63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Ikarusfan
    Miért mentek volna be? Látom, hogy megoldottad, de amúgy úgy tudtad volna megnézni, hogy szépen kiszedhetted volna az egyenes path-et, így másfele nem tudtak volna menni.
  • Peti134
    Már megoldottam.
  • EmcsiCH
    Én úgy csinálnám hogy kiszednémbelőle a pathot és a splines-nél van egy Invis Car azthiszem és azzal az editorba csinálnám meg
  • Peti134

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

http://kephost.com/images/2015/06/21/Screenshot_99.png
    http://kephost.com/images/2015/06/21/Screenshot_100.png

Van egy kis gondom. Csináltam egy ilyen kis buszvégállomást, és tesztelném, hogy mennyire van közel a busz a járdához bent, de ezek a köcsögök nem hajlandóak befordulni, pedig nem állítottam rajta semmit. Mindig csak más útvonalon mennek.
    Valakinek van ötlete?
    Edit: Egyenesen átmennek, csak be nem fordulnak.
    Utoljára szerkesztette: Peti134, 2015.06.21. 21:22:42
  • nemeza
    Ott az a find errors gomb tud segíteni. :)
  • vertexx
    Köszi a segítséget,most már fog menni! :)
  • Routeres
    A F9 forgatja az elemet, a Ctrl nyomva tartásával pedig hozzácsatlakozik a hozzá közelebb eső elemhez. Nekem pont mindig működik. :)
  • Ikarusfan
    Ez egy érdekessége az editornak. Állítólag segít, ha az F9-et vagy talán a Ctrl-t nyomod közben (valamelyik a kettő közül, nem emlékszem), nekem pont nem működött egyik sem.

Ha neked se, érdemes lehet az utakból csinálni egy path nélküli változatot is csinálni (az sli fájlok végén van egy path kezdetű rész, ha azt az egészet kitörlöd, nem lesz path a sli-n) és azokat lerakni. Mivel nem lesz rajtuk path, nem fogja össze-vissza rakni. Aztán ha leraktad, simán megváltoztatod az eredetire a típusát (ha kijelölsz egy spline-t, majd a jobb oldali listában rányomsz egy másik típusra, akkor a különféle paraméterek - szög, magasság, hossz...stb - nem fog megváltozni, csak a típus).

@Peti
    Mire gondolsz? Az object editorra? Tudtommal az van, ami az SDK-ban van, más nincs, meg miért is lenne.
  • vertexx
    Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni! Több,mint egy éve dolgozok egy pályán és most sajnos nem jutok egyről a kettőre. A probléma a következő:amikor egy útelemet leakarok rakni, azt a szerkesztő nem oda, hanem egy egészen más helyre teszi le. Mitől lehet ez,miért van ez?
    Előre is köszönöm a segítséget!
  • Peti134
    Valaki tud OMSI 2-es kereszteződés-path-olót küldeni?
    Én mikor megnyitom a jelenlegit akkor azt írja hogy "Datei nicht genfunden" [vagy valami hasonló]
  • bpyfan
    Sziasztok! Chistogorsk pályán mindig kifagy Korenevo - Chistogorsk közt. Nem tudja valaki hogy ez mitől van?
    128 12:45:21 - - Error: The file "Sceneryobjects\Chistogorsk\Stelly\Chistogorsk rayon\???????????? ?????.sco" could not be loaded!
    129 12:45:21 - - Warning: Invalid Object: Sceneryobjects\Chistogorsk\Stelly\Chistogorsk rayon\???????????? ?????.sco"
    130 12:45:21 - - Error: Could not load object Sceneryobjects\Chistogorsk\Stelly\Chistogorsk rayon\???????????? ?????.sco!
  • Ikarusfan
    Az omsi 1-ben építek, így ez a megoldás nem játszik, de közben sikerült megoldanom a dolgot.
  • nemeza
    Érdemes lecsekkolni a do with whole map-nél a check all tracks -et :) Megoldja az ai-s hibákat. a find errors sajnos csak az adott tile-on belül működik már.
  • Ikarusfan
    Béna vagyok, elfelejtettem kiválasztani az adott path-et, ezért nem volt jó.
  • Ikarusfan
    Kéne egy kis segítség menetrend gyártással kapcsolatban. Elkezdtem megcsinálni a HÉV menetrendjét a 34-esre, be is tölti a HÉV-et (régen ez sem ment). Elindul, jónak néz ki, csak egy bajom van; sehol sem áll meg. Nem áll meg egy megállóban sem, ráadásul az egyenesebb részeken lazán 100-zal megy.

