkript megvan, a modell nem akadály, azt megcsinálom :)