428
  • dilofekete
    #428
    Ez csak azért íródott, mert a pénzt nem rendszer(nem egészen olyan, mint az elektronikában az áram), a vámpírok is lehetnek ilyenek.
  • dilofekete
    #427
    Azért is jó lenne, mert sok extráát lehet rajta kipróbálni, mint pédául, hogy ha ellveszíti valaki az állását akkor nem kell az élelmiszerekért adót fizetnie, mert azt az összeget amit felhasznált azt majd később leadózza és kevesebbet, mert az emberek szeretik ha a társaik esznek és nem lopnak és ezért inkább inygen adják, eggy részét.
    Ha ilyet bevezetnének akkor feltételezem, hogy soha többé nem szólna erről eggy beszélgetés.
  • dilofekete
    #426
    Ha a készpénz helyett tényleg mindenki kártyát használna mindenhol, akkor megszűnne a feketepiac? Utána lehetne nézni minden tranzakciónak, hogy legális dolgokra költötte e a pénzét?
    A pénzben is biznisz van csak ezt mi új adó formájában vesszük észre és ezért rossz a forint értéke, tehát az teljes mértékben kamu, hogy a gazdasági válság mmiatt van rá szükség. Többet ront, mint javít.
    Viszont ha ilyet akarnánk, akkor minden olyan dolgot, amire szüksége van valakinek, azt elérhetővé kell tenni, mint a könnyű drogokat stb. Ezt azért emelítem meg, mert sokan vannak akik a fizetésüket, nemhogy rezsire nem költik, de az egészet ezekre költik, mert drága beszeerezni és ráadásul az egész társadalom nem lát belőle semmit, pedig a drogosok is nyomhatnának a latton jó sokat, mert rengetegen szívnak fűvet. Nem annyit mint kenyeret, de annyit biztosan mint cukrot.
    Szóval nem kéne ingatlanadó, ha legalizálják a könnyű drogokat, mert kell a bevétel az országnak.
    Aki nem drogozik, meg nem érdekli, hogy most a drogosok miatt kell kevesebb adót fizzetnie, sőt még talán örülne is vagy csak eggyetértene, mert a közbiztonság is jobb lenne, ha nem a sötét alakoktól kéne tartania az utcán, mert akivel találkozik az most csóró és kirabolja őt mert kell a cucc, de ha a patikában is lenne az biztosan olcsóbb lenne és nem verik szét a plakátokat, ha sokat várakoznak az utcán.
    Ha haggyák a kézpénz szabad vándorlását kézről-kézre akkor soha nem foglyák felszámolni a feketepiacot és mindig 2x-3x annyi adót fogunk fizetni. Aki ebbe nem eggyezik bele az vagy azért mert szeereti a műkincseket és szeret papírpémzt használni, de ma már a digitális kort írjuk és ideje lenne ezeket a rosszabbító tényezőket kiiktatni, mint a fekete piacot. Legalább nem rabolhatják el a pénzünket az utcán, mert csak átutalni lehet. Minden terméknek adnak eggy sorozatszámot, még a kenyereknek is és mindent nyomon tudnak követni. Ha ilyen lenne, szinte nem létezne feketepiac, mert eggyyszer rájuktalálnak és felszámolják őket, mert rontanak az adófizetők életszínvonalán a saját javukra.
    Én arra szavazok, hogy minden létező szolgáltatás amit az állam nyújt nekünk felhasználóknak és olyat is amire neki van szükségük, mint szmélyi meg bkv. eggy kártyán lehessen használni és ingyenes legyen teljes mértékben, ha ilyenem van. Nem kell átutalásokért fizetni, én döntöm el mikor vonja le a havi bérlet árát. Igen arra gondolok, hogy a tömegközlekedésen is mágneskártyát kéne használni, vagy valami újabbat, ha tellik ilyen korszerű technikára az állampolgároknak.
    Szerintem eggy ilyen kárty bevezetésvel, már 20% al csökkenhetnének az adók és közel sem hasonlítanám ezt egy Bokros csomaghoz.
    Ez inkább az illegalitást számolná fel, mert leelenőrizhető lenne, minden tranzakció, hogy ha eggy kereskedőnek utalnak át eggy üzleti csatornán pénzt, azt a kereskedőnek kéne elkönyvelnie, hogy mire kapta azt a bevételt. Igen sokan ellenkeznének ez ellen, mert látható lenne, hogy hol csalnak és hol nem, de könyörgök ezért is élünk rosszul, mert mindenki össze-vissza hazudozik és a végén senki nem ért semmit.
    Lehet, hogy csak nekem rossz azz üzleti érzékem. :)
  • Epikurosz
    #425
    Hát nem erről beszéltem én is, anélkül, hogy a Mashlow-piramisra gondoltam volna? (Persze, valószínű ismerem már régebbről.)

