OMSI - Omnibussimulator 1 & 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként szerintem ami kéne, az az EP kapcsoló (megállófék), a 4 billenőkapcsoló a bal alsó sarokban (amiből az egyik kapásból a retarder visszajelző), illetve a váltó hőfokmérő, meg persze a ZF gombsor.
Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM
Amúgy a 412-ben is van külön megállófék - ami nem a gyári script.
Utoljára szerkesztette: nemeza, 2014.10.29. 19:44:33
Utoljára szerkesztette: Geri556, 2014.10.29. 18:39:12
Utoljára szerkesztette: Geri556, 2014.10.29. 18:18:35
Valaki tudna információt, segítséget adni arra, hogy a Ikarus 280.26 pack-ban a busz motorháztetőjén elöl, a ZF matrica milyen néven van elnevezve a modell mappában 03d-ként?.Válaszokat előre is megköszönöm.
Szerk.: De amúgy nagyon jó 😄
Utoljára szerkesztette: Fognar, 2014.10.29. 17:52:41
Oli - Simulators&Others Omsi - Omnibussimulator 1 & 2 Házigazda
Szerk.: Szerintem adj a táblázathoz egy "indok" menüpontot
Utoljára szerkesztette: Fognar, 2014.10.29. 13:40:38
Oli - Simulators&Others Omsi - Omnibussimulator 1 & 2 Házigazda
Kissé pofátlan vagy, de megszokhattuk.
Attól még hogy valami ingyenes, nem jelenti azt, hogy nem lehetnek a használatának feltételei.
Azt gondolom a legkönnyebb azt betartani, hogy megkérdezed a készítőt,
továbbá sokkal nehezebb, de lehetőleg tiszteletben tartod a válaszát.
Nyilván úgy lehet megkerülni a dolgot, ha te csak saját tartalmat osztasz meg, és megmondod mi kell még hozzá máshonnan.
Lásd MB O307, MAN ÜL ..
Amúgy a futár és a fok-gyem sem 2 perc volt - tekintve nem csak egy modell text cseréjéről és a feliratok átírásáról volt szó.
Te néha elgondolkozol azon, amit írsz? "Téglatest gombokkal bescriptelve" Aha. Végül is azért tartott hetekig, hónapokig megcsinálni, mert nem te csináltad, hiszen te ezt a kis dobozt órák alatt megcsináltad volna.
Csak azt nem értem, hogy ha ilyen könnyű megcsinálni (a legalapabb részét te is meg bárki meg tudja csinálni), akkor miért nem csinálta meg más korábban?<#fejvakaras>#fejvakaras>
a csengő le lesz cserélve, az összeajtó gombok cserélve lesznek, és normális helyükre kerülnek, az ajtógombok lecserélésre kerülnek stb.
A futár nem más mint egy téglatest gombokkal bescriptelve, a hivatalos nagy kiegészítőkhöz képest semmi. És azok ugyebár fizetősek, mégis le lehet tölteni WAREZ, és a készítők nem fognak megkeresni hogy agyonverjenek miatta.
Egyébként meg lehet oldani egyszerűbben is, lemodellezem az alkotóelemeket újra, szerzek textúrát, a readme-ben meg leírom hogy működésbe hozni a másik buszból átmásolt futár szkripttel lehetséges, és már nem pampoghat senki. Játszhatunk akár így is.
Az a vicces, hogy a hivatalos készítője és kitalálója BPI-129, és ő itt még nem szólalt fel érte, csak drága @padarmartin , mert "gányolásra nem jár engedély" és neki minden gányolás amit nem ő csinál...
OMSI Workshop | https://www.facebook.com/omsiworkshop | http://omsiworkshop.blog.hu/
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Én személy szerint nem azt mondtam, hogy tilos használni (de azért örülök, hogy mindenki ötös szövegértésből). Azt mondtam, hogy kérjetek engedélyt, és hogy a modell bármely része a készítő munkája, ezért így is úgy is kell rá engedélyt kérni.
Nehogy már gond legyen, hogy nem tetszik nekünk, ha engedély nélkül mindent felhasználnak mindenhol.
Egyébként értékelem, hogy te írtad ezt <<Fognar>>, mert kb. te vagy az egyetlen, aki végig kampányolt, hogy adja csak ki, meg hogy szerinted nem kell engedélyt kérni... Imádom. Persze könnyű a lelátóról kiabálni, hiszen túl sok kiadott munka nem fűződik hozzád/hozzátok.
@Tierhold
Feltételezem a BUSE-t se engedély nélkül használták fel. De egyébként is, ott mit is használtak fel más buszokban? Mert a BUSE "lényege" a hof fájlban van, anélkül semennyire nem megy, az nem a készítő munkája.
Még esetleg a scriptekre foghatnánk rá, hogy azt felhasználták más buszokban, mivel ahány busz, annyi modell; nem hiszem, hogy az Agora-ból (vagy melyik buszból) szedték volna ki az összes kiadott buszhoz a kijelzőt. De hangsúlyozom, szerintem egy normális (nem kontár) készítő minimum engedélyt kér más munkájára, és ha nem kap választ, legalább megemlíti a felhasznált részek eredeti készítőit.
Nehogy félre értsetek, mindenkinek joga, hogy eldöntse a saját munkáját ki használhatja fel, és ez rendben is van...
Üdv ich!
Szeretnék a ikarus 280(bolygó ajtós módhoz) gratuláni nagyon szép <#smile>#smile>
A kérdést igazából nem is értem.
Amúgy nem működik, csak anno a feeling miatt az asztalomra tettem.
Műszerfal átalakítás alatt azt értettem, ahogyan a BKV-s 280.49-ek műszerfala kinéz. Azok kb. így néznek ki.
Egyébként az enyém már csak azért sem pontos, mert bár a tábla BKV-s, a váltógombsor helyén elég látható módon sima billenőkapcsolók vannak, illetve a műszerek elrendezése kicsit nem megfelelő (azóta átrendeztem, de most sincs váltó hőfokmérőm).
(Így is elég személyes tragédia, hogy nekem a "ikarus 280 műszerfal" szavakra a google képkereső az én szobámat dobja ki <#circling>#circling>)
Utoljára szerkesztette: Ikarusfan, 2014.10.28. 19:22:45
Vegyél leveg?t! 10 búvárból 9 ezt ajánlja.
Asus Rog 702Vs: Intel I7-7700HQ 7. gen. 16Gb DDR4 Nvidia Gforce GTX 1070 8Gb DDR5
UI. mivel sok polygonja van elég nehéz lesz szerkesztenem
Utoljára szerkesztette: reveszda, 2014.10.28. 18:14:23
Mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele!

Ikarus 260 BKV mód
Ez olyan amire gondolom Fognar is gondolt.
Utoljára szerkesztette: Norbesz23, 2014.10.28. 18:03:14
Asus Rog 702Vs: Intel I7-7700HQ 7. gen. 16Gb DDR4 Nvidia Gforce GTX 1070 8Gb DDR5