35802
-
#13519 Akkor már csak belegondolni is borzasztó, mennyi pénzt kaphat ezekért a rendezvényekért a Blizzard...
Mióta a Starcraft-tal és a WoW-val így meggazdagodtak azóta lett ilyen pénzéhes üzletpolitikájuk, mintha amúgy anyagi gondjaik lennének.
Másik érdekes dolog még, hogy ezek a koreai pró gamer-ek meg egy 12 éves játékkal játszanak Alienware gépeken 640x480-as felbontással? :D Gontolom a Starcraft 2 megjelenésével nem tűnt el a palettáról a régi klasszikus Brood War sem. -
Pio #13518 ASD
Ha 1-nél több wifi lenne a közelünkben megjátszanám. :)
-
artschi2 #13517 :D -
#13516 Captcha The Flag
-
Pio #13515 Jókor jó helyen, ahogy a linkelt cikkben is van.
Azt se lehet különösebben ész érvekkel megindokolni, hogy például nálunk miért pont a foci, a szlovákoknál miért pont a jégkorong, satöbbi...
Vagy mint például az, hogy az évente megjelenő sokszáz hasonlóan izgalmas ifjúsági regény közül miért pont a Harry Potter lett a világsláger.
Vagy mint például az, hogy Amerikában miért vezetett annakidején egy kisméretű, lokális meghibásodás több napos áramkimaradáshoz.
Satöbbi, satöbbi...
Ezeket a jelenségeket éjt nappallá téve kutatják, mert ha megismernék a működésüket, meg lehetne jósolni a jövő bizonyos eseményeit.
A hálózatkutatók amúgy globális kaszkádnak nevezik a dolgot, ha gondolod keress rá, olvass utána. :) -
#13514 meg, csak nagyon nagy számítási teljesítmény kell a mélységadatok kiszámolásához - itt pedig a Kinect rendszere rögtön "szállítja" a mélységértékeket:
így sokkal kevesebb munkával, nagyon egyszerűen kombinálhatóak a jelek - ráadásul a Kinect egy nagyon olcsó eszköz (nem véletlenül nincs hivatalosan támogatva az ilyen irányú használata, veszteségesen árusítják) -
#13513 szerintem meglehet ezt csinálni 4db webcamel is :D
Márha van írva hozzá progi... -
#13512 két tükörrel egy kamera is elég :)
itt is a nagy dolog az, hogy a Kinectben levő hardver piszok erős, és jól felhasználható mélységinformációt is ad, nem csak egy egyszerű kamera. -
#13511 az egész lényege, hogy kapják be a köcsög koreaiak :D -
karajjj #13510 de durva :D -
#13509 3D-ben forgatható élő kamerakép 2 Kinect kamerából származó jelekkel
egy aranybánya ez az eszköz a geekeknek :) -
#13508 -
Re4zOon #13507 Igaz. Ennyit az "értelmes" hozzászólásaimról. Am nem láttam a linket. -
#13506 Nem nézted meg a képeket meg a cikket? Sehol nincs a népszerűsége semminek a dél-koreai Starcraft mániáhozhoz képest - láttál te olyan számítógépes bajnokságot Európában, ahol sokszázezren(!) a helyszínen drukkolnak és nézik kivetítőn a profi, milliós fizetésű játékosokat? Ahol több, dedikált milliós nézettségű tévéadó van, ami folyamatosan csak ezt adja? Még a world cyber games világbajnokai is csak álmodnak ilyen szintű elismertségről. -
Re4zOon #13505 Jogos. Am a starcraft olyan lehet koreában, mint itt a csé -
#13504 annyira foglalkoztat, hogy még eszedbe se jutott:
1) megnézni itt SG-n a topicját
2) megnézni wikipedián
3) beírni egyáltalán egy keresőbe -
#13503 nem keresgéltem utána a témának, annyira nem érdekelt, de most hirtelen ezt találtam - ez alapján jókor (netkávézók és a gyors, közhasználatú net robbanása) volt jó helyen. -
Re4zOon #13502 Am egy valami foglalkoztat régóta. A Brotherhood az most kieg a kettőhöz vagy önálló gém? -
#13501 Arról nem tudsz valamit hogyan vált ilyen nemzeti sporttá a Starcraft Koreában? :) -
#13500 akkor, ha - ahogy a lenti képen látni - milliók nézik és szurkolnak a legprofibb FM "menedzsereknek", és több külön TV adó van, ami 24 órában ilyesmit közvetít. :) -
#13499 én ilyet a fociban várok....mikor nyilatkozza majd Benítez, hogy "Ez nem az FM. Itt nem lehet napok alatt csapatot építeni!" :DDD -
#13498 Bár mind ezer példát hallottunk már arra, milyen szinten nemzeti sportként kezelik a Starcraftot Koreában, még mindig meg tud lepni, amikor kiderül, hogy ez tényleg nem vicc vagy barokkos túlzás.