    Élet- és vagyonbiztonság, ez a feltétele mindennek, minden más csak ez után következik.
  • toto66
    #424
    Egyébként, a dolgozó, alkotó embert nem szabad kizsigerelni, mert az még rosszabb helyzetbe hozza az országot.
    Tanulmányozd ezt!
    Mashlow piramis
    Az ország 80%-a van az alsó részén, ha minnél többen csúsznak a legalsó szintre, akkor az igazi válság, ami tényleg megfekteti az országot.
  • Epikurosz
    #423
    értem, én, hogyne érteném, de Magyarországon a középosztály is annyira le van pusztítva, hogy nem nagyon tud újabb terheket vállalni magára.
    Az ingatlanadó pedig olyan, hogy nem termelési eszközt adóztatna meg vele az állam. Valakinek lehet 50 vagy 100 milliós háza, ha nincs jövedelme, mert az ingatlanadót nem tudná fizetni. Mondok egy konkrét példát: itt tőlem nem messze lakik egy pasas, aki nyugdíjas szüleivel él együtt egy kb. 50 milliót érő kispolgári ingatlanban (telek+lakás). Bár ők ezt nem verik nagydobra, de megkockáztatom, hogy nyomorognak. A fiú munkanélküli, és gyakorlatilag a szülők nyugdíjából élnek. A házat nem akarják eladni, mert ha valaki leélte az életét valahol, nem szívesen költözne el egy idegen környezetbe. Ez teljesen érthető, ha jó szomszédai vannak valakinek.

    No, de visszatérve az előző pengeváltásunkra: természetesen a jelenlévők mindig kivételek, tehát nem akartalak téged személyesen támadni.
    Viszont, emberismeretből kiválóra vizsgáztam, amikor megpendítettem, hogy te nem élsz Magyarországon, mert hozzászólásaid nem teljesen passzolnak a valósággal. És lám, lám. Különben, érdekelne, hogy hol élsz, ha nem titok.
  • kukacos
    #422
    Természetesen a NETTÓ JÖVEDELMEM 20%-ára gondoltam.
  • toto66
    #421
    "De mondhatom úgy is, hogy én hajlandó vagyok jövedelmem mondjuk 20%-át arra fordítani, hogy az országot rendberakják."
    No akkor te adócsaló vagy ezek szerint, mert én nem tudok adót csalni, és a jövedelmem több mint hatvanszázalékát fizetem be az államnak mindenféle címeken.
    A még 20% azt jeleneté, hogy nekem maradna annyi!
    És annyi a jövedelmem, mint az országos átlag (nagyából).
    Akkor most te fizess!
    Egyébként aki keményen megdolgozik a pénzért az tudja mennyi az értéke!
    Mivel az első munkahelyemen 20 évig dolgoztam, és azután mindenféle munkát végeztem, a lakatostól a tanárig, bizony én tudom, hogy egy adidas cipő mennyi izzadság, hány órát kell nyelni érte a köszörű gép mellett a port, és én jelenleg a munkámnak úgy örülök, mint majom a farkának, mert most számítógép mellett ülök 3-4 órát, tanítok ugyanennyit. De nem indul el az agyam magamtól, mert megtanultam becsülni a munkát. És máig nem költök felesleges dolgokra, bármit amit elvesznek tőlem, az életemből veszik el. Az egészségemből, időmből.
    Ha a szüleimtől vennének el, azt még inkább felháborítónak tartom.
    És az a baj a politikusok mindig találnak ilyen embereket, mint te, hogy másokat az aszisztálásukkal nyomjanak le!
  • Epikurosz
    #420
    "De mondhatom úgy is, hogy én hajlandó vagyok jövedelmem mondjuk 20%-át arra fordítani, hogy az országot rendberakják."

