OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fuszhi
Köze nincs a pálya építésnek ahhoz hogy készítünk egy spline vagy object csomagot amibõl minden elem, mindenhez passzol. Utána a bárki könnyedén megépítheti a saját elképzelését, ha van fantáziája.(kombinálhatod húzhatod csavarhatod õket) Ha megnézed az elemeket, nem kifejezetten egy pályát lehet megépíteni belõle.(szinte korlátlanul variálhatod õket) Elkezdtem gondolkozni, igyekeztem olyan elemeket lerajzolni amik a legszükségesebbeknek gondoltam. Nekem például nincs szükségem a körforgalomra a pályám megépítéséhez. Nézd, én megszeretném mindenki számára teremteni azt a lehetõséget, hogy ezeket az alapelemeket felhasználhassa és meg építhesse amit kigondol. Viszont ha nektek jó így akkor, még én kérek elnézést felejtsétek el. Az viszont biztos egymagam nem álok neki. Nem sok meló 6 embernek én vagyok a 7. de én nem vagyok az a fajta aki egymaga majd legyártja. Ha lehet a józan ész határait nem lépném át. Nem hinném, ha lenne egy készlet, akkor a keresgélõs tákolgatós módszert alkalmaznád. Vagy saját magad éveken keresztül építgetnél? Én vezetni szeretnék, és nem egész életemet azzal tölteni ,hogy építkezek. Aztán csak majd egyszer vezetek is. Ezt nem nekem találták ki. Ott van a betonból készült végállomás forduló ahoz csak egy elemet tudsz úgy hozzá illeszteni ami a kétsávos pályához már nem fog illeszkedni csak egy olyan elemhez amit az eredeti pályánál is soron kapcsoltak hozzá. Nincs mirõl beszélni ameddig nincs rendes alap addig rendes tisztességes pálya se lesz. Amúgy már be vállaltam volna valós szakaszt is talán. Így nincs értelme. üdv

"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."

Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy melyik billentyûvel lehet használni az ajtózárási csengõt? Mert Ik 415-nél mûszerfalon megtalálom, de bill. kombinációt nem tudom!
rendben, sok sikert kívánok hozzá.....
abba ne hagyd mint mások, már közel a cél :D

nemeza
@dantre, bernio:
Még sok meló van vele. Pl a videóban nem látszik, de az ablakok még fixek. A tetõszellõzõket elkezdtem már belõni, de még nem koszolható a busz, a két nyomás-mûszer közül az egyik kb. jó, de a másikat még be kéne lõni. A busz még mindig kicsit lowrideres, a rugózáshoz módosítani kell kicsit a scriptet, de legalábbis a konst fájlokat.
Fûtés / szellõzés még nincs átírva, így télen elég hideg van a buszon..
Mint látható, bár prágás mod, a gombok textjét még nem cseréltem le (BRIIIAN) - ezt a Neutralos modellen is könnyû megcsinálni :)

A forgalmi lapon el van csúszva még a text. Hiányzik még az ajtókra visszapillantó tükör. A roló még belecsúszik az egyik tükörszárba.
Ablaktörlõk még hiányoznak, ahogy a sofõrülés, a mikrofon, meg az EMKE asztal és jegykezelõ is.
A kulcs is kicsit összevissza mozog / forog, és a mûszerfalon van egy rés, ami két modellváltozat közötti átmenetet mutat.
A kilométer-számláló részei kicsit önálló életet élnek, ahogy a fordulatszámmérõ sem tökéletes még..
A belsõ világítás fényeit még meg kell csinálni, ahogy a gombok többségét is még be kell animálni a mûszerfalon.

Ez most így átgondolva, de szerintem van még.
Nemeza
Mikor lesz kész ez a járgány ? :D
Egyébként gratula hozzá, kegyetlen jó lett már most ! :)

tsy28 köszi a segítséget, megtaláltam....:D

tsy28 köszi hogy segíteni próbálsz, de az a helyzet hogy nincs benne az új billentyû hozzáadása listában ....doorfront3>
ez hogy lehetséges ?

nagyon jó lesz! :)

már eléggé "kész" állapotában látom...

vagy csak én látom így ? =)
nemeza
http://www.youtube.com/v/emrAsj30jLY&version=3
Sziasztok
Nem tudja valaki véletlenül hogy lehet billentyûre állítani a Ik 260-nál a harmadik ajtó nyitását ?
Kösz elõre is !

A YbuTube-s videó beszúrása!

-A videó alatt található egy olyan gomb hogy Megosztás
-A megosztás alatt lévõ linket kell az sg.hu fórum videó beszúrása hoz linkelni és mehet
-És megjelenik a videó!

