63
  • NexImpera
    #63
    nektek betölti az oldalt??? mer nekem nem
  • rotaboy
    #62
    Mi az hogy zene ipar?
    Ludwig van Beethoven talán iparos volt? Vagy Liszt Ferenc iparos volt, vagy Picasso iparos volt, vagy Newton iparos volt talán? Nem mindegyikük művész, gondolkodó filozófus, feltaláló volt. Madonna mivel több mint ők, vagy a többi? Az nem kifogás hogy kitalált, létrehozott valamit és ezért megérdemli. Ilyen alapon én is megérdemlem mert megjavítottam egy autót, vagy eladtam egy kenyeret, vagy kimostam valakinek a szaros gatyáját! Pl: megjavítom Madonna mercijét, ezért élete végéig fizessen nekem jogdíjat, vagy legalább adíg amig az autót használja, mert az én munkám nélkül egy használhatatlan roncsa lenne!
    Na ez korrekt lenne?
  • dez
    #61
    "Én már töltöttem le 75 gigás VSTi pakkot egy éjszaka alatt TPB-ről :)"

    Nem töltöttét te onnan semmit, csak egy pár KB-os információs .torrent file-t...

    (Talán magadtól is tudod ezt, de a fenti akkor is egy nagyon rossz megfogalmazás, ami a jogvédők malmára hajtja a vizet.)
  • Balumann
    #60
    igazad volt, kitöröltem a hosts nemtudommilyen fájlt, és mostmár bejön, a piratebay meg a mininova is. Köszi! :|
  • FefeeX
    #59
    Nem kaphat engedélyt bírósági per keretein belül sem, hogy törvénytelen eszközzel szerezzen bizonyítékot. Ha elolvasod a jogot, pont ez a lényege. Például lehallgatni sem hallgathatsz le senkit, ha mégis megteszed, a bíróság köteles figyelmen kívül hagyni a "bizonyítékod". És pont a másik lényeg, hogy a torrent esetében nem is a letöltés a legnagyobb gáz, hanem az hogy fel is töltesz. Ezzel tulajdonképpen terjesztővé válsz, ami sokkal nagyobb bűncselekmény, mint a letöltés (ami néhol csak szabálysértés, nálunk pl nem is büntetendő) --> aki ismeri a torrent működését, az tudja, hogy a letöltő MINDEN ESETBEN FELTÖLTŐ IS, attól függetlenül, hogy töltöttek-e tőle. És lehet hogy szabálysértésre adhat a bíróság felhatalmazást, de biztos vagyok benn hogy bűncselekményre nem (azért este megkérdem a jogász barátnőm)
  • hottold
    #58
    ejnye-bejnye, hogy ezek a zs... jogvédők sosem tanulnak...
  • hottold
    #57
    "... és beengedném a gázt..."
  • Adenoma
    #56
    de ő ehhez egy bírósági per keretein belül a bizonyítási eljárásban jogot kapott erre, míg a többiek nem. szóval nem büntethető.
    viszont, nem büntethető az sem, aki tőle töltött, hiszen a felbújtó maga az ügyész/szakértő volt.
  • Sanyix
    #55
    Bezáratnám a jogvédőket... és beengedném a gázt, majd távhőt csinálnék belőlük!
  • FefeeX
    #54
    "A meghallgatás során egyikük elmondta, hogy gyorsan végigment a felhasználók által is használt úton, így az általa kiválasztott zeneszámok hamarosan saját számítógépén landoltak."

    Oo... Ha lenne eszük, egyből pert akasztanának a nyakába, mert ugyebár ha letöltötte, akkor meg is osztotta, ami minden országban bűncselekmény... Egyébként meg különben sem lehet ezt bizonyítéknak felhasználni, mert bűncselekmény útján nem juthatnak információhoz...
  • TeDDyRuSh
    #53
    Szerintem sokan el vannak tévedve. Az illegális zeneletöltés lopás. Ha tetszik, ha nem. Valaki kitalált valamit, megcsinálta és pénzt kér érte(legyen az akármilyen szar és akármilyen drága). A zeneiparnak meg bele kell törődni, hogy az mp3-ra egy komoly iparág épül és mivel igen egyszerű beszerezni a digitális zeneremekeket a neten, ezért ettől a pénztől lassan el fognak esni és koncentrálni kell a showkra, haknikra (szándékosan külön vettem őket). A piratebay meg közvetít, ha akar, ha nem. Ez már csak jogi ügyeskedés, hogy mi lesz az oldal sorsa. A jövő a lényeg, hogy ez meddig fajul. Az a gáz, hogy ahogy terjed a jogvédelem és egyre nagyobb teret nyer a világban (nem személy és jogi személy között, hanem állampolgár és ország között), azon kaphatod fel a fejed, hogy bizonyos oldal nem jön be, vagy nem tudod max sávszélen tolni ha torrentezel. Ez nem vicc, pl a "korlátlan" T-com-os 3G-s netnél nem tudsz max sávszélen tölteni a data.hu-ról. Szerinted véletlen? Ez most illegális egy szolgáltatótól (illetve nincs szerződésben), de lehet 2 év múlva már külön csomagként árulhatják, a külön szerzői joggal terhelt, "valódi korlátlan" netet.

