63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
ekepityu88 #58384 sziasztok ma elő vettem az omsi játékot és amikor fel telepítem uttánna nem indul el az aerosoft és nem tudom mért segítségeteket előre is köszönöm -
#58383 A splineoknál nincs megadva hossz, az nem modell. Olyan, mint ha az út keresztmetszetét adnád meg a fájlban (pontonként), és ez alapján hozza létre az utat az Editor. -
#58382 Ezt nem értem...
Olyan hosszúak, amekkora értéket begépelsz neki. Lehet 1m, és lehet 300m is. (Több ne legyen, de egymás után már mehet több 300m hosszú spline.) -
Harixis #58381 Köszi a véleményt. Valós pályát szeretnék kiadni majdan, legalábbis amennyire valóssá tehető és javarészt saját modellekkel. Objektumozást majd meglátom mennyire fog gondot jelenteni, ha egyáltalán belevágok, de jó lenne saját pályán is járni a köröket. igen openBVE más szisztéma mint Omsi ezért is nehezebb átszokni rá........
Megvan milyen pályákat akarok építeni, csak hát az a fránya elkezdés meg a kedv....
Utak amik nem speciálisak azok milyen hosszúak általában? Mert ugye meg lehet őket editorban nyújtani....... -
#58380 Kb. felejts el mindent, amit a pályaépítésről tanultál az openBVE-ben.
Az, hogy milyen mappáid vannak, attól függ, miket teszel le a pályára. Ha nem használsz saját/más készítette modelleket, csak az alapokat, akkor nem kell se splines, se scenery mappa külön neked, csak a pályáé.
Van egy olyan mappa, hogy Templates. Abból a NewMap-et másold a maps mappába, nevezd át amire akarod, és az ebben található global.cfg-t nyisd meg az editorban. És íme, kész a saját pályád alapja.
Ebből tudod kiépíteni a saját pályádat majd a későbbiekben. A File menüpont alatt van valami Options, ott (vagy jegyzettömbbel a global.cfg-ben kézzel) tudod beírni, mi legyen a pálya neve, a leírása.
Egyébként ajánlom figyelmedbe az SDK-t (EN), mert egyrészt van benne olyan program, ami kell az egyedi modellek bekonvertálásához, másrészt van benne leírás, amiben benne van a pályaépítés at alapoktól a menetrendírásig. Tudom angolul van, de ha csak a képeket nézed, már tanulhatsz belőle.
Illetve a pályát azzal kezded, amivel akarod.
Talajformálásra két mód van, az egyik a manuális (Terrain fül), a másik a Google-ből beimportált - utóbbi ugye valós pályáknál jön kapóra, viszont csak az OMSI 2 Editor-jában van.
Olyan sok különbség a kettő verzió között nincs építésben egyébként (nem tragédia kézzel belőni a talajt az egyben sem), csak ugye amit az egyben építesz, az megy mindkettőben, fordítva nem igaz.
Egyébként mondom, mindegy, mivel kezdesz. Ha sík a hely, ahonnan kezded az építést, érdemes az utakkal kezdeni, aztán azokból majd adódik, merre hogyan kell a talajt formázni.
Az meg, hogy mi a legnehezebb, csak az építőtől függ. Van, aki nem tud modellezni, neki nyilván kell olyan ember segítsége, aki ért hozzá. Aki ért ahhoz is, annak már nincs gondja az egyedi modellek terén pl. Egyébként szerintem az egyik legmacerásabb dolog az egyedi útkerek megcsinálása, hiszen abban van modellezés, konvertálás, path fektetés és akár még lámpaprogram írás is.
Utoljára szerkesztette: Ikarusfan, 2015.10.01. 15:41:15 -
Harixis #58379 Még mindig csak tervezem, hogy építek pályát omsihoz. Egy pályának milyen alapkönyvtárai vannak? Gondolom az úthálózat, az objektumok a mapek.
Omsiban pályaépítés során mit a legnehezebb csinálni, az objektumozás vagy a talaj/úthálózat lefektetése forgalom beállítás? Mivel célszerű a talajformáláson kívül kezdeni? -
bajusza #58378 Igen, mindent be kell másolni, ha van a pálya csomagjában ilyenek, hogy: Sceneryobjects, Splines, Vehicles mappa. -
Stefan28 #58377 De csak megfogom ami a tömörítettben fájlban van és a map mapábba be a pálya mapába pályát? -
bajusza #58376 Ha pályára gondolsz, kitömöríted a letöltött fájlt az Omsi könyvtárába, egyébként a Maps nevű mappában vannak a pályák. -
Stefan28 #58375 Sziasztok!
Mapot azt hogyan kell be tenni a játékba? -
lanerto #58374 Ezt nem rakatjuk bele a szabályzatba? Esetleg topik alcím? -
Stefan28 #58373 köszi megnézem
-
#58372 Nyomd a féket miközben sebességbe rakod. -
Stefan28 #58371 Sziasztok!
