OMSI - Omnibussimulator 1 & 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy ez a LIAZ, az elsõ olyan busz, ami szerintem normálisan meg van csinálva, hasonló szinten, mint a gyári buszok. Még a motort az ékszíjjal, ventilátorral, és a légrugókat is lemodellezték.
««»» • ¦ CCV-520 • CCV-537 • HKZ-209 • MBZ-329 ¦ • ««»»
Hiába van menetrended, ha az útirány (Route) nincs, vagy rosszul van kiválasztva.
A beállítást úgy tudod helyesen megtenni, hogy az IBIS gépen a felsõ sorban lévõ Route gombra kattintasz, és beírod, hogy 01, vagy 02. attól függõen, hogy honnan - hova mész.
(Vannak olyan térképek ahol az útvonal (Route) több lehetõségbõl áll, ott értelem szerûen van/lehet 03, 04 stb. Ez általában a térkép fejlesztõinek a fantáziáján múlik.
Ügyelj arra, hogy útvonalnak (Route) mindig a végállomás legyen kiválasztva, és ne az indulási hely, továbbá ellenõrizd, hogy a kijelzõdön megjelent-e a járatszám, és a menetiránynak megfelelõ viszonylatkiírás.
A sorrend is lényeges. Elõször a járatszámot, majd az útirányt kell megadnod!
Ha ezekkel megvagy, és minden klappol, vagyis jó helyen vagy, (a megfelelõ megállóból indulsz)elérkezett az indulási idõ, helyes a járat, és viszonylatkiírás a kijelzõkön, és az útirány is megvan adva, akkor biztos, hogy felszállnak az utasok.
Érdekességképp megjegyzem, hogy vannak olyan térképek/útvonalak ahol bizonyos napszakokban, néhány megállóban/megállókban nincs se le, se felszálló utas, csakúgy mint az életben. Ez nem hiba!
Amennyiben régebbi kijelzõs kocsival dolgozol (pl.: SD77), ott a célállomás (Ziel) számot is meg kell adnod ahhoz, hogy manuálisan tudd állítani a kijelzõt. Ezt a számot bal oldalon, a vezetõ ablaka fölött elhelyezett kis táblán, a sor elején, vagy végén (térképfüggõ) találod, és általában 3 jegyû szám.
Ezt a számot kell a szélvédõ fölött bal oldalon (SD77)elhelyezett zöld gombos kezelõpanelen beállítani, majd az IBIS gépen is megadni.
(Ekkor manuálisan is be tudod állítani a hagyományos kijelzõt)
Sajnos kevés "új" térkép támogatja ezt a funkciót, mert sokaknak macerás, és lassú, így a legtöbben a 92 ikonra kattintva intézik a kiírást, pedig ez hozzá tartozik az indulás elõtti elõkészületekhez, végtére is ez egy valósághû szimulátor, és nem lóverseny 😊
Remélem most már menni fog 😊
Szelídséggel győzd le a haragot, jóval a rosszat, ajándékkal az irigyet, és igazsággal a hazugot.
Teljesen fantázia pálya lesz, helyközis beütéssel. Reggel 6 óta a mappal ügyködtem, úgyhogy mára elegem lett belõle. Emelkedõ nincs benne (még), de megpróbálok néhányat belecsempészni. Az igazság az, hogy akármilyen jó is az OMSI, a hülyeségei használat közben jönnek elõ.
Majd teszek fel még cuccokat róla!
További szép estét!
Én is viszonylag új vagyok(pár napja játszom ezzel a ,,játékkal"). Viszont egy olyan kérdésem lenne,hogy hogyan lehet kiválasztani pl a 92E járatot? Illetve az IBIS rendszerbe lehet betûket írni?
Köszi elõre is!
Esetleg leírnád ezeket?
Unatkoztam...<#mf1>#mf1><#mf1>#mf1>
Azaz ez nem egy bug, hanem az orosz szomorú valóság.
A kijelzõ eltûnésérõl pedig tud, a következõ verzióban lesz javítva.
