63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• nemeza
    Ebben mi az újdonság?
    1. van már olyan 415 kiadva, amiben szépen helyre vannak téve a méretarányos kijelzők kívül-belül
    2. FOK-GYEM fontot használ
    3. IBIS-es is van
    4. FOK-GYEM-es talán még nincs
  • Netreg2
    Huuhh, akkor az tényleg nem mai gyerek. Az Omsi eléggé CPU igényes.
  • reveszda
    Szép estét! :) ( Omsi 2 alá még: WIP )

• hegedavid
    Intel Pentium 4, így van megnevezve
  • Netreg2
    Szia, Intel Core vagy Pentium 4? Kettő együtt nincs. Nézd meg az eszközkezelőben pontosan.
  • hegedavid
    Ezt tudom, de azokkal buszokkal amiket leszedek, azokkal szinte tökéletesen fut
  • Routeres
    Na ja, az a P4 nem mai gyerek már.
  • TNH
    Azért ez elég gyenge, nincs nagyon a minimum felett... A legalacsonyabb beállítás is necces...
  • hegedavid
    Börzsöny pályán az alap MAN buszok. 3,6 GHZ Intel Core Pentium 4, 2GB RAM a gépem.
  • Routeres
    Melyik busszal, melyik pályán és mit tud a géped?
  • hegedavid
    Az is meg volt, de valamlyik busznál működik valamelyiknél meg nem, de köszönöm a segítségedet :)
  • TNH
    Akkor vegyél vissza a beállításokból.
  • hegedavid
    Megnéztem a rendszerkövetelményét és bőven meg van, de nem mindegyik busznál csinálja ezt.
  • TNH
    Vedd lejebb a grafikát, vagy kell egy erősebb gép.
  • hegedavid
    Sziasztok! Az lenne a problémám, hogy a buszok gyakran elkezdenek ugrálni és irányíthatatlanná válnak, ez miért van és mit tudnék tenni ellene?

A választ előre is köszönök!
  • Harry22
    Sziasztok!
    Keresek olyan embert aki ért a 3D modellezéshez!
    Imádom a buszokat és sokat játszom az Omsi-val, van is egy félig kész buszom! Ezt szeretném befejezni úgy hogy a játékban tudjam használni és teljesen tükrözze a valóságot! De sajnos Én nem értek a modellezéshez , ezért szeretnék találni valakit aki tud segíteni, persze honorálnám is! Saját magam nem tudom megcsinálni mert sajnos le vagyok százalékolva a számítógépen az alapokat meg tudom csinálni ,meg játszani is tudok de sajnos ennyi! Azzal is tisztában vagyok hogy ez nem kis munka és sok időt vesz igénybe,a munkához viszont már rengeteg képet csináltam amit fel lehet használni! Aki idáig segített nem tud már foglalkozni a dologgal, mert új állása van és nincs ideje! Ha úgy érzed hogy van időd és persze kedved nekem segíteni vagy kérdésed lenne légyszíves az alábbi email címen jelentkezz!
    Cím: [email protected]
    Előre is Köszönöm! :)

• Gonosz Ördög
    Tudja valaki hogy ezt a IK C60 tipust jó álapotban megtalálható valahol ?
    IK C60
    Mert amit letöltötem az hibát dob ki. logfájlban pedig ezeket :
  • Gonosz Ördög
    bolhalovas,Banderasbkv,Harixis !

Nekem csak pár dolog kellene belőle e két járgányból, #56763 azért kérdeztem meg hogy e két buszról tudd e valaki letölthető linket.
  • cxaxoxc
    Amint SnyperDv2 fórumtárs úgy véli, hogy befejezte rajtuk a munkát. Kb 1 hete adott hírt, hogy él még a projekt és dolgozik a Rábán. Van még munka vele, úgyhogy addigis türelem. Biztos vagyok benne, hogy amint említésre méltó esemény következik be az építésben, vagy netalántán elkészül teljesen vele azt nem titkolja majd el a közösség elől. Egyébként engem inkább az érdekelne, hogy akkor a csuklós is készül ezzel párhuzamosan? Mintha valami olyasmit olvastam volna régebben, hogy azt is "legyártja" mellé.
  • BetaIkarus260
    A Rába Premier busz(ok) mikor lesznek készen?
  • cxaxoxc
    Köszönöm a választ! Akkor ezek szerint egy fillért nem ér így a játék, mivel ha jól értelmeztem amit írtál csak Steam-en keresztül lehet frissíteni, Aerosofton nem. Ez rossz hír számomra sajnos
  • Routeres
    Mivel a jelenlegi tulaj már aktiválta az ő saját Steamjén, így te csak akkor tudnád használni azt, ha az előző tulaj Steamjébe jelentkeznél be. Ergo a saját fiókodhoz már nem tudod hozzáadni, és azt hiszem ilyenkor a telepítés se lehetséges, legalábbis amikor anno az Orange Box-ot telepítettem, akkor előbb hozzáadta a játékot a fiókomhoz, és aztán folytatódott a telepítés. A frissítéseket a Steam automatikusan letölti és telepíti, a Launcher itt már csak azért kell, hogy az addonok lássák az alapjáték telepítését. Mivel az Aerosoftnak relatíve új a Steam, így a kiegészítők lemezen is meg fognak jelenni, egy jó darabig még biztosan, azokat meg be lehet szerezni mindenféle olyan helyről, amiről a főtopikban nem beszélünk.
    A legutóbbi leárazáskor 20€-ért lehetett megvenni a progit. Eléggé niche termék, nem dobálják csak úgy az emberek után occsóér'.
  • cxaxoxc
    Egy kicsit össze vagyok zavarodva. Vennék egy dobozos Omsi 2-őt, de a jelenlegi tulaj már aktiválta Steam-en. Az lenne a kérdésem, hogyha nem aktiválom be Steam-be akkor az Aerosoft-on keresztül rendesen megkapom a patch-eket? Meg egy kicsit elbizonytalanít az is, hogyha nem Steam-es lesz, akkor a későbbiekben a kiegészítőket is elfelejthetem Steam-ről. Bár ahogy követem már egy ideje az árakat se az Aerosoft-nál se a Steam-nél nemigen szoktak lenni lényegesebb leárazások...
  • Harixis
    Engem ezek a tuningok zavarnak már.
  • Peti134
    Nem igazán pár sornyi :D A karaktertömbök jó nagyok :D
  • Banderasbkv
    Hát ezek aztán!
  • bolhalovas
    Egyik szebb, mint a másik.
  • Gonosz Ördög
    Sziasztok !
    Nem tudd valaki infót erről a két tunning buszról,hogy honnan lehet letölteni ?