Biztos mind hallottunk már a két Korea között a múlt héten kitört villongásról, amikor egy vitatott hovatartozású szigetet elkezdtek lőni az északiak, aztán a déliek visszalőttek, meg is halt pár ember, és azon nyomban beindult a pánik, hogy azért csak nem kéne hogy háború legyen, mert ki tudja, van-e valami használható atomfegyvere Kim Dzsongilnek az egymilliós hadserege mellé.
Nekünk viszont az a sajtótájékoztató az érdekes most, amiben a dél-koreai hadügyminiszternek nekiszegezték a kérdést, miért csak 13 perccel az északi támadás után lőttek vissza. És ebben a véresen komoly, iszonyúan feszült helyzetben Kim Tae-Young azzal magyrázta meg, hogy itt nem feltétlenül a másodperces reakcióidejű visszavágás a fontos, hogy "Ez nem Starcraft". Ennyi. És mindenki azonnal értette, miről van szó, és senki fel nem tételezte, hogy viccelődik. Mikor fog egy magyar politikus egy való életbeli helyzet megmagyarázására egy videojátékot felhozni, mert azt a párhuzamot érti meg legkönnyebben mindenki?
forrás -
#13497 -
Cat 02 #13496 Akkor nem értem a problémát, addig még áthelyezhetik Moszkvát :D -
#13495 az első hozzászóló hozzácsapja azt is, hogy a játék a 16. században játszódik (szerencse, mert Moszkva csak 1480-tól volt főváros 1712-ig), de ezt nem tükrözi a térkép határvonalakkal - bár ez vitatható, mert a háttérsztori 2012-es -
#13494 Assassin's Creed: Brotherhood -
#13493 anyááám.. ez melyik game? XD -
#13492 Ubisoft... nem csalódtam
-
lally #13491 Bele hát!
-sőőőt, még kotyogott is benne. -
ldavid #13490 :D adja magát, nem is értem, miért csak most jutott eszébe valakinek
-
#13489 még befér (?)
-
#13488 Miért? Nem tudod talán 5 oldalát kirakni? :) Az egy dolog, hogy azzal együtt a 6. is ki lesz rakva :D -
Bala10 #13487 :D -
k1571 #13486 Nem volt olyan ismert. Csudájára jártak :-)
Bemutattam egy kirakott oldalt, hagytam tekergessék, semmi nem jött be, néhány nap után sikerült kitekernem 3-t, mindenki csodálkozott. Ekkor volt a kérdés. Nem is jutottam el soha a "csúcs" közelébe. Vagy egy (kettő?) sarok, vagy egy (kettő) "kétszínű" hibádzott (ha jól emlékszem). Tényleg bevették.
Az ötkarikás már nem volt olyan jó (szerintem), a kígyóval már lányom jó formákat tekert, sikerült is "összegömbölyítenie". -
#13485 ..mármint póker arccal mondtad nekik, hogy 5 oldalát tudod kirakni? :))
Érdekes azért ezt beszopni.. -
k1571 #13484 A rubik kockának hány oldalát tudod kirakni?
...
e.) ÖTÖT... itt felsírtam.. :))))
Kellően öreg vagyok, ezzel én is szédítettem az embereket, valamikor a nyolcvanas évek elején. Bevették! -
#13483 Na erről a szigetekről jutott eszembe:
Cégünknél az intranetes oldalon vannak szavazások, (olyan mint a nagy szavazótopic, egy kattintás a megfelelő rublikába, szt annyi, majd kiírja a statisztikát százalékosan)
Múltkor ilyenek voltak:
Mit vinnél magaddal egy lakatlan szigetre?
a.) kést
b.) baltát
c.) kedvenc könyvemet
d.) egy fényképezőgépet :)))))))
Másik:
A rubik kockának hány oldalát tudod kirakni?
a.) egyet sem
b.) egyet
c.) kettőt
d.) négyet
e.) ÖTÖT... itt felsírtam.. :))))
-
#13482 szigeteken...:D -
#13481 +
filmek elején a figyelmeztetés: nem sokszorosíthatod, nem vetítheted engedély nélkül nyilvánosan ilyen olyan helyeken (felsorolja).. olaj-fúró tornyokon... :DD -
#13480 mint egy ózdi beatboxos... :DD