Köszönöm szépen :)
Beszúrtam a YouTube-s videó leírásába a linket. Ide nem enged linkelni
matesz19
Ennek én is örülnék, mert a sok javítgatásokkal már a buszt sem tölti be nekem a játék, valamit elqrtam, de nagyon. :/ Jó lenne már egy faxa busz ami mûködik rendesen. :) Köszönjük ha esetleg fel teszed. :)

ALAPLAP: MSI MPG GAMING PLUS Z490-es (LGA 1200), CPU: i5 10400 6 MAG 2,90 GHZ, RAM: KINGSTON FURY 24 GB DDR4 2666 MHz, VGA: MSI GAMINGX GTX 1650 4 GB

wollnerd
Fantasztikus ez program! Exportban van olyan lehetõség hogy együtt feltöltesse a Youtube-re vagy Facebook-ra, Normál vagy HD- minõségben! És HD-ként sokkal kisebb a mérete mint a számítógépre mentõ 1080p-s videó!

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

http://www.youtube.com/v/jOTyozRd6R4&version=3

Bustom: Ha megkérhetlek rá, feldobnád datára a buszt (a videóban láhatót amin már "minden" mûködik) és belinkelnéd ide?
Mert nálam speciel az ajtónak nincsen hangja, meg az utasok sem akarnak leszállni.... :S
Elõre is köszönöm :)
Valaki elárulj, hogy hogyan kell videót beszúrni? MErt az elõzõt ahogy elnézem nem jeleníti meg...
A progin belül lent van egy gomb, hogy "export selected file", egy felfelé mutató nyilacska. Rákattintasz és olyan formátumba, meg minõségbe kirendereli neked amilyenbe csak szeretnéd.
Az flc. fájlokat az Action-nel exportálni kell. mp4 formátumba teszi át. Aztán oda teszed fel, ahova akarod.
wollnerd
A youtube a .fic kiterjesztésû fájlokat is fel tudja tölteni? A .fic-keket semmi más médiaprogram nem nyitja meg az action! programon kívül....

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

http://http://www.youtube.com/watch?v=jOTyozRd6R4
Tessék:

http://www.youtube.com/watch?v=jOTyozRd6R4
kem001
Na várjunk csak.. Az automata váltó bus fájljában a 77-esre hivatkozik, vagyis az eredeti 26-as hang fájljaira

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

kem001
Igazából kijön az a szokásos végén számokkal lévõ hibaüzenet ha beteszem az automata váltót, és hivatkozok a hangra.

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

Elkezdi sorolni, hogy melyik script érvénytelen?
Vagy milyen hibát jelez?
Isten vagy!! Nálam végre ikarus hangja van! Köszönöm szépen! Dobok is róla egy videót mindjárt!
kem001
Hiába írom át, hibaüzenettel kivág..

Olyan nincs, hogy semmilyen hangja sincs...
Gyerekek, ne értetlenkedjünk már annyit......
Azzal, hogy bemásoljátok nincs vége a feladatnak:
át kell írni a bus-fájlban az elérési utat a használni kívánt sound cfg-nek megfelelõen...

Alapból ezekre a cfg-kre hivatkozik.
De ha nincsenek meg, vagy nem ezeket akarod használni, akkor át kell írni...
Az sem biztos, hogy abban megvannak azok a változók, amik pl. a 3. ajtóhoz, csengõhöz, stb. kellenek, és ha nincs a modellben, akkor már nem egyszerû beletenni...
Köszi szépen!
kem001
Közben sikerült megoldanom, csak ugye az automataváltósnál nincs semmilyen hangja a busznak

gumikacsa
Ez igen.. Te szedsz valamit? Lehet hogy kellene... :P

Ha én belefogok egy pályába, miért adnám át másoknak? Ha 8 emberbõl 1 elront valamit, vagy nem úgy csinálja, ahogy azt én, vagy egy másik elképzelte, már el is van b.szv. az egész. Ahogy mondani szokták, közös lónak túros a háta...

Renault magnum http://kamionszim.hu

Üdv, én nem tudom kicserélni az ajtó hangokat az ikarus 415-nél, nem engedi hiába raktam be.
kem001
Na szóval, egy kis segítség kellene.. Annyi féle Ikarus 260-ast szedtem le már.. Akkor le kell szednem az alapot, + automata váltó + frissítés. Kérdem én, hogy BKV festést akkor melyiket töltsem le?

Ez az Ikarus 260-as beállításához:

Általánosságban azonban itt kell minden billentyû funkciót beállítani.
Tehát:
Opcions --> Billentyûzet.
Ha a listában nincs megfelelõ, akkor az Új billentyûfunkció hozzáadása gombbal elõhívod a listát, ott kiválasztod, OK-val elfogadod. Visszalép az oldal tetejére, ezért legörgeted a végére, és ott megtalálod a hozzáadott funkciót.
Beírod, vagy kiválasztod a neked tetszõ gombot, OK, és már használhatod is...
Igen.Elfelejtettem írni,hogy billentyûzetre gondoltam.
Ikarusfan
Egérrel. Rákattintasz simán a 3. ajtónyitóra. Nincs több ötletem, de biztos valamit a billentyûzet beállításoknál kell variálni.

Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM

1 kérdésem lenne.
Az Ik415-ösön jól mûködik a 3.ajtó,és az összes ajtó nyitás/zárás.
Hogy lehet az Ik260-ason is elérni,hogy nyíljon a 3.ajtó,vagy mind a 3 ajtó?
fuszhi

"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."

fuszhi
Értem én Routeres úr, de én akkor is csak a józan eszemnek fogok hinni. Leírhatják felõlem több oldalon keresztül is. Képzeljétek találkoztam a blenderes részlegen egy emberrel, és arra gondolt hogy mi lenne ha többen össze állnánk az ötletét kivitelezni. Na most teszem azt: -lehetne az omzi nál is ezt csinálni. Bizony. Már rég lennének normális pályák. Nem tudom hogy érthetõ e? Ilyen módon, ha mindenki összedolgozna, akkor hamar le lennének tudva a létfontosságú elemek és könnyen bárki építhetne utakat. igen, anélkül hogy szenvednie kéne holmi csatlakoztatásokkal. Hogy nem passzol a méret. A másik normális pályát lehetne késõbb építeni. Kb 6 7 lépés egy spline elkészítése és ha csak egy ember egy félét csinál, nem golyózik bele. Míg ha egy ember a 7 lépést egyedül készíti. Siralmasan lassú. Ráadásul az egészet meg kell tanulnia kívülrõl - belülrõl. Mi közben, élvezhetné a munkája gyümölcsét "régesrég". 8 elemrõl van szó. Nem többrõl. Ha jól számolok 6 ember mindegyik egy fázist készítene el. 8 darabon. Az gondolom nem nagy cucc. Tehát kiteszi fel a kezét? Vzsoló úr már leírta hogy kell. A leírását kimentettem még annak idején. Ezúton is köszönöm neki. Egy normál sima szaggatott szakasz kell, egy olyan amin kezdõdik mellette a szalag korlát, egy olyan ami csak folyamatos nincs vége, egy keresztezõdés, egy körforgalom egy megálló ami egyik oldalas s, egy amibe szembe van a két megálló, majd egy végállomás. Nem több. Késõbb ezekbõl bárki már olyat épít amilyet megálmodott. Ameddig ezek nincsenek addig ameddig mindenki fejetlenül csak a magáét, addig ez lesz. Mi lenne ha mi magyarok megmutatnánk hogy kik vagyunk. Ez csak csapat munka kérdése. összesen 56 mûvelet fejenként 8 szór megcsinálsz egy féle dolgot. Na? valaki ? szép aszfaltot raknánk le frisset ropogósat. Passzolnának egymáshoz. Nem kéne órákig keresgélned. Hogy mintha láttam volna? Mikor meg, megtalálod rájössz hogy húh nem is illeszkednek. Ha egymagam csak egy spline -t gyártanék le, mire minden fázis csinjára-binjára rájövök le megy az ég, és az csak egyetlen spline , nem 8 darab. Bocs ha nem volt ilyen kérdés de kijött.

Akkor ez nem jött be. :)
Az OMSI-t 2007 februárjában kezdte M&R (hosszú, német nevük van, nem akarom leírni). Eleinte úgy voltak vele, hogy csak hobbiból csinálják, nem hitték volna, hogy ekkora sikere lesz.
A hivatalos fórumon vannak elvétve érdekességek a készítõk kommentjeiben. Sok mindent meg lehet tudni belõlük.
fuszhi
Bármibe hogy az omsi -t nem két ember készítette. Sose lett volna kész.

fuszhi
Baró :)))))

Ikarusfan
Visszaszívom, úgy tûnik most jó. A hangokat nem nagy cucc megcsinálni, ha a manuális váltóshoz értitek. Fogjátok a hangcsomagot, amit valaki felrakott ide (és össz-vissz egy sound mappa van benne), bemásoljátok a cuccokat belõle a 260 sound mappájába és a busz .bus fájljában a sound utáni részt átírjátok az eléréshez "Sound_SD77IK.cfg"-nek. Ennyi, nekem most már mûködik igazi RÁBA motor hanggal a kéziváltós csoda, bár tény, hogy nincs kézifék és ajtóhang ebben sem. De szerintem simán kilehet ezzel húzni, amíg valaki el nem készül a 260-nal, amiben remélhetõleg alapból benne lesz az összes hang.

Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM

matesz19
Éljen, éljen, éljen. Nemeza úr ki adott pár új IK 260-as skint. :P Német omsi fórum-nak a lap alján meg lehet találni és letölteni. :P

ALAPLAP: MSI MPG GAMING PLUS Z490-es (LGA 1200), CPU: i5 10400 6 MAG 2,90 GHZ, RAM: KINGSTON FURY 24 GB DDR4 2666 MHz, VGA: MSI GAMINGX GTX 1650 4 GB

Nálam még az a para jelentkezett, hogy az utasok nem akarnak leszállni a buszról, akár melyik pályán megyek :S
nekem is a 1.0-ás hanggal szint ugyanez
Nekem sikerült megoldanom, de csak az 1.0-s hanggal de akkor meg az ajtó, kézifék, ajtózár csengõ nem mûködik.
Majd holnap megpróbálok a cfg fájllal valamit babrálni. :)