    Ez ma kevés. Én adók formájában a jövedelmem több, mint felét adom be a közösbe. Ezekből bőven rendbe lehetne tenni mindent. Nem újabb terheket kell rakni azok nyakába, akik dolgoznak, hanem engedni, hogy érvényesüljön munkával ez a nép.
  • Epikurosz
    #419
    Á, nem kell feltétlenül lopni sem. Csak jó kapcsolatok kellenek, azok meg gondolom neked megvoltak. Zuschlagot elfogták, mert nem volt okos. Hány olyan ember van, aki egy jól beadott pályázatból teljesen legálisan szép summa pénzeket kap.
  • kukacos
    #418
    Hát erre már csak azt tudom mondani, hogy bmeg, magándokihoz jársz, közben egy zsemlét sem vagy hajlandó a köz érdekében kifizetni. Tudod mit? Én se fizetek ingatlanadót, semmit se. Nektek? Minek? Adót csalok, elkerülök, ha nagyon szorongatnak, kimegyek az utcára sírni. Bevágjuk a durcit, leülünk egymással szemben és fortyogunk, miközben ég a ház, de én nem megyek vízért, menjen más. Ennek csak jó vége lehet.

    És tudod mi a vicc? Hogy én bármikor ott tudom hagyni az országot, sőt, most ideiglenesen külföldön élek. Idén szándékszunk visszamenni, de eléggé félek attól, hogy nem lesz hova. Ti is el tudtok menekülni, ha összeomlik? Mert akkor értem, hogy semmilyen formájú áldozatot nem akartok hozni Magyarországért, akkor csak simán cinikusak vagytok. Szüleimet sajnálom, mert ők már nem fognak tudni elszaladni, és mindenüket elveszthetik.
  • kukacos
    #417
    Te nemcsak mélységesen földbuta vagy, hanem aljas is, ha azt akarod sugallni, hogy loptam, amim van. Keményen megdolgoztam érte, én is, a szüleim is, persze szerencsénk is volt a képességeinkkel meg a szakmánkkal. Összességében egyáltalán nincs sok, nem jönne ki belőle egy budapesti kertes ház.

    De mondhatom úgy is, hogy én hajlandó vagyok jövedelmem mondjuk 20%-át arra fordítani, hogy az országot rendberakják.
  • kukacos
    #416
    Még mindig nem érted, hogy nem az adóprést növelését kellene elérni az ingatlanadóval, hanem az adózás szerkezetét szeretném átalakítani. Tökegyszerű lenne kiszámolni, hogy x% ingatlanadóból mekkora SZJA és járulékcsökkentést lehet elérni amellett, hogy a bevételek nem változnak. Minden rendesen adózó jól járna vele. Ahol az adóelkerülés törvényszintű norma (lásd alább), muszáj ilyen megkerülhetetlen adónemeket bevezetni. Így most az a helyzet, hogy a minimálbéres tovább röhög a markába a fekete jövedelemből vett házában.
  • toto66
    #415
    Nekem nincs már mit adni, és még 80%-nak nincs!
    Illetve lehetnék még hajléktalan is...
    Az mellett hogy 30 éve dolgozom!
  • Epikurosz
    #414
    Gyurcsány is szokott adakozni. Sőt, Kulcsár Attila, mikor előzetes letartóztatásba került 18 cigány fiatal képzésére adott pénzt, ügyvédjén keresztül. Tehette, hisz az ellopott milliárdokból jutott ügyvédre is, és pici felzárkóztatásra is.
    Most nem akartam őket párhuzamba állítani veled, de gondolom érzékeled, hogy mennyire árnyaltak a dolgok.
  • kukacos
    #413
    Üres fecsegés, hogy a felmérések alapján nemzetközi mércék szerint, nyugati államokkal összehasonlítva Magyarországon jó a közbiztonság??? Ész megáll. Nem Szomáliával összehasonlítva, azt annak a díszmadárnak írtam, aki legszívesebben felszámolná az államot, hanem Japánnal, Franciaországgal. Te most mondd, komolyan, mikor hinnéd el, hogy elfogadható a bűnügyi helyzet? Ha az Úr nyilatkoztatná ki neked?

