OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kem001
Van, én is arról használom. Nagy csodát ne várj tőle. Csempék közötti betöltési sebesség fog nőni csak valamennyire, illetve kicsivel a játék betöltése.

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

Ha van rá lehetőséged fotómasina elő és ellátogatni a helyszínre 2-3 ezer fotót lőni.
Ha nincs rá lehetőséged odajutni, engem sokszor a google streerview segített ki, Photshopos utómunkával elég jó textúrákat lehetett kihozni belőle olyan helyeken ahol nem kell 2048x2048-as textúránál nagyobb felbontás....

Sziasztok! Kicsit műszakibb kérdésem lenne: ha SSD-t veszek a gépembe, és arra rakom az OMSI 2-t, jobban fog menni? És mennyivel? Ezek a játék közbeni pálya-töltögetések zavarnak, amik gondolom másnál is előfordulnak, nos, ezek megszűnnek egy gyorsabb, SSD-meghajtótól? Van valakinek tapasztalata erről?

Üdv! Bocsánat, hogy megszakítom az érveléseket 😊
Végre valahára elkezdtem saját objektekkel pályát csinálni, de a textúráim finoman szólva is undorítóak (pont témába is vég ez, ahogy nézem).
A kérdésem igazából az lenne, hogy mi a legjobb forrás textúrákhoz a Google képkeresésen kívül, de szívesen veszek bármilyen kezdő tanácsot ezzel kapcsolatban. 😊
kem001
Legnagyobb baj sajnos az, hogy mindenki belekezd mindenbe, aztán csodálkozunk, hogy semmiből nem lesz semmi. Meg a rengeteg BKV/BKK projekten kívül más amúgy se érdekli nagyon a közösséget, így mi értelme lenne kiadni bármit is?

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

Peti134
Nos a lenti témához megosztó a véleményem..

Olyat semmiképpen nem érdemes reklámozni, ami aztán sosem lát napvilágot. Rengeteg olyan embernek okozol csalódást akivel egy szót sem beszéltél soha...
A minőségi munkákról pedig annyit, hogy a megfelelő leírások/útmutatók híján a magyar omsi fejlesztői tábor egésze hibás az igénytelen munkák miatt... ha segítenénk vagy kiegészítenénk a másikat a munkájának leszólása helyett, akkor egészen máshol tartanánk.

Én most magamat hoznám példának:
itt vagyok én, nyomom a szkriptelést, animálok, stb, egy olyan emberrel, aki tud modellezni, plusz egy olyannal aki vágja a hangokat, máris lenne egy komplett csapat, ami a személyemtől függetlenül - mivel itt csak a kódolásomról van szó-, tudna korrekt munkát kiadni a kezéből..

Vagy például van pár projekt, amit nem lenne bonyolult kiadhatóvá pofozni, gondolok itt az ARC 134 re, vagy a CityBus 280 BKV módosítására de akár beszélgethetünk itt JXBELL 415/435 buszairól is... Pontosan tudom hol tartanak ezek a projektek, az ARC-t például 2 nap alatt be tudnám én egyedül fejezni.
De ugye engem pl. megismertetek úgy, ahogy, az pedig kicsit sem érdekel titeket, hogy egy normális csapatban a kódjaim mennyit érnének.

De hát a magyar egy ilyen nép, gyűlülködünk, szarunk az egészre és inkább elteszünk mindent porosodni a fiókba.
Utoljára szerkesztette: Peti134, 2019.03.10. 20:11:56

j0nNyKa
beraktam favba, innentől aki személyeskedik az repül

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

Ikarusfan
Nézd, én azért szoktam elkezdeni valamit, mert az nincsen a játékhoz, és én szeretném hogy legyen. Mert élvezem (általában) a pályaépítést, és jó érzés viszont látni a játékban azt amit csináltam. És ezeket meg szoktam osztani a barátaimmal is (szerintem vagy egy tucat ember van akinél ez vagy az a projektem ott volt bőven a kiadás előtt).

De marhára nem ezért a közösségért csinálom azt amit. Ha eljut a projekt arra a szintre hogy azt ki akarom adni (mert kész van, vagy mert már tényleg nem akarom húzni az emberek agyát, pedig tudom sose fogom befejezni, lásd retro Óbuda, faros, GVM), akkor kiadom. Ha nem üti meg azt a szintet amit szerintem a cuccaim amúgy megütnek, és nincs kedvem folytatni, kiírom hogy nem lesz kiadva és hagyom (lásd 735-ös volán pálya). Örülök hogy ha az embereknek (a normálisaknak) tetszik amit kiadok, jól esik, de ettől még nem érdekel a közösség véleménye. És nem, nem érdekel ha valaki ezen behisztizik. Ha nem tetszik, tessék, lehet csinálni magadnak cuccokat. Én évek alatt jöttem bele, megteheted te is, ingyen van.

