OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TNH
Készítek jelenleg egy T5C5öt (K-t is), de leghamarabb a 34-es busszal fog megjelenni.

http://www.youtube.com/user/OMSITNH | Intel Core i5-4460 | 8 GB RAM | Geforce GT640

T6B5

Mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele!

Szia!
Tetszetős darab mindenképpen. Melyik típus ez? SD-től nem gondoltok arra, hogy át kellene konvertálni a T5C5-öket?
Ha nem is teljesen olyan Tatra amilyen kéne, de szerintem kezdetnek megtenné:

Letöltés

Fogasról ha van valami rajzod akkor sztem tudnék modellezni egyet.

Hamarosan elkészülök a Teljes Széll Kálmán tér teljes közlekedési infrastruktúrájával. Ezt követik a google Earth-ről leszedek épületek majd a több objekt beillesztése lámpákkal együtt és lehet haladni első körben a Svábhegy felé a 21-essel, majd ezt követően Normafa érintésével Csillebércre.
Terveim között szerepel a Kelenföldi és a VT-Arriva által elfoglalt garázsokba való eljutás is.
Több korszakot is tervezek a pályába. Első körben a 21-es Gyors és a fekete 21-es lesz benne a pályában. természetesen a 21-es a Királyhágó tér felé.
Aki esetleg Tudna T5C5-öt és fogaskerekűt készíteni nekem annak nagyon hálás lennék.
Valamint az ICS készítője keressen fel lehetőség szerint minél előbb privátban.
Utoljára szerkesztette: bkvbusz, 2014.11.12. 12:26:26

bpo451
És az hogy lehet, hogy az új letöltés is ugyanazzal a hibás textúrával jön le?

Vegyél leveg?t! 10 búvárból 9 ezt ajánlja.

Ikarusfan
Fogalmam sincs, hogy csinálod...
Legújabb busz van fent? Az Ikarus 280.00 Praga valami típusú buszt választod ki? A Sound_280BKV mappa a busz mappájában ott van? A bus fájl hivatkozásánál is erre a mappára hivatkozik (mondjuk ezen nem is változtattam, de mindegy)?

Elárulom, hogy csak a fékhangokat, a motorhangokat és a hídhangokat cseréltem le, azon kívül tök ugyanaz a hangja a busznak (ajtó, duda, kapcsolók, kézifék...stb).

Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM

Egen, az a megoldás.
Banderasbkv
Légy szíves megmondanád, hogy a hangokat hogy rakjam be, hogy olyan legyen mint a videódban? Mert bármit csinálok csak az alap sz@r TITÁS hangokat hallom.
TNH
Töröld ki a global.cfg-ből a részt, és akkor nem lesznek elvileg játék által generált nyilak.

http://www.youtube.com/user/OMSITNH | Intel Core i5-4460 | 8 GB RAM | Geforce GT640

Erlau Trans
Több pályával próbáltam, ahogy bekapcsolom a nyilakat kifagy az egész. A google nem segített a fórum keresője pedig a "no comment" kategróai. Routeres (asszem ő), írt valami megoldást erre pár hete. Valaki (vagy ő) leírná, belinkelné? Köszönöm!
sajnos nem tudom letölteni
sajnos nem tudom letölteni
Nem kellene a készítő engedélye nélkül feltölteni!
Helosztok
A ikarus 280.00 modhoz letöltö linket adtok?
Ikarusfan
Link

Nem tudom, írtam-e ide is; tegnap letöltöttem a buszt, bemásoltam simán a Vehicles mappába, és működött. Nem tudom, másoknak miért nem megy. Esetleg egy logfile kisegítene, persze semmiképpen sem direktbe ide beszúrva.

A hang script-ekhez nem konyítok, a hangok nagyjából egy-az-egyben a 280 BKV modból származnak.

