35802
-
#14520 "...ahol fontos a folyamatos hozzáférés, az elsődleges hálózat kiesése esetén bevethető a műhold."
Ja és annyit hozzá, hogy a kiesések legnagyobb hányadát ítéletidőre lehet fogni, a műholdas vétel (az azon megszokott rádió-frekvenciák fizikai tulajdonságából fakadóan) meg egy kisebb-nagyobb záportól is már szarakszik, szóval elég nagy kamszöveg ez tőlük úgy érzem. -
geo91 #14519 jóvan-jóvan, leesett közben... :D -
#14518 ezért
"E hozzáféréstípusnak így ott van leginkább piaca, ahol fontos a net, de más széles sávú technológia egyáltalán nem vagy csak korlátokkal elérhető. Az RG Networks szerint ma Magyarországon százegynéhány olyan település és közel 9000 olyan településrész van, ahol vagy semmiféle vezetékes internetes infrastruktúra nincs, vagy rendkívül alacsony a lefedettségi arány. A mobilszolgáltatók 3G-hálózati térképein is vannak fehér foltok – összességében az e területeken lakók, az itt működő cégek, szervezetek számára jelenthet megoldást a Vannet."
"...vannak kihívást jelentő környezetbe települt vállalkozások: mint például egy, a Mecsekben működő festékgyár, erdészettel, vadászattal foglalkozó cégek, benzinkutak, vidéki települési önkormányzatok, melyek a teleházaikba telepítettek műholdas internetet, meg a Cserkész Szövetség. A műholdas netet a cég back-up kapcsolatként is ajánlja: olyan területeken, ahol fontos a folyamatos hozzáférés, az elsődleges hálózat kiesése esetén bevethető a műhold.
És persze a műholdas internet nem áll meg az országhatárokon: az Astra 3B lefedi egész Európát és Észak-Afrika egy kis részét. Így ha valaki e térségben utazgat sokat, jól járhat ezzel a megoldással, igaz, ehhez nem árt egy, a szatellitet automatikusan megkereső, motoros antenna sem, ami szintén nem olcsó." -
Pl. kukutyinfalván is működik, ahol nincs t net. -
Pio #14516 T sajnos sokfelé nem érhető el. -
geo91 #14515 mi a faszomra jó ez ha sokkal drágább és szarabb, mint pl. a mi 5 megás t netünk??? :DDDDD -
#14514 -
#14513 nem humor, de érdekes
-
geo91 #14512 bizonyára... -
#14511 te vagy..... -
#14510 sose volt komoly dolog -
#14509 "Telepítettél már Linuxot valaha ? Egyszerű az egész mint a bot."
Hát persze. Addig egyszerű, aztán, ha valami nem működik, na akkor jön a szopás... -
#14508 akárhányszor látom egy hsz-ét, mindig ez a kérdés merül fel bennem...
csak aztán gondoltam, h megkérdezni teljesen felesleges ugyse jön értelmes válasz és láss csodát tényleg nem :D -
geo91 #14507 vagy alreg... -
#14506 -
lally #14505 -igazatok van!
El is lehet hülyéskedni, még a komoly dolgokat is.
-s így, most is volt tőle egy Oltári_nagy
ZsebZsöTeeeMem ...
Tiszta SperMama is lettem tőle. -
#14504 lehet autista, vagy zavarodott elméjű -
ba32107 #14503 Főleg amikor ténylegesen érdekel is a válasza és ki kell silabizálni :D -
#14502 jah, ez a heppije, gondolom erre izgul aztán jeh :D
btw néha elég idegesítő -
ba32107 #14501 Hiába beszélsz neki, én már kb 1 éve rendszeresen kérdezem tőle de nem válaszol -
#14500 te direkt használsz mindenféle szóközt, underscoret, zárójelet meg kérdőjel felkiáltójelet mindenféle zárójelekben együtt kombinálva?... -
#14499 Usaban max a high-end pc-knel nagyobb a market share, egybkt 10%ra teheto az arany. -
lally #14498 -íme, álljon itt Neked most, csak egy piti példám:
A Win/Lin fájlneveknél a; Kis-/Nagybetűs eltérésekre !
