63332
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+ Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
impresszum9865 #57206 Rendben
Szeretettel várom a futáros buszokat :)
Nekem normális stílusom van igaz? :)
Utoljára szerkesztette: impresszum9865, 2015.05.09. 08:01:28 -
Harmat Márk #57205 Én azért az Ikarus 405-ösnek örülnék -
Még gondolkozom rajta. -
impresszum9865 #57203 Esetleg nekem elküldöd a ik 415, vagy a ik 405 futáros verziót?
-
Routeres #57202 Nem akarok nyelvtannácit játszani, tény és való, hogy a játékosvilágban sose hívták módnak őket, de a modification = módosítás. Ergo valamelyest van létjogosultsága a módnak is, csak baromi hülyén hangzik. Tipikus példa arra, hogy nem kell mindent lemagyarosítani. :)
Ennél már csak az AL jármű a jobb. :)
Utoljára szerkesztette: Routeres, 2015.05.08. 19:49:54 -
Hmm... mit veszített az Omsi közösség ezekkel a kiadatlan gyöngyszemekkel.
Ez nem csak neked szól, hanem minden MÓDolónak: olyan nincs, ebben az értelemben, hogy MÓD. MOD esetleg - alapvető angol tudással kideríthető, hogy a MODification angol szóból ered, a magyar mód szónak köze nincs hozzá, még ha hasonlít is.
@JXBELL +100
Utoljára szerkesztette: c2driver, 2015.05.08. 19:21:03 -
Azért az más, amikor valaki elkezd valamit, felrak róla képeket és szépen lecsendesül az egész és abbahagyja, és az, amikor valaki csinál valamit és úgy rak ki képeket róla (vagy nem is rak ki, csak kiírja), hogy azt mondja nesztek, ezzel ti nem fogtok soha játszani. -
A padlót két(+1) dologért modelleztem újra:
1. Felnyitható fedelek: Eredetileg azért csináltam hogy lehessen állítgatni ott mindent, de arra önbizalomhiány miatt nem került sor(nemtom megcsinálni)
2. Az ajtólépcsők miatt
+1. Több egyedi legyen benne.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Csak hogy ne azt olvassam hogy ehhez meg ahhoz vagyok béna. Nem mintha érdekelne mások véleménye, de kissé unom, hogy mindenki minősíti a munkákat(nem csak az enyémet) holott semmit nem mutatott még fel. Én érdekes módon egy munkát sem pocsékoztam le.
Továbbra sem értem, hogy a mód szót miért kell idézőjelbe tenni. Ja persze, mert nem olyan ember csinálta akit kedveltek.
Elég vicces, ha én csinálom meg, az "mód", ha mondjuk padarmartin akkor már mód. Akkor is ha minőségileg ugyanolyan. Milyen érdekes...
@jxbell:
1.Nem adtam ki magam császárnak.
2.Ha alapszintű akkor mért nem tudja minden létező ember megcsinálni?
Edit: Halkan megjegyzem, hogy több készítő bejelenti egy idő után hogy nem adja ki a művet ez és ez miatt.
Utoljára szerkesztette: Peti134, 2015.05.08. 18:53:59 -
Nem olyan rég elég szépen szétbarmoltad a fórumot, nem rémlik már? Most meg idejössz és nagyképű stílusban előadod hogy te mekkora császár vagy, mert sikerült alapszintű dolgokat megcsinálnod. Hát grat. A másik, hogy ezzel a nyilvánosan hangoztatott "nem adom ki, de majd rakok róla képet" dumával csak még jobban elásod magad, szerintem. Bár engem totál hidegen hagynak ezek a békávé "módok". -
Egy dolgot árulj el nekem; ha úgy se adod ki azokat, minek írsz róluk? Azt nem merem mondani, hogy mindenki nagyon irigy lesz, de akkor is.
Amúgy érdekelne (tényleg), hogy a 280-as padlóján mit kellett újramodellezni. Max a pót első ajtójáról lehetne szó... -
És megmondanád őszintén, hogy mért kell a mód szót idézőjelbe tenni?! Utánanézhetnél a mód szó jelentésének, barátom ;) -
Tiszta Harry #57195 Gyásznap a mai, hogy nem lesznek kiadva a "módok". -
Lekéstem a szerkesztést, elnézést.
@Geri: Abban a 280-as "mod"-ban a műszerfalon kisebb átalakítgatásokon kívül nem sok munkám van. -
@c2driver: Erről beszéltem.... Szerintem ha nem tudsz egy nem-negatív mondatot megfogalmazni, akkor inkább kussolj.