    Nem azt mondtam, hogy sok értékes ingatlant, hanem hogy sok ingatlant. Ha használnád egy csöppet a pici agyadat, akkor észrehetnéd, hogy hozzászólások hosszú sora óta azt magyarázom, hogy én adnék belőlük az ország felemelkedéséhez ingatlanadó formájában. Te mit adnál? Itt mindenkinek csak a szája jár meg sír, de személyesen áldozatot hozni nem akar.
  • toto66
    #412
    Így:
  • toto66
    #411
    "Te azt írtad, hogy a családod nagyon sok értékes ingatlant birtokol."
    Á, szóval jól sejtettem, a húsosfazék mellöl prédikál. Akkor meg bekaphatja!
  • toto66
    #410
    Igazad lenn, ha nem az lenne a helyzet, hogy mint eddig mindig amikor többett vontak el kevesebbet kaptunk vissza. Magyarán nem mióta többett fizetek, rosszab az egészségügy, oktataás, stb. Mert szándékosan rosszul használják fel. Most miért örüljek annak, hogy megint ez fog következni.
    Hogy hol van a hiányzó pénz, keresd meg, ha érdekel.
    Ja a szomáliai éhezőnek is lehet mondani, hogy örüljön, mert vannak olyanok kiket elevenen sütögetnek, ezért legyen hálás, és nyalja a talpamat, mert az jó lesz neki!
  • Epikurosz
    #409
    Üres fecsegés, amit írsz.
    Engem őszintén szólva nem is nagyon érdekel, hogy mit, hogyan kúrtak el külföldön, mondjuk Szomáliában. Nekem a mérce azok az országok, ahol jobb a közbiztonság és az életszínvonal is, mint náluk. Nem fogom magam a darfúri menekültekhez hasonlítani, pedig a te manipulációidnak is ez a lényege, hogy bennem van a hiba, mert bezzeg lehetne rosszabbul is.
    Te azt írtad, hogy a családod nagyon sok értékes ingatlant birtokol. Nos, akkor adjatok el belőle, és az árát ajánljátok fel a szegényeknek. Ne prédikáld itt a vizet, és közben ti ott, azokban az értékes villákban dőzsölitek a bort.
  • kukacos
    #408
    Egy holland állampolgát a helyedben ezt írta volna:

    ... volt "szerencsém" megismerni a mentést + kórházi állapotokak, anyukámmal kapcsolatban, szintén megismerhettem saját bőrömön a "közbitonságot", a közmű drágulásokat, az oktatási "reformot", EZÉRT TUDOM, hogy marhára hiányzik az ingatlanadó!
  • kukacos
    #407
    Ezt a felmérést az EU megbízásából készítették több külföldi ország szakértőinek együttműködésével, Magyarország ott se volt. Épp az a célja, hogy a hivatalos statisztikákon túlmutató, országok között összehasonlítható legyen.

    "Az emberek jobban hisznek a saját szemüknek, mint a statisztikáknak."

    Hát épp ez a baj, mert az, mint ahogy a példa mutatja, csal.
  • kukacos
    #406
    No, akkor egyetértünk abban, hogy nem csak lenyúlásról van szó, és arról, hogy rabszolgává tegyenek, hanem kapsz is valamit cserébe?

    Még ennyi sírós felnőtt embert egy rakáson... azért figyeld meg, hogy a nyavalygásaid legnagyobb része a várható jövőbeli eseményekről szól, amiket egyöntetűleg negatív kimenettel ítélsz meg.
  • kukacos
    #405
    Mármint a negatív élbolyban. Ez tényleg abszurd, hogy a világon az egyik legjobb a kerékpárlopás/birtoklási mutatónk, de te ezt emeled ki.
  • kukacos
    #404
    Elolvastad a tanulmányt? Épp, hogy benne van. Megkérdeztek sok ezer embert, hogy érték-e őt már atrocitások az utcán, Magyarország a legjobbak között végzett. Kerékpárlopásban ugyancsak az élbolyban végeztünk, éjszakai utcai biztonságban is. Egyetlen dologban nem végeztünk az élen, hogy mit *gondolunk* arról, hogy hogy állunk ezügyben.

