45
  • AbyssLord
    #45
    A fő gond ott van, hogy a "jogvédők" terroristaként, meg gyilkos rablóként állítják be a másolós embereket.
    Ugyanis ahogy a cikkben is írva vagyon, és amiről már rongyosra gépeltem az újaimat, hogy ez nem lopás! Viszont a szerzői jogot megsérti. Tehát még mindig rossz dolog, de messze nem akkora súlyú, mint aminek beállítják.
    Ráadásul az ellenlépések amiket tesznek, tényleg nem demokratikusak, hanem elrettentőek, már-már terrorizálóak!
    Tehát ha megveszed az eredeti tartalmat sok pénzért, akkor még külön számítástechnikai szakembernek kell lenned, hogy fel tudd tenni a programot, és a sok másolásvédelmen át tudd rágni magad.
    Amit írt a cikk mint példa, az nagyon jó. Tehát a blueray filmjét meg akarja nézni gépen, ahhoz feltörést kell letöltenie, mert a tetves másolásvédelem miatt még meg se tudja nézni! Ami ugyebár a vásárló alapvető joga egy film esetén! Tehát a jogsértést elköveti a filmipar is! Csak ezt a "jogvédők" figyelmen kívül hagyják. Ugyanis a "jogvédőknek" nem csak a filmipar jogait kellene védenie, hanem a felhasználók jogait is, ha már egyszer fenntartjuk őket a tetves írható cd-dvd-memória kártya uzsoráikból.
  • TeDDyRuSh
    #44
    Nem kell hanyat vágni magunkat ettől a bírótól. Konkrét mp3 lopásáról mondta, hogy a másolás nem lopás, nem mint szellemi termékről beszélt. Ugyanakkor ez gáz érv:
    "A törvény szerint a lopás ugyanis az, amikor valaki azért vesz el valamit mástól, hogy azáltal gazdagabbá váljon. Egy zeneszám letöltésekor viszont senkitől sem vesznek el semmit, hiszen a másolat a letöltés után továbbra is elérhető a világhálón."

    Vagyis az a lopás, ha B elvesz valamit A-tól, hogy B-nek több legyen. Igaz B-nek több lesz, de ez azért nem lopás, mert A-nak is megmarad az eredeti akármilye. Ezért A nem perelhet, hiába Ő találta ki akármit és B-nek fogalma se lenne arról, hogy egyáltalán létezik akármi, akkor sem büntethető B.

    Akkor most mivan!!?? Mindenkinek több lesz, de ebből nem élhet meg senki, mert mivel az eredeti nálad marad, vagy az oldalon (ami ki tudja honnan szedte, seedelte) ezért nem követelhetsz semmit. És aki ebből akar megélni?

    pl: Deep Forest! Egy kiváló csapat, igazi világtársadalmi kultúrát terjeszt, igényes zenével, de csak stúdió albumokkal. Persze azért, mert sokszereplős egy album összeállítása és a kis nepáli nénit nem fogják arénákba cipelni koncertezni.

    Kicsit egyszerűen vázolta fel a dolgot a bíró bácsi, pár sok jó dolgot vett észre, amit persze a "szakavatottak" már tudtak. Az se jó ha túl liberálisak vagyunk ez ügyben. Szerintem. Vagy ha mégis, akkor ne hülyeségekkel győzzük meg egymást.
  • daswalker
    #43
    Nem tudom, számomra a Narnia az a fantasynek valahol a legalsóbb gödreiben van...
  • kader
    #42
    ahogy mondod :)
  • smaszi
    #41
    Jobb klikk fájl mentése más néven...
  • xxxcica
    #40
    hogy kell letolteni???lécci
  • gothmog
    #39
    Na ja, errefelé csak vajon kiki-gettoharcos-hottold-stb... csinál szabadon amit akar. Mindenki másnak pofa lapos, vigyázz-állás.
  • Tsol
    #38
    A Narnia 3. kommentjeit olvasom itt. De a "Szerzői jog és bűncselekmény" cikknél vagyok.
  • OliApa
    #37
    Látom, még működik a cenzúra... #2; #3
  • teccikérteni
    #36
    Az "IT Crowd"-ból van amúgy...
  • teccikérteni
    #35
    Értelmes (és talán érdekmentes) vélemény.

