70
  • hottold
    "Arról nem is beszélve, ami a Vista-nál is kiderült, hogy miket jelentget a rendszer az ember háta mögött."

pontosan ... erről nem is beszélve... az XP-ben még lekapcsolhatók a beépített trójai megfigyelőrendszerek , amik elsősorban kizárólag azért idegesítőek, mert alapban iszonyúan lelassítják a rendszert, de amint kikapcsoltad ezeket a szarokat, máris 3-4x gyorsabb lesz az XP...

Vistánál sehogy sem lehet ezeket már lekapcsolni, mert tűzzel-vassal , foggal-körömmel ragaszkodik már ezekhez , hála a globális cionista lobbynak aki beférkőzött a Microsoftba
  • hottold
    "...A régi jól bevált programjaim egy része nem működött Vista alatt..."

na ezt kérném szépen jegyzőkönyvbe venni tisztelt bíróság !

• Piel
    Kár vitázni kinél melyik rendszer a jobb! Mindenki másképp, más-más program környezetben használja a gépét. Van aki észreveszi, hogy a gépét megfogta a Vista, van aki nem. Mivel minden gép más és más, mindenkinél más adottságokkal dolgozik a rendszer. Egy szó mint száz, mindenki használja azt, ami legjobban bevált nála.

Vannak akik nem szeretnek gépet telepíteni, ezért nem szabad elítélni senkit! Nekik való a frissítés. Én is jobban szeretem "újrahúzni" a gépet, mert tiszta telepítésnél nincs jobb, de eléggé időigényes(órákat vesz igénybe). No meg mire felpakolom a kedvenc mindennapos programjaimat és beállítom ... Plusz mire lejönnek a frissítések a kiadott SP3 óta ...

Még nem ismerem a Win7 kompatibilitási problémáit, inkább várnék a kipróbálással. A régi jól bevált programjaim egy része nem működött Vista alatt, ezért kivárom, amíg befut az új rendszer. Arról nem is beszélve, ami a Vista-nál is kiderült, hogy miket jelentget a rendszer az ember háta mögött. Ha valamit el akarok kűldeni a nagy testvérnek, akkor elküldöm. Egyébként meg maradjon kussba!
  • gettoharcos2
    még itt az sg nyitólapján is feb*ssza az agyam az az idijóta viszta logó meg win77 logó , kizárólag ezért volt muszály ide beírnom a tömör véleményemet
  • gettoharcos2
    se 25 magos gépen , se semmin.
  • gettoharcos2
    én többet se a vlite-tal kutyultat (saját kutyulás) se pedig a gyári viszta telepítőt nem akarom többet magamtól másfél méternél közelebb látni, különben nem állok jót magamért !
  • gettoharcos2
    jómagam is vlite-ozgattam, tehát nem lehet azt mondani, hogy nem teszteltem a visztát és meggyőződésből állítom, hogy minden téren egy rakás hányadék, egyetlen előnye talán az xpvel szemben az hogy alkalmazásonként lehet a hangerőt szabályozni, minden más téren toronymagasan veri az XP...
  • tomcsa4
    Öö azt nem tettem hozzá, ohgy pusztán a több mag nem elég, nem kell összegányolni mindent és gyári setup kell. Nem vlite-tal összebuzult szarság.

Szerintem rúgd ki a rendszergazdádat.
  • gettoharcos2
    pontosan addig fogom az XP-t használni, amíg nem adnak ki nála jobb operációs rendszert
  • gettoharcos2
    most épp egy többmagos gépről írok, és ezen az xp nem 10x hanem inkább 20x gyorsabb mint a Vista, és 15x mint a Windows 7...

