Szerintem félreértettél. Bizonyára rosszul írtam le.
Pontosan tudom, hogy a venti pörög, köszi :)
Szóval van egy integrált videokari (ami az i7-ben van), és egy dedikált (R9 380)
Na most szeretem a dedikált kártyámat, csak az sajnos NEM TUD VP9-et és HEVC-t. Abban csak H264 gyorsítás van.
Ennek megfelelően, mivel dedikált kártyát használok, így ha HEVC filmet vagy youtube-ot (VP9) nézek, akkor az nem hardveres gyorsítással megy, hanem raw processzorral.
A kérdésem arra utalt, hogy ha már amúgy is van a proci mellett egy integrált videochip, ami ellenben KÉPES VP9-es és HEVC-t dekódolni (8 biteset legalább is, de 10 bitre is van valami hybrin partial supportja), akkor a filmlejátszáshoz esetleg használhatnám azt is.
Már ha erre van lehetőség.
Amúgy nincs bajom a gépem hangjával. A videokari csak akkor pörög, ha meghajtom, főleg játékban, aminek amúgy is van hangja.
A procim is hasonlóképp, mert alapjáraton alig hallani a ventit. Több venti meg nincs a gépben. Még a tápom is full passzív.
Csak elegancia okán gondoltam, hogy ha már VAN a gépben HEVC support, akkor azt esetleg ki lehetne hajtani belőle valahogy. (csak ez nem a videokártyában, hanem a proci videochipjáben van)
Nem terveztem az integrált videokarit játékra használni.