A mercedes citaro csuklós buszom nem akar menni nem veszi be a sebességet gombbal és egérrel sem. Ez mért van? -
Geri556 #58370 Tudtommal Nemeza kapta meg a projektet. Azóta nincs infó róla. -
#58369 Gondolom nem eredeti a játékod. Amennyiben ráhibáztam, folytassuk az OFF topikban az eszmefuttatást. -
PetiM44 #58368 Fel van telepítve az alapjáték? -
bencus09 #58367 Sziasztok! Megtudjátok mondani miért nem tudom feltelepíteni az OMSI 2 kiegészítőit? Azt irja, hogy tegyem fel az alapjátékot. Előre is köszönöm! -
#58366 Arról volt szó, hogy SnyperD valószínűleg nem folytatja, és szívesen átadná olyannak, aki befejezné. Konkrét emberről nem nagyon esett szó. -
norb82 #58365 Elvileg úgy volt ha jól rémlik hogy Nemeza befejezi egyszer. -
Geri556 #58364 Nem. -
geri1900 #58363 Valaki nem tudja, hogy a Rába Premierrel foglalkozik még SnyperDv2, ki fogja adni? -
#58362 Nem tudom, változtattál bármit is az eddigin? Ugyanúgy vonyított a ZF, ugyanúgy volt motorhang, és amúgy tényleg elég rosszul vezettél videóhoz képest. -
Stefan28 #58358 köszönöm
-
#58357 Szevasz!
Tessék: OMSI 2 HUN -
Stefan28 #58356 Sziasztok!
Lenne egy kérdésem még pedig az hogy hogyan tudom magyarosítom az omsi2-öt? -
#58354 Negyedórás munkám eredménye az lett, hogy a "volán" hangmód a Merci O305-be jobb lett, mint mikor először megcsináltam(szerintem). Azért választottam ezt a buszt, mert ennek a váltója áll a legközelebb a ZF-hez(tudom, van mercis busz ami ZF váltóval van de azok kishidasak). A busz hídhangjai mind youtubeos videókból lettek kivágva úgymond audacityvel felvettem a hangot miközben lejátszottam(tudod, sztereó keverő). JLA-158 hangja van most benne, az indulás BPI-832-nek a hangja.
Letöltés csak kérésre, mert nem akarok rohangálni azzal emailben, a busz szerzőjének, hogy nyilvánosan akarom feltölteni. Lehet hogy még nem HD minőségbe nem lehet megnézni mert frissen raktam fel a youtubera. Hiába HD minőségű, a mintavétel 2000 kb/s-on volt(hogy ne fogyassza a vinyómat a sok MB :D így csak 140 mega volt a 9 perc) így úgy néz ki mintha 360p-be néznéd.
Utoljára szerkesztette: MineHeadHun, 2015.09.26. 16:50:43 -
Bobenő #58353 Az időjárás beállításánál a bal oldalon a 3. "csúszkával" tudod feljebb tenni a felhőket! -
Tierhold #58352 Üdv mindenkinek!
Na szóval: Börzsönyön, szép szakadós esőben vezetek, és hirtelen beérek Márianosztrára, majd hirtelen a borús ég textúrája, zsupp, eltűnik, amint észre vettem úgy 30 m fölött tűnik el a felhő textúra. Tehát, melyik beállítással kéne ügyködnöm ezen a problémán? -
Bobenő #58351 Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy az Editorban amikor a menetrend szerkesztésére kattintok, hibaüzenetet kapok. Aztán megnyitja ugyan, de csak egy üres ablakot kapok, a menetrend szerkeszthetetlen. Ez a hiba egyik napról a másikra keletkezett. Aki tud segíteni, annak nagyon megköszönöm! :)
-
#58350 Elérhető a Berlin X10.:) -
dantre #58349 TNH
köszönöm szépen ! -
bazsiihmv #58348 én is letöltöttem, nálam is lefagy...pedig biztos jó lenne. -
#58347 ky_sw_7 -
dantre #58346 Sziasztok !
Olyan kérdésem volna, hogy az Ikarus EAG csomagból az előkészítős váltós típusnál, milyen paranccsal tudom váltani a hetedik sebességet ?
-
#58345 :D Hát igen. De én ezekhez soha sem értettem. -
norb82 #58344 Buse kijelzős. De te k.... rég Omsizol, neked nem kéne hogy újdonság legyen:D -
szempo #58343 Bocsi,hogy itt tettem fel.Nem akartam rosszat.Még egyszer bocs. -
#58342 Ezen a fórumon szerintem felejtsd el az ncore-ról van és hasonló dolgokat.
Ha megvásároltad a legális verziót, gyere vissza, ellenkező esetben fáradj át az off topicba. -
szempo #58341 Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.Mégpedig abban,hogy az editorral nem jutok dűlőre mert ha utat akarok lerakni mindig kilép az editorból.Már újra is raktam az egészet de az sem segített ugyan az a hiba.Lehet hogy a progi rossz?Ez ami nekem van az ncore-ról van.Ha tudtok valami megoldást azt megköszönném.