    A kiadók által folytatott kampányhoz:

    You wouldn't steal a handbag.
    You wouldn't steal a car.
    You wouldn't steal a baby.
    You wouldn't shoot a policeman and then steal his helmet.
    You wouldn't go to the toilet in his helmet.
    And then send it to the policeman's grieving widow.
    And then steal it again!
    Downloading films is stealing. If you do it, you will face the consequences!

    http://www.youtube.com/watch?v=7MgZqMx-qWw&feature=related
    (Biztonsági okból a regisztrációtól számítva 30 napig nem szúrhatsz weblapcímet a hozzászólásodba!)
  • Simaji
    #34
    100%-ig egyet értek!
    Nagyon örülök, hogy vannak még normális emberek de egyben elszomorít az a tény, hogy már egyre kevesebben...
  • szlovákiai hun
    #33
    Korrekt cikk, de nagyon, ürólük, hogy van még olyan józanul gondolkodó közméltóság, aki látja, hogy ezek a hárpiák lopásnak és terroristáknak titulálják a fájlmásolókat, direkt nem letöltőket emlitettem.....
  • 1Obi1
    #32
    Még jó hogy csak az amerikai bevételekből folyik be nekik a pénz..
  • aKIRAkechi
    #31
    Nem lopnál táskát..., nem lopnál autót... Hát nem, de ha le tunám másolni...
  • CaptainRumi
    #30
    ehh egybe van bontva a két fórum....
    gratula
  • CaptainRumi
    #29
    Itt valami hatalmas gebasz van...
    miért itt jelenik meg a pirate bay-ről kommentezők írása?
    ez a Narnia cikk
  • Szefmester
    #28
    amennyire tudom magáncélra még le lehet néhány dolgot tölteni magáncélú felhasználásra, csak feltölteni illetve pénzért továbbértékesíteni. lehet rosszul tudom

    és IGEN ezaz.. végre egy értelmes ember aki a jó helyen ül :)
  • bertino
    #27
    na ez zsír cikk
  • Alvarez999
    #26
    "A kiadók baxnak elterjeszteni a nagy felbontású minőségi tömörítetlen formátumokat."

    Ami annál érthetetlenebb, hogy az SACD már 10 éves és nem sok hibrid lemez jelenik meg.
  • NEXUS6
    #25
    Monnyuk az is gáz, hogy a törvényekben viszont az van, hogy ugyan média fájlokért nem hurcolnak meg alapból, de egy számítógépes program letöltése bizony bűncselekmény!

    Persze kérdés hogy mitől más egy progi, (ez is bit, az is bit), de akkor is ez van a törvényben. És a rendőr ilyenkor nem mérlegelhet, ha ilyenről tudomás szerez, mert hivatalból üldözendő bűncselekményt követtél el. Hiába egyezel meg a progi jogos tulajával peren kívül, simán kaphatsz 1-2 év letöldendőt, majd a bírótól!

    Gondolom a médiafájlok esetében is ezt akarják elérni, ami azért is gáz, mert ha a Slágerből zenét veszel fel a bólogatózsiráfosmatricás cédédre, az a kutyust nem érdekli.

    Amúgy mint vérbeli hifista én biztos adnék ki sok-sok pénzt, ha nem 30 éves technológián alapulna az elérhető legjobb minőségű felvétel sok esetben (CD ugye), de a mégjobb minőség az meg 70 éves technológián (LP).
    A kiadók baxnak elterjeszteni a nagy felbontású minőségi tömörítetlen formátumokat. Hát akkor xopjanak csak azzal, hogy a pórnép orrbaxájba tölti le az empéhármat. Egészségükre!
  • Solten
    #24
    Igy van, meg tobb ilyen birot. Messze azon nyomorekok felett all ertelmi szinvonalban akik kitalaltak a vilaghalo korlatozasat.
  • hottold
    #23
    TÉMA LEZÁRVA
  • hottold
    #22
    nekem olyan zene ab ovo nem is kell amit pénzért adnak

