32
 • tntmax
  #32
  Sirályosos!
 • Zrasf
  #31
  Ezzel csak az a baj, hogy a szokatlan "3D" mozgás miatt a legtöbb ember 1 perc után elhányja magát. Amúgy jók, de már régóta létezik ilyen.
 • Möci
  #30
  Bojkottáltok?!?!?!
 • Möci
  #29
  Azt hiszem ezt meg kell néznetek!!!
  Sajnos nem én csináltam őket (mondjuk a közelükbe sem érek).


  Klikk 1
  http://www.photojpl.com/flash/08mallet.html

  Klikk 2
  http://www.photojpl.com/tour/08amos/08amos.html

  Ha előjött a kép, használjátok a gombokat!

  Balra-jobbra, körbe, előre-hátra, le-föl lehet haladni és a + ­- gombokkal
  zoom-olni !
 • smv
  #28
  Jah igen, amit kifelejtettem, hogy a 400 milis kompaktok korában nem hiszem, hogy a zoommal akkora gondok lennének (persze a képminőséggel annál több:D)
 • smv
  #27
  Nem értem miért kell kiakadni. Ez a gép összesen automatizálja a "panoráma" fotózásnál használt teknikát. Akinek nincsen rá szüksége (ala ott áll a gép mellett és magának szépen megcsinálja) annak nem kell megvennie, aki viszont szeretné ezt automatizálni, annak meg jól jön. Pont úgy ahogyan sokan jól megvannak manuális fókusszal, manuális vakuval, stb.

  Nem írnám le ettől függetlenül a gépet, épületek belső fotózásánál, kihalt helyek körpanorámájánál stb tényleg kényelmes lehet, hogy csak lerakom, visszamegyek 10 perc mulva és megcsinálja. Persze én sem érzem, hogy szükségem van rá, de nem is hiszem, hogy tömegterméknek szánták.
 • Alien69
  #26
  Elég sz*r is lett (sorry). A kacsák be-be mozdultak, a bal oldalon állóak pedig hótt életlenek, mondjuk a másik oldal se tűéles.
  Másfelől, NEM bezoomol, hanem eleve max zoomra rakja a gépet! Bár, inkább a fótós állítja ezt be, nem a gép. Ergo, ez mozgó dolgokra SOHA se lesz jó. Logikus is! Ha tegyük fel, mint ahogyan írják is, megadod a bal felső, és jobb alsó sarkát a leendő képnek, és utánna kezdi el az "álvány" a fotózást mondjuk 500 képből, az soha se lesz egy időben. Nem is erről szól a történet. Hiszen a kompaktnak is meg az összes gépnek van egy sebessége, mennyi képet tud egy másodperc alatt elkészíteni. Ha 5 kép/s, akkor 500 másodperc alatt készül el egy kép (nem is beszélve annak kimentéséről, mert erről nem szól a fáma, bár gondolom, memkártya helyre kell valamit bedugni). Ennyi idő alatt egy csiga az egyik végéről a másikra elvándorohat!
  Aki meg nem látta az árát, mit olvasott? (380 amerikai dollár) Természetessen, a kompaktot NEM tartalmazza!
 • Molnibalage
  #25
  Nem igazán értelek. Még 1 éve láttam olyat, hogy kb. száz méterről készített képen úgy rá lehetett nagyítani valakire, hogy szinte a karórája látszott neki.

  A fenti képen is mit látsz? Semmit. Zoomlva meg ott a kissrác.
 • Molnibalage
  #24
  Gyerekek én ezt nem értem. Hogyan lehet fotót csinálni úgy, hogy nem egy időpillanatban készült ? Hogyan lesz ebből egységes dolog?
 • galocza
  #23
  a robi gondolom arra kell, hogy nagyon finoman, pontosan pozícionálja a kamerát pár (tized?)fokkal odébb.
  ha pontos a mozgatás, akkor kevesebb kép is elég (kisebb átfedés kell), plusz a szoftver is könnyebben boldogul.
 • nimfas
  #22
  fasz vagyok... a link :

  Balaton és madarak
 • nimfas
  #21
  fel is tettem egy képet... ez csak 4 képből készült, de ugyanígy meg lehet csinálni akár 100-ból is :D

  Mondjuk az érdekelne hogy a belezoomolást hogy csinálja a program, hogy utána élesít rajta.... az még nem lenne semmi :D
 • nimfas
  #20
  mélységélességben lehet hogy nincs orbitális difi a két típus közt, de azért némi biztos van.... továbbá nézz megy egy ISO 400-800-as beállítással készült képet tükrös és kompakt gép által... Nekem is volt egy Kompaktom, Fuji 7000S... nagyon szupi kis gép volt, komolyan :-) Most egy Canon 350D-t csépelek 3 obival, azért ég és föld.

  Egyébként sirály panorámakészítő progik vannak, tehát ehhez igazán nem kell "robot"... csinálok jópár képet átfedéssel egymáson... bedobálom a programba az pedig fogja és pixelpontosan összeilleszti a képet, lehet a képek színén, fényerején változtatni, hogy homogén legyen pl egymással az égbolt, a fű. Aztán rányomsz hogy na akkor számold és eltart egy darabig míg végez vele, de az eredmény meglepően jó lesz...
 • Blasta
  #19
  Na mesélj, milyen különbség van mélységélesség terén egy "fullos dslr és egy kompakt gép között"???
 • Lateralus
  #18
  Ez egy olyan cucc, ami mellé "megfelelő mélységélességet" is adnak!
  Csomag része.
 • Stiff
  #17
  Szart se ér az egész, ha nem társul hozzá megfelelő mélységélesség... Egy fullos DSLR és egy kompakt gép között van némi különbség, ebből következik, hogy az általuk készített g képek között is lesz.
 • Blasta
  #16
  " Tehát nem azért gigapixeles mert gigapixelt rögzít, hanem mert kb. 234db 3mp kéből van összetéve... "

  Okos vagy. A végeredmény tekintetében nem kurva mindegy???????

