35802
-
#14760 nekem is -
#14759 biztos vétel: Diablo III, Portal 2, Dota 2
A többi nem is menne a gépemen, szal ki se próbálom :D -
#14758 amit 100%, hogy megveszek: Portal 2, Dota 2
amit 100%, hogy kiprobálok: Dio3, Heroes VI(már csak a magyar fejlesztés miatt is), Duke Nuker Forever(ez azért egyértelmü :D), Bulletstortm(agyatlan lövölde? ki kell probálni :D )
a többi kedv függö...van olyan cim ami csupán azért érdekel, mert az elsö/elözö rész sok kellemes percet okozott(Deus ex, Tomb Rader, Dungeon Siege, Stronghold)
mondjuk a Guild Wars 2 egyáltalán nem biztos, h kijön az idén az L.A noire meg ugy tudom jön pc-re(erre csak a grafikai megoldások miatt vagyok kiváncsi)
meg persze pár indie cim, legelsöként a Magicka amire már régota várok -
Pio #14757 Régen ezeknek a háromnegyedére rákattantam volna, mégis az egyetlen igazán várós cím a magyarok által fejlesztett Might and Magic: Heroes 6. Kiégtem, vaze. :(
Vételre szóba jöhet még: Shogun 2, Portal 2, Stronghold 3
Maximum "próbaverzió" szintjén jöhet szóba: Diablo 3, DOTA 2, Dungeon Siege 3, F3AR
És persze biztos, hogy kipróbálom a Duke Nukem Forevert.
Illetve hosszú távon valami komoly leárazáskor a DOTA 2 meg lesz véve, Valve játékok mind megvannak, ez se fog kimaradni. -
#14756 -
Pio #14755 "ilyenem billentyűzetem van" != "ez az én billentyűzetem" -
#14754 Szia Chris Welter! -
#14753 ezt írtam az utolsó sorban - kontroll van, de akár egy matematikai, akár egy ókori kultúrákkal foglalkozó könyvben (nyelvészetről nem is beszélve) simán előfordulhat "nem eldönthető" karakter.
http://www.google.com/recaptcha/digitizing - itt vannak példák egy-egy szövegre: az OCR néha azt se nagyon tudja eldönteni, hogy kosz van ott vagy karakter, a ReCaptcha pedig egész jól megoldja a feladatot.
(amúgy pont ide a topicba linkeltem 1-2 hónapja, két nap egymás után belefutottam egy görög és egy kínai szóba :) akkor jártam kicsit utána, hogy mi is az elv mögötte) -
Pio #14752 Nekem ilyen billentyűzetem van! ;-)
-
ba32107 #14751 Kényelmes, olcsó, egyszerű :)
-
#14750 Az elsőt csak találtam gúglival, angol kiosztású nem ilyen Skandináv :) -
#14749 Én olyan menő vagyok, hogy 2 billt is használok a hétköznapjaimon
Ezt:
És ezt:
-
#14748 laptopon életmentő dolog, kurva idegesítő mikor véletlen benyomod a numlockot és az iopjklbnm gombok számok lesznek... :D -
Pio #14747 Valami kontroll biztos kell legyen, mert szökőévente egyszer fut bele ilyenbe az ember, én például most először és azért nem hinném, hogy ilyen kis arányú lenne a nem latin ábécén íródott, google által digitalizált könyvek aránya.
Megdöbbentene, ha nem lehetne algoritmust írni, ami erről a karakterről eldöntené, hogy nem latin ábécéből származik.
Szerintem is az lehet, amit írsz és bár a lehetősége meg lenne, hogy ezen belül is eldöntsék legalább egy szó ábécéjét, de nem bajlódnak vele, ennyi hiba belefér alapon. -
#14746 Van, hogy nem ismeri fel azt sem, hogy kínai-e a jel - és egy nyelvkönyvben, tudományos szövegben, vagy akár egy regényben is előfordulhat az, hogy túlnyomórészt latin betűkészlettel írt környezetbe kerül akár görög, akár cirill, akár japán/kínai karakter.
Valószínűleg olyan szintű kontroll van, hogy Európába európai karakterkészletes könyvekből válogat, de ez sem biztosít semmit. -
Pio #14745 CAPTCHAra
Ezzel kivételesen még tisztában is vagyok, ettől függetlenül gondolkodjatok egy kicsit logikusan, mert a lexikális tudás nem minden. Nyilván "baromira" célravezető angol honlapokon kínai vagy én nem tudom milyen jeleket felismertetni az emberekkel. Nálam például még csak telepítve sincs a kínai karaktertábla és ezzel szerintem elég sokan vannak így.
Csak szimplán azt hittem, hogy erre figyelnek, ez teljesen független attól, hogy tisztában van-e valaki a rendszer céljával avagy nem. -
#14744 a windowsokban is már egy ideje (win95 óta) benne is vannak a Dvorak kiosztások - te is átlállíthatod
a lényege az, hogy az angol nyelvű gépelés 70%-a így a középső gombsoron van (a qwertyn 32%, pont amiatt, hogy a régi kalapácsok ne akadjanak össze az írógépen), és leggyakrabban váltott kézzel gépelsz; minden magánhangzó bal kézen van, mellette a legritkább mássalhangzók, így az "ügyetlen" kéznek nincs sok dolga a pozicionálással (van persze balkezeseknek tükrözött változat); jobb kézen is a ritkán használt betűk vannak az alsó soron, amit a leglassabb elérni; és így tovább. -
spy803 #14743 Direkt olyan kerestem amin van numerikus bill, elég sokat írok excel táblába megkönnyíti az életet. -
#14742 laptopon örüljön, hogy van nekije -
Cat 02 #14741 Pfujj, numerikus rész :/ -
spy803 #14740 Nem akarok kimaradni
-
#14739 nem tudom milyen lehet a gyorsgépelés, de nekem rapid menetben ettől szokott lefáradni a bal kézfejem :) -
Cat 02 #14738 Jaoks, nem tudtam, hogy szoftveresen is át lehet állítani :)
Bár úgy utólag, hogy a legújabb kedvenc szavammal éljek, triviális :D -
#14737 igaz nincs még március, de:
-
#14736 magzar billentzuyet ruley_ :) -
#14735 mert?
