63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• jxbell
    Lássuk be, a "közösség egybehangzó véleménye alapján..." duma se valami hiteles. :)
  • Peti134
    Buse program gyorsjavítás elérhető: Letöltés
  • gabcsibkv
    Sziasztok !
    O305 hez a reg bejegyzés tartalmát sikeresen töröltem :-(
    Nem találom sehol. Valaki tudja nekem ide linkelni vagy leírni?
    Köszönöm.
  • calathea
    Gondolom általa készített (hogy szokták mondani? - nem reprezentatív) közvélemény kutatáson alapszik.
  • norb82
    a magyar játékosok 75% a már áttért az Omsi 2-re.

Miért pont 75%-a? :D
  • Harixis
    Köszönöm így már jó lett. nem figyeltem erre mivel nem konvertálok sűrűn......
  • Rabafun
    Szerintem OMSI 2 re konvertáld , a magyar játékosok 75% a már áttért az Omsi 2-re. Már várom a buszt!!!
  • reveszda
    Ez a mod kinek van meg?
    http://www.omnibussimulator.de/forum/index.php?page=Thread&threadID=21302
  • GMI
    Ha valóban kisebb akkor az importálásnál méterre állítsd:
    KÉP
    Utoljára szerkesztette: GMI, 2015.03.16. 16:13:19
  • bocskor3
    De kisebbnek tűnik vagy valóban kisebb is?
  • Harixis
    Eddig két formátumban exportáltam: obj és 3ds-ben, de mégis nekem furcsa, hogy kisebb.
  • bocskor3
    Attól még hogy kisebbnek néz ki lehet hogy ugyanakkora.... Rakd be DE-be a blenderből meg a sketchupból kiexprotált modellt és ott nézd meg. Egyébként milyen formátumban exportálod ki blenderből?
  • Harixis
    Elvileg mindent beállítottam, hogy mindkét programban méter legyen alapnak beállítva, de így is kicsinyít. Blenderben ha jól sejtem akkor a scale részben található a tényleg méret ugye? Abban pedig ez áll: x-->1.395; y-->5.573; z-->2.657, sketchuppal meg jóval kisebbnek néz ki az egész........nem tudom miért van ez így....
  • padarmartin
    A Sketchupban be kell állítani,hogy milyen mértékegységben dolgoztál a másik modellezőprogramban.
  • Harixis
    Segítséget szeretnék kérni Blender használóktól! Blenderrel most kezdek ismerkedni, de amikor exportálok valami más fájljá és mondjuk megnyitom sketchupba akkor lekicsinyíti elég durván a modell. Szerintetek miért van ez és hogyan tudnám elkerülni e kicsinyítést?
  • geri1900
    Omsi 2
  • PetiM44
    Nézd meg a videó leírását, ott szépen le van írva minden fontos információ.
  • Joci891
    Melyik pálya az a videoban? pálya nevéregondolok
  • bolhalovas
  • Ashyn
    Köszi az infokat, sikerült
  • cxaxoxc
    A HOF file-okat minden buszhoz külön-külön be kell másolni, majd amikor kiválasztod a buszt, a lerakása előtt ki kell választani a megfelelő depót is.

Plusz néhány hasznos hely, ahol sok dolgot találhatsz (buszokat, pályákat, módosításokat, átfestéseket egyaránt):

omsihu2.wordpress.com-ról lementett tartalmak

http://omsi.cz/

Ja és a Tóváros pálya. Valamit/valamiket hiányol a game. Nézd meg a logfile-ban az error-os bejegyzéseket, és azokat amiket hiányol gyűjtsd össze. A logfile-t az Omsi gyökérkönyvtárában találod. Sok sikert
    Utoljára szerkesztette: cxaxoxc, 2015.03.14. 21:45:15
  • Ashyn
    Tóvárost sikerült rendben telepítenem, de Redercs-el olyan problémám adódott, hogy amikor betölti a pályát, csak a kék égboltot látom. Mi lehet a baj?