@norb82: Tévedsz. Nem keveset modellezgettem a 280-ast,mint például padló(muszáj volt az egészet újramodellezni), gombok, ülések, kapaszkodók(lógó), stb.
Egyébként már egy ideje kész van, de nem fogom kiadni, ennek a közösségnek nem érdemes. Reveszdának sem küldtem el (mondjuk ebben már tényleg nincs munkája, najó talán néhány textúra).
@Geri556: Talán publikus munkám nincs, de mivel nincs jogom a futárra, kénytelen voltam újramodellezni, és úgy beletenni a 280-asba, mert visszakonvertálva nem volt a legszebb.
2 járművet tettem OMSI 2 kompatibilissé normálisan(mondjuk ez tényleg nagyon kis meló) konkrétan: Ik405, Ik415.
Ezek közül a 405-ösbe több új szkriptet beletettem(bevallom, pár szkript 412-es ből származik, csak átírtam egy kicsit) amitől valósághű ajtókezelést, Futárt, világítást, műszereket és visszajelzőket kapott.
Ismétlem ezeket nem fogom kiadni. Egyetlen ember van akinek talán elküldöm, az nemeza, mert neki normális a stílusa többek között Reveszdával is.
Trollkodóktól biztos jönne a válasz, hogy bizonyítsam be hogy ezek a sorok nem hamisak.
Nem hiszem hogy bizonygatnom kéne, bár talán rakok fel róluk képeket a jövőben. -
Tartsd meg az eddigi jó szokásodat. ("Üdv! Bár elég rég írtam ide...") -
Routeres #57191 Meg lehet oldani azt okosba' is. Prágában nagyon szépen megcsinálták. -
Lehet az lesz (kínomban megnéztem, más pályákon hogy van). Csak így talán jobban néz ki, mint egy 2D-s felületként. -
Routeres #57189 Elvileg a látótávolság beállítások szabályozzák. Nem lenne egyszerűbb egy háttér objektként megcsinálni? -
Lenne egy kérdésem pályaépítéssel kapcsolatban. Be lehet állítani az OMSI-ban, hogy a talaj festéseket milyen távolság után ne hozza be a program? Mert gondoltam a 34-esen megcsinálom a budai hegyeket, de elég gázul néz ki, hogy pár száz méternél távolabb hirtelen az erdős hegyoldal füves legelővé vált.
-
Szerintem mindenkinek jár még egy esély, bár *valamiért* nem igazán szeretem az orosz/ukrán Ikarusokat azóta sem..
Brasil Viagem jól néz ki, de 2-3GB azért elég durva.. -
norb82 #57186 Így van, révészda-ék munkájáról beszéltem:) -
bpyfan #57185 Tudom már volt téma egyszer ez a Brasil Viagem de most újra felhúztam magam. Leszedtem egy javítást ami meg is oldotta. Mint látható.
Minden meg van semmi se hiányzik minden tuti a map még sem töltődik be.Egy üres tér jön be csak. Pedig az új betöltést választom.
Scenery Object Folders: 177
Splines: 71
Spline Folders: 7
Missing Objects: 0
Missing Splines: 0 -
Geri556 #57184 Igaz, ilyenkor már figyelmetlen vagyok :P -
Szerintem arra értette, amit reveszdáék csinálnak/tak. -
Geri556 #57182 Egyáltalán nem mondtam, hogy bármiféle nagy dolgot alkottam volna, épp az ellenkezőjét állítom... Magamnak szoktam átalakítgatni, személyre szabi a buszokat. A legnagyobb munka eddig talán a Tita féle 280-as műszerfalának az átalakítása volt, abban volt modellezés, visszakonvertálás és egy kis scriptelés is. Az urak itt még ennél kisebb dolgokat visznek véghez és úgy mutogatják, mintha megváltották volna a világot... -
norb82 #57181 Meglévő dolgokat pakolgatni,másolgatni, model.cfg-be írogatni azért nem olyan nagy dolog.....
Egy jó út tanuláshoz, de a valódi munkától azért messze van. -
Nagyon egyszerű. Tavaly nagy üzemben ment a lopkodás, azért. Kiadhattok bármit, egy darabig mindenki emlékezni fog arra.
