63332
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+ Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
norb82 #57286 Elégjó :) :) :) -
PetiM44 #57285 Értem, köszönöm a választ. -
Gondoltam, hogy lehet állítani, bár sikerülni sose sikerült, de ennek ellenére szerintem körülbelül jó helyen van a víz:
-
Routeres #57283 Nope, nincs teljes hof. -
Nem tudom a Dunát hogy tervezted megoldani, de lehet a standard víz szintjét is állítani:
Itt 100 méteren van a vízszint, és 95méteren a meder. :)
Először is hozzáadod minden egyes tile-hoz a víz textet. Aztán a terrain fülön vízre váltasz, és a set height to-hoz beírod az értéket. Érdemes a magasítási sebességet kimaxolni.
Utoljára szerkesztette: nemeza, 2015.05.17. 01:53:28 -
hihetetlen jó! -
Harixis #57280 Minden elismerésem! -
PetiM44 #57279 Szép estét!
Érdeklődnék, hogy a Börzsöny-Fiktív OMSI2-es változatához készült-e a megjelenés óta teljes .hof fájl, és ha igen, azt honnan lehet megszerezni. Nekem emlékeim szerint még a megjelenéskori változat van meg, amiben csak bizonyos járatok adatai szerepelnek, és érdekelne, hogy azóta jelent-e meg újabb verzió. -
Gyozo13 #57278 Nagyon jó lesz!! :) -
Ez nagyon állat!!! (tiszta OpenBVE :D) -
spy803 #57276 De király! -
-
Gyozo13 #57274 Jöhet a Kispest új verziója... :D Link -
A külön letöltött objektumokat be kell másolni a helyükre (az objekteket a sceneryobjects-be, a splineokat a splines-ba) és csak ezután tudod őket kiválasztani, ha kitallózod őket.
Egyszerre több dolgot nem lehet betölteni, viszont az editorban az Objects fülön ugye ott van egy kis ablak, amiben ott van az összes felhasznált objekted rendszerezve. Na, ott van egy "Load All" gomb. Ha arra rákattintasz, az összes meglévő modellt betölti. Ez elsőre jónak tűnik, gyakorlatban kevésbé az. Géptől függ meg a kiegészítők számától, de egy nem túl friss Omsi-val ez simán percekig tart (3-4 perc is akár). Miközben ugye nincs mindre szükséged, tehát (szerintem) egyszerűbb, ha inkább egyesével kiválasztod a dolgokat, később amit már leraktál, úgy is ott marad abban az ablakban.
Spline-oknál nincs ilyen lehetőség, azokat egyesével lehet csak kitallózni. -
Úgy értem a külsős dolgokat,hogy pl innen vagy pl ezt a útkészletett letöltöm akkor az ilyeneket nem tudom a load gomb megnyomása után beilleszteni a editor-ba,legyen az bármelyik.
A másik pedig az,hogyha sok fájl van,vegyük példának a már omsiban lévő Splines,vagy scenerobj... mappákban lévőket,hogy ne egyesével illeszteni be,hanem mondjuk kijelölni az egészet,és így bemásolná az ott lévő egész fájlokat. Mert igy egyesével elég sokáig tart. -
lanerto #57271 a játékban a kormánynál be van állítva még a gáz/fék pedálra? ha igen, akkor azt a tengelyt kapcsold ki és szerintem jó lesz :) -
Mit értesz külsős objektum alatt? Az utak rendszerint spline-ok, azokat a modellek között jó eséllyel nem találod meg (legfeljebb az útkereszteződéseket).
Mit értesz az alatt, hogy egyszerre tegyen be modelleket? -
Üdv!
Ismerkednék a map editor-al,és ezzel kapcsolatban érdeklődnék,hogy külsős objektumokat hogyan lehet az editor-ba beilleszteni? Pl egy kerités,vagy az adot útszakasz,stb... mert azokat nem tölti be a load gomb megnyomása,fájl kiválasztása után.
Másik pedig hogyan tudom az editor-nál azt elérni,hogy ne egyesével tegyem be a fájlokat,hanem egyszerre,erre a két megoldásra szeretnék információt kapni.
A válaszokat előre is megköszönöm. -
Sziasztok!
Tönkre ment a kormányom pedálja (Mezei kormány) És szeretném, a kormányomon lévő gombokkal irányítania buszt. Gondolok erre, mint pl. Gáz, Fék. Megpróbáltam beállítani és el is fogadja, de mikor lehívom a buszt nem reagálnak a gombokra. Miért van ez?