    és ezzel az egész témát lezártam. PUNKTUM.
  • tomcsa4
    #21
    Azért bukás, mert nekik fontos, ohgy x%-kal több legyen a bevétel? Miért fontos ez? Mert a többi film elkészültét is befolyásolja, a stúdió működését stb. Ez nem olyan, hogy ha egy centtel már meghaaldja a bevétel a kiadást, akkor sikeres. Akkor lesz sikeres a film, ha teljesíti az elvárt profitot. És ezek nem olyan légből kapott számok, mint ahogy sokan hiszik. Mert írhatnának több billiókat is, aztán meg ráfogják a warezra, de nem. De ez máshol is így működik, más területeken.
  • PetiX87
    #20
    Több ilyen gondolkodású ember kéne.
  • Asperot
    #19
    "A lopás szó hangoztatása e témában kizárólag hatásvadász célokat szolgál, hiszen zenei és egyéb szellemi művek esetében nem beszélhetünk a "tulajdon" szó kézzel fogható termékekhez kapcsolt jelentésével." A mondat egyébként a lemezkiadók védőügyvédje mondta az 1900-as évek elején mikor a kottaírók beperelték a kiadókat hogy azok jogdíjjak fizetése nélkül jelentették meg lemezeiket. A pert megnyerték.
    Ez csak így néha bedobom....csak mert vicces :)
  • szily3
    #18
    Teljesen egyet értek a fent foglaltak minden szavával, egészen attól, hogy az internetkorálátozás a demokrácia elveinek szigorú megsértése, addig, hogy a másolás az NEM LOPÁS!
    A The Pirate Bay meg lassan mehet perelni hogy szaros amcsik ennyi időt elvettek az életükből!
  • Chocho
    #17
    Végre egy értelmes ember.
  • Narxis
    #16
    Max. dvd-n.
  • dimenzio harcos
    #15
    egyetértek Franz Schmidbauer bácsival.
  • Molnibalage
    #14
    Ja. Hihetetlen ótvar volt az első is.
  • pepe792
    #13
    Végre van egy értelmes ember, aki leírta hogy a másolás az nem lopás.
  • MiZo81
    #12
    "Az amcsik nem nagyon nézik a nemzetközi bevételeket, csak náluk legyen sikeres a film és kész."

    Erre még csak annyit reagálnék, hogy nekem mindegy, hogy honnan, csak jönne a sok pénz. De jó is lenne. :)
  • who am I 7
    #11
    Nem baj, nyárunk úgyis megnézem palaceba a trafó2őt meg a dzsiájdzsót rám fér egy kis lazítás meg látvány effekt..hamár normális hátterű filmet nem tudnak csináli a T.írók.
  • who am I 7
    #10
    Hát, mivel az lett a divat, hogy vérbenforgó szemmel nézik a nyakkendős rappszolgák, hogy mennyivel lett több a PROFIT! x termék után, akkor jah...Mert, ha már valami nem hoz x%kal több profitot csak mondjuk pár%-profitot akkor az már "veszteség" valamilyen úton módon...Nem igazán értem, h a profit miért veszteség..csakhát a pénzéhség, nah az itt a probléma.
  • Garrett27
    #9
    A Disney költségvetéséről csak annyit, ha utána jársz, a múlt évben adózás után 4,4 milliárd dollár volt a jövedelme - ami 6 %-al több, mint 2007-ben, és 30 és fél milliárd dollárból gazdálkodott...
  • Garrett27
    #8
    Végre valaki beszólt a kiadóknak is, ráadásul a jog tudója, így hitelesebb is
  • Kaadi
    #7
    ez nem igaz. a studiok meg evtizedek utan is figyelik, hogy a dvd kolcsonzo helyeken hogy teljesit egy regi film, es ha elfogadhato eredmenyek vannak, akkor lesz remake/folytatas...
  • xNoodlex
    #6
    Csodálkozol, hogy a felét hozta? Aki látta az első részt, annak szerintem nem túl sok kedve maradt a másodikra.
    Nézzük meg például a James Bond-Quantum of Solacet. Fájlcserélés ide vagy oda, össze-vissza döntögette az azt megelőző 007-es filmek bevételeit, pedig az emberek nyugodtan le is tölthették volna...