PC HUMOR 1.2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szal kicsit olyan érzésem van, hogy ez az Eagleland osmosis tipikus esete.

Kiemelt rész a cikkbõl, kiemelés tõlem:

"A service provider shall take technically feasible and reasonable measures designed to prevent access by its subscribers located within the United States to the foreign infringing site (or portion thereof) that is subject to the order..."

Tehát arra kötelezhetik a szolgáltatót, hogy az oldal hozzáférését az USA állampolgárai számára letiltsák.

Akkor még egyszer megkérdezem, mennyibõl is érint ez minket?

Dzsini
A torrentre linkelõ oldalak is ez alá esnek (ez egy nagy újdonság benne, hogy nem csak a tartalom, hanem a rá mutató link IS bûnös).

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Olvasom.

Õszintén azért nem érzem át ezt az egészet, mert szinte 100% eredeti tartalmat fogyasztok neten. Írásokat onnan, ahol megjelennek, zenét az elõadó által s.k. feltöltve, idióta amatõr videókat, meg macskás képeket. Amit meg nem, az meg úgyis torrentrõl jön, az meg nem ez a kategória.

Guren

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

"pl. youtube-rol minden 2. video törölve lenne"

Már most is egy rakat videó közli, hogy nincs jogom megnézni (amcsi proxyval egyébként bekaphatja amúgy is), másik fele a "jogvédett tartalom volt, töröltük" szöveg. Ez tehát semmit sem változna.
Egyébként meg pont leszarom, gyakorlatilag nem nézek jogvédett videókat jútúbon, vagy ha igen, akkor az úgyis a hivatalosan, direkte oda feltöltött verzió (ami amúgy 99%-os valószínûséggel jobb minõségû amúgy is, mint az amatõr illegálisan feltöltött szarok).

"mert az usa kb. bármit szo nélkül törölhetne."

Ez úgy mégis hogyan következik belõle?

Dzsini
Emellett az, hogy nagyon sok helyen megszûnne a feltöltés lehetõsége (kezdve ott, hogy Rapidshare és Megaupload, folytatva mondjuk a Dropboxxal), hiszen a szolgáltató is felelõssé válhat a tartalomért a feltöltõ mellett.

Zomil
a mi szempontunkbol azt változtatná ez, h pl. youtube-rol minden 2. video törölve lenne, még más oldalak(nah persze nem warez) 2x is meggondolnák, h milyen tartalmat raknának fel, mert az usa kb. bármit szo nélkül törölhetne.

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Az utolsó mondatod szerint ez a lehetõség már ma is adott. Akkor mi is változna ezzel? Mármint a mi szempontunkból, mert ugye az tiszta, hogy az amcsiknak miért szopás ez.

Dzsini
Az az elv mögötte, hogy egy bûncselekményt aszerint ítélnek meg, hogy melyik országban történt - ha az adott szerver az Egyesült Államokban van, akkor ha te ott mûvelsz valami csúnyaságot, akkor az ottani törvények szerint büntethetnek. Hasonló ez ahhoz, amikor külföldi szerveren szolgáltatnak magyarul, Magyarországon jogsértõ tartalmat, amiért a magyar hatóságok csak a külföldi szerver országán keresztül tudnak intézkedni.

Jó, és? Te úgy évente mennyi jogvédett tartalmat raksz fel illegálisan weboldalakra, hogy ez neked probléma? Nálam ez a szám pont nulla. Továbbá ha megfeszülnek se tudnak egy amcsi törvény alapján büntetõeljárást indítani az USA-n kívül. Olyan meg nincs, hogy valamit emiatt ne tudj majd letölteni.

Igen, elég nagy gáz ez a törvénytervezet az amcsiknak, de amíg nem verik keresztül az egész világon, addig nekem aztán tökmindegy.

sonic syndicate
a sopa nem a tûzfalazásról szól, hanem ha találnak valami jogvédett anyagot egy weboldalon, akkor azért nem a feltöltõ felel, hanem az oldal tulajdonosa..legegyszerûbb szemléltetõpélda talán az, hogyha feltöltesz valami videót pl letöltött játékból, vagy filmbõl, vagy zenébõl, és megtalálják, akkor búcsút mondhatsz youtube-nak, és talán még téged is börtönbe zárhatnak 5 évre;
ráadásul ez nem csak az usán belül mûködne, ha elfogadják a javaslatot, az ottani igazságszolgáltatás ezentúl nézheti más országok oldalait is.

The bill would authorize the U.S. Department of Justice to seek court orders against websites outside U.S. jurisdiction accused of infringing on copyrights, or of enabling or facilitating copyright infringement

és ebbõl is látszik, hogy az emberek mennyire nincsenek tisztában ezzel

Minket nem tudom, mennyibõl érint, ha az USA körbetûzfalazza MAGÁT. Amilyen kurvára nem érint a hasonló kínai cucc, pont annyira szarnám telibe az amcsit is.