(Kormányra van állítva a vezérlés)
Utoljára szerkesztette: MAN014, 2015.05.16. 08:46:49 -
HEVManias #57267 Köszönöm, működik. -
Az úgy komoly! -
bajusza #57265 nagyon klassz. -
Kínomban elkezdtem menetrendet csinálni a villamosnak, hátha. Meg is lepődtem, de végül is sikerült megcsinálnom, hogy rendesen, jó irányba és folyamatosan menjen a villamos (mármint vezetve).
-
norb82 #57263 sco fileba:
[collisionmesh]
épület3dmodellfileja.o3d
Ha jól emlékszem így működni fog.
-
HEVManias #57262 Sziasztok!
Megoldható valahogy, hogy a jelölt helyen be tudjanak menni a buszok?
Omsi 2-ben már próbáltam, de olyan mintha a bejáraton beleütköznék a falba. -
"Mint program az OMSI.... khm...." Igen, enyhén szólva sem a legjobb. De attól még, hogy sokszor leírod nem lesz jobb
-
Bus szimulátorként első osztályú, ennél valóhűbb csak a különböző oktatásra használt szimulátorok (pl. ECA Faros), ahol komplett buszfülke van a monitorok köré építve. De annak ugya az oktatás a célja, mintsem a szórakozás.
Mint program az OMSI.... khm....
-
Routeres #57259 Ez annyiban sántít, hogy mint busz szim, ellátja a feladatát. :)
De ha szurkálódós szlogen, akkor induljunk ki a hivatalos verzióból: OMSI - weil's (nicht immer) geht. -
Tierhold #57258 Ez majdnem hogy az Omsi szlogenje is lehetne :D
Omsi 2 "Ha valamennyire működhetne, mindig van valami, ami miatt mégse" -
Jó, csak az 1-es villamos kb. semmiben sem létezik, és egy darabig ez biztos nem fog megváltozni 
Igazából az zavar, hogy látom, hogy egyébként valamennyire működhetne a dolog, csak mindig valami miatt mégse. -
Routeres #57256 Mondjuk ezen aztán kár idegeskedni, alapvetően busz szimulátorról van szó. :) -
Kezd nagyon elegem lenni igazából az egészből. Eddig az volt az egyetlen működő megoldás, hogy nullára visszabontottam a vágányokat és elkezdtem újra lerakni, de ez nem valami hű de jó megoldás. Az OMSI 2-ben sem működik sokkal jobban a dolog; ott le tudom rakni a villamost, viszont ahol típust vált a sín, eltűnik a villamos. Ha azt az adott részt lecserélem (a sínt olyanra, mint a többi), le se rakja a villamost. -
Benne van. -
[realrails] tag a global.cfg-ben? -
Nem tudom, hogy esetleg feltűnt-e, de ez az OMSI busz szimulátorral foglalkozó fórum. -
Nem hinném, hogy sokan jártasak a témában, de érdekelne, mi a trükkje, hogyan lehet egy villamost lerakni egy pályára. Elkezdtem saját szakállra egy villamost összerakni, Grundorfon, Pilzdorfban le is tudom rakni (persze ott is random ugyanoda teszi le), de pl. a 34-es vonalamon nem, és fogalmam sincs, miért. Lerakok egy buszt, le akarom rakni a villamost, de a nagy semmit tölti be. A többi pályán gond nélkül leteszi. A pályán nincs semmilyen menetrend sem (se busz, se HÉV, se villamos), ezen kívül túl sok különbség nem tűnik fel nekem. -
A Borsod új Ikarusaiban is ilyen váltó van. A buszvezetők jó része ne is tudja megfelelően kezelni a gázadást, váltást. Aki nem valami szakadék 266-ról vagy traktorról, IFA-ról szabadult, és fiatalabb vagy rendelkezik némi érzékkel, az többnyire megfelelően használja. Az Agria Volánnál is van két ilyen kocsi, ott külön oktatás volt erre a típusra azoknak akik kapták. -
norb82 #57249 Én egy régebbi BMW-t használtam pár hónapig, abban is ilyen adaptív automata volt, és tényleg folyamatosan figyelt:) -
Routeres #57248 Akkor szar munkát végeztek a marketingesek. :) -
Hyp3r #57247 Azt észrevettem, hogy ha mondjuk 5.-ben 1600-as fordulatszám környékén 1-1 kis gázfröccsöt adok, akkor felvált (topodynnal), de ha folyamatosan a gázon vagyok, akkor 2000-es fordulatszám fölé is forgatja. Topodyn nélkül olyan 1700-nál vált 5.-ből 6.ba sík úton.