    Mi lesz a határ?
  • macleod2005
    #52
    De miért mindig a jogvédők, meg a kiadók meg a többi senkiházi szervezet problémázik folyamatosan? A zenészeket miért nem hallani sohasem(egykét kivétel), hogy a sok "illegális" letöltés kárt okoz az iparban? (Ha zeneszerző lennék én örülnék neki, hogy az én zenéimet hallgatják). Következő lépés az lesz, hogy a Royo képeket se tölthetek le, mert szerzői jogot sértek.
    És még rám azt se lehetne mondani, hogy kifejezetten veszélyes lennék az "iparra", mert 3 számjegyű a cd-gyűjteményem. Ami beszerezhető azt megveszem cd-n, de ne haragudjanak már, 4-5000 Ft egy darab CD, amin 3-4 szám kivételével töltelék zenék vannak. De sok olyan van amit be se lehet itthon szerezni. Kacat mp3-ért meg nem fogok fizetni.

    Szánalom, rendes zenét kérünk, nem ipari mennyiségben, elfogadható áron, és akkor minimális lesz az illegális letöltések száma. De egy emberi fizetésből se zenét, se játékot nem lehet venni. (max 500 éves b kategóriás filmeket, teszkó minőségbe). kettőn áll a vásár, de az első lépést mi nem tudjuk megtenni(legalábbis én többet nem tudok tenni, és az audiofil hülyeségem miatt "többnek" gondolt cd-n kívül se zenébe, se játékokba, se filmekbe nem kapok többet, azzal hogy megvettem boltba, mintha letöltöttem volna)
  • Temaruk
    #51
    Warez, mint fogalom, meg az, hogy illegális dolog a "kultúra" szabad terjesztése, egészen addig lesz, amíg profit, pénz illetve valamilyen váltó létezni fog. Szerencsére vannak értelmes emberek, akik szerint a pénz akadály, nem lehetőség...
  • USAMEN POWER
    #50
    Ebben az a poén hogy ennyi erővel a játék kiadók is perelhetnének, meg egyébb szoftvergyártó cégek is, na meg a filmipar ! Amúgy a 100 lábúnak ki lehet tépni egy lábát, marad még 99.
  • P3h3ly
    #49
    Ha ez tényleg így van az elég röhej mert egyik régi ismerős aki elég jó tehetséggel rendelkezett minimum ennyit adott el az első lemezéből, pedig szerintem senki innen nem ismeri a zenekarát, és az csak egy lemez volt ami ennyibe kelt el. Igaz hogy nem is 5k-ért adta csak 1,5ért cserébe nem volt viszonteladó se kiadó se zeneipar se semmi lóf*sz csak egy stúdió ők meg akik tőlük megrendelték mert hallottak róla...
  • Alvarez999
    #48
    "Szerintem inkább minőségi zenét kéne gyártani"

    Szerintem a baj ott kezdődik, hogy a zenét nem gyártani kellene.
  • mousee
    #47
    Bocsánat, még semmit nem olvastam el, de így elsőre:

    "ZENEIPAR"

    EZ már itt el van cseszve nem? A zenét nem ipari szinten kéne gyártani... vagy csak én látom meg rosszul a dolgot? Mindenhol a pénz-pénz-pénz. Brüáf.
  • AzUs
    #46
    Öreg te mit szívsz? Ennyi hülyeséget összehordani, de a lényeggel egyetértek, úgy-ahogy.
  • tmisi
    #45
    Szerintem inkább minőségi zenét kéne gyártani igazi zenészektől, és akkor talán megérni megvenni, mint az egyalbumos sztárocskák ténykedéseiből várni a hatalmas pénzösszegeket.
  • torreadorz
    #44
    "Ugyanis az internet nem úgy műxik, hogy ha levágom a fejét, akkor összedől, mert ugye direkt úgy lett fejlesztve, ha kiesik valami akkor is működjön."