Nézz már végig a FB csoportokban vagy itt. Itt az is megüti a mércét ha ráhányok egy RGB kék színt egy buszra és kiírom hogy futár. Ennek a közösségnek teljesen felesleges minőségi kiegészítőket csinálni, mert nincs rá igény. Bármi ami BKK meg futár, arra tapsikolnak vaktában (tisztelet a kivételnek). Szóval nem, marhára nem érzem se én, se más rosszul magunkat, ha nem adunk ki valamit félkészen, hogy utána ez a csürhe elkezdjen taknyolni rajta.

Ha én hónapokig, évekig dolgozom valamit, akkor az vagy legyen olyan is (én fejezem be, én adom ki), vagy ne legyen sehogy kiadva. De az nekem nem hiányzik (és másnak se) hogy amit mi igényesen kidolgozunk de nem tudunk befejezni, azt kiadjuk félkészen, és utána bele van kókányolva. Ha én fél napokat hülyülök el egy nagykörúti épülettel, hogy ne legyen tele fákkal a textúrája, legyen erkélye...stb, akkor igenis szúrja a szememet, ha más teleszórja a pályámat német alap házakkal vagy elnagyolt ronda paintes textúrájú házakkal.

Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM

kem001
Készítőnek saját joga eldönteni, hogy mit ad ki és mit nem, ezért nem vonhatod felelősségre őket. Ha meg félkészen kerül kiadásra, akkor meg abból menne a folyamatos nyavalygás, hogy jajj miért hiányzik ez meg az belőle. Plusz szinte alig van olyan ember, aki értene is hozzá, hogy befejezze, mert mindenhol csak szinte a gányolások mennek.

A térdeplés parancsaiban a kneeling szó szerepel, asszem cp_kneeling_toggleon / cp_kneeling_toggleoff
Sziasztok! Két kérdés:
1) A buszok többségében (igazán az FL Mercik meg a Solarisok érdekelnek) van lehetőség billentyűzethez rendelni a térdepeltetést?
2) Van valami mód arra, hogy kiderítsem, hogy egyes buszokban a különböző funkcióknak mi a billentyűparancsa? Mert pl. az ajtónyitás is több különböző paranccsal szerepel a listán.
Köszi szépen, sikerült! A kuplung előtt nem találtam semmit, de a műszerfal közepén van egy piros kapcsoló, azzal le tudtam állítani a motort. Nem tudom, ez is ilyen kipufogó-fék-e, de sikerült.

Ikarusfan
A kipufogó fékkel kell leállítani. Vagy kikeresed a key event-jét és beállítod valamire, vagy egérrel megnyomod (kuplung előtt a padlón, bal lábnál van a kapcsolója).

Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM

Nem csak simán az M-mel kell? Próbáld Shift+E-t az új script alapján. A buszt nem ismerem.
Sziasztok! Az Ikarus 280 DLC-s buszban hogyan kell leállítani a motort? A beindító gombra nem reagál, és mivel automata kuplungos, lefullasztani sem tudom. Bár ez utóbbi amúgy sem lenne túl elegáns... :o)

Ilyennel problémával még nem találkoztam, úgyhogy sajnos nem tudom mi lehetne a megoldás.<#conf> <#shakehead>
Nos, ahogy mostanában látom, eléggé kihalt a fórum, de hátha valaki olvassa és tudja a megoldásomat a problémára.
Adott a TITÁS 280.02 (ne bántsatok, csak AI-nak akarom használni mert sokkal kevesebb erőforrást zabál, mint az STR-es meg a DLC-s), viszont ha AI forgalomban megy, akkor nem mindig rakja ki a táblákat (attól függ, hogy milyen kedve van).
Hogyan lehetne megoldani, hogy mindig kirakja őket?
Üdv. Megosztom első Omsi festéseimet Ikarus 280_bkv_mód-hoz.

https://drive.google.com/drive/folders/19t9iHnTJn3ja1zNxcyg6Xw5bECC23ub-
Akkor tessék itt az összes 😉 : https://pastebin.com/5iZmg0N2
Peti134
Ez messze nem egy egész logfile 😊

