Összeomlik a PC-piac
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem kell rögtön "nagyokosozni". Mindenhol válság van, mindenhol szûnnek meg munkahelyek és senki nem örül neki. De, hogy a PC nem fejlõdik? Hát azért olvasgatok néha-néha technikai jellegû híreket és én azt látom, hogy a fejlõdés nem állt meg, még csak nem is lassult. Csak nem a mi pénztárcánkhoz igazodnak az árak. A VGA-k és a CPU-k fejlesztése úgy el van szállva, hogy a tavalyi csúcsgépnél, ma már kétszer jobb/gyorsabb/nagyobb van.
Aranyköpések: http://aranykopesek.com
Csak ezzel az a baj a visszaesés nem csak ezzel jár, na bum kevesebbet adnak el belõle hanem hogy munkahelyek szûnnek meg családok mennek tönkre és persze nem fejlõdik a pc…azért gondolkozatok mielõtt össze vissza beszéltek. Én ennek egyáltalán nem örülök nagyokosok, ti örültök neki?<#gonosz3>#gonosz3>
Jaja így van ! De ha van egy olyan gépem amivel teljesen megvagyok elégedve, nem fogok újat venni mert már van jobb is, meghogy a PC-piac bevételeit növeljem.
Max idõközönként veszek egy-két új alkatrész, azt csá.
Max idõközönként veszek egy-két új alkatrész, azt csá.
Az összeomlás szó azért egy kicsit erõsnek tûnik. Odébb van még az... A visszaesés meg azt jelenti, hogy nem adnak el annyit mint korábban. De azért adnak el bõven 😊
Aranyköpések: http://aranykopesek.com
Ha kiszámoljuk - a válságon kívül is körülbelül havonta 20e és mínusz Ft ot amortizálódik egy nagyon jó gép - na ezt bõven ki is termeli, ha dolgoznak vele.
Ha ezt vesszük alapul - nem is olyan nagy érvágás ez a fejlõdés.
Ha ezt vesszük alapul - nem is olyan nagy érvágás ez a fejlõdés.
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
Részemrõl 2001 óta omlik, akkor vettem utoljára új gépet. Mondjuk nyugaton a legtöbb ember notebookot vesz, de elvileg minden harmadik eladott pc netbook, amin játszani lehetetlen, max flash/régebbi játékok, és a konolpiac a válság ellenére is növekszik, sõt pont a válság miatt (olcsóbb mint egy komoly gamer pc).
A
Hát ha ez összeomlás...
Részemrõl már három éve omlik, azóta nem költöttem számítógépre.
Lehet hogy most rájönnek, hogy az eszméletlen túlfogyasztás nem tartható.
Részemrõl már három éve omlik, azóta nem költöttem számítógépre.
Lehet hogy most rájönnek, hogy az eszméletlen túlfogyasztás nem tartható.
Nem lincsellek, én is örülök ha nem cserélik havonta a hardvereket.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Lincseljetek meg, de én örülök neki, ha nem jön ki pár havonta egy totál új technológiát használó VGA széria, nem nõ a CPU-k átlag magszáma minden évben a duplájára és nem kell minden évben megkétszerezni a RAM-ot, ha normálisan szeretnék dolgozni a gépen (konkrétan videóvágásra-konvertálásra-grafikázásra használom fõleg a gépet).
Enyhén szólva marhára irritál, hogy az alig több mint 1 éve megvett, akkoriban a csúcskategóriához közelítõ gépemben kicsit kevés a RAM, a CPU csak átlagos, a VGA pedig egyenesen elavult...
Bezzeg az elõzõ CPU-m 4 évig bírta minden kín nélkül.
Enyhén szólva marhára irritál, hogy az alig több mint 1 éve megvett, akkoriban a csúcskategóriához közelítõ gépemben kicsit kevés a RAM, a CPU csak átlagos, a VGA pedig egyenesen elavult...
Bezzeg az elõzõ CPU-m 4 évig bírta minden kín nélkül.
Egy ideje már ott járunk, hogy nem kell mindig új gépet venni. Én egy éve fejlesztettem, jó darabig nem fogok. Általános használatra tökéletesen elég évekig egy mai középkategóriás PC is. A hardcore játékosok fejlesztenek, mások vesznek egy konzolt amit évekig nem kell lecserélni. A cégeknél leépítések vannak, valószínûleg nem a gépparkot fogják fejleszteni. Szóval ez van.