35806
-
Quantizs #23335 -
Quantizs #23334 -
jujjj.... :DDDD -
:D -
aztakurva -
:DDDDDDDD
-
-

-
redditen is ezt kérdezték -
valahol már 3.vh-t vizionálnak... -
23 vagy mennyi ország irta alá kb. titokban tokyo-ban... :S -
Lengyeleknél is aláírták -> Leave RedTube Alone!
-
mondjuk érdekes, h SOPA mellett ez már nincs annyira felkapva -
http://www.onehourpersecond.com/ -
8-as. :) -
szerintem aki nem kettest vagy ötöst lát az idióta...(n_n) -
remark #23319 És aki S betűt lát? Az nem olvasta el az instrukciókat, ahol le van írva, hogy csak számok szerepelhetnek?
-
de az hogy lehet, hogy kis méretben 2-esnek látom?:D -
karajjj #23317 +1 -
2-es... :) De a színtévesztésemet tudtam. -
egyértelműen ötös -
én meg akárhogy próbálkozok, nem tudok nem 5-öst látni :( -
Én is nyolcast látok.. ilyenkor mivan? -
Ami kontrasztosabb (vörös-zöld tévesztés esetében a kettes), azt fogod először látni. Aki ismeri már a tesztet, az tudja, hogy hol, mit kellene látnia - én is megtalálom rajta az ötöst, le tudom követni a vonalát, de elsőre ránézve a kettes látszik, mert az ötös vonala kevésbé tűnik fel.
A folytatást szerintem tegyük át a színtévesztő topicba. -
dehát ebben zöld és kék (sőt citromsárga) is van az ötösben. az nektek nem segít rá? (mondjuk ha hunyorgok hogy ne lássam a kéket akkor sokkal nehezebb kivenni, szóval az a meghatározó:) ) -
akkor nem vagyok egyedül nyolcassal 
bordó pöttyök tökéletesen kiadják az egyik oldalát. -
Én először egy 2-est láttam, aztán 8-ast, aztán elolvastam amit írtál és már látom az 5-öst :D -
Villámtesztnek ezt szokták amúgy használni:
Aki egy kettest lát rajta, annak van valamilyen szintű vörös-zöld tévesztése, aki ötöst, annak nincs.
színtévesztés topic egy jó nehéz teszttel -
Általában nem a mennyiség változik, hanem az érzékenység hullámhossz szerinti csúcspontjai csúsznak össze (ritka az, akinek teljesen összecsúszik, vagy akár hiányzik az egyik szín receptora):
#23304: nem tudom, 38 lapos a könyv, és én eleget tévesztek belőle, hogy számomra kb. a fele akár lehetne kontroll oldal is :) -
karajjj #23306 láttam már sok pöttyöskönyvet, egyikben sem volt még -
igen
a probléma ott van, hogy néha becsap a szemem és azt hiszem, hogy pl xy árnyalatot látok közben nem. Volt ennél a tesztnél is olyan, hogy kalibráltam be az Analogos tesztnél az egeret és a végén jöttem rá, hogy nem kék árnyalatról van szó, hanem liláról.
Carlos: nem lehet szerintem elmagyarázni ezt, mert nem tudjuk :) Legjobban úgy lehet, hogy bizonyos esetekben más színt társítunk a fejünkben valamihez, amit látunk. És ennek az oka egyébként meg a színre reagáló csapok azt hiszem más arányban vannak jelen a szemünkben.
Próbáltam kilogikázni, hogy mi a baj a szememmel és az eltévesztett színárnyalatok alapján valószínűleg vagy kevesebb zöld csap van a szememben, vagy több van a kékből. -
Baboskönyvnél valóban raknak eléd teljesen homogén "teszt"oldalt is (kontroll?) amiben semmilyen szám nincs vagy ez tévhit és nem része a tesztnek? -
Sokféle színtévesztés van :)
Én például a zöldeknél tévedek (zöld-vörös határon főleg), így a lenti játékban az olyan színeknél sokkal tovább tartott, míg megtaláltam azt a pontot, ahol már nem érzékeltem annyira a különbséget a megjelenített és a választható színek között, és amíg volt különbség sem tudtam gyorsan eldönteni, hogy milyen irányba kellene módosítanom. Ha bekapcsolod a játéknál a színtévesztő-segítséget, az is csak egy iránymutatást ad, hogy a kör melyik részén kell keresgélni.
A másik az, hogy a színektől elvonatkoztatva csak kontrasztot figyelve és ide-oda mozgatva átverhető ez a játék is, nem használható rendes mérésre, a valós színlátás problémájánál sokkal jobb eredményt ki lehet hozni. Sokkal nehezebb lenne, ha a keresett és a kiválasztott szín nem érintené egymást, hanem lenne közötte egy elválasztóvonal - akkor még a jó színlátású játékosok is sokkal gyengébb eredményt produkálnának. Jó 10 éve jártam egy akkor fejlesztett színlátásjavító szemüveg tesztelésére, ott például az első fél év azzal telt, hogy a tesztelő szoftvert, rendszert finomítgatták, mert sokan könnyedén át tudták verni, kiismerhető volt a tesztelési módszer (ezért jó pl. az Ishihara-teszt, a baboskönyv - nem megtanulható, mert rengeteg lapja van, és véletlenszerűen nyitják ki, és ott is megvan a távolság a két hasonló árnyalatú kör között). -
5.0 szintén színtévesztő.
Fura, mert ezt nem lehet elmagyarázni. Teljesen máshogy látjuk a szineket, mint ti. -
de ha színtévesztő vagy, akkor ha mondjuk 2 piros valami van egymás mellett, akkor mindkettőt ugyanolyan színűnek látod. Vagy nem-e? -
true. -
Tökéletesen igaz. :) -
karajjj #23298 -
na most így kipihenten ment 7.2 (5.7 tegnap éjfélkor) -
5.7 (ájem színtévesztő)