35802
IWimv2m.jpg
  • BEAST #14720
    Heh, nekem is ilyen van, tényleg nem rossz. Bár az enyém már egy csöppet leharcolt állapotban van, lassan vennem kellene valami újat. :)
  • Zomil
    Enyim:
    Sharkoon mediaboard, és kéken világit :)

• Pio
    Jééé, tényleg, és a HeroesofMightandMagicIII:TheShadowofDeath is egy szó, most veszem csak észre!

Amúgy én megtaláltam az idézet szórszát! :D ÉS az ez utáni blogbejegyzés videójának első perce üt, mint az ipari áram. :)
  • Fec papa

• LasDen #14716
    51 szó/perc....tudom sokan sokkal jobbak vagytok de szerintem fasza ez is :D
  • Lacko86
    ha mar a gepelesrol van szo
  • [HUN]FaTaL
    Nem azonnal leszel gyorsabb, de úgy lehet a leggyorsabban írni, mert az ujjaidnak elméletileg akkor kell a legkisebb távolságot megtennie, és evvel időt spórolsz, ennyi az egész.
  • Calver
    passzolom már, nem emlékszem rá tökéletesen, hülyeséget meg nem akarok írni - pár éve direkt lemértem mindkét "módszerrel", spec erre a célra kifejlesztett programmal, gyakorlatilag semmi különbség nem volt a kettő között.
  • [HUN]FaTaL
    És mennyi az az ugyanolyan gyorsan gépelés?:)

Nem az egyenes hátról meg a többi faszságról beszéltem hanem a 10 ujjal való gépelésről meg arról, hogy ne keresztbe kasul járjon a kezed:D Amúgy engem nem igazán érdekel, mindenki úgy ír, ahogy akar.
  • Calver
    könnyedén képes vagyok ugyanolyan gyorsan gépelni a karótnyelt módszer nélkül is, ahogy még elég sokan itt is - ellenben így csöppet sem kényelmetlen.
    your argument is invalid.
  • [HUN]FaTaL
    "mert klasszikus 10 ujjas gépelés biza elég nagy fos. legalábbis szerény kicsiny véleményem szerint."

Bizonyára nagy fos, kár, hogy így lehet a leggyorsabban írni, nem véletlen van így. Tudom a qwerty billentyűzet is egy nagy fos...
  • gergely1991
    És milyen lányok....
    Egyik volt csaj osztálytársam is játszott/játszik a játékkal....
  • geo91
    heartsofiron2doomsdayarmageddon is egy szó? :D
  • gergely1991
    Nekünk meg úgy tanították hogy ismételni kellett ugyanazt a karaktersort(megszokásból) ráadásul kikapcsolt monitoron keresztül próbálkoztunk még a klaviatúrára se nézhetünk(amolyan vakgépelés volt):D
  • Pepsi Twist
    nekem ilyen van

• Cat 02 #14705
    Úgy mint pl a LeagueofLegends xd
  • Büdös Bohóc
    xdddd
  • LasDen #14703
    a l4d, HL hol egy név??? :D
  • Cat 02 #14702
    "kiegészítés: WOW-ot lányok játszák meg buzik…
    am az igazi jó játékoknak mindig csak 1 nevük van: Quake, Doom, Crysis, Portal, Left4Dead, Half-life, Unreal…"

• asysoft
    Igen, a 10 ujjas gépelésre gondoltam, de azt túl egyszerű lett volna leírni
  • Calver
    elérni én is elérek (főleg h eleve egy "kicsi" gombokkal operáló billentyűzetet vettem), de fogja ám a tököm a betűk felét kisujjal nyomkodni
    #14695: nekem is ez volt az első gondolatom
  • geo91
    lololololol :DDDD
  • RYO21
    Nálam az ujjak a wad + ijk gombokon, és én csak így tudok gépelni.
  • Hegi90
    Már vagy 2-3 hónapja így van :D
  • Hegi90
    Én a backspacen kívül tökéletesen elérek mindegy billentyűt anélkül, hogy nagyon felemelném a kezem.
  • Jim Morrison
    egész nap ezt barkácsoltad? :D
  • Hegi90
    Na szóval, nekem tanították a gépelést (igaz már előtte is egész gyors voltam).

Nálunk a "helyes" gépelést úgy tanították, hogy a két mutatóujjad az F-en és a J-n, a csuklódat meg le lehet rakni. Valamint beszóltak, ha görnyedtél. A mutatóujjak nincsenek mindig azon a két billentyűn, mert sok másik billentyűt is azzal a két ujjal ütsz le (igazából minden billentyűre ki van szabva, hogy melyik ujjaddal ütheted/foghatod (shift) le).