Másik kérdés: ha szeretnék egy adott újonnan telepített busszal menni pl Tóvárosban, hogyan tudom megtenni? hof file-t kell készítenem az adott pályához?
  • bolhalovas
    Nagyon köszönöm!
  • Peti134
    Igen, sikerült, de csak két sor esetén lehet használni kis karaktereket, mert nem találtam fontot a nagyokhoz :D

Letöltés
  • Ashyn
    Köszönöm Bolha, hazaértem és megnézem őket.
  • bolhalovas
    Közben én is rájöttem, csak a programban az előnézet volt megtévesztő. Akkor a kisbetűk kijelzését meg tudnád oldani?
    Szerk.: Most látom a képed. Akkor sikerült.
    ----
    Szia Ash!
    Néhány egyszerűbb városi pálya: Redercs, Tóváros
    És az egyik "kötelező" busz: MB Citaro
    Utoljára szerkesztette: bolhalovas, 2015.03.14. 18:51:21
  • Peti134

Kép direkt linkje

Mission passed!
  • Ashyn
    Sziasztok! Friss OMSI 2 tulajdonos vagyok, kamionból (ETS2) ültem át a busz volánja mögé.
    Kicsit körbenéztem, és rengeteg pálya, busz mod található a játékhoz. Elveszettnek érzem magam köztük, ezért kérnék egy kis helpet. Kezdő buszvezetőnek tudtok javasolni valami könnyebben telepíthető pályát ( vidéki, városi mindegy ), és buszt?

A válaszokat, segítséget előre is köszönöm!

Ash
  • Peti134
    Még mindig nem értem. Ha a kijelző közepére szeretnéd a szöveget két sorban szám nélkül akkor szóközözéssel meg lehet oldani :)
  • bolhalovas
    Szia!
    Köszönöm. Bár nem ilyenre gondoltam, azért ezt is lehet használni.
    ------
    Peti134:
    Itt egy kép, így remélem érthetőbb vagyok:

A kisbetűs kijelzőt jó lenne, ha meg tudnád csinálni, viszont engem személy szerint a SOR nem érdekel, mert nem használom.
  • MAN014
    Köszönöm!

És tényleg... én csak a sima módokba mentem.. észre sem vettem, hogy van külön OMSI2-es is!!
  • padarmartin
    Parancsolj,itt úgy szabhatod testre a szöveget ahogy akarod,igaz meg kell dolgoznod vele,de cserébe teljesen valósághű lesz ;)

Használjátok egészséggel!

OMSI BUSE kijelzőkép készítő
  • PDes
    Már bocsi, de szerintem rossz helyen kerested. :)

Segítség...
  • MAN014
    Néztem már, nincs sajna....
  • Peti134
    Nem értem mi a gond. A járatszámot a magam féle programban is ki lehet kapcsolni, a kisbetűs szöveget azt megoldhatom, illetve kompatibilissá tehetem a programot a Sor busszal is ha feltétlenül szűkséges
  • bolhalovas
    Sziasztok!
    Még az év elején atty707 megosztott egy programot, ami az E95 kijelzőjéhez készít egysoros (kis- és nagybetűs) szöveget. Ezután Peti134 csinált egy ugyanilyen programot, csak az kétsoros (nagybetűs) szöveget, és járatszámot tud kijelezni. Nekem olyan verzióra lenne szükségem ami végig kétsoros (járatszám nélküli), kis- és nagybetűs szöveget tud kiírni.
    Nem szokásom ilyeneket kérni, de sajnos a programozáshoz nem értek.
  • krisztiandzs
    Itt keresd meg.
  • MAN014
    Sziasztok!

Valakinek megvan még ez a mód a MAN NG272-höz?

"MAN NG272 ajtónkénti leszállásjelzés és kézi ajtónyitás"

forrás: MAN NG272 - Ajtónyitás

Sajnos itt halott a link... Akinek megvan elküldené?? Köszönöm!!!
    Utoljára szerkesztette: MAN014, 2015.03.13. 16:40:15
  • MEXXD
    Az OMSI 2 legutóbbi tapaszának megjelenése megsürgette a munkálatokat a Three Generations frissítése körül, ugyanis megjelenítési problémák adódtak a buszok jegynyomtatóin, meg különben is volt egy-két dolog korábbról, amit nem sikerült kijavítani, például a C2-es fizikája és hangjai. Szerencsére megérkezett az update...

(A cikk elolvasásához kattints a képre és ne felejtsd el értékelni sem.)
  • Pali1010
    Sziasztok!

Csíkok nélkül.
    (Fiktív)

Nagyobb kép

Nagyobb kép