63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Edmond14
    Azt szeretném megkérdezni, hogy az Ikarus 405-höz nincs OMSI 2 változat?
  • norb82
    Hazavágtad az alpha csatornát paintben. Tényleg ne azzal csináld:D
  • Ikarusfan
    Először is ha lehet, használj print screent, mert ez a módszer valami szörnyű (nem is értem, miért jó így csinálni, sokkal nagyobb nyűg).
    Egyébként jó eséllyel az van, hogy az átfestést valami komolyabb programmal kéne csinálni (PS, paint.NET), máskülönben ez lesz az eredmény.
  • landiarpi
    Sziasztok. Csináltam pár festést Mercedes Citaro o530 hoz. De valami nem jó. A szélvédőn kivül minden ablak szürke. Mi lehet a probléma? Ittvan pár kép :
    http://www.kephost.com/image/Fd2t
    http://www.kephost.com/image/Fd2D
    http://www.kephost.com/image/Fd2n
    http://www.kephost.com/image/Fd2L
  • benguller
    Sziasztok!

Tegnap ismét felraktam az OMSI 2-t, hogy a kisfiammal játszhassak egy kicsit. El is indult, végre beállítottam mindent ami kell és másnap már nem indult el.
    Ezt a hibát kapom és már elfogyott a google kereső, mert mindent megnézetem, újra raktam stb, de semmi.
    Hiba:
    Zugriffsverletzung bei adresse 0059DBF5 in modul 'OMSI.exe'. Lesen von Adresse 00000000.

A beállításokban a PC2013-at választottam ki, mert elég jó gépem van, mert az is olvastam, hogy vegyem vissza a dolgokat, de úgy, hogy nem indul el a játék, elég nehéz :-)
    Próbáltam az options.cfg-ben is lejjebb állítani, de nem sikerült megoldani.

Előre is köszönöm!
  • cxaxoxc
    Mert nincs aktiválva a kiegészítő.

"Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide: OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC"
  • Hosszúpuska01
    Sziasztok!
    Egy kis segítséget szeretnék kérni hogy miért van az hogy a busznak csak a váza látszik , és egy másik típusban pedig a belsejét jeleníti meg?
    Itt egy kép is róla.
    Előre is köszönöm!
    Szép napot!
  • Ikarusfan
    Az editorban lehet valahogy állítani a víz áttetszőségén? A szín/tükröződés változtatása megy, de előbbi kevésbé.
  • Ikarusfan
    A motor teljesítményét a scriptek között kell megtalálnod. Mivel általában a készítők zöme teleszórja a buszát felesleges (értsd nem is használt) scriptekkel, hangokkal (lásd 4-5 ugyanolyan fájl), először a bus fájlból kell kiindulnod. Abban a leírás meg a sound/passangercabin/path cfg fájlok után láthatod a scriptek hivatkozásait. Na, onnan neked egy cfg fájl kell, aminek valami olyasmi neve van, hogy engine_constfile (és ennek mindenféle verziója, de a lényeg, hogy ez a két szó általában benne van, illetve a constfile-ok között keresd a bus fájlban). Ha megvan a fájl neve, azt ki kell keresned a script mappában. Ha megtaláltad, akkor lesz benne ilyen rész, hogy:

############ THROTTLE CURVE FOR MAX. INPUT ###########

vagy valami hasonló.
    A lényeg, hogy ezután fordulatszám pontonként meg van adva a motor nyomatéka (van amúgy ezután MIN. INPUT rész is). Ezeket kell nagyobb számokra írni. Ha ügyesen csinálod, nem valami hirtelen megugró motort kapsz, de gondolom ez neked mindegy.
  • Bobenő
    Sziasztok!
    Nam tudja valaki, hogy a Gladbeck v6 elérhető-e még valahol?
  • lanerto
    Sziasztok! Otthoni szórakozásból (pl. hullámvasút-pálya) hogy lehet egyszerűen tuningolni egy buszt? Akár irreálisan, nem gáz ha az utolsó sebességfokozatban kiakad a motor, vagy egy fordulatszámon van de attól még gyorsul... :D
  • drago14
    Közben megtaláltam.
  • Routeres
    BKK nosztalgiás különmenet simán elképzelhető így.
  • Harixis
    Miért nosztalgiának jó lenne. Vezeted a modern buszt vagy ép amit és közben retro villamos megy a pályán. Tök buli lenne persze AI módban :-)
  • Ikarusfan
    A villamososdit inkább jó mókának szántam, nem komoly pályabeli elemnek (pláne hogy az ezresek fénykora lejárt pár évtizeddel ezelőtt).
  • nemeza
    A villamosoknál középperon/szélső peron támogatása szól még a 2 mellett.
  • nemeza
    Okés :)
  • Ikarusfan
    Volt, hogy úgy állt nem lesz 2-es verzió, de ezt sikerült elhárítanom (az összes tile-t egyesével át kellett böngésznem meg kibogarásznom, melyik hibás, de végül meglett). Alkalmanként átkonvertálgatom a 2-be, eddig működik.

