35802
IWimv2m.jpg
  • Hegi90
    Norton Commander

Emlékszek mikor unoktesóm valami rendes dolgot akart csinálni a gépén, átlépett hozzá windows-ba én meg néztem hogy mi a fasz lehet ez? :D:D

+
    mai napig legjobb F1-es játéknak tartom:
  • morcosqtya
    Jaja! CowBoy mindig osztott.. :))
    Guruban is voltak jó arcok (Shy pl.) nem tudom velük mi lehet most?? Kik ők? Mit csinálnak?..
    úgy megy az idő bassza meg...
  • Cat 02 #10149
    Nekem 14 mega szabad helyem volt már
    Ám 576 a menő :D Néha még ma is előveszem és olvasom a Csevegő részeket , CoWboy egy állat volt
  • morcosqtya
    A 8-as nálam kimaradt, ahhoz már én is tejfölösszájú taknyos vagyok.. :))
    Emlékszem a korképre 92-97 körül:
    - különböző DOS-okkal szarakodtunk (MS DOS, DR DOS, PC DOS, ha jól rémlik)..
    - telepítettük a "dűnekettőt" 1.44-ről, meg a CAT-tel játszottunk, később civilizésönöztünk...
    - Pe2-ben "szövegszerkesztettünk" .bat file-okat, volt chiwriter
    - virágzott az ASCII-művészet a feltört játékok magyar(és nem magyar) .nfo-jában, .txt-kben.
    - PC SPEAKER!! :))) Ha valakinek már Soundblaster-je volt az volt a helyi vajda... :)
    - vettük minden hónapban a vastag barna PC-GURU-t. Már hónap közepén spóroltunk rá, és megjelenés napja körül minden reggel a bódé előtt nézegettük megjött-e már (volt hogy naponta kétszer ellenőriztük)
    - 80 megás merevlemezek... akkoriban elég gyakori volt a : "húú törlök valamit mert 2,5 mega szabad hely van a C:/-n.... na ma ez elképzelhetetlen... :))
    - Norton Commander (kék, kétpaneles), Volkov Commander... :)

tudnám folytatni, de mindig ilyenkor egyrészt elérzékenyülök (túl sok az emlék) másrészt agyalni kezdek. "ilyen vén szar vagyok?"... :((
    és előfordul, hogy olyanok "újreg"-eznek itt le akik még tejet szoptak és bekakiltak amikor mi Legend of Kyrandia-ztunk éjszakákon át, meg quickbasic-ben írogattunk hülye kis progikat....

Ez van.. el kell fogadni.

• Dzsini
    én PC-re a floppykorszak végének kezdeténél kerültem csak, nálunk már a rackes vinyó volt a módi (igaz, az csak olyan 300 mega körül volt... egy ismerősnek volt 650-es vinyója, azt pakoltuk tele mindennel, és vittük CD-t iratni (2000 forintért))

• Pio
    Ja, 8ast én is csak láttam.
    C64en találkoztam először lemezzel, de csak sok évnyi kazettázás után. Egy felüdülés volt a kazettához képest.
    Aztán PCn is nagylemez volt egy ideig, aztán jött a kislemez. Emlékszem, hogy az osztálytársakkal összedobtuk mindenki kislemezeit, úgy kijött olyan 100 körüli mennyiség és annyira már felfértek nagyobb játékok is és így hurcolásztunk egymáshoz játékokat. Persze 1-2 lemez mindig hibás volt... :)
  • Dzsini
    én a C64 korszak nagyobb részét azzal töltöttem (a kisebbet az 5-10-20perces kazettákkal) :) utána volt szokatlan Amigán a kisfloppy.

8"-ast meg már csak iskolában láttam, a "stúdió" helységben volt egy már akkor is ősi nagy dobozgép, amihez volt néhány (még csak nem is DOS volt rajta).
  • morcosqtya
    5"25-öset hogy utáltam... :-/
  • Dzsini
    volt még 5,25 inches és 8 inches is...
  • Pio
    Kicsit kiegészíteném: a poén fontos momentuma a 3.5 inch, ami nagyjából 9 centi.
  • LasDen #10141
    jaaa értem...:D
  • Aquir
    SÓtár
    jelentéséből mert nem éppen egy merevlemez:)
  • LasDen #10139
    nem értem...mért volt baj, ha volt floppyd??? :D
  • HöfEE
    Az utolsó mondat ÁÁÁÁÁÁ :D:D:D:D
  • gergely1991
    ja csak gyenge(szerintem)
  • Dzsini
    http://www.google.com/pacman/
  • Aquir
    ja:)
  • Daza500
    Bah, a Pacman-évfordulós Google-t eddig nálam semmi se überelte.
  • pxxl
    akkó' hurrá
  • Aquir
    igen
  • pxxl
    vágjátok-e h az új jutyúkos lejátszónál van játék? :D

pause, nyomod folyamtosan a balra nyilat, és jön a SNAKE

profik pause nélkül is tolhatják :D
  • pxxl
    van benne valami :D
  • DummyBoy
    Rádásul egy rövidre zárt 4 V-os LiPo akkuval nem csak kenyeret, de még ökröt is lehetne pirítani xD
  • Aquir
  • Pio
    Amire te gondolsz az a váltakozó áram, az akkumulátorok egyenárammal működnek, ott mások az értékek. Lásd gépjárművekben 6 sorba kötött 2 voltos akkumulátor be tud indítani egy belső égésű motort és persze ne felejtkezzünk meg az autókban található szivargyújtókról sem, ami már viszonylag közel áll a kenyérpirítóhoz.
    Egy Li-polimer akkumulátor már közel 4 voltos névleges cellfafeszültséggel bír.
  • Hegi90
    Az n+1. Apple majom biciklije:

• pxxl
    sűrűn van 220V-os akksi :D
  • MR ME
    az kurva értelmes :D
  • Pio
    Lehet, hogy van benne egy aksi, amit 4-5 órán át kell tölteni USBről és megsüt róla 1 szelet kenyeret aztán töltheted újra... :)
  • [HUN]FaTaL
    Persze 5V-n kenyeret pirít, hogyne...
  • pxxl
    jah hátul meg be van dugva egy 12V->220V inverterbe
  • Zsolek123
    ztakurva
  • Szabi1991
    :D

fake products, real boxes.. :DD
  • pxxl
  • pxxl
    aham 5 voltal pár fűtőszálat felizzítani... :D