63332
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+ Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
Pedig ezen az oldalon omsi 1-et írja.
LINK
Mapa przystosowana wyłącznie do OMSI 1.
Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2015.05.05. 09:45:25 -
Hyp3r #57165 Sziasztok!
Ha mondjuk 5 vagy 6 sebességes automata zf váltót akarok belerakni 1 buszba (egy másik buszból), akkor van valami debug mód, hogy megtudjam, mi nem tetszik a módosítás után a játéknak? Volt 1-2 olyan busz, ahol elég volt a váltó 3 fájlját kicserélni, de amivel most próbálkozom, ott gyanús, hogy más scriptet, varlist-et és/vagy constfile-t is érint a csere.
Üdv! -
geri1900 #57164 Dél-Pest 3.3 csak omsi2-höz jó, Omsi1 nem támogatja... -
Bemásoltam a Dél-Pest 3.3-at,omsi 1-be,viszont betöltéskor ezt dobja ki.
-
Egy félre eső helyen parkolás.
Hazaugrottam,lakásomtól nem messze a parkolóban.
Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2015.05.04. 16:30:25 -
Azért, mert ez a divat, bizonyos korban és körökben mindent online megosztani, büszkélkedni, lesni a lájkokat. Bizonyos körökben lájkok száma = sikeresség mérőfoka.
-
gotama73 #57160 Egy kis segítséget kérnék. A Délpest 3.3 verziójában néhány épület textúrája nem jelenik meg és az újból felülírás sem segített. Van erre megoldás? Köszönöm! SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Hyp3r #57159 Sikerült kibogarásznom, az összes ajtó nyílik/csukódik rendesen billentyűzetről. A 3. ajtó nyitása be volt állítva, de a zárása nem. -
geri1900 #57158 Köszi! :D -
A kiadatlan 260-asomhoz csináltam 3 állású ajtófék kapcsolót.
Ez úgy működik, hogy felelé nyomva fixen rögzít, középső állásban csak akkor rögzít, ha az ajtók nyitva vannak, alsó állásban ajtófék kikapcsolt minden ajtónál.
A csengő minden ajtóra vonatkozik.
A BKV-s / Ik242/CCV/VL67 buszoknál jellemző, hogy az első 2 ajtó fixen nyitható-zárható csengő nélkül. -
Geri556 #57156 Én inkább azt nem értem, hogy miért kell minden egyes kis apróság után helyzetjelentést adni ? Ha én is folyamatosan kiraknám, hogy miket alkotok, akkor szerintem velem lenne tele a topik :D -
Legközelebb nem lehetne kisebb képet, linket? Mobilnet limitemnek ez most odab@szott rendesen... -
lanerto #57154 Sziasztok! Ha egy pályán speciális AI forgalom van, akkor én azt egyszerűen felülírhatom pl. a Berlini ailist.cfg-vel? -
W:\Prog...\OMSI 2\TicketPacks\te pályád\F1->MY1 mappákban vannak a "pofázás" hang fájlai kitörlöd őket egyből csend lesz a buszodon -
geri1900 #57152 Nem tudjátok omsi2-nél hol lehet kivenni, hogy az utasok ne "pofázzanak" ha 1db gödörbe is belemegyek, vagy egyéb apróságokért... Sokszor feleslegesen.. Mert egy idő után idegesítő. -
Köszi :) -
Légy türelemmel! Majd ha lesz róla infó, a készítők jelezni fognak. -
matec1996 #57149 sziasztok kaphatunk infókat a kővetkező buszokről??
-Rába Premier
-Ikarus E94
-Setra -
impresszum9865 #57148 Reveszada válaszolnál a privát kérdésemre köszi :) 

-
Billentyűzetnél lehet az a probléma, hogy egy gombra több funkció van rendelve. Ez nem gond alapból, de vannak olyan buszok, amiknél több funkció is betölti ugyanazt a szerepet (a 260-asban meg több buszban is egyszerre működhet az alap MAN-okban is meglévő ajtóparancs és az új ajtóparancs, ami az adott buszban jelent meg). Ha egyszerre több funkció tartozik ugyanahhoz a gombhoz (teszem azt egyszerre a 260-as X-edik ajtózárás és az alap ajtókapcsoló), akkor az ajtónak egyszerre adsz nyitási és zárási parancsot, magyarul jól nem csinál semmit se.
