PC HUMOR 1.2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
Bõven elég volt, nem azért húz le 3-5-sok évet valaki egyetemen, hogy megint a középsuliba térjen vissza. Leszek bölcsészbarbár, ha azon múlik, hogy tanuljak eleget a szakmámból. Szerintem mindenki így van vele.
Na én is kifújtam magam, fuck yeah.
\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed
Nem lehet tuskó?
Erre beírod hogy de 😄
Bölcsész-e vagy?<#idiota>#idiota>
\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed
Amúgy ez elég primitív kérdés, emlékszem, már általános iskolában is mondták, a holdon hatoda a gravitáció. Vagy legalább az armageddonból megtanulhatta az ember (film). 😊 De lehet, sulira és kulturális érdeklõdési körrel magyarázva, az ember elkerülhetett ilyen alapvetõ infókat.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
és most következzék egy kis Oblivion:
"The trees move. Do you not see it?"
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
Teljesen igazad van,
az által, hogy a társadalom realista értékeken alapszik, rengeteg realista hasznú javat termelt ki, amelyek ily módon, realista nézõpontból elõre viszik a társadalmat.
Nekem ezt eszem ágában sem volt megkérdõjelezni.
Számodra leértékelésnek tûnik, ha a realista nézõpontot szubjektívnak tekintem?
Ez által persze, a társadalom elõrehaladásának miben voltát is szubjektívnak tartom.
Nem azt mondom, hogy NEM visz elõre, hanem, hogy nézõpont kérdése, és ez összhangban van a megfigyeltekkel: létezik (/létezhet) olyan nézõpont ami szerint a realista nézõpont által termelt javak hátráltatják a társadalom (saját nézõpontú) fejlõdését.
Ha megpróbálod általánosítani a világról való ismereteidet oly módon, hogy mellette próbálod kiküszöbölni az ellentmondásokat ide jutsz.
Mi alapján utasítjuk el az egyiket és fogadjuk el a másikat? Személyes beállítottság alapján? És az milyen mértékben tükrözi a "valóságot"?
Valószínûleg semmilyen (és egyben teljesen), ha a valóság az ember számára csak szubjektív módon létezik.
dixitque deus fiat lux
Ráadásul a bölcsészeti tárgyak rohadtul tekintélyelvûek, kortárs mûvészet alig-alig van rajtuk, populáris mûvészet pedig végképp semmi, mert ülnek a Nagy Akadémikusok, akik eldöntik, hogy ez a mûvész kell az iskolásoknak az pedig nem. De errõl tényleg nem maga a tudományág tehet, hanem annak vezetõ mûvelõi.
TommyC, ja hogy meg se nézted?
És hogy a Te nézõpontod szerint nem az adja meg valami értékét, hogy mennyire hasznos? De azért gondolom te is napi 24ben körülveszed magad a reáltudományok által készített eszközökkel, nemde? Nem számít képmutatásnak tagadni valaminek az értékét, mégis folyamatosan használni, kihasználni annak eredményét? Nem-e pont az a jólét, ami a reáltudományoknak hála körülvesz kényelmesít el annyira, hogy lebecsüld azokat a mûvészetekkel szemben?
Csak egy hétre szakadjon el valaki MINDENTÕL, amit a tudományoknak köszönhet (nem olyanokra gondolok, mint a számítógép, a telefon, hanem ruházat, fûtés, csapvíz, élelmiszerek, satöbbi) egybõl a ranglétra aljára kerülnek a versek.
Nem ártana egy bölcsészképzés mindenkinek, mert annyi a tuskó, ez volt a lényege. Ebbõl gondoltam hogy akkor egy bölcsész nem lehet tuskó szerinted 😄
Mindkét érdeklõdésû embernek tanították mindkét dolgot az általános iskolában. Azért tanították, hogy ilyen esetekben ne legyen hülye/bunkó.
Viszont amíg egy bölcsész agya lefagy egy mûszaki problémától, és jön a reflexválasz (és ez szerintük így van rendben), a mûszaki részérõl a "megnézem neten, ha kell" az bunkóságnak számít.
p.s.: Nézzétek meg az egyetemista teszt 2-t is!
