35806
-
pfffúúúúúúúú -
mtibee #34601 Ez nagyon beteg... XD -
-
zsgaby #34599 Jah hát a jelenlegi A6 apu az 4 éves konfig, és akkor sem volt erős inkább csak közepes. Nyilván nem a legújabbakat és nemis az 1-2 éveseket futtatom rajta :) Amikor vettem a Metro2033 volt nagy szám, az mondjuk fut frankón ezzel a nekemúj kártyávval. Tudom a game régebbi.
Utoljára szerkesztette: zsgaby, 2017.06.02. 08:17:40 -
Nekem ugyan nem volt HD 7700-am sose, de ezzel a kártyával a maxra húzott gamet legjobb esetben is 720p-ben tudom elképzelni 2-3 éves és régebbi címek esetén. -
zsgaby #34597 Mondom sosem volt alkalmam megvenni az ideál konfigot, az újonan összeválogatott gépeimen, jó ha közepesnél kicsit jobb bállításokkal futottak az éppen aktuális überszép játékok. Most is a legfrissebb újításom hogy unokaöcsémtől megörököltem a radeonhd 7700-as kártyáját mert vett valami sokkal jobbat. Én meg ennek is örülök csomó mindent újrajátszok maxon stb. az integrált amúgy meglepően jó teljesítményt nyújtó gpu (valami radeonhd6530?) helyett. Mert amúgy a négymag bírja, csak ha kell a gpu akkor mintha ezt folytaná le működés közben azt érzed.
Szóval ha gezdag leszek veszek valami alienware-t jáccani :) -
Hát jelenleg pont fordítva, munkára AMD játékra Intel :D -
zsgaby #34595 Elégedett AMD vásárló vagyok. 386DX-40, 486DX4-160, AthlonXP 1700+, és jelenleg egy A6 3670k -t használok immár 4. éve, otthon. Ja meg van egy régi ASUS K52De laptop (szintén AMD) amit filmnézésre használok hdmi kábelen. Azt elmondhatom hogy mind hozta az elvárt ár/teljesítményt. Sőt, amikor a szomszédnak cyrix 486dx2-66-osa volt, nekem meg még a 386dx-40, és az övén nem futott a transport tycoon akkor azért volt anyázás részéről :) Ez mondjuk azért a ritka kivételek közé tartozott.
De szervereket üzemeltetek, azokban mind jellemzően Intel van, és a támogatottság miatt talán én sem javasolnék mást.
Szóval igen ez örök vita marad. Én végigéltem mind a videoton tv computer vs. commodore, a tseng vs s3, a 3dfx vs rivatnt vs matrox és stb vitákat. Végül az üzlet döntött, habár ezek között mind volt valami nagyon innovatív dolog. Pl a 3dfx teljesképernyős pixelösszemosása, melyet később csak sokkal magasabb órajelű GPU-val tudtak csak elérni. A programozók pedig szerették a Glide-ot azt mesélik :)
Magam részéről itthon csak AMD, munkában Intel, de nem tennék esküt egyik mellett sem. És nyilván itthon sosem volt lehetőségem/akaratom a legerősebb konfigot választani. (P133, Celeron 300, és P4 3.2 volt intelben itthon szal nem zárkózom el előlük) -
Köszönöm szépen! -
Alaplapja válogatja, de pl. ASRock lapoknál azt az opciót kell keresni a BIOS -ban, hogy "IGPU Multi-Monitor", és azt kell bekapcsolni (Enabled). -
A BIOSban tudod állítani, hogy ha érzékel az alaplap dedikált videokártyát, akkor lekapcsolja-e a processzorba integráltat vagy sem. -
Szerintem félreértettél. Bizonyára rosszul írtam le.
Pontosan tudom, hogy a venti pörög, köszi :)
Szóval van egy integrált videokari (ami az i7-ben van), és egy dedikált (R9 380)
Na most szeretem a dedikált kártyámat, csak az sajnos NEM TUD VP9-et és HEVC-t. Abban csak H264 gyorsítás van.
Ennek megfelelően, mivel dedikált kártyát használok, így ha HEVC filmet vagy youtube-ot (VP9) nézek, akkor az nem hardveres gyorsítással megy, hanem raw processzorral.
A kérdésem arra utalt, hogy ha már amúgy is van a proci mellett egy integrált videochip, ami ellenben KÉPES VP9-es és HEVC-t dekódolni (8 biteset legalább is, de 10 bitre is van valami hybrin partial supportja), akkor a filmlejátszáshoz esetleg használhatnám azt is.
Már ha erre van lehetőség.
Amúgy nincs bajom a gépem hangjával. A videokari csak akkor pörög, ha meghajtom, főleg játékban, aminek amúgy is van hangja.
A procim is hasonlóképp, mert alapjáraton alig hallani a ventit. Több venti meg nincs a gépben. Még a tápom is full passzív.