IK 250.93 Tuning

IK 263 Tuning-2

Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2015.03.19. 09:59:43
  • Edmond14
    Készül a 2.2-es patch Windows XP-re.
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2015.03.18. 19:30:25
  • Ashyn
    Mercedes O530G, általában ezzel megyek. Más buszt még nem vezettem ezen a map-on, de majd kipróbálom egy gyári MAN-al. Köszi a tippet!
  • PetiM44
    Milyen busszal próbáltad? Nekem is volt hasonló problémám, de nekem a Redercsen, illetve emlékeim szerint még egy pályán. Mások ugyanakkor nem tapasztaltak ilyesmit, tehát nem tudom, mitől függhet a dolog.
  • Hyp3r
    Nekem is hasonlót produkált ez a pálya, próbálkoztam én is néhány dologgal, de sajnos nem tudtam működésre bírni.
  • cxaxoxc
    Esetleg valakinek van valami ötlete, hogy ez miért van?

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    328 22:57:39 - - Information: Try placing random bus:
    329 22:57:39 - - Error: Fehler bei Bereichsprüfung: AMUAV.CNAVO.MV.C
    330 22:57:39 - - Error: You want to create vehicle - it is invalid!
    331 23:00:06 - - Information: Menu pos set
    332 23:00:09 - - Information: Menu pos set
    333 23:00:17 - - Information: Menu pos set
    334 23:00:23 - - Error: Zugriffsverletzung bei Adresse 00612E5E in Modul 'Omsi.exe'. Lesen von Adresse 0000016C: CV.Calculate - J2 (Vehicles\TD_Mercedes-Benz_O405N2\TD_O405N2_Vollmatrix.bus)
    335 23:00:23 - - Error: Zugriffsverletzung bei Adresse 007D7FA2 in Modul 'Omsi.exe'. Lesen von Adresse 00000150: CV.Calculate - J2 (Vehicles\TD_Mercedes-Benz_O405N2\TD_O405N2_Vollmatrix.bus)

Ez csak egy kis ízelítő, mert kb a végtelenségig ismétlődik. Kissé idegesítő, ugyanis 1 játék alatt egy cuki "kis" 12MB méretű logfile-t hozott össze... Próbáltam lecserélni másik buszra is az AI-t, de bármivel próbálkozom ugyan ez a hiba mindig. Egyébként Rhodenau-ról van szó Omsi 2-ben.
  • Routeres
    "Van valami egyszerűbb megoldás egyébként?"

A Blender tud közvetlenül .x-be menteni, 3ds max-hoz is van olyan plugin.
  • Scamel
    Sziasztok, egy modellezési probléma miatt zavarok.
    Próbálok egyedi épületet betenni a pályára, de valami anomália miatt az elkészült object böszme nagy.
    (Alapból sketchup-ban készítem a modellt, ezt exportálom .3ds-be, amit Deep Exploration alatt .x formátumra módosítok, ebből pedig az OMSI SDK konverterével csinálom meg az .o3d fájlt.)
    Van valami egyszerűbb megoldás egyébként?
    A sketchup-ban a méretezésben alapból a valós méreteket használtam, nem azt kéne?
    A válaszokat köszi.
  • Gonosz Ördög
    Köszi a választ !
    Igen tudom hogy van olyan váltzat,meg is van,csak azért kérdezem tudja-e valaki hol található,
    és milyen néven szerepel benne.
    Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2015.03.18. 12:31:40
  • TNH
    Van olyan változat alapból, amin nincs rajta.
  • Gonosz Ördög
    Tudna valaki segíteni hogy ezt a lámpa elött lévő cuccot hogy hívják ? hogy megtalálhassam a mappájában.

• Ashyn
    Sziasztok!

Szombathely3.0 pályánál tapasztaltam a következőt: elviszem a fuvart, végállomásra érve azonban nem jön fel a menetrend táblázat, és IBIS-ben tovább pörög az idő. Hiába állítom át visszaútra az IBIS-t és a "92"-es menüt, tovább számolja az időt, mintha nem értem volna be a végállomásra. Ha elindulok, az utasok rendben felszállnak, csak panaszkodnak a késés miatt, holott menetrend szerint pontosan érkezek. Csak Szombathely 3.0-nál találkoztam eddig ezzel a problémával. Van valami megoldás, vagy csak elkerülte valami a figyelmemet?

Előre is köszönöm!

Ash
  • norb82
    Egy pár sornyi programot patchelni kell? :D