Þór vígi þessi rúnar
És erre most meggondolatlanul lehetne is ugrani, hogy akkor mit pofázok.
Viszont én nem írtam sehol, hogy kifejezetten erre a videóra gondolok, amúgy ha végignézi az ember biztos sok mindent bele lehet látni (van ilyen mûvészet is).
Visszatérve a tárgyra, léteznek rossz alkotások (ami megint csak szubjektív), de akkor beszéljünk magáról az alkotásról (ahogy Te magad is tetted imént), mert az fair.
Anélkül, hogy túl mélyre mennénk a témában (amúgy én szívesen beszélgetek róla), az, hogy valaminek az értéket meghatározod (pl. aszerint, hogy mi hasznos) megint csak szubjektív. Sokan így határozzák meg, lehetne õket realistáknak hívni.
Lehet, hogy nem teljesen érthetõ amit írok (számomra nem teljesen az), de ha azt írom le, hogy az objektív nézõpont elképzelhetetlen, az túl elvont.
Amit leírtál azt mind értem és egy bizonyos nézõpontból minddel egyet is értek (: bár az nem a saját nézõpontom...
dixitque deus fiat lux
All hail the double x!
utálom ezt a kategorizálást. amúgy régen kötelezõ volt minden egyetemen egy alap bölcsész képzés. ma sem ártana, annyi a tuskó ember a különbözõ tudományok területén.
ne kérdezz ilyeneket elsõsöktõl, nemv agyunk felkészülve.
<#zavart2>#zavart2>
All hail the double x!
ui: én is BME-s vagyok, úgyhogy nem a bölcsészeket védem, én is utálom õket >.<
Légy oly kedves és magyarázd el nekünk a videó értelmét, mert õszintén mondom, hogy érdekelne.
Mert számomra jelenleg az érdemi információ a videóban annyi, hogy egy konzervnyitót képtelen használni a szerencsétlenje, gondolom annyira el volt kényeztetve odahaza, hogy még azt is kinyitották helyette.
Amit utána mond az a világ legnagyobb közhelye, már a Bibliában is benne volt (moly és rozsda elemészti, satöbbi...), mûvészeti értéke szerintem zérus, legfeljebb iparosmunkának nevezhetnénk, már ha lehet szavakra ilyet mondani.
Ami ez után következik, bekeni magát konzervkajával, satöbbi pedig szerintem max annak hordoz mûvészeti értéket, aki a lentebb vázolt módon felsõbbrendûnek akarja magát éreztetni azzal, hogy õ azt is "érti", amit a sok barbár nem (zongorás sztori).
Megjegyzem tömegesen látni olyanokat, akik például mûvészfilmeknél elõadják, hogy "húú, hát ehhez kell egyfajta érettség és íkú, aki nem érti az menjen inkább hálivúdi sz*rokat nézni, ez az igazi mûértõk filmje", ugyan ezen arroganciát viszont nem sûrûn láttam még például olyanoktól, akik értik az elektron hullámfüggvényét (pedig vegyészmérnöki tanulmányaimnak hála elég sok olyan embert simerek).
A társadalom jelenlegi fejlõdési iránya számára pedig gondolom nem szükséges hangsúlyoznom, hogy a kettõ közül melyik nevezhetõ hasznosabb "tudásnak", melyik hasznosítja a másik eredményeit, satöbbi.
dixitque deus fiat lux
Nem merül fel senkiben a kérdés, hogy esetleg nem érti meg a másik mondanivalóját?
Valószínûleg bizonyos nézõpontból van értelme annak ami a videóban van. Lehet, hogy ez egy elvont nézõpont, de pl. az elektron hullámfüggvénye is az.
Aki nem érti az mi alapján foglal álláspontot? És persze, hogy nem érti, hiszen nem a mondanivalóról megy a vita.
Véleményem szerint nevetséges az, amikor valaki úgy néz le valamit, hogy igazából fogalma sincs róla mi az.
De persze, tisztában vagyok vele, hogy ma divat viccet csinálni a bölcsészetbõl és már ezért is ciki nem felületesnek maradni és esetleg megérteni valami mást is, mint ami kézenfekvõ.
dixitque deus fiat lux