Csak elegancia okán gondoltam, hogy ha már VAN a gépben HEVC support, akkor azt esetleg ki lehetne hajtani belőle valahogy. (csak ez nem a videokártyában, hanem a proci videochipjáben van)
Nem terveztem az integrált videokarit játékra használni.
Amúgy azt hiszem megvan, hogy mit keresek:
valami iGPU-t kéne bekapcsolni, és akkor tudom használni mindkettő videochipet/kártyát -
https://clips.twitch.tv/FaithfulIncredulousPotTBCheesePull -
Nem értem mi a gond.
A filmeknél is normális esetben GPU megy, hiszen alapból oda van bedugva a kábel, kivéve ha mindig ki be dugdosod, dedikált VGA meg nyilván jobb mint egy integrált az esetedben.
Használj MHC-t, ott be lehet állíani VGA támogatását is pontosan, de az is lehet, hogy MadVR-ben valamit elállítottál azért olyan hangos a gép.
Másik meg hogy nem a CPU "pörög fel" és hangos, hanem a CPU hűtő, lehet nem ártana rá egy rendes hűtés és akkor nem lenne gond se.
Nekem CPU egyedül akkor pörög fel filmnézés alatt, ha MadVR-t brutalra állítóm és megy a SVP4-is a video alatt (60 fps-es felskálázás és renderelés).
Azt a részt meg nem is értem mirt akarnád a 380 helyett az integrált VGA-t használni... ha nem árammal akarsz spórólni akkor semmi értelme nincsen. -
Valamilyik RX 400 -as kell mind a HEVC, mind a VP9 hardware -es gyorsításához, és minimum Crimson ReLive drivers version 16.12.1 az utóbbihoz.
"updated UVD that can decode HEVC at 4K resolutions at 60 frames per second with 10 bits per color channel" -
Ha már backup GPU.... tudom.. tudom, ez nem a gyakorikérdések, de sok okos ember van itt...
Szóval van nekem egy i7 6700-am (nem K), meg van egy R9 380-am játékokhoz. Tervben van új kártya, várhatóan Vega, mert Freesync a monitor, de ez most lényegtelen.
Szóval amikor 4K filmekez nézek, akár youtube(VP9), akár gépről (H265/HEVC), az bizony prociról megy. És hát fel is pörög a venti, meg minden... nem nagy kellemetlenség, de azért pöttyet hangos.
A kérdésem az volna, hogy lehetne-e erre valahogy használni a proci GPU-jánek VP9 illetve HEVC támogatását?
Van benne ez a quicksync... vagy mi...
Ileltve ha sikerül bekapcsolni, hogy tudom eldönteni h a régebbi H264-hez mit használjon? dedikált vagy integrált?
Azt tudom, hogy játékban a kettő teljesítménye nem összeadható (mondjuk AMD APU termékeknél van valami hybrid crossfire, de az most mindegy)
Van ilyesmiben tapasztalata valakinek? -
Derpington #34586 Ez inkább a röpke 17 hónap előnynek szólna, amit a vídiának adtak.
A ryzen egész jó lett, hiszen az intelnek is emelni kell a fizikai szálakat, meg talán az árak sem fognak még jobban elszállni.
Viszont a ryzenben nincs backup gpu, gyengéb egy magos teljesítményben és a béta jellegű szoftveres részt pedig még mindig kalapálják.
Utoljára szerkesztette: Derpington, 2017.05.31. 20:18:17 -
Pio #34585 Jaja, én nem is értem, hisz mindenki tudja, hogy az 1080 ti hajtja meg a legjobban a játékot. :D -
Talán mert már az alap órajele is magasabb. Esetleg. -
Hogy mi a f..nak vesznek akkor K-s procit azt már meg se kérdezem, ez olyan mint Minecraft alá GTX 1080-at venni. -
Pio #34582 Eszem ágában nincs belefolyni ebbe a cicaharcba, de azért szerintem se a legmegbízhatóbb forrás egy intel vs amd vita eldöntésében egy amd-s dokumentáció.
Részemről korábbi rossz tapasztalat miatt kizárólag intel + nvidia kombót veszek már jó ideje, de sose feszültem rá az összehasonlítgatásra, egyszerűen a rossz tapasztalat után érdektelenné vált számomra a másik alternatíva, képbe se vagyok, hogy mit kínálnak. -
Persze, hogy nem csinál i5 összehasonlítást, mert egyszerűen ott nem vezetnek, i7 ellen se nagyon, csak ha úgy állítják be a teszteket, játékban a jóval olcsóbb i7-7700k is vezet :) -
Kissssss0 #34580
-
jobban szeretik ha mas huzogatja nekik.. ertheto -
Szerintem az overclock ne legyen már mérvadó....