Tessék: https://pastebin.com/mXHZZG6n
Próbáld meg újratelepíteni a buszt. Lehet, hogy valami fájl megsérült a kicsomagolás során. Ha tudnál logfile-t mutatni, lehet kiderülne mi a gond.
Hát nem nagyon tudom a rendszamot átírni, hisz amikor kivalasztom a buszt mar akkor bedobja ezt az üzenetet és nem tudok utanna semmit se csinalni mert folyamatosan eztet dobalja be ugy hogy meg ki se tudom X-elni.
Utoljára szerkesztette: athiksz, 2019.01.15. 19:55:08
Rendszám-hoz kell valamit írní lehet hogy megoldja a hibát!
Nekem is volt ilyen!
DE NEM BIZTOS EGY PRÓBÁT MEGÉR!

Az jó hír, mert olyan kártyám van. 😊
Edmond14😛roci: 6 magos
Nvidia 1050ti
8gb ram
Win10

Amin jól futott laptop, az pedig Acer volt, viszont a teljesítményre már ködösen emlékszem. 2010-2011ben lett véve. No mindegy, elmókázom a Tbs-el. 😊 Úgy sincs sok időm, napi egy két forduló. 😊
Sziasztok! Valaki tudja esetleg hogy mi lehet a probléma?

Milyen számítógép volt az új, amin nagyon szaggatott? Kíváncsiságból kérdezem.
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2019.01.12. 14:53:51
Sziasztok! Letöltöttem egy Ikarus E95 módosítást és be is raktam ahogy a leírásban is volt, majd miután kiakartam választani a buszt nem akart betöltni. Mi lehet a probléma? próbálkoztam azzal is hogy kitörölöm az alap festést és a másikat ami a módosításhoz készült azt hagyom benne, de még úgys e jó.
kem001
Nem tudom milyen beállításokat használsz, de OMSi 2-nél kísérletezni kell, hogy jó legyen, és utána vígan elfut. LOTUS eléggé gyerekcipőben van még, és jelenleg jobban OpenGL miatt Nvidia kártyán fut a legjobban. Persze csodát nem kell tőle várni, de egy fokkal jobban fut OMSi 2-nél.

Kem001 és Routeres köszönöm a tanácsokat. Steamen megvettük tesztelni. (Ha jól tudom 2 órán belül van lehetőségem vissza vonni a vásárlást.)
Kipróbáltuk és nekem/nekünk bejön. Van némi kivetnivaló.
Jegy eladás nincsen, vagy mi nem találkoztunk vele. Karambol után eltűnik az autó, bár ez nem annyira zavar. Tegnaptól van valami béta update, viszont jobban beleásni még nem sikerült magam a munka miatt.
Van mit rajta csiszolni, 30 eurót nekünk megért. A Lotus is várólistánkon van. Irányításra panaszkodott valaki, szerintem semmi probléma vele. Kormánnyal nagy élmény, persze ha modolhato volna mint az omsi... ( Nekünk jobban bejön, mint a Bus simulator 18, pedig azért is adtunk ki pénzt és öltünk bele órákat, majd meglàtjuk)
A Lotusra vissza térve, amennyiben Omsi féle optimalizálás lesz, lehet elmarad nálunk. Omsit is sokat nyomtam (Asszony is próbálkozott vele), viszont az "új " gépemen élvezhetetlen volt, a régi laptomon meg vitte. (Akkor rá is kockultam ) Kísérletezni nem volt türelmem. Börzsönyt is forgalom nélkül játszottuk. Egyedül az alap pálya nem szaggatott. Majd ha legközelebb újra rakom a gépet, lehet újra felkerül. Na tehát ha a Lotus is ilyen (lesz?), akkor kihagyjuk. 4-5 különböző gép ment át a kezem alatt, mióta az egy kijött, de minél jobb a gépem, annál jobban akad és annál több probléma van a beállítással. 😊 Na de erről ennyit, elnézést az offért. 😊
Amennyiben valakit érdekel a Tourist Bus, és kérdése van, privátban, vagy akár itt válaszolok, ha nem ütközik szabályzatba.
Kellemes hétvégét nektek.
Inkább tedd félre a zsetont a LOTUS-ra. A TML-t ismerve ezt is félkészen hagyják, mint a Fernbust.
kem001
Hát annyi szerintem sok érte. Gyakorlatilag Fernbus Copy-Paste az egész játék. Szépnek szép, meg optimalizált is, de szerintem hamar megunható kategória.