    Mondjuk erről kezdenek tévképzeteim támadni, miután kiderült hogy somogyban valahol a pusztán elvágtak egy kábelt és erre ledöglött a fél magyar hálózat...
  • AzUs
    #43
    OTT A PONT, KAPJÁK BE
  • Real Ebola
    #42
    Jajj még valami... Részben azért sajnálom a magyar zenészeket, mert elég érdekes dolgok jöttek ki a múltkori (nemtommelyik) díjátadón, hogy a legjobbak is csak évi 400-500 lemezt tudtak eladni. Részben meg nem sajnálom őket, mert tecciktudni a Zséda leány fogja magát és a fantasztikus hangocskájával elmegy énekelni, de nem korongokra, hanem haknizik, és hívják, mert kuvvajó a hangja, meg tud, meg ügyi, meg szép is meg jó is. A többi gruppentáncos meg síírdogál, hogy szarul megy a bót. Kéremalássan, et hívják természetes szelekciónak! :)
    Biológia óra 6. osztály.

    De azt hiszem ezt a dolgot, az egész TPB dolgot vagy 1.000.000 aspektusból meg lehet vizsgálni. Miért érdekes a zeneipar véleménye? Egyáltalán nem érdekes.
    Számomra nem.

    Grüss Gott
  • Real Ebola
    #41
    Igen vicces hozzászólások vannak már itt, na de ha egy picit is utánajárunk...
    Itt a németeknél elég keményen vesznek mindent, meg elkezdték néhány éve cseszegetni a letöltőket. Az userek meg beijedtek, hogy elviszi a policáj.
    Na de kérem és az emberi jogok...? De félre a jogokkal, mert ha valaki akkor
    a friccek tudják, hogy mifán terem az emberi jog ugyebár.. :) Namármost. A német pubik beijedtek, de nem sz*rták össze magukat ijedtükbe. Vettek cipelős vinyót, vagy csak kioperálták a gépeikből, aztán usgyi HDD-Party-ra! :)
    Igen, ez egy klasszikus szélmalomharc. Én vagyok a zeneipar tegyük fel. Ejjny-bejjnye cúnya rossz júzerek, hát mit tettetek lári-fári!!! Kiveszitek a zsebemből a pénzeket!!??? Akkor majd jóóól kidüllesztem a melkasomat, és hülyeségeket beszélek. És mi lesz ha bezárják a TPB-t? Semmi. Pár okos suttyót meghurcolnak, meg azt hiszik, hogy jóóóÓÓl példát statuáltak, aztán nem történik semmi. Ugyanis az internet nem úgy műxik, hogy ha levágom a fejét, akkor összedől, mert ugye direkt úgy lett fejlesztve, ha kiesik valami akkor is működjön. Szóval akkor a TPB-vel együtt be kellene zárni a többi tizenötmilló másik fájlcserélő alkalmazást, meg ahogy az előttem szólók jól mondták, google-t, yahoo-t, meg mindent. MINDEEEENT! Na akkor vissza a dojcsokhoz.
    Lecsukni az összes vinyógyártót! Meg bezárni az összes késkereskedést, és
    lecsukni akié volt, mert aszisztálnak más emberek leszúrásához.

    Kézcsókolom.

  • readswift
    #40
    bezáratnám a zeneipart
  • Emmegki
    #39
    "Bezáratná a Pirate Bayt a zeneipar" --> Ebben most mi az újdonság?
  • Vorpal
    #38
    Akasszuk a kalózokat - Orlando Blúm kéne ide...
  • jaspercry
    #37
    ki az a zeneipar?és nem tudom elképzelni bezár valamit is,max a hozzáférést blokkohatja,de ugye nem csak egy szolgáltató létezik?ez most hogy?
  • Kusspicsába
    #36
    Bezáratnák? Mire mennek vele? Kb ha egyszer használtam letöltésre azt az oldalt, ott van más millió torrent oldal.......
  • Gerygrey
    #35
    Szüntessék meg a netet is! Az a forrása minden bajnak nem?