3 haveronak van K-s procija, egyik sem tervezi húzogatni... -
Persze, csak az, aki K-s procit vesz és nem egy idióta. K-s procit nem véletlenül K-s, ez olyan mintha vennél egy PWM-t és 3-as fölé nem is váltasz vele. -
A felhasználók 99,99% -a a büdös életbe nem huzigálja a processzort. Nem tudom milyen tuningra képesek a Ryzen -ek. -
De itt nem is ez volt a lényeg, hanem hogy AMD-t nem lehet annyira overclockolni, Intel meg ha K-s addig lehet ameddig van rá rendes hűtés.
Itthoni 2600K-m gyári orajele 3,4Ghz, ennek ellenére rendes hűtéssel most 4,6Ghzen fut 60 C alatt.
Ez 35% OC. AMD mikor tud majd ilyet? :) -
(#34572) A Ryzen is gyári órajelre van számolva.
(#34573) Sajnos az AMD nem csinált i5 összehasonlítást, de jelenleg nem is árulnak még 4C/4T procit, a legkisebb is 4C/8T.
1.) Ryzen 5 vs Core i5
AMD Ryzen 5 1400
4C/8T, 65W
Bruttó: 51.964 Ft
AMD Ryzen 5 1600
6C/12T, 65W
Bruttó: 68-75K
vs
Core i5-7500
4C/4T, 65W
Bruttó: 60.295 Ft
Core i5-7600
4C/4T, 65W
Bruttó: 67.164 Ft
Core i5-7600K
4C/4T, 91W (húzással több), nincs az árban processzor hűtő
Bruttó: 71.148 Ft
2.) Ryzen 7 1700 vs Core i7-7700K (#34571 első képi összehanlítás)
AMD Ryzen 7 1700
8C/16T, 65W
Bruttó: 100.064 Ft
vs
Core i7-7700K
4C/8T, 91W (húzással több), nincs az árban processzor hűtő
Bruttó: 106.298 Ft
3.) Ryzen 7 1800X vs Core i7-6900K (#34571 második képi összehanlítás)
AMD Ryzen 7 1800X
8C/16T, 65W
Bruttó: 149.519 Ft
vs
Core i7-6900K
8C/16T, 140W
Bruttó: 388.862 Ft, nincs az árban processzor hűtő, Socket 2011-3, az olcsóbb alaplapok hozzá 80-90K környékén kezdődnek.
Utoljára szerkesztette: Fura Alak, 2017.05.31. 11:31:33 -
Azért mert játékra jobb teljesítményt nyújt egy i5 és általában olcsóbb is, ráadásul az újabb játékokhoz pont nem kell már annyira a CPU, hanem a GPU veszi át a terhet. Ha videót akarsz kódolni vagy streamelni akkor lehet tényleg jobban jársz egy Ryzen-nel (bár pl intel quicksync-kel kvázi ezt ingyen tudod csinálni).
#34572: 7700k megint egy külön eset, mert nem nagyon lehet értelmesen húzni, ha nem delideled, ami egy olyan árú CPU-nál imho vicc. -
Egyébként no offense, de 7700K gondolom gyári órajelre van számolva, nem?
K-s procit meg addig lehet húzni ameddig a hűtés engedi, egy jobb vizezéssel meg dúrva OC -ot lehet rátenni, single core meg mindenhol jobban van (még) optimalizálva, programban meg game-ben.
Nekem is 2600K-m gyári 3,4Gz helyett 4,6Ghz-re van felhúzva. -
Most meg ami a bajod? Nem hiszem el, hogy a sok láma sír, hogy az Intelt (legtöbbször régi/régebbi abadonware) játékokban nem veri agyon a Ryzen.... Hiszen nincs (még) rá gém optimalizálva, mivel ez a programozóknak is új, miközben a valós számítási teljesítménye jobb, amit mi sem mutat jobban, hogy mennyire durvábban számol pl. videó tömörítést.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Derpington #34570 -
Biztos?
Itt nem látok rá utalást, ráadásul fura, hogy a New Yorki tőzsde nyitvatartása alatt lehet csak játszani, és törvényi szabályzásokat is figyelembe vesznek.
Mondjuk ettől még lehet nem igazi piac, csak nem látom, hogy hol van ez leírva
Pio
50000 dollárral játszanak, de valami szabályzás miatt ha a részvények ára 25000 dollárra, vagy az alá esik, akkor arra a napra a bolt bezár.
Utoljára szerkesztette: RelakS, 2017.05.30. 23:04:04 -
hogy a piac nem igazi -
Pio #34567 Nem vagyok egy nagy tőzsdeszakértő, de mire gondolsz? -
Nem igazi tőzsdén -
Pio #34565 Nem teljesen passzol ide, de Twitch Plays Stock Market.
Lényegileg rábíztak a twitch chatre 25ezer dodót, hogy verjék el a tőzsdén. -
veszed, szeded, tolsz melle spinner -t telcsirol, kiraly leszel -
köszönöm! már kezdtem izgulni, hogy nem úszom meg, és ki kell mennem a szabadba.
http://store.steampowered.com/app/499610/Copter_and_Sky/