Chat.hu Segítség szoba:
15:07 valaki segítsen
15:08 mond a gondod Zsancy
15:08 letöltötem a twilightbõl egy részt és a media player nem játsza le
15:08 a fálj formátuma?
15:09 igen
15:09 ez kérdés
15:10 html

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Buci
Csajszi totál cuki, és iszonyat ügyes 😊

carpe diem

sonic syndicate
@pio
azt mondják, csak átverés

Do not take this concession as a victory! This is an old trick. Please spread the word and call them out repeatedly. 1: Make crazy offer (SOPA) 2: Client rejects crazy offer (us) 3: Make a "reasonable" offer (PIPA) 4: Client accepts offer because it seems reasonable compared to crazy offer. Don't let up.

contrast-effect
anchoring effect
door-in-the-face technique

Zomil
csak ugy:

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

OFF

Vége a SOPA-nak, úgy néz ki néhány évig még szabad lesz az internet, éljen!
Metalmilitiakid
fõleg ószom volt, hogy még szolt alatta halkan egy Metallica - Disposable Heroes 😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Guren
nem vicces, csak szimplán ószom

gergely1991
C
😊

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

😊

Aquir

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

MEdievil

😊

F

skymannn
😊

Froopy

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

birdo

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

LasDen

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Aquir
/off. kaptam karira rat 5-öst, ( volt is itt róla szó ), csak pár dolgot mondok.
- bármilyen többszörös bill.-kombináció lehet egy gomb,
- gyakorlatilag kapott a hüvelykujjam 5 funkciót, eddig mindig át kellett nyúlnom a bal kezemmel a pgup-pgdn gombokért a notebookon (miközben tartottam az egeret), mert lista, vagy gyors oldalnézés esetén ugye csak az az igazán jó megoldás... és már a tabváltás+zárás is egérrõl megy.
- Vannak más egérfajták is csak azt mondom annak hasznos lehet aki még nem gondolt rá

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

hehe 😄
Huhh a hipsterektõl kiráz a hideg

Persze nyilván nem angol az anyanyelvem, de én baromira nem ilyen értelemben láttam használni a geek szót eddig, pedig azért nem keveset járom az angol netet.

Szvsz a geek valami elbaszott hobbinak élõ, azt a végletekig komolyan vevõ és alaposan ismerõ fanboy. Még asszem itt a topikban is volt linkelve egy nagy geekhatározó, mindenféle StarWarsos, Startrekkes, linuxos, egyebes geekekkel.

Aztán ha valaki valamilyen geek, és közben még szociálisan alulfejlett is az illetõ, akkor nerd. Tehát egy nerd szinte szükségszerûen valamilyen típusú geek is egyben. Fordítva ez nem igaz, nem feltétlen befordult, antiszociális, egyszálbél nyomi, aki rá van kattanva valami elvont témára vadul.

A hipster meg egy totál teljesen más téma, az meg egy divatirányzat, viccbõl hordott idétlen pólókkal/ruhákkal, vastag fekete keretes (0 dioptriás) szemüveggel, Mac-kel, fixivel, vega faszságokkal, teljesen ismeretlen rétegzenékkel.

Aztán lehet, hogy én tévedek, de jelen pillanatban az az álláspontom, hogy ez az infográf egy kalap szar.

Egyébként igen, ez alapján nerd vagyok, de kurvára nem számít, mert az egész így hülyeség.

Szakirodalom:
Nerd (bár ez inkább arról szól, hogy miért nincs ma már értelme a szónak)
Hipster
Geek (itt meg azt írják, hogy sokat változott a szó jelentése, de a vége az, amit fentebb vázoltam)

a leírásból ítélve NERD vagy, de nem hiszed magad olyan idétlen lúzernek, mint amit a rajz mutat, ugye? 😄

Metalmilitiakid
+1

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Ez így ebben a formában szvsz faszság.

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

RAZOR27
omg, ilyen lehetne gyártásban is 😄

\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"

ez mennyire igaz 😄 én fatert rákényszerítettem a firefoxra, 1-2 óra után már semmi baja nem volt vele 😄
Carlos

Þór vígi þessi rúnar

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

egyik se vagyok (linkelem mer' nagy)

FZoleee
egyszer 1 napra nekem is visszaállt, de aztán megint az új volt 😊
Zomil
wat 😄

Nálam még mindig az új van.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Guren
visszaállították a régi youtube fõoldalt, vagy csak nálam van valami?

Büdös Bohóc
lol kajak megrajzolom vice cityt egyik nap :dddd (sajnos 100%-ban nem emlékszem, de vice ccitytõl kezdve azért 80%-ban vágom hogy volt 😄)

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Zomil
mapok fejböl rajzolása 😊

Aquir
ez jó (volt) mobilon 😊

Aquir