Amúgy a billentyűzetem:
  • RelakS
    én már hülyét kapok, ha nem érzem tisztán az F és J betűkön a kis dudort :) És teljesen jól el tudom érni az összes magyar ékezetes betűt.
    Az amerikai billentyűzet viszont idegesít. Ugye, nincs Í rajta, meg az Ű is az enter fölött van, az enter meg egy sor magas, viszont széles.
    Útálom, de melóban olyat kell használni :/

Ja, és amikor tanultam, direkt figyeltem, hogy az ujjaim tényleg ne kolbászoljanak el :) Gondom egyedül a B betűvel volt, mert az pont egyenlő távolságra van mindkét kéztől :D
  • Calver
    jól mondtad, mutatóujj van F és J betűkön, többi meg szép sorba DSA és KLÉ betűkön. angol abc esetén még meg is lehet h egész működőképes elv, de magyar billentyűzetkiosztás ilyen szinten teljesen retardált - ha kicsit is "kemény" a billentyűzeted, vért fogsz pisálni szegény jobb kisujjad, mivel szinte minden ékezetes betűt azzal kellene leütnöd - ezért mozog alapból többet az ember jobb keze, h ezt elkerülje.
  • Büdös Bohóc
    rosszul mondtam, azt hiszema középső ujjal kell

mind1 :)
  • LasDen #14690
    O_O
    de fos...nekem sosincs végig az ujjam egy billentgyűn...főleg a jobb kezeme...az mozog a legtöbbet....:D akkor jó, hogy nem tanultam ilyet....:D
  • Büdös Bohóc
    azért karót nyelős, mert a tanítás úgyn éz ki default, ha jól tudom, hogy a két mutatóujjad MINDIG az F-en és a J-n marad. És minden ujjnak meg van tanítva, hogy mely gombokhoz nyúlhat, de máshoz nem. Nemtom hogy vannak vele, nekem mozog másfelé is a kezem, autodidakta módon lettem vakgépelő és nem vagyok lassabb, mint egy átlagos 10 ujjas gépelő. És nem is használom amúgy a 10 ujjamat, csak 8-at (kisujjakat nem szoktam csak 1-2 gombra szinte).
  • LasDen #14688
    szerintem én 10 ujjas gépelő vagyok....legalábbis minden ujjam használom...:D de nekem nem tanították....az évek alatt alakult ki...viszont soha nem fájt a csuklóm és nem is ülök karót nyelten....:D
  • Calver
    10 ujj, úgy ülsz mintha feldugtak volna egy méretes karót a nemesebbik feledbe, csuklók ejjdeszigorú módon a billentyűzet felett tartva - így tanítják.
    szép méretes kibaszás szvsz a "kölykökkel", mert ha valaki nem tud hamarabb gépelni és berögzül neki ez a merev fos, akkor élete végéig a gépelés sajgó csuklóknak és leszakadni akaró kisujjaknak lesz szinonimája.
  • RelakS
    gondolom a 10 ujjas gépelésre gondol
    aztán még van a két ujjas (mindkét kéz mutatóujja), illetve aki úgy gépel, mint a villám: néha lecsap
    A sikító titkárnő meg felsikít, mikor megtalál egy betűt :)
  • LasDen #14685
    mi az a szabvány gépelés??? és hogy lehet máshogy? :D
  • Calver
    szerintem egy normális ember sem gépel a "szabvány" szerint, még akire megpróbálták iskolában ráerőltetni, az sem - mert klasszikus 10 ujjas gépelés biza elég nagy fos. legalábbis szerény kicsiny véleményem szerint.

viszont még egy billentyűzet és bemutatom közelebbről az enyémet
  • asysoft
    Én sem, "vakon gépelek" (bár nem 'szabvány szerint'). Csak akkor pillantok oda, mikor "el kell helyezni a kezeim", hogy jó sorokat nyomogassak (bütyköket sosem figyelem), vagy ha ritkábban használt gombokat kell megnyomni (pl fényerőállítás).
  • [HUN]FaTaL
    Sosem bámulom a billentyűzetet szóval teljesen hidegen hagy :D
  • asysoft
    Én is így voltam vele addig, amíg olyan notebookot nem vettem, amelyben világított. Most már hiányzik, ha épp nem kapcsolja be az automatika (és persze sötét van:)), pedig nem felejtettem el közben gépelni.