12
  • gkalcso
    #12
    Megfontolandó a GNU kiáltvány
    "Néhány helyből visszautasítható kifogás a GNU céljait illetően" bekezdése.
  • Alvarez999
    #11
    Túl egyszerűen gondolkodsz, érdemes lenne visszaolvasni is egy kicsit. Az ingyenes szoftver messze nincs ingyen! A supportra kötött szerződés bevételéből meg éppen úgy lehet lopni, talán még jobban.

    Egyrészt tehetetlenségről van szó ("jó az a régi MS"), másrészt meg a magyar "rendszerházak" még nem eléggé álltak rá az open source lehetőségeire.
  • BlackVoid
    #10
    Magyarorszagon ez eselytelen, az ingyenes szoftverek hasznalata eseten nem lehet penzt lopni!
    Az allam ugy rendel barmit Magyarorszagon, hogy az elado ceg a bevetel egy reszet valamelyik partkasszaba folyositja. Ha ingyen van a szoftver, evvel 0 Ft kerul a partkasszaba. Persze hogy nem propagaljak. Gondolkodni persze hogy tudnak, de olyan megoldasra nem szivesen gondolnak, ahol nem lehet lopni.
  • gkalcso
    #9
    Ilyen kellene nekünk is.
  • gettoharcos2
    #8
    "A jövőben nyílt forráskódú programokat és szabványokat alkalmaznának a szigetország közigazgatásában. A brit kormány úgy döntött, hogy a következő években esélyt kapnak a nyílt szabványok és később a nyílt forráskódú szoftvercsomagok is."

    csakhogy van egy bökkenő: a nyílt forráskódú programokat, okos programozók fejlesztik... és NEM , zsírfejű, idióta politikusoknak , és az ő igényeiknek

  • Dömsödi
    #7
    cégemnél=cégeknél elírtam na...
  • Dömsödi
    #6
    Amig a cégemnél (közcég) millió fölött szó nélkül kifizetnek egy celeronos asztali gépre, egy 20 ezer forintos nyomtatóval, addig itt nem lesz semmi olyan ami ingyért van...
  • Theodora
    #5
    "Akkor fogjuk használni a nyílt forráskódú szoftvereket, hogy ha azok ugyanannyi vagy kevesebb pénzért jobb teljesítményt nyújtanak a kereskedelmi társaiknál."
    És ez a lényeg! Attól még, hogy nyílt forráskódú nem jelenti feltétlenül, hogy ingyenes! Nem jelenti azonnal, hogy jobb! Nem jelenti, hogy olcsóbb a bevezetése és az üzemeltetése!
  • Sanyix
    #4
    Pedig nyugodtan megteheted.
  • Alvarez999
    #3
    Minél többet kell fizetni valamiért, annál több pénzt lehet komolyabb feltűnés nélkül ellopni belőle.

    A nyílt forráskódú alkalmazásoknak csak akkor lesz esélyük Magyarországon, ha az oktatásukra, felügyeletükre, karbantartásukra, menedzselésükre stb. stb. kötött állami megbízásokból legalább annyit lehet keresni és ellopni, mint eddig a fizetősök esetén.

    A dolognak van esélye, nem is kicsi. Hiszen míg a fizetős alkalmazásoknál a szoftver tulajdonosának mégis csak kell fizetni valamit, az ingyeneseknél ezzel az összeggel is lehet növelni és szinte az egekbe srófolni a supportért kért díjakat.
  • Anomaly
    #2
    A lényeg, hogy pénzbe kerüljön azt megszorozzák 3000-el megpróbálják sunyiba átvinni aztán a maradékot meg elosztják. De nem akarok általánosítani :D
  • Cocogány
    #1
    Kérdés, hogy Magyarországon mikor fognak a politikusok olcsóbb hatékonyabb eszközök használatán gondolkozni, mert nekem úgy tűnik itt a politikai elit gondolkodási kultúrájának nem része az efféle dolgokon való tűnődés. Már persze az is kérdés, hogy a gondolkodás része-e a politikusaink életének.