Szerk:
Még az jut eszembe a linkekkel kapcsolatban (amire írtam, hogy görgessetek már le a hivatalos fórum topikban 2 hsz-t, de úgy tűnik erre mindenki képtelen volt - akár magától is); frissítsétek párszor az oldalt, hátha a böngésző a TEMP-ből hozza be az oldalt, amin még a régi linkek vannak.
Utoljára szerkesztette: Ikarusfan, 2014.11.11. 19:57:34

HLJ:
266: http://data.hu/get/8210006/Ikarus_266.zip
260.32: http://www.mediafire.com/download/he5bbacxv4wa5d7/Ikarus+260+OMSI2.rar
-------------------------------------------------------------------------------
Ikarusfan:
Egyféle linket találtam, már bemásoltam a TITA 280 fájljait is, de így sem jó. Megoldás?
Banderasbkv
A mododdal csak 2 bajom van: 1. Nem fordul a C tengely, 2. Nekem nincsen motorhang (nem sértés képp mondom, csak magánvélemény, hogy a videód alapján a motorhangok iszonyú hiányosak pl.: HOL A BUBU?)
Utoljára szerkesztette: Banderasbkv, 2014.11.11. 18:17:52
Megnézed az editorban a pályát, és ha kell leraksz magadnak letöltési pontokat<#wink>
Sziasztok!
Ikarus 266 megvan omsi-höz? Ha igen akkor hol tudnám letölteni? Másik busz amit keresem az Ik260-as helyközi változat szintén letöltési helyét keresem omsi2-höz....
Nincs ellene kifogásom.
Elkérhetem a linekt?
Megtudná valaki mondani,hogy hol találom azt a progit, amivel a billentyűzet 3 lámpája az irányjelzőre működik?
Gonosz Ördög
Igen utána hosszabb keresgélés után,nyers forditásban írták hogy Stadtbus stb... mert más is hiányolt ilyen és hasonló fájlokat.
De egyet nem értek,mért írják oda egy olyan pályához Steinbach -hoz hogy omsi 1-be is jó,kipróbáltam de nem jó,vagyis úgy értem hogyha nem töltöm le a Stadtbus-t és teszem fel akkor ezeket a hibákat dobja fel,mikor felkerült,akkor meg kiválasztható pár busz,de viszont hiába van benne a Steinbach.hof fájl,nem add a busz kiválasztása után,indulási pontokat,ahova letevődik a busz. Egy kicsit félrevezetik az oldalon az embereket. .
bpo451
Adnál egy linket az újabb verzióhoz? A régi link nem jó.

Vegyél leveg?t! 10 búvárból 9 ezt ajánlja.

nemeza
pénzt elkezdtem gyártani - megvannak a modellek, textek, részben már kiexportálva omsiba is, de az összes változás még nincs benne a fájlban. Kemény mennyire sűrűn változtak a pénzek a 90-es években!
Felajánlom a projektbe szívesen 😉
Ez az, ez mellé még berakjuk a 266-ost a rögtönzött retró festésemmel és már is a '80-as években vagyunk <#finom>

Üdv ich!

Ikarusfan
Letöltöttem a buszt, beraktam, hiba mentesen fut, nem hiányzik semmi. Javaslom szedd le újból és azt rakd fel.

Ikarusfan
Fent van egy újabb verzió (ha most szednéd le, már az jönne le neked), amihez nem kell a TITA 280-as. Itt szemmel láthatólag nem arról a verzióról van szó, hanem a legelsőről, amit még szombaton raktam fel. Amennyiben igen, úgy nem nagyon másoltad be a TITA cuccait.

Ja igen, a bayan meg a többi hangfájlból látszik, hogy neked nem a legújabb verzió van meg, mert abban már javítottam ezt a hibát.
Utoljára szerkesztette: Ikarusfan, 2014.11.10. 20:43:49

Végre sikerült letöltenem a 280.00-t, de sajnos sok textúra hiányzik:

Log file (milyen finnyás ez a fórummotor): http://pastebin.com/rBJfb1Zp
Tegnap kaptam. <#crazya>

Szia! Ezek a Stadtbus addon-ból valók.

Gonosz Ördög
Üdv mindenkinek!
Tudna valaki segíteni egy letöltési linkel a sceneryobjects-ben hiányolja ezeket a fájlokat.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Buildings_RW1HH/HH_Gruenderzeitmitetsh_1.sco
Buildings_RW1HH/HH/Busbetriebsstelle.sco
Buildings_RW1HH/HH/Busbetriebsstelle_zaun.sco
Buildings_RW1HH/HH_Ladenz_50er.sco
Buildings_RW1HH/HH_Ladenz_50er_1.sco
Buildings_RW1HH/HH_Gewerbehaus_6.sco
Buildings_RW1HH/HH_Gewerbehaus_3.sco
Buildings_RW1HH/HH_Gewerbehaus_5.sco

Már van nem is egy fajta Buildings mappám a játékba,de ezek egyikben sincs,már átböngésztem egy jópár oldalt is,de nem találok róla semmit. Válaszokat előre is köszönöm.

Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2014.11.10. 18:30:32
Ikarusfan
Hátha segít a táblagyártásban (FB-on találtam a képet):

Erlau Trans
Próbáltam. Annál is fagy.
Gonosz Ördög
Mi ? <#wow2>
Már a pack után dobtak ki megint, egy bolygóajtóst változatot ? Én még nem találkoztam vele.
Vagy a pack-ra gondoltál ?.
Vagy 3 hete szinte csak az a busz a téma a fórumon......

Sziasztok!

Egy facebookos oldalon láttam, hogy kijött az Ikarus 280 bolygóajtós változat. Honnan tudom letölteni? Esetleg BKV-s festés és hangmódosítás van már hozzá?
sziasztok az omsi kettőhöz belehet tenni nekem abörzsöny pályát ha valaki segítene nekem aszt meg köszönném
Ikarusfan
A modell fájlban jók a hivatkozások, az animációk (mindegyikben ugyanaz), tehát maguk a scriptek a hibásak.

Engem már csak a billentyűzet használata esetén beragadó ajtóvezérlő gombok zavarnak (bár ez a sima változatban is ilyen). Ezen kívül a hegymeneti fokozatokat sem lehet kapcsolni, viszont ezt meg lehet oldani 1 érték átírásával.
Utoljára szerkesztette: Geri556, 2014.11.09. 22:27:52
Ikarusfan
Mert leszedtem a fájl, mivel újra fel kellett raknom a hanghiba miatt. Cirka 30-40 perc volt felraknom, addig nem volt elérhető. Most már elvileg benne van minden, de ha még valami hiba van, írjatok.

Peti134
Dettó.

Le akarom tölteni a 280.00-t, de azt írja, hogy a fájl nem érhető el.
Ikarusfan
Bocs ha félreérthető voltam, úgy értettem a pót bus fájljába rakd ezeket. 😊

Közben megoldódott a probléma, a gépes részébe visszaraktam a hivatkozást az eredeti cfg-re, így most mindennek van hangja. Köszönöm a javítást ! 😉
Utoljára szerkesztette: Geri556, 2014.11.09. 18:59:24
Gonosz Ördög
Igen tegnap töltöttem le csak ma próbáltam volna ki,most letöltöttem még egyszer most már jó,be is másoltam a Grundorf hof fájlt és a Spandau hof fájlt. De ugyan úgy kiadja a hibát. Akkor valami más hibát érzékel.

Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2014.11.09. 18:35:34
Így most az első ajtóknak és a motornak ment el a hangja, viszont a hátsóknak már van :/
Bemásoltam mind a két .bus fileba a 2 sort, így az a hiba kizárható.
Jó estét
Ha már a Börzsöny szóba jött, akkor itt az ideje, hogy kiadjam a jelenlegi adagot, ami nem is lett most kevés:
Múltkor meg volt az MB O405GN1-es helyi változata, hát most az MB O405 N2-es háromajtós kivitelbe is meg van:
Kép
Letöltés

És akkor nézzük az Ikarusokat. Rögtön az Ikarus 250.12-essel kezdünk, nem a legjobb, de célnak megfelel a bizonyos Retró festés:
Kép
Letöltés

Az Ikarus 255-ös főleg kihagyhatatlan, bár neki a jelenlegi festésből is lett:
Kép 1 Kép 2
Letöltés

ha már Retró, akkor az Ikarus 266-os sem maradhat ki, így íme egy klasszikus:
Kép
Letöltés

Ezek után, az Ikarus 256.44-es mai színekkel:
Kép
Letöltés

Az Ikarus 280-as sem maradhatott ki, így íme egy helyi és egy helyközi festés is:
Kép 1 Kép 2
Letöltés

Végül a MAN ÜL mindegyikére készült Börzsöny Volán festés:
Kép
Letöltés

Ennyi jelenleg a Börzsöny Volán készlet. (Az eddigi letöltések megtalálhatóak Itt Itt és Itt )

Végül egy ráadás:
Az Ikarus 280-asra egy volánbusz festés, csak úgy:
Kép
Letöltés

Üdv ich!