OMSI - Omnibussimulator 1 & 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM
Egyébként a Maps és Vehicles mappában, ha mindent kiválasztasz és a jobb klikkes menü Tulajdonságoknál kiveszed a pipát/dobozt a Rejtett opció mellől, elvileg mindnek meg kell jelennie a játékban.
A progi ugyanis annyit csinál, hogy ezt a pipát állítgatja, mivel az OMSI nem látja a rejtett mappákat.
Ilyen esős időben,unalomból készítettem egy MAN Lions Coach-ra, egy papagájcsíkos Volánbusz festést.
Bár ilyen sose volt a való életben Man buszon. Így játékbeli változatra készítettem egyet.

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Azt hiszem Skinner készített egy ilyen programot, az ő hozzászólásait érdemes böngészni.
Passagiersichten
################
0: Hinten mittig sitzend
0.0
-5.3
2.3
-0.06
45
0
0
1: Stehplatz an der Hintertür
-0.3
-0.5
2.2
-0.06
45
90
0
2: vorne auf dem "Beifahrersitz"
0.8
3.6
2.1
-0.06
45
-20
0
3: Oberdeck vorne rechts
0.8
4.4
3.7
-0.06
45
0
0
4: Oberdeck hinten Mitte
0.0
-5.3
3.8
-0.06
45
0
0
Csak simán az utolsó résztől (jelen esetben: 4: Oberdeck hinten Mitte) kimásolod, majd beilleszted még egyszer és a számot átírod. (jelenleg 4-ről 5-re). Így bekerül a kamerák közé, utána lehet az értékekkel variálni. Majd az F2 után a jobbra / balra nyilakat nyomogatva meg fog jelenni az új nézet.
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2019.04.27. 12:48:22
4.15
1.94 <- kamera magassága
-0.06 <- kamera előre / hátra
50 <- látószög mérete
0 <- balra / jobbra fordítás
-5 <- felfelé / lefelé fordítás
XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB
PLusz milyen gombhoz társítható?.
Az élet egy szar játék. De a grafikája nagyon ott van! Graffiti
Egy kérdésem lenne felétek, hogy megoldható-e a buszban az hogy utastér nézet is legyen ?
Amit vezetés közben is lehet használni.
Mellékelek egy képet,milyen szögből gondoltam.

Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2019.04.24. 15:13:08
-0.713
4.68
1.8
-0.08
55
0
-10
Az élet egy szar játék. De a grafikája nagyon ott van! Graffiti
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2019.04.10. 17:29:53
http://youtube.com/indieGoTV
Viszont a SketchUp-ban átnéztem a material beállításokat és semmi hasznosat nem láttam. Lehet, hogy konvertáláskor a Blenderben is még kell állítgatni?
Viszont a MichauSto-ban nekem nincs Tram mappa, az a Pitoras meg ötletem sincs, hogy mi lehet.
Nem tudnád ezeket esetleg feltölteni valahova?
Splines\MichauSto\Tram\1435_SzynyBruk1.sli
Splines\MichauSto\Tram\1435_SzynyPodklady1.sli
Splines\MichauSto\Tram\LinaNosna.sli
Splines\MichauSto\Tram\PrzewodJezdny.sli
Sceneryobjects\MÁV\Eams\Eams_szen.sco
Sceneryobjects\MÁV\Es\Es.sco
Sceneryobjects\MÁV\Tcs\Tcs.sco
Sceneryobjects\MÁV\Zas\Zas.sco
Sceneryobjects\MichauSto\Tram\1435_RozjazdBruk1SSR.sco
Sceneryobjects\MichauSto\Tram\1435_RozjazdPodklady1L.sco
Sceneryobjects\MichauSto\Tram\1435_RozjazdPodklady1R_domyslny_skret.sco
Sceneryobjects\MichauSto\Tram\Izolator.sco
Sceneryobjects\Pitoras\zawieszenie_sieci1\zawieszenie_sieci1.sco
Telepítve van a Nawe Piekary és a MÁV AI Pack is, nem tudom, hogy mit hiányolhat még. Valakinek van tippje?