egyrészt van matricakészlet vagy átpattinthatóak a gombok (főleg laptopnál), másrészt ha összezavar, hogy melyik billentyűre mi van írva, akkor még messze vagy attól, hogy tempósan gépelj :)
Pio: igen, az angol-magyar átállást én is már sok évnyi aktív gépelgetés után tettem meg, még anno IRC-en alapvetés volt az ékezetek nélküli gépelés, utána nagyon lassú voltam, és a z-y keverés elég későn múlt el :) -
#14734 a ReCaptcha alapelve az, hogy egyrészt segítesz vele a Google könyvdigitalizálásának, másrészt a két szóból az egyik mindig olyan, amit a központ már ismer, tudja a megoldást, a másik viszont ismeretlen.
Ha te válaszolsz, akkor azt figyeli, hogy az ismert szót elég jó közelítéssel jól válaszolod-e meg, ha igen, akkor az ismeretlen szónál lead egy "szavazatot" a te megoldásoddal - és miután párezren megfejtették már azt a szót, onnantól jó esély van rá, hogy a jó megoldás többségben lesz.
Ilyenkor be kell rá dobni egy kérdőjelet, és jól van :) -
#14733 Gondolom nem tudod akkor hogy működnek a 2 szavas captchák -
Pio #14732 Programozóknál ehhez még dvorak se kell, már angol vs magyar billentyűzetnél is előjöhet a dolog, mert a speciális karakterek teljesen máshogy vannak kiszórva.
Vicces nézni, amikor egy hatalmas programozógurut, aki 10 éve angol billentyűzeten kódol napi 8 órában beül egy magyar kiosztás elé és minden sort hatszor kell begépelnie, mire szintaktikailag helyes lesz. :)
Más.
Azt hittem, hogy a reprodukálhatatlan captcha-k poénból készülnek el, aztán ma belefutottam egy angol site-on regisztrációnál megadva, hogy magyar vagyok ebbe:
-
Cat 02 #14731 Neki akkor élmény lehet laptopot vásárolni :% -
#14730 nekem van egy geek (rendszergazda, kockásing, szakáll, pingvines póló) haverom, aki olyan 10+ éve elkezdte a Dvorak-ot használni, jelenleg hozza vele azt a tempót, amit az tanult versenygépírók qwertz-en.
(30 perces gépelés percenként 450 leütés a minimum a versenyen induláshoz)
az is igaz, hogy ha leül egy qwertz-es billentyűzetkiosztáshoz, akkor elég vidám dolgokat ír be első nekifutásra :) -
#14729 egyet kell értsek.
Hülyét kapok az angol billentyűzettől
Megpróbáltam megtanulni a japán kana kiosztást: nagyon gyorsan feladtam :D -
#14728 hát nem tudom, de szerintem jó ez ahogy van :D lehet jobb lenne az a kiosztás, de már aki hozzászokott a qwertz-hez az nem nagyon szeretne megint fél évekig az újan próbálkozni, de inkább több idő... -
#14727 [okostojás mód on]
A QWERTY egy nagy szar. Szándékosan, ami azt illeti. Ugyanis anno, még az írógépek idején kifejlesztettek valami tök jót, csak olyan gyorsan kezdtek a nénik gépelni, hogy folyton összeakadtak a betűk. Elvileg a QWERTY azért lett kitalálva, hogy lassabb legyen a gépelés, meg elég távol legyenek a gyakori betűk egymástól, így megakadályozva az összeakadást.
Mivel a számítógépnél max a billentyűzet puffer csodálkozik el a bejövő adatmennyiségen, ezért valaki kitalálta a DVORAK kiosztást, azt viszont folyton az adott nyelvhez kell igazítani, már amennyire tudom :)
[okostojás mód off] -
#14726 óje
You reached 361 points, so you achieved position 277 of 4281 on the ranking list
You type 462 characters per minute
You have 82 correct words and
you have 0 wrong words -
Pio #14725
Én nyertem. -
#14724 az enyém is kb. 5éves :D
de már annyira megszoktam, h nincs kedvem másikra átszokni, egyetlen gond, h a jobbra nyil kettétört, de kicseréltem a numpad-on azt osztással igy nincs gond :D
wasdc betük totál lekopva, már nem is látszanak, crtl szintugy...
jóvanna, kicsit sokat kockultam rajta :P
amugy nagyon szeretem, mert a világitás épp elég ahhoz, h lássam a sötétben ha kell mégsem zavaro, ráadásul már párszor rá is lett ütve mégis birja a strapát, 1szer kellett szétszednem amikor beragadt 1 ütés után az f5 :DDD
mondhatom zavaro volt ugy netezni, h az F5 néha beragadt...de megcsináltam és azota semmi gond vele -
#14723 48, hiba nélkül :) igaz kicsit sokat kerestem a hosszú í-t, miatta kb 2 szó ment el :S -
#14722 Igen, angolul nekem is sokkal gyorsabban megy a gépelés. :) -
#14721 ááá, nemjó, mert a hosszu betüknél(ó,ú,ű) mindig lekell néznem és elvesz egy csomo idöt :D