35806
IWimv2m.jpg
  • Quantizs
  • Quantizs
  • Zomil
    jujjj.... :DDDD
  • Aquir
    :D
  • Hegi90
    aztakurva
  • SzirmosSzisza
    :DDDDDDDD

• SzirmosSzisza

• SzirmosSzisza

• sonic syndicate
    redditen is ezt kérdezték
  • LasDen #23326
    valahol már 3.vh-t vizionálnak...
  • Zomil
    23 vagy mennyi ország irta alá kb. titokban tokyo-ban... :S
  • SzirmosSzisza
    Lengyeleknél is aláírták -> Leave RedTube Alone!

• Zomil
    mondjuk érdekes, h SOPA mellett ez már nincs annyira felkapva
  • GregSB
    http://www.onehourpersecond.com/
  • Carlos
    8-as. :)
  • LasDen #23320
    szerintem aki nem kettest vagy ötöst lát az idióta...(n_n)
  • remark #23319
    És aki S betűt lát? Az nem olvasta el az instrukciókat, ahol le van írva, hogy csak számok szerepelhetnek?
  • Rage47
    de az hogy lehet, hogy kis méretben 2-esnek látom?:D
  • karajjj
    +1
  • daeemoon
    2-es... :) De a színtévesztésemet tudtam.
  • Rage47
    egyértelműen ötös
  • Guren
    én meg akárhogy próbálkozok, nem tudok nem 5-öst látni :(
  • jazzy
    Én is nyolcast látok.. ilyenkor mivan?
  • Dzsini
    Ami kontrasztosabb (vörös-zöld tévesztés esetében a kettes), azt fogod először látni. Aki ismeri már a tesztet, az tudja, hogy hol, mit kellene látnia - én is megtalálom rajta az ötöst, le tudom követni a vonalát, de elsőre ránézve a kettes látszik, mert az ötös vonala kevésbé tűnik fel.
    A folytatást szerintem tegyük át a színtévesztő topicba.
  • Aquir
    dehát ebben zöld és kék (sőt citromsárga) is van az ötösben. az nektek nem segít rá? (mondjuk ha hunyorgok hogy ne lássam a kéket akkor sokkal nehezebb kivenni, szóval az a meghatározó:) )
  • Calver
    akkor nem vagyok egyedül nyolcassal
    bordó pöttyök tökéletesen kiadják az egyik oldalát.
  • SzirmosSzisza
    Én először egy 2-est láttam, aztán 8-ast, aztán elolvastam amit írtál és már látom az 5-öst :D
  • Dzsini
    Villámtesztnek ezt szokták amúgy használni:

Aki egy kettest lát rajta, annak van valamilyen szintű vörös-zöld tévesztése, aki ötöst, annak nincs.
    színtévesztés topic egy jó nehéz teszttel
  • Dzsini
    Általában nem a mennyiség változik, hanem az érzékenység hullámhossz szerinti csúcspontjai csúsznak össze (ritka az, akinek teljesen összecsúszik, vagy akár hiányzik az egyik szín receptora):

#23304: nem tudom, 38 lapos a könyv, és én eleget tévesztek belőle, hogy számomra kb. a fele akár lehetne kontroll oldal is :)
  • karajjj
    láttam már sok pöttyöskönyvet, egyikben sem volt még
  • Büdös Bohóc
    igen

a probléma ott van, hogy néha becsap a szemem és azt hiszem, hogy pl xy árnyalatot látok közben nem. Volt ennél a tesztnél is olyan, hogy kalibráltam be az Analogos tesztnél az egeret és a végén jöttem rá, hogy nem kék árnyalatról van szó, hanem liláról.

Carlos: nem lehet szerintem elmagyarázni ezt, mert nem tudjuk :) Legjobban úgy lehet, hogy bizonyos esetekben más színt társítunk a fejünkben valamihez, amit látunk. És ennek az oka egyébként meg a színre reagáló csapok azt hiszem más arányban vannak jelen a szemünkben.

Próbáltam kilogikázni, hogy mi a baj a szememmel és az eltévesztett színárnyalatok alapján valószínűleg vagy kevesebb zöld csap van a szememben, vagy több van a kékből.
  • morcosqtya
    Baboskönyvnél valóban raknak eléd teljesen homogén "teszt"oldalt is (kontroll?) amiben semmilyen szám nincs vagy ez tévhit és nem része a tesztnek?
  • Dzsini
    Sokféle színtévesztés van :)
    Én például a zöldeknél tévedek (zöld-vörös határon főleg), így a lenti játékban az olyan színeknél sokkal tovább tartott, míg megtaláltam azt a pontot, ahol már nem érzékeltem annyira a különbséget a megjelenített és a választható színek között, és amíg volt különbség sem tudtam gyorsan eldönteni, hogy milyen irányba kellene módosítanom. Ha bekapcsolod a játéknál a színtévesztő-segítséget, az is csak egy iránymutatást ad, hogy a kör melyik részén kell keresgélni.

A másik az, hogy a színektől elvonatkoztatva csak kontrasztot figyelve és ide-oda mozgatva átverhető ez a játék is, nem használható rendes mérésre, a valós színlátás problémájánál sokkal jobb eredményt ki lehet hozni. Sokkal nehezebb lenne, ha a keresett és a kiválasztott szín nem érintené egymást, hanem lenne közötte egy elválasztóvonal - akkor még a jó színlátású játékosok is sokkal gyengébb eredményt produkálnának. Jó 10 éve jártam egy akkor fejlesztett színlátásjavító szemüveg tesztelésére, ott például az első fél év azzal telt, hogy a tesztelő szoftvert, rendszert finomítgatták, mert sokan könnyedén át tudták verni, kiismerhető volt a tesztelési módszer (ezért jó pl. az Ishihara-teszt, a baboskönyv - nem megtanulható, mert rengeteg lapja van, és véletlenszerűen nyitják ki, és ott is megvan a távolság a két hasonló árnyalatú kör között).
  • Carlos
    5.0 szintén színtévesztő.

Fura, mert ezt nem lehet elmagyarázni. Teljesen máshogy látjuk a szineket, mint ti.
  • kifli
    de ha színtévesztő vagy, akkor ha mondjuk 2 piros valami van egymás mellett, akkor mindkettőt ugyanolyan színűnek látod. Vagy nem-e?
  • Carlos
    true.
  • morcosqtya
    Tökéletesen igaz. :)
  • karajjj
  • Büdös Bohóc
    na most így kipihenten ment 7.2 (5.7 tegnap éjfélkor)
  • Büdös Bohóc
    5.7 (ájem színtévesztő)