Spline-oknál nem tudom, mi okozhat ilyet, bár én sose használtam spline-nál alfás képet (OMSI 1-ben nem lehetett, a 2-ben meg elég keveset építkeztem).
Köszönöm a tippeket, most már csak az a problémám, hogy hiába használom ugyanazt a fájlt az object és a spline textúrájához, a spline sokkal világosabb lesz. Arra tippelek, hogy a
@CCV:
Először is, ha nem tudnál róla, a BPO-370 le lett szedve a netről.
Amire pedig én gondoltam, az egy publikus e-mail cím. Nem szoktam nézegetni a profilod, hogy mikor vagy belépve és mikor nem, meg egyébként sem fórumon fogok engedélyt kérni bármire is.
@Úgy Általánosságban:
Szerencsére én pont elmondhatom magamról, hogy értem az OMSI szkriptnyelvét, így ha netán valakinek szkriptbeli gondjai vannak, akkor dobjon egy üzenetet.
A script rendszer úgy működik, hogy az egész alkot egy egészt, ezért hiába vannak szétszedve külön fájlokba a dolgok, akkor is "kommunikálnak" egymással. Márpedig nem minden buszban van ugyanúgy lescriptelve a váltó, motor, így ami váltó az egyikben jó, nem biztos hogy a másikban is (de kapásból a main script fájl se ugyanaz marad egy automatában, mint egy mechanikus váltósban).
Vedd az én esetemet, tudok vezetni kézis buszt, de nagyon kényelmetlennek tartom, és ha csak kikapcsolódásként vezetnék, biztos nem azt választanám. Itt a lehetőségekről van szó, hogy megadja-e a készítő azt, ami neki csak pár sor, mégis nagyban javíthatná a játékélményt. De mégsem teszik meg, ez pedig nagy kár.
A váltóról annyit, hogy szerintem ez nem egy kis arcade játék, mint a bus simulator 20xx, meg a többi EVM szintű játék. Ez egy szimulátor (ami tudtommal arról szól, hogy minél jobban közelítse a valóságot, nem arról hogy pl. egy ovis is el tudjon vezetni bármit) - ha egy busz a valóságban sose készült automata váltóval (azért pl. egy ifa motoros 211-et elég fura is lenne vonyító ZF-el elképzelni pl.), akkor szerintem pont annyira "bűn" olyat tenni bele, mint egy helyközis/távolsági buszba futárt, meg BKV-s buszba emkét. Ha valaki komolyan gondolja a buszkészítést, én úgy gondolom nem ferdít ekkorát a valóságon. Egy szimulátor tudtommal arról szól (egy rendes), hogy próbálja lekövetni a valóságot amennyire lehet.
- Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy sokan elfelejtik, hogy az OMSI egy játék, és nem a valóság. Ezt már sokszor olvastam, de nem tudom, kinek és miért fáj, hogy egy olyan buszba automata váltó-scriptet írnak, ami a valóságban kézi váltós. Nekem pl. nagyon kényelmetlen kuplungolni és váltani, az automata kuplungossal már elvagyok, de az csak félmegoldás. Érted...
Nagyon sajnálom, mert szeretnék pl. egy Ikarus 256-tal vagy Ikarus E95-tel játszani, azt hiszem, ezek pont kéziesek, és mivel teszteléskor folyton lefulladtak, nem szórakozok már velük. Pedig mint busz, nagyon tetszenek, szeretném vezetni őket, de ez a valósághoz ragaszkodás lehetetlenné teszi ezt.
Szerintem kéne minden kézi váltós buszból automatát is csinálni, aztán majd a játékos eldönti, hogy valóságosan vagy játélménnyel szeretne-e játszani vele. Így megadná a választás szabadságát a készítő, nem kötelezne kézi váltóra azt, aki azt nem szereti. Sokan vannak, akik csak egy fél órát szeretnének vezetgetni munka utáni kikapcsolódásként, nem pedig 5 percig molyolni, mire egyáltalán elindul a busz...
Utoljára szerkesztette: regelek5, 2019.03.13. 11:20:16