    DVD-t másolni internet, sőt: már számítógép nélkül is lehet. Be kell tiltani az elektromos hálózatot, az a biztos.
  • Pares
    #34
    Komolyan mondom, nem tudom, hogy sirjak-e, vagy nevessek! Mennyenek követ fejteni! Ezzel az erővel már semilyen zenét/játékot/filmet/stb. se kéne csinálni, mert mindent lehet másolni! Ez már RÖHEJ!
  • Pares
    #33
    Jujj.

    Ezt most komolyan gondolják? Én speciel a Google segitségével jutottam el a The Pirate Bayre és még számos más "illegális" tartalmat tartalmazó oldalra! Akkor most logikusan gondolva az lenne a megoldás, ha a Googlet is mindenestül bcsuknák, meg a többi keresőt is, mert azokkal is lehet találni ilyen oldalakat.

    SŐŐŐT, TOVÁBB IS MEHETNEK! Szüntessék meg a Firefoxot meg az IE-t meg az operát meg a többi böngészőt, mert segitésgükkel illegális tartalmat lehet letölteni.

    SŐŐŐT, HA MÉG EZ SEM ELÉG! Szüntessék meg a netet is! Az a forrása minden bajnak nem?
  • Alvarez999
    #32
    Bocsáss meg, elírtam a nickedet.

    Nem tudom megítélni, mennyit keresnek egyes torrentoldalak üzemeltetői. Őszintén szólva nekem nem fáj, amíg nem én fizetem őket. Más dolog, hogy egyes privát trackereken free leech vásárolható adott összegért, ez már súrolja a lécet. De hát ezeknél sem lehet tudni, mennyi marad az üzemeltető(k)nek a költségek kifizetése után.
  • Desiderata #31
    nekem az fáj hogy a reklámból mégiscsak megszedik magukat a jogvédők anyagából és az én és sokak feltöltéséből

    a legtöbb torrent oldal a pénzszerzésről szól sajnos

    Alvarez999: használd a CTRL+C és a CTRL+V kombinációt, lekötelezel
  • RecoPhile
    #30
    kezd már unnalmas lenni ez az egész.....
  • Alvarez999
    #29
    Tracker nélkül a Google-ról vagy az isohuntról leszedett torrentek sem működnek, nem gondolod? Azaz DHT-vel még csak valahogy, de a keresők vajon hol is találják meg a torrent file-okat? Ah ja, valamiféle trackernek nevezett oldalakon és te is onnan töltöd le őket.

    Desiredate: Ha nem tetszik, akkor ne használd. Mellesleg ha keresnek is rajta az üzemeltetők, mit fáj az neked? Te ingyen kapod a file-okat, nem? Nyalógépnek tökéletesen igaza van, én is rá szoktam kattingatni a reklámokra, csak azért is.
  • DjDano
    #28
    Jó akkor te csinálj egy hasonló oldalt a saját pénzedből....
  • nyalógép
    #27
    Pusztán megszállottságból nem lehetne a szerverdíjat kifizetni, meg egy ekkora oldalt karban is kell tartani időnként, egyszerűen nem lehetne ekkora oldalt csak hétvégi önszorgalomból fenntartani a nap 24 órájában. Fikázás helyett inkább kattintgass időnként a reklámokra. Neked, nekünk ez nem kerül semmibe, de sok kicsi sokra megy alapon ez nagy segítség az ilyen oldalaknak.
  • gettoharcos2
    #26
    "Bezáratná a Pirate Bay-t a zeneipar"

    Ezt már annyiszor láttam , hogy most már télleg bezárathatnák egyszer végre valahára ... ezek a mocskos, büdös, koszos zs... cionisták ...
  • NexImpera
    #25
    "Bezáratná a Pirate Bay-t a zeneipar"

    Mit nem?
  • Achilles
    #24
    "A védelem erre azzal vágott vissza, hogy fájlok letöltésére a Google segítségével is lehetőségünk van (ergo a Pirate Bay nem más, mint egy szimpla keresőoldal), erre azonban azt a választ kapták, hogy a Google-t még nem próbálták ki ilyen célokra a jogvédő szervezet részéről."
    Jezusom ez komoly? :DDDDDD en mar evek ota nem megyek fel semmilyen torrent oldalra a google-t meg a isohuntot hasznalom....
    Ha neadj isten eljutnak odaig hogy kipropbaljak google-val akkor a kovetkezo aldozat a google lesz? (allitolag megmutattak nekik hogy lehet google val torrentet keresni szoval nem mondhatjak hogy nem tudtak hogy kell)
    Szanalom tetofoka...