Amúgy meg Geri556-nak igaza van, senkit se érdekel, hogy minden kapcsoló/textúra/bármi után beraktok a fórumra egy nagy felbontású képet, persze thumbnail nélkül. -
Geri556 #57179 -Azok után, amit tavaly műveltetek szerintem jogos, hogy senki nem vesz titeket komolyan...
-Valóban benéztem kicsit a dolgot, mert azt hittem, hogy a korábban kiadott 280-as "modotokba" raktátok a dupla ülést, ami azért valljuk be nem sikerült a legjobban.
-Komolyabb dolgot még valóban nem tettem le az asztalra, úgy ahogy ti sem, de én legalább nem "tudósítottam" minden egyes áthelyezett kapcsoló után...
Annyit még hozzátennék, hogy szívem joga kifejezni a nemtetszésem, elvégre ez egy fórum... Nem áll szándékomban vitát nyitni, a véleményem leírtam, ennyi !
Utoljára szerkesztette: Geri556, 2015.05.07. 14:08:45 -
Harry22 #57178 szia segítségedet szeretném kérni ha tudsz segíteni akkor várom válaszodat köszönöm előre is kellemes napot szia -
Szia, teljes ,éértékben egyetértek veled mindenben főleg abban, hogy senkinek sincs joga lepocskondizni a másik munkáját, és én is így vagyok azzal, hogy ha valaki jobban, vagy jobbat tud csinálni az csinálja meg vagy legalább kezdje el és rá fog döbbbeni arra, hogy nem is olyan könnyű a dolog
üdv. -
Üdv! Bár elég rég írtam ide, aktívan figyelem a fórumot és szerintem továbbra is szánalmas egyes emberek hozzáállása.
Példa: Reveszda kitett egy képet ahol az Ik. 260-asnál tett előre +1 ülést. Aztán jött egy kép a kasszáról.
Még nemeza is elismerte, hogy egész jó. Nem akarok ujjal mutogatni, de valaki reakciójában (mint mindig) megtaláltam a "gányolás" szót.
Mégis mitől lesz valami gányolás?!
Azért, mert (például) reveszda csinálta?!
Te tettél le valamit az asztalra talán?
Meg még ha tettél is, milyen jogon minősíted mások munkáját?!
Vegyél már vissza az arcodból, öreg!
Mért muszáj rontani a közösséget?! Elég volt már. -
A 250.59 játszható billentyűzeten is, mert automata kuplungos és nem is fullad le. Az új OMSI-ban már nem idengedek a kéziváltós buszoktól, az automata kuplung miatt.
Ami miatt jó volna a 250.93-as is, hogy mégis másik fajta és más festések is vannak hozzá. Valakinek van tippje a debuggolásra?
Nekem az Ikarus 266-os a kedvenc, csak valamiért a menetrend nem jelenik meg a buszban. Mondjuk azt egy az egyben áttettem OMSI 1-ből és működik problémamentesen.
Az Ikarus 255.70 is szépen megy és gyorsan csináltam is pár plusz festést hozzá magamnak, pl. rég szerettem volna sárga csíkost. :) -
bajusza #57174 Kinek melyik a szimpatikusabb, azzal megy. Nekem is a 250.59 a kedvenc. -
Geri556 #57173 Kétlem... -
norb82 #57172 Ott a 250.59, szebb, jobb:) -
Routeres #57171 A remastered edition nevet én adtam neki, elvileg ugyan az, mint a 2.1, csak elbeszélt egymás mellett a két feltöltő. -
Hyp3r #57170 Közben sikerült megoldanom a problémát.
Más kérdés: Kispestből melyik a legfrissebb változat? Van 2.1, illetve Remastered edition kiadása is, ezek között mi a különbség? -
Sziasztok!
Van az Ikarus 250.93 típus OMSI 2-es változata. Sajnos hiába van bekapcsolva az automata kuplung, ennél a busznál nem működik, ezért billentyűzeten közel játszhatatlan számomra. Van még az OMSI 1-es verzióhoz készült automata váltós változat. Ha ezt betöltöm, akkor script hibát ír ki az OMSI, de a busz betöltődik és működik az automata is. Sajnos a logfile-ból nem derül ki, mégis hol van a hiba. Egyébként az ebben a csomagban lévő sima YAMZ motoros változatnál is ez van, de az is működik. Hogy lehet ez a hibát kideríteni? Fura, hogy a buszok mégis működnek. -
geri1900 #57168 Pontosan!!
-
Routeres #57167 Az eredeti oldalon meg OMSI 2-t írnak, az a biztos forrás.