-addig, amíg csak 8_karakteres lehetett
E_név hossza, még érthető is volt;
_de most, már 64_biten ?! -
#14497 Merthogy? :) -
lally #14496 Heeejjj "Mr.Daeemoon" !
Tartok tőle, hogy; Lesz néhány(-száz!) meglepetésben részed ! (?)
(-engem má'; az UHU_1.0 óta: "Szivatnak_Anyám_Stop" ) -
Pio #14495 Dugnád, tuknád, tuxnád? :D -
#14494 Én leginkább azért fontolgatom, mivel terveim közt szerepel vállalkozást indítani, oda meg célszerű lenne egy ingyenes oprendszert használni, mivel amire akarok fejleszteni, azoknak megvan a Linuxos környezete. Főleg ha csak egy egyszerű szövegszerkesztő kell :) -
Cat 02 #14493 Én is így voltam, aztán kijött a Win7 és azóta dúl a láv -
Pio #14492 Felejtsétek el ezt a "linuxot az egységsugarú felhasználónak!" marhaságot.
Nem arra való...
Oké, vannak olyan próbálkozások, mint az ubuntu, de ahhoz, hogy egy oprendszert felhasználóbaráttá és (főleg!) mindennel kompatibilissé tegyenek k*rva sok pénz kell az pedig sajnos tetszik vagy nem, jelen koncepció mellett úgyse lesz rá lesz.
Itt egy szerver market share csak hogy lássátok, hogy attól még k*rvára van létjogosultsága a linuxnak:
-
#14491 Valahogy ilyen választ vártam xD -
#14490 külső nem téma azon lehet segíteni :D -
#14489 Én is fontolgatom a Linuxra áttérést, mivel játszani már nem igen játszok, minden mást meg tud a Linux. Csak pár megszokott program hiányozna, meg a megszokott külső :) -
#14488 persze, van otthon mindig egy ubuntu dvd-n, ha esetleg behalna a rendszer :D
na meg persze az is hátráltatja, hogy kb mindent win-re írnak :( am faszás lenne a linux. -
Cat 02 #14487 Telepítettél már Linuxot valaha ? Egyszerű az egész mint a bot.
Valahol olvastam, hogy volt egy teszt, hogy mit könnyebb megtanulni, Linuxot vagy Windowst és Linux nyert, bár amiatt tényleg para, hogy mindenhol (jó, USA-ban több a Mac) Windows van :/ -
#14486 ja, általában egyéb unix alapú oprendszerek nagyobb teret hódítanak, mivel van mögöttük pénz... ilyen pl az android vagy a Mac OS -
#14485 azé mer a linux nem "fehasználóbarát". win7 pl berakod, ötöt kattintasz, autómatikusan feltelepül, és 20 perc után tudsz netezni, játszani stb. xp-k meg a hőskorbol maradtak, akik lusták/félnek átállni, vagy elszarják, mert nem kell :D -
#14484 Ez a legjobb:) -
lally #14483 A 2010-es évben így "bazseváltunk":
(-valami oka azér' csak lehet; a Linux ilyen: anti-Tér_hódításának ?!) -
Pio #14482 Első 4 meglett elsőre ötödiknél 2×10 sec alatt nem lett meg, többször nem futottam neki előröl, kiscreenshotolásal nem bajlódtam.
Nagyon jó játék lehetne, ha egyre több időt hagyna. Már a negyediknél is inkább mázli volt, hogy kiszúrtam 10 sec alatt, arra legalább fél percet kéne hagyni de talán még többet.
10 seces időlimittel sajnos az első 3 triviális pályán túl marad a mázlifaktor vagy a screenshotolás.
Nincs az a cpp guru, aki 10 sec alatt fejben debugol 1 oldalnyi kódot ráadásul az 5. pályán még fordítási/futási hiba sincs feltüntetve, szóval bárhol lehet a gond. 10 sec alatt végig se lehet futni a sorokon szemmel. Aki azt mondja, hogy de ő tényleg, annak csak mázlija volt, mint nekem a 4-esen. Bár ott azért volt egy futási hiba mankónak, tudni lehetett, hogy nem a szintaktika hibát kell keresni. -
JagFater #14481 :-DDD