    Magyarán gőzünk sincs róla, mi az *elvárható* szint, és az előítéleteink kizárólag negatívak. Kezded érteni, hogy benned van a baj?
  • toto66
    #403
    És még valami: Én nem megsavanyodott ember vagyok, a látszat ellenére, a környezetemben a legvidámmabb. Csak mostanában, rengeteg olyan problémám akadt, amit látom, hogy a disznóságok okoznak.
    Olyanok, hogy volt "szerencsém" megismerni a mentést + kórházi állapotokak, anyukámmal kapcsolatban, szintén megismerhettem saját bőrömön a "közbitonságot", a közmű drágulásokat, az oktatási "reformot", és marhára hiányzik még az ingatlan adó is!
  • toto66
    #402
    "Mi lenne, ha egyszer megpróbálnád a valóságot látni? "
    A te valóságod eltérő lehet az enyémtől, mert te élhetsz a Rózsadombon, lehet csilivili autód (nekem semmilyen nincs, viszont látom hogy akit hatodikban annak idején mikor tizanhat éves volt, megbuktattam, audival jár, és ezt nem írígységből mondom, hanem azért mert az én "diplomás minimálbéremből" tarják el amúgy azt az írástudatlant), biztos nincsenek olyan gondjaid, hogy vajon most vegyek cipőt a kínaiban, vagy inkább menjek el egy ultrahangra maszek alapon (mert addigra mire az SzTK-ban sorra kerülnék, már úgy is kipisilem a vesehomokot).
    Szóval édes barátom, ha te olyan szerencsés vagy, hogy nem tartozol az ország lakosainak 80%-ába akkor legalább ne magyarázz a húsos fazék mellöl!
  • Epikurosz
    #401
    Az emberek jobban hisznek a saját szemüknek, mint a statisztikáknak.

    A statisztikákat Magyarországon hamisítják, akár törvényesen is. Mondok egy példát: régen lopások esetében az értékhatár 10 ezer Ft volt. Nos, pár éve felvitték az értékhatárt 20 ezer forintra, így ami korábban lopás bűncselekménye volt, az máról holnapra szabálysértéssé vált, amellyel a rendőrség nem foglalkozik (hanem a jegyző).
  • toto66
    #400
    Egyébként tudok írni, csak nem tudok mindig figyelni arra amit írok, közben gologoznom is kell, csak még a másik gép dolgozik valamin addig van időm írni, miközben félszemmel figyelnem kell rá.
    Ezért elnézést, ha rosszul írok valamit!
  • toto66
    #399
    kopogtatsz meg ilyenek C:
  • toto66
    #398
    Kedves Kukacos!
    Elárulom, voltam már orvosnál, és éppen ez az!
    Személyszerint, ha az én eddigi orvosi költségemet számoljuk akkor az zsebből, kitudtam volna fizetni, ugyanis a körzeti orvoshoz fordultam néha hogy receptet írjon, amúgy pl.: magánorvoshoz megyek mert inkább fizetek 3000Ft-ot egy vizsgálatért, amire félórát várok, mint kivegyek egy nap szabadságot.
    A gondom az, hogy bizony én már elég sok TB fizettem be az évek során, és mire majd beteg leszek nekem nem jár majd csak a szám, nem pedig valamire való ellátás.
    Azonkívűl, tényleg járok a járdán is, és jé a járdák többségét még sz előző rendzerben építették, igaz némelyiket azóta aszfaltozták, de igazából van hogy megbotlom, mert annyira elhasznált. És tényleg jártam iskolába is, de nézd meg a mostani iskolarendszert, és látni fogod, hogy úgy próbálják megváltoztatni, hogy hülyegyerek képző legyen. Egyébként pedig nem jó helyen kopoktatsz, mert én mindig adófizető voltam, így jogosan használtam mindig a közműveket, és nem is az adózás ellen vagyok, hanem a megkoppasztás ellen!
  • toto66
    #397
    Kedves Kukacos!
    Megint melléfogtál:
    "Vajon a közbiztonság jó-e avagy rossz Magyarországon? Mindenki egybehangzóan panaszkodik, ha erről kérdezem. Pedig ez objektíve mérhető"
    Ugyanis, ebben nincs benne, amikor leköpik az embert utcán, gyalázkodnak, randalíroznak, rongálnak (csak súlyos rongálásokat veszik fel), apró értékeidet lopják el, elébed állnak és zaklatnak. Ezeket az esetek többségében nem jelentik a rendőrségen, mert ez ellen tehetetlen az. Valamint nem érdemes megveretnie magát az embernek. Pedig ez nagyon befolyásolja az emberek véleményét a közbiztonságról, mert ez annyira gyakori, hogy még énvelem is előforgult, hogy elébem álltak (négy cigány süldő) és csak a gyors olajralépésemnek köszönhetem, hogy nem történt súlyosabb dolog. A rongálás mindennapos, az elloptott biciklimmel csak akkor foglalkozik arendőrség, ha erőltetem, akkor is csak jegyzőkönyvet vesz fel. Sötétedés után hordák járják az utcákat, én nem vagyok félős, de a gyerekenek nem érdemes egy moziba elmenni. Mind ez úgy hogy mérsékelten "fertőzőtt" a lakóhelyünk.
    Tehát ezért nem jó a közbiztonság
  • kukacos
    #396
    Vajon a közbiztonság jó-e avagy rossz Magyarországon? Mindenki egybehangzóan panaszkodik, ha erről kérdezem. Pedig ez objektíve mérhető:

    http://www.unicri.it/wwd/analysis/icvs/pdf_files/ICVS2004_05report.pdf

    Lowest levels were found in Spain, Japan, Hungary, Portugal, Austria, France,
    Greece and Italy. The latter eight countries all have victimisation levels
    significantly below the average of participating countries. They can
    be regarded as low crime countries in this context.


    Magyaroszág a vizsgált országok között rendre közel a legjobb értékekkel rendelkezik, kivéve a korrupciót, amiben az élbolyban vagyunk. Még érdekesebb, hogy a rendőrséggel való elégedettség abszolúte nem tükrözi a jó statisztikákat. Pont mint ahogy vártuk a fürdősk*rvák országában.

    Eddig huszonkét országban fordultam meg, állíthatom neked, hogy Mo. teljesen átlagos, de inkább a jobb kategóriába esik az én személyes perspektívámból is.
  • kukacos
    #395
    Annyira szép látleletét adjátok az ország összes problémájának, hogy ezt a topikot az ország sírkövére kell majd ragasztani, hogy az utókor okuljon belőle. Hol nemzet süllyed el.

    Sajnálom, ha nehéz körülmények között élsz, de bocs, azt kell mondjam, az, hogy itt fórumozol, nem egészen illik a nincstelen, lepukkant hajléktalan képbe. Miért nincs munkád? Miért a segély hiányát jelölöd meg problémának, miért nem mondjuk azt, hogy nem támogatják erősebben a textilipart, hiszen te szabó lennél és dolgoznál, de túl erős a kínai konkurrencia, ezért most át kell képezned magad? Talán te is úgy gondolod, hogy az államnak kell gondoskodnia rólad?

    Szerinted hányan halnak éhen Magyarországon?
  • Epikurosz
    #394
    Légy szíves írd be ide, hogy te hol élsz, mert ha külföldi magyar vagy, akkor nem kérem rajtad számon, hogy nem ismered a magyarországi valóságot.

    Azt mondod Jo'burg peremkerületei életveszélyesek? Az Ózd melletti Somsály is életveszélyes.

    Rabszolgaságról beszélsz?
    Ez az eset itt történt, Magyarországon (Szalkszentmártonban), alig múlt hónapig.