Kooperálni nem tudom, milyen pályával lehetne, elvégre elég gyér a valós pesti pályák száma, és egyik sem esik arrafelé. Illetve ha sikerül kiadnom a pályát egyszer (komolyan gondolom évek kérdése minimum), megvan már a tervem, mivel fogom folytatni.
  • nemeza
    Azért remélem lesz 2 kompatibilis kiadás is - ha kész lesz :) Elvégre csuklós vonal..
    Ami még előny a 2-ben: a világ koordináták. Így nem csak a tájat lehet közelebb tenni a valóshoz, hanem a nap is megfelelően áll, és adott esetben nagyon egyszerű más környező (szintén világkoordinátás) map-ekkel összeilleszteni.
    Utoljára szerkesztette: nemeza, 2015.05.23. 15:44:32
  • Ikarusfan
    Lehet, nem tudom. Mindenesetre nekem jobban fut és egyszerűbb/praktikusabb is használnom az egyet.
  • nemeza
    Szerintem azért, mert a prt fájlban is át kell talán írni akkor..
  • drago14
    Sziasztok!
    Régen jártam errefelé. Valaki tudna küldeni linket a Kispest 2.0 nevű pályához? Keresgéltem, de csak a 1.4.5-ös verziót találtam meg.
    A választ előre is köszönöm!
  • Ikarusfan
    Nekem nem fut olyan jól a 2, és tudom hogy sok más ember hasonlóan van. Meg amúgy is az egyben kezdtem, minek ne fejezném be itt. Nem beszélve az OMSI 2 rejtélyes furcsaságairól meg egyéb nagyon jó praktikáiról (pl. ha az egyben ki szerettél volna cserélni egy spline-t, könnyedén megtehetted, hogy az adott sli fájlt átnevezted, majd az editor ezt kidobta és felajánlotta hogy lecserélheted bármire, így nem kellett egyesével keresni azt. Na, a kettő ezt frappánsan úgy oldja meg, hogy mivel bármi is hiányzik, zugriff és kifagy...)
  • Peti134
    Szerintem meg az ilyen hibák többnyire anyádban keresendők.
    Igencsak visszavehetnél az arcodból...
    Utoljára szerkesztette: Peti134, 2015.05.23. 01:05:24
  • calathea
    Nekem ok, az jobban megy a gépen.Azt hittem mindenki 2re dolgozik.
  • Ikarusfan
    Természetesen (vagy sem) igen.
  • norb82
    Zseniális:D
  • c2driver
    Az ilyen hibák oka többségében a monitor és a szék között keresendő, nem a program hibája.
  • Peti134
    Wut?! o.O
    Most nézem, tényleg. És ezt is félreírtam :D
    Kár volt megbízni a Windows 10 "hiper-szuper" új böngészőjében, szar az egész.
  • Ikarusfan
    Egy két éves hsz-re reagáltál?
  • Peti134
    Ehhez padarmartin ért, viszont ő sajnos nem kíván leírást készíteni hozzá :/
    Ha pontosan ugyanakkora, mint PL citaro-é, akkor nekem is sikerül, de ha kisebb, vagy nagyobb, akkor nem :(
    Utoljára szerkesztette: Peti134, 2015.05.21. 16:45:22
  • tamas120
    Már lejjebb vettem a beállításokat, és csak ennél a pályánál tapasztalom ezt a problémát.
  • Ikarusfan
    Nem bírja a géped a pálya+busz párost (nem is igazán Dél-Pesttel van a gondja hanem a busszal). Sok mindent nem tehetsz; nyilván nem veszel új gépet, tehát a beállításokkal lehet játszani (lejjebb veszed őket).
  • tamas120
    Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem hogy a Dél-Pesti pályán, Kőbánya-Kispesten és Szarvas Csárda tér körül az Ikarus260 BKV.mod el kezd ugrálni de nagyon. Ezt a problémát hogyan lehet meg oldani hogy ne ugráljon?
  • bajusza
    letöltés1
    Additional Traffic Signs: katt
  • rg60
    köszi!
    Sceneryobjects\Additional Traffic Signs\ATS_standard_small_1.sco
    Sceneryobjects\Additional Traffic Signs\ATS_standard_small_1.sco
    Sceneryobjects\Additional Traffic Signs\ATS_standard_small_2.sco
    Sceneryobjects\Additional Traffic Signs\ATS_standard_small_2.sco
    Sceneryobjects\Additional Traffic Signs\ATS_standard_small_3.sco
    Sceneryobjects\Additional Traffic Signs\ATS_standard_small_3.sco
    Sceneryobjects\Mabeg_Fis8\h-schild-old.sco
    Sceneryobjects\Mabeg_Fis8\h-schild-old.sco
    Sceneryobjects\Mabeg_Fis8\modern_mach.sco
    Sceneryobjects\Mabeg_Fis8\modern_mach.sco

ezeket honnan lehet beszerezni?
  • Bobenő
    Sziasztok!
    Hogyan tudom befesteni a SU15 (alTerr féle) tetőablakait + a klimát?
    Előre is köszi!
  • lanerto
    Nekem működik, maptools-al próbáld átnézni :)
  • rg60
    Hello!

Valakinek sikerült működésre bírni az Innsbruck pályát! Már az új van ami Omsi2 alatt is fut.
    Nekem csak a páyla egy kis részét tölti be.

Előre is köszi
  • nemeza
    Valós terepnél ~100m-re teszi a szintet, így jól fel kell emelni, ha a mozgó vizet szeretnéd használni.
    Nagyon élethű lett!