  Mellesleg nyilvánvaló, hogy nem fog forgalomba kerülni egyetlen ilyen robot sem, vagy ha netán mégis fog, akkor is 3x többe fog kerülni, mint anno az S3-asod került fénykorában.

  Ui: nekem is van olyan gépem ami 2x akkora mint az állványra szerelt kiskompakt, ÉS AKKOR MI VAN? Nyilvánvaló, hogy soha az életben nem lesz szükségem ilyen kütyüre. Robot nélkül is csináltam már több képből illesztett fotót.
 • jaspercry
  #15
  Olcsó kamerával?Ha már erre ,az eszközre adom a fejem,inkább valami jobb fényképezőgéppel készítem a képeket(a készülék árát ugye nem árulják el,pedig fontos lenne ,ha már az olcsóságnál tartunk)Bizos hogy drágább a compat-nal.
  A másik,hogy mennyi idö alatt tudom elvégezni a fotosorozatot?
  Ez csak azért fontos ,mert minden kép más lesz,így biztos látszik ,hogy 100 képböl rakták össze,és ez ugye nem igazán nyerö!
  Biztos jó móka lehet vele dolgozni,türelem idö, pénz,bosszuság
  de nem az olcsoság,ez csak valami reklámfogás
 • babajaga
  #14
  "egy robot állványnak köszönhetően azonban már egy olcsó kamerával is készíthetők gigapixeles képek."

  Ezt úgy hívják hogy pöcsség. Olcsó kamerával kétes minőségű képeket összerakni egy bazi nagy semmivé, az faszság se lehet. Fényképezéshez nem értő süketek ostoba találmánya.
 • RoCkEtAnDrEw
  #13
  ez de durva :D
 • Vorpal
  #12
  Ú már megint jön a Gettó TOR? - remélem ismét fog képeket linkelni.DDD
 • MacropusRufus
  #11
  lehet én nem értem. De ettől a robot álványtól nem fogok tudni jobban zoomolni. Márpedig a fnti "demóképen" eléggé picike zoom van, ha ilyen jól látom a tengerparton az embereket... A sok agyatlan most el fog rohanni venni ilyet mert összeteszi: a képen legalább 576347x zoom-ot lát és az álványban egy kompakt gép van. Mert az az. És aztán majd csodálkozik, hogy ugyan simán fog tudni akár 360 fokos panorámát csinálni, csak hát az nem lesz olyan mint a fenti képen... Tehát nem azért gigapixeles mert gigapixelt rögzít, hanem mert kb. 234db 3mp kéből van összetéve...
  Bár az álvány nem rossz. Kérdés: a Fuji S3-asomat, hogy tudom erre rögzíteni? A elsötő pöcköt lehet magasságban állítani? És széltében? ui. a gépem kb. 2x akkora mint ami az álványba be van fogva?
  Vagy ezek csak engem érdekelnek? :)
 • endale
  #10
  Dehát akármeddig lehet zoomolni egy tetszőleges minőségű képet, úgy, hogy utána is éles minden részlet! Szoktam látni a Helyszínelőkben!
 • Flashy
  #9
  a gépet nem :)
 • hodobaj
  #8
  Akkor még egy kérdés a honlapjukon van egy kép ahol rengeteg ember van. És a gépet nem zavarja ha mozognak a kép készítése közben?
 • kvp
  #7
  "Átlag embernek minek gigapixeles kép? Akinek szüksége van rá az meg nem ezzel fogja készíteni."

  Az atlag foldmeroknek, epiteszeknek, regeszeknek, ingatlanosoknak, restauratoroknak, kivitelezo cegenek, stb. kellhet. Es igen, ezzel erdemes kesziteni, mert ezt meg egy magyorszagi ember, ceg vagy egyetem is ki tudja fizetni.
 • smv
  #6
  Átlag embernek 3 megapixelnél se kell több... Idegbaj kerülget amikor hallom, hogy "dejó 100x digitális zoom" meg "12 megapixel" meg "digitális képstabilizátor" és persze mostanság az "iso 125873". Természetesen mindegyik kiskompaktban.
 • hodobaj
  #5
  Banyeg ez nagyon komoly az a gomblenyomó szerkezet a legjobb az egészben:D
  Átlag embernek minek gigapixeles kép? Akinek szüksége van rá az meg nem ezzel fogja készíteni.
 • Tsol
  #4
  gigapixel, hehe ez kurvajó
 • szombi
  #3
  nyugi. gettoharcos2 ezt is megoldja a TOR - al...
 • Alvarez999
  #2
  Talán kicsit pontatlan a megfogalmazás. Inkább arról lehet szó, hogy egy tükörreflexes gép alaposan be tudja rázni az állványt, ami az elkészült képeken is megmutatkozik. Láttál már állványtesztet? Ebből a szempontból komoly különbségek vannak állvány és állvány között.
 • Möci
  #1
  Szerintem nem az állványt kell megerősíteni. Olyan állványt használok, amilyet akarok. Vélhetően a gépet a robothoz rögzítő szerkezet a gyenge. Valszeg a robot felépítését kell terhelhetőbbé tenni.