    Annyi ilyen eset van, hogy az megkérdőjelezi az egész államnak a funkcióját. Milyen állam az, amelyik nem tudja biztosítani az őt adójukból fenntartó állampolgárok élet- és vagyonbiztonságát, az igazságtalanságok ellen tiltakozókat elnyomja, letartóztatja, a bűnözők számára pedig alibit biztosít azzal, hogy a tisztességes állampolgárokat teszi felelőssé az őket érő atrocitásokért is?
  • dilofekete
    #393
    Az én véleményem az, hogy szrintem nekik foggalmuk sincsen arról, hogy mi a feladatuk. Nem az hogy éhendögöljek az utcán, mint eggy utolsó csöves.
  • dilofekete
    #392
    Hozzáteszem a tv-ben sem akarok róluk hallani, hogy újból elkezdhessek tv-t nézni, mert már évek óta nem nézem, mert tel van hülyeséggel és idegesítő dolgokkal, amik nem nekem valóak. Ennek fényében nincsen jogom adózni, mert még nem nőttem fel hozzá.
  • dilofekete
    #391
    Az iskolát a szüleim álták, segélyt ismételten mondom, nem kapok, mert nem volt még bejelentett állásom és suli érteségi után így megélni nem eggyszerű, a semmiből. Igazi orvossal se találkoztam nagyon és a tudásukat nem nyilvánítom az állam tulajdonának. Közlekedni meg kizárólag gyalogosan, botorkálva, mert nem akarom magamat összetörni a tömegközlekedésen és a kocsim meg nem lesz, mert már sok van belőle. Érted?
    Atól is kiakadok amikor el kell mennem a belvárosba, hogy kitöltsek eggy papírt. A nyomorékok képtelenek emailban elintézni, had szenvedjek fél napot míg odaérek gyalog.
    Ezek az orrukig sem látnak, a technikát már nem is ismerik meg soha. Úgy viselkednek, mintha ők egy nagy betonból készült épület lennének és ők se tudnak semmit csinálni.
    Én többet nem óhajtok az egész k..... vállalkozással foglalkozni, mert egy tehetetlen csőcselék. Ezt mindenki meg tudná csinálni.
    Nehogy már kötelezzenek arra, hogy erről szóljon az életem. Csak a testemen keresztül!!!
  • dilofekete
    #390
    Felvilágosítalak arról, hogy én nem vagyok szavazó állampolgár, tehát nem is tartozok az államhoz, kettő nincsen pénzem, másrészről teljesen nem értek eggyet azzal amiket csinálnak, úgyhogy már teljesen nem érdekel.
    Másodszor, senki sem tartja fen a házam melegét, csak úgy mellesleg. Fürödni sem tudok. Nem kell Szomáliába menni, ithon is van olyan helyzet csak még nem akkora és nem ezért nem foglalkoznak vele, hanem azért mert akkor se foglalkoznának a témával.
    A megoldás a csalásra, hogy a készpénzt kell kiiktatni és mindenhol bankkártyával kell fizetni, persze ingyenesen, de ha mindenki azt használja akkor utána lehet nézni mindennek, hogy hol van a kiesés, meg minden. A gazdag csaló geci tetvek miatt tartunk itt. Nem az én tulajdonaimat kell megadóztatni, azzal az indokkal, hogy ha nem fizetsz érte életed végéig akkor elvesszük és a miénk lesz. Ez úgy ahogyan van egy oltári nagy baromság, mert ha én öröklök eggy tárgyat az nem az én nevemen van csak vigyázok a halott emlékére és eggy emlékért, mint édesanyám házáért vagy sírköveért ADÓ-t kérni, pimasz undorító dolognak tartom és ehez nem kell elutaznom a Vatikánba, hogy megkérdezzem az igazamat.
    Harmadjára, miféle biztonságról beszélsz amikor betörnek, megvernek................................................................................................................
    Eggy nagy kalap szart biztosítanak nekem, hogy jogát érezzék annak, hogy tőlem adót szedjenek. Semmit nem tesznek értem, nem kapok segéjt mert nem volt MÉG bejelentett állásom és még nagyon fiatal vagyok csak nyomorék a sok bevándorló miat, mert ki akartak rabolni. Miattuk nem kell az utakért adóznom, mert nem tudok bkv-n utazni a sok úthiba miatt, mert számomra életveszélyes, a kocsit meg útálom és ezért soha nem is lesz. Pesrsz ez kit érdekel? Elveszik jogtalanul, amikor képtelen vagyok használni???
    A lakásom értékét meg csak én láthatom, ők soha sem, mert nemhogy engem nem ismernek, de még azt se tudják ki volt az én édesanyám. Semmi közük az ő emlékéhez és ha ehez csak hozzászolni akarnak akkor én az életemet is feláldozom, azért amiért élek.
    Remélem ez érthető így ,hogy az othon melege, amit a tövényekkel akarnak, megszencségteleníteni.
    Engem ilyen tetvek nem fognak irányítani soh, de soha és pénzt se várjanak tőlem, mert nem arra költik amire kéne, elsődlegesen, hogy ne haljanak éhen az emberek. Ezek tényleg nem emberek akik ezt irányítják. Lehet hogy vámpírok.
  • kukacos
    #389
    Lenyúlás és rabszolgaság. No, te se kapsz semmit az államtól, ugye? Sose voltál még orvosnál, nem utaztál autóval, vonattal? Nem volt ingyenes az oktatásod, nyugdíjat nem kapsz? És amit nem látsz: lányodat megszállók erőszakolják, az utcád pedig akár Johannesburg peremkerületei?

    Mi lenne, ha egyszer megpróbálnád a valóságot látni?