Szóval a járatszámot benyomtam (van menetrendem), megnéztem hogy hol mikor kell lenni, 1-2 perc késéssel ugyan, de ott voltam a megállóban, és még mindig nem akarnak felszállni azok az emberek...Vagy lehet büdös vagyok? 😊)
Biztos én vagyok a hülye, de tudna segíteni valaki megint, hogy miért lehet ez?
Elõre is köszi!
Üdv!
Találtam egy bugot a Liazban: Ha felkapcsoljuk a lámpát, akkor eltûnika kijelzõrõl a felirat <#nemtudom>#nemtudom>
Nem tanácsos rosszban lenni a nőkkel... náluk van az összes pina.
Itt a videóm az új Liazról:
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Jelentõsen fokozza a játékélményt a valós motor, és fékhang, valamint a jármû szintén valóság közeli irányíthatósága.
Nagyon bejön az is, ha meghajtod a gépet simán túlmelegszik. Lehûteni úgy tudod, hogy külsõ nézetben kinyitod az elején, és az oldalán lévõ szellõztetõ ajtókat.
Ötletesen oldották meg az IBIS integrálását, illetve jópofa a manuálisan nyitható utastéri tetõszellõzõ, és a vezetõtér ajtó is.
Továbbá még arra is figyeltek a fejlesztõk, hogy a kézifék behúzásakor az ülés jobb oldalán elhelyezett kar is mozogjon.
Az eddig megjelent gépek közül nálam jelenleg ez a favorit.
Szelídséggel győzd le a haragot, jóval a rosszat, ajándékkal az irigyet, és igazsággal a hazugot.
Köszi mégegyszer!
A felsõ menübõl válaszd ki a kis papírlapot ábrázoló ikont, és az elsõ legördülõ menüben szereplõ viszonylatok valamelyikére kattintva kijelölheted, hogy melyik járatot szeretnéd vezetni.
Az alatta lévõ legördülõ menübõl választhatsz fordát, majd a csúszka segítségével az indulás helyét, és idejét tudod beállítani.
Miután mindent kiválasztottál okézd le.
Másod sorban be kell állítanod az IBIS-t is. Beírod a járatszámot (Line/Kurs), és megadod az útvonalat (Route). Amennyiben nem akarsz bíbelõdni ezekkel, akkor válaszd a felsõ menübõl a 92 ikont, és egyszerûen add meg ott a paramétereket. A többit a program elvégzi helyetted.
Ha jegyet is szeretnél eladni, akkor a menü/általános beállítások/jegyeladás opció alatt adhatod meg, hogy ne legyen eladás, könnyû, illetve haladó szintû legyen az értékesítés.
A jegyet legegyszerûbben a "T" billentyû megnyomásával tudod kiadni, vagy ha érted milyen jegyet kér az utas, akkor kattints rá a megfelelõ jegyre.
A visszajárót a "CTRL+T" billentyûkombinációval adhatod vissza, a vételárat pedig a pénzre kattintva teheted el.
A mikrofont a "Q" betûvel tudod kezelni.
Remélem menni fog 😊
Eseménymentes gurulást....
Liaz 677M
Most találtam rá erre a játékra. Próbálgatom, hogy mi hogy merre miért, de lenne egy kérdésem, már így az elején.
Elindítom a játékot, kérek mondjuk egy új buszt. Annak ugye nincs száma. Nagy nehezen beütöm az egyiket pl 92, vagy 72, (valamikor be sem veszi), és elindulok. Használom a sárga nyilakat, hogy merre menjek. Beállok a megállóba, és nem akar felszállni senki. Pedig elvileg ott van a fejük fölött, hogy melyik buszra várnak, és az stimmel.
Le tudnátok nekem írni, hogy ez miért van, valamint hogy hogy is kell elkezdeni a játékot?
Mert egy leírást találtam, de az nem igazán errõl szól.
Elõre is köszönöm a segítségeteket, remélem hamarosan én is a rutinos vezetõk közé tartozhatok a játékban 😊)
Ja meg hogy mind1 melyik járatot ütöm be (ez rám van bízva), vagy esetleg ki van kötve, hogy melyik járatokkal lehetek?
Üdv!
Index modot én is használok, csak nem azt amit te, hanem ezt.
Valamint az SD202-õn a baromi hangos és idegesítõ retarder hangot "lehalkítottam" ezzel.
BAS-953 :)
ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com