Sziasztok. Valaki kipróbálta már a Tourist Bus Simulator-t?
Első pillantásra bejön, asszony megfűzött, hogy vegyük meg, de bizonytalan vagyok, 30 eurót meg nem kellemesen kockázatok meg. 😊
Sziasztok
Szeretnék segítséget kérni abban, hogy egy buszban szeretnék váltót cserélni mivel a most benne lévő nem tetszik, az a bajom hogy nem boldogulok vele kb 5 alkalommal futottam neki de hiába, megtudná valaki nekem esetleg csinálni ?
Előre is köszönöm !

A mostani **khöm** "fostalicska" gépemnél persze jobbat akarok, viszont attól még a csúcsra sem szeretnék törni, lényeg hogy elég RAM és 3D teljesítmény legyen benne akár szimuláció igényesebb játékokhoz is... <#vigyor4>
Szuper, nagyon szívesen!
Köszönöm szépen a segítő szándékot és a segítségeteket 😊 Úgy tűnik sikerült megoldani 😊 Ec 11-es Credok jönnek mennek 😊
Utoljára szerkesztette: mokesz96, 2019.01.04. 14:16:48
Börzsönyben egy nagy forda van (Helyközi), és azon belül vannak a különböző járatok. Esetleg logfile.txt még segíthetne, ha beküldenéd.
Köszi a segítséget . 😊 Odáig eljutottam hogy 1 citaro megy, sajnos semmi több. Meg eltűntek a járatok. 3 fordát tudok felvenni én is csak. Nem tudom mit kavartam meg. ?
Az ailistekben a MAN-ok helyét át kell írnod, úgy hogy az elérési útvonal a Citaro-ra mutasson.
pl.:
Vehicles\MAN_NL_NG\EN92_main.bus ezt kell átírni
Vehicles\Mercedes_O530\O530 3 Doors.bus valahogy így van, pontosan nem tudom.
Van egy szolgáltatóváltásos chrono event, ahhoz is tartozik ailist, azt is módosítanod kell. Vagy törlöd a teljes chrono eventet, és csak az "alap" ailistet kell szerkesztened, ahogy neked kényelmesebb.
Úgy értem hogy a börzsöny mappában lévő ailistből törlöm a buszokat. Akkor is mennek az alap manok. Tudom hogy vagy másik ailist is hozzá. De ahhoz kellene 0305 ös addon hogy az ÜL manok is menjenek. Citarokat szerettem volna mozgásra bírni. Kicsit korszerűsíteni a jármű parkot.
Hogy érted, hogy kitörlöd és úgy is járnak? Amúgy asszem a Börzsöny tartalmaz más ailistet is, szóval próbáld meg azt használni.
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2019.01.03. 18:50:40
Sziasztok. Tudna valaki segíteni olyan ügyben hogy miként lehetne lecserélni az AL Man buszokat valami más típusokra a Börzsönyben ? Próbálkoztam már pár kocsival de nem sikerül sosem. Még ha kitörlöm az AL listából az alap manokat akkor is járnak. Köszönöm előre is.
Hello. Boldog Új évet mindenkinek. :-)

Ahogy Edmond is írta, ha 8. generációs i3 lesz a gépben, akkor nem lesz gond. A 8. generációra az Intel megnövelte a fizikai magok számát, így a desktop i3-ban a korábbi 2 mag helyett már 4 dolgozik, i5-ben és i7-ben pedig 4 helyett 6, és utóbbinál ott a hyper threading is, igaz, az játékoknál nem nagyon oszt vagy szoroz.

Ettől függetlenül elketyeg majd az OMSI egy korábbi i3-ason is, de magamat idézve, ne ez a fostalicska legyen már a mérce. 😊
kem001
Pedig a leírtak alapján, ez nem lesz egy erős gép. I3-at a játék alá nem igen vennék, minimum I5-ben gondolkodnék, mivel a játék alá ajánlott egy olyan processzor, aminek az egy magos teljesítménye erős.

Majd teljesen zsír új lesz, így feltételezem hogy 7. vagy 8. (legfeljebb 6.) generációs lehet (ahonnan venném ott nem írja). Lesz majd a gépben "ASUS PH-RX550-4G-M7 RX 550 4GB GDDR5 Phoenix" videokártya is, úgyhogy nem kell aggódni, a mostaninál majd jóval feljebb vehetem a beállításokat! <#awink>
Két magos processzort én már 2019-ben nem vennék.
Ha nyolcadik generációs, akkor szerintem nincs akadály.