Azt nézzétek el, hogy a trip-et véletlenül H7-nek neveztem el :D
    Utoljára szerkesztette: Ikarusfan, 2015.06.21. 09:59:11
  • MineHeadHun
    Oké, köszi.
  • Ikarusfan
    Én szinte biztos vagyok benne, hogy ha a megfelelő helyen érdeklődnétek (pl. az indexes Ikarus fan topik), akkor kapnátok használható jellegrajzot is.
  • norb82
    Az a baj hogy alapból a jellegrajz is szar amiből dolgozol. Nekem van jobb, de valaki más dolgozik belőle.
  • Peti134
    Mit nem adnék egy ikarus 223 jellegrajzért :3
  • TNH
    Van, de használhatatlanul alacsony a legtöbb felbontása. Legalábbis én szinte mindent jellegrajz alapján csinálok.
  • EmcsiCH
    Itt minden van :)))
  • Banderasbkv
    Te nem vagy normális!
    Ezen nagyokat szakadtam!
    Utoljára szerkesztette: Banderasbkv, 2015.06.20. 22:00:02
  • nemeza
    A 412-es fgy modhoz van mellékelve szerintem. :) Azt meg megtalálod a honlapomon. nemeza.hu
  • Geri556
    100%-ban ez alapján készült.
    Na jó, többet nem trollkodok :P
  • Ikarusfan
    Aztaaaa de pontos....
    Eltudnádküldeni a jellegrajzot ami alapján csináltaaad?????,,,?,?
  • TNH
    Jajj, de jó. Viszomt egy tanács: Az origó legyen a tényleges középpont, mert a fing-sui ezt diktálja.
  • Geri556
    Természetesen készül a 280-as is xD
    Utoljára szerkesztette: Geri556, 2015.06.20. 20:18:48
  • fcbarcelona1
    hiába töltöttem le a projekt szczecin 4.0-t akkor is hiányzanak a dél-pest 3.3 pályábol részek.
  • hqx
    "bumfordi":D
  • TNH
    Hát, nézd. A modell arányos, nagyon jól kihasználja a SketchUp autóbuszkészítést segítő eszközeit. Talán egy kicsit az orra bumfordi, de ez csak 1000%-os zoomnál látható. Illetve had kérdezzem meg, tervezel hasonlóan részletes 280-at is? Szerintem lenne rá igény. ;)
  • EmcsiCH
    Nagy ZF van benne ami nagyon szép itt van a videóm :3 a végén ki is húztam egy kicsit az M1-esen :3 :D
  • tobk
    Ez jó.
  • MineHeadHun
    Sziasztok! Valaki küldene egy linket nemeza keyboard.cfg-jéhez? (Ahol a 3. ajtót is lehet nyitni, ill. lehet az összes ajtót nyitni(backspace) és zárni(num 3) billentyűről és a csengőt működtetni num 0-ról) Mert nekem elveszett, a régi gépemről másoltam azt volna át de valahogy a TeamViewerben véletlenül a laptopról került a gépre a keyboard.cfg, így azon most az alap van. Keresgéltem kicsit(GSMfórum ill. sg fórum hsz. keresője), de az a gond, hogy nem találtam meg.
  • Geri556
    IRONY ON
    Ma én is elkezdtem egy 260-as modellt, még nem annyira hasonlít, de azért véleményeket kérek. Holnap befejezem, bekonvertálom és kiadom.
    KÉP
    IRONY OFF
  • Peti134
    Szerintem a jelenlegi 405-ös OMSI modellhez képest ez még mindig jobban néz ki.
  • c2driver
    Konkrétumok:
    1 - a modellnek és a busznak nincs köze a valósághoz
    2 - elég nagy baj, ha ezt egyedül nem veszed észre
    3 - ha nem fogadod meg a tanácsokat, minek kérdezel, és kritizálod azt, aki segít
    4 - eléggé unalmas már napok óta ezt olvasni, ebben Tiszta Harry-nek igaza van

@EmcsiCH és jövendőbeli társaik: a "hógyan készícsünk búszt!????!??44444!!" kérdésekkel induló "projektekből" soha nem lesz semmi, éppen ezen a ponton kell abbahagyni.

• hqx
    Ez rövid és tömör volt!:D
    A hangja szerintem k... jó, és a váltás is !:) Megnéztem automata kuplunggal (mert miért ne?), és az is fasza!:) A modellt, azt nem tudom, nem nagyon vizsgálgattam.
    Utoljára szerkesztette: hqx, 2015.06.20. 19:06:09
  • Peti134
    KÉP
  • Peti134
    "Mert több ember nem tiszteli a bizonytalanságot(?)
    A busz a héten ki lesz adva."
    Utoljára szerkesztette: Peti134, 2015.06.20. 19:02:05
  • szivaktibor199
    rosszul fordítottam , itt az eredeti szöveg :
    because of many people, no respect for us unsure
    the bus wil released in the week wink