Érdemes lenne végignézned a billentyűzetkiosztást, hátha nem üti egyik parancs a másikat. -
Így sem jó. -
Hyp3r #57145 Az oké, hogy van benne megállófék, de akkor az első két ajtót miért tudom nyitni/csukni, a 3.at meg csak kinyitni? Holnap megnézem, hogy produkálja-e ezt a hibát akkor is, ha beállítom billentyűzeten a 3. ajtó nyitását/zárását. bár amikor egérrel rákattintottam az ajtózáró gombra, akkor az animáció lefutott. -
Gondolom az újabb modban ugyanúgy van beépített megállófék, mint a 412-ben. Ugye ha kinyitod az ajtókat, ez automatikusan bekapcsol, és csak akkor old, ha bezártad az ajtókat. Ha nem tudod bezárni az ajtót, elindulni se fogsz tudni.
Egyébként erről jut eszembe; simán be lehetne rakni a rendes 3 állású kapcsolós megállóféket az ikarusokba. Ugye a három állás: kiengedett, csak nyitott ajtónál, "behúzott". Külön megvan mind, elvileg nem lenne akadálya, hogy egy kapcsolóba legyen beletömörítve. Az animáció meg mehetne úgy, mint a Mercikben a három állású kapcsolók, hogy ha a kapcsoló aljára kattintasz, lefelé megy, vissza fordítva. -
Nem, a videókátya gyenge. Vedd lejjebb a Real Time reflexions csuszkáját mondjuk 256ra. -
Harixis #57142 Ha utcanézetből ollózta össze az egészet akkor emelem kalapom, mert nagyon élethűek lettek a modellek. Egyenlőre csak gondolati síkon vagyok egy pályával, ott is sok fotó használható fel utcanézetből, hogy objektumot csináljak, de valószínű kelleni fog saját fotó is vagy félig fiktív lesz az adott objektum. -
Veszel nekem?
Egyébként nem hiszem hogy az itt a problematika. -
Hyp3r #57140 Sziasztok!
Kipróbáltam az új BKV 260-as modot, viszont nálam nem működött problémamentesen. Nem állítottam be a 3. ajtónak gombot. a műszerfalról egérrel próbáltam nyitni/csukni. A nyitással még nem is volt probléma, de becsukódni már nem akart, és a busz se indult el utána (járt a motor). Kivettem sebességből, visszaraktam, hátramenetben is próbáltam, de semmi... Beállított 3. ajtógombbal még nem próbáltam, nem volt rá időm.
Találkozott már valaki hasonló problémával? -
norb82 #57139 Erősebb proci:) -
Hali!
Mi a megoldás a BKV-s 260-ban lévő a tükrök akadozására? -
reveszda #57137 Tesztköröket fut, főként a pénztartó+ülések kerültek frissítésre....
-
GLevi10 #57136 Sziasztok! Nem rég beraktam ezt az új vulltron modot és így tönkretette a játékot! :(
Ha valaki tud segíteni az jelezen nekem mert igy nem tudom egyes pályáknál hogy merre kell menni.
-
Nincs mit! :) -
Melyiknél? :) Többnyire a piros, kerek gomb az ajtónyitók mellett a felső sorban. A fehér az ablakmosó. -
GLevi10 #57133 Sziasztok! Az ikarus260-nál melyik gomb inditja a csengőt? -
Bobenő #57132 Sziasztok!
Hogyan lehet egy buszt módosítani úgy, hogy az utasok az összes ajtót igénybe vegyék (fel- és leszállásnál is)?
A válaszokat előre is köszönöm! -
Tapasztalat, hogy ez változó. Egy kisebb kertesházat szerencsével egy StreetViewos képből ki lehet szedni, de egy társasházhoz már több helyről is kellhet kép. Sajátot addig használt, amíg nem volt náluk elérhető a SV. -
Harixis #57130 Nem néztem meg a busz útvonalát térképen. Szerintetek mennyi fotót használtak fel utcanézetből a házak elkészítéséhez avagy mennyi lehet a saját fotójuk amiből dolgoztak? -
Harixis #57129 Nagyon szép munka! Végig néztem a képeket ami különösen tetszett, hogy mutatott a valóságból is képeket és bizony első ránézésnél gondolkoznom kellett melyik a pálya melyik a valóság. Nagyon nagyot alkotnak az Újvidékiek. -
Routeres #57128 E örö e bódottá.
Köszi! -
A busz textúra mappáján belül találod az N92_3 nevű fájlt. A bal felső sarokban van, az ajtó keretben a piros kapaszkodó, az az ajtók kapaszkodója.:)