• msstz
    olvassál már, és gondolkodjál, észkombájn. all in one-okat kell feltenni, nem pedig quicktime-ot és ami lemaradt az agyadból: és más programokat, mivel más kiterjesztés is van, ugye. OKOS.
  • sh0x
    Remélem 20 év múlva is a windows xpdet fogod használni, igazi sikeres ember lehetsz.
  • Kingfisher
    Alap telepítővel is kezdetektől fogva veri nálam az XP-t (érthetetlen, mi?). Csak azért nem gyomláltam ki, mert akkoriban még kezdeti stádiumban volt a Vlite. De azóta nem is kellett, mert a Vista telepítés óta ugyanolyan stabil és gyors. XP-t ha hímes tojásként kezeltem, akkor is egyik napról a másikra képes volt minden ok nélkül megadni magát évente minimum 2x. User error van itt kérem szépen.
  • tomcsa4
    Butus. A zsidók elleni harc elvette az eszed.

Majd ha lesz többmagos géped és csal lesel, vajon mifaszért lassú minden, akkor rájössz, hogy váltani kéne. Mint anno a P4 bejövetelekor a Win98->XP.

És ne gyere avval, hogy neked nem lesz, mert elég a pentium kettes. Ezt a világot éljük és ez fokozódni fog. Ha nem akarsz, nem tudsz lépést tartani, szia.
  • NEXUS6
    Hááát, azért rögtön tudok 1-2 dolgot, amiben a Vista jobb az XP-nél.
    Egy Vlite segítségével kb. 20 perc alatt testre szabhatod a Vistát, kihagyva, kikapcsolva a legtöbb felesleges idegesítő, erőforrás zabáló dolgot (UAC pl).
    Az eredmény egy sokkal kézreállóbb OS, mint az XP. 1-2 registry/group policy tweakkel olyan OS-t kapsz, ami az elérhető legjobbak közt van a piacon.

A driverek is elég jók mostanában már, és a fejlettebb felépítésnek köszönhetően stabilabb is.
    Ha HC júzernek/gémernek vallod magadat és zsigerből elutasítod a vistát/W7-et (valszeg alaposabban ki sem próbálva) csak magadról állítasz ki bizonyítványt.

Persze beszélhetünk az alap telepítőkről minden tweak nélkül, abban viszont sok szempontból az XP jobb lehet.
    Bár mondjuk simán feltelepítve nekem az XP sem jön be igazán, akkor már inkább valami Linux.
  • dashed_
    "de aztán ne panaszkodjatok, hogy az XP, az minden téren min. 10x jobb, gyorsabb stb.. volt... "

en nem felek ettol
  • Chocho
    Én kíváncsian várom a 7-et. :)
  • gettoharcos2
    hajrá ! telepítsétek csak ! sz*pjatok csak vele ! de aztán ne panaszkodjatok, hogy az XP, az minden téren min. 10x jobb, gyorsabb stb.. volt...
  • Blasta
    Na most nagyon okosat mondtál!

A cikk tehát azt mondja, hogy a Win7-ben nem kell külön QT-ot installálni, mert a beépített media player képes a MOV-ok lejátszására is.

Erre Te azt mondod, hogy nem is kell QT-t telepiteni, hanem egy "ALL IN ONE" playert telepítsünk inkább.

Szóval ha nem akarsz plusz programot telepíteni, telepíts egy másikat?
    OKOS
  • marcee
    Nem tartom valószínűnek a qt.mov lejátszási képességet, az apple szétperelné a seggüket.
  • Adenoma
    én már párszor kipróbáltam ezt a frissítéses bohóckodást, nem ajánlom senkinek.
  • Narxis
    Így van, én is a tiszta telepítés híve vagyok, ez a frissítsünk dolog egy rossz vicc.
  • phoenix1
    Úgy van! Nem tudom melyik egyszerűbb, megvenni a Vistát frissíteni rá, hogy legyen Windows 7; mint lementeni a dolgokat dvd-re vagy külső merevlemezre formázni, feltenni a Windows 7-et és tényleg tiszta rendszer lesz, ennyit megér.
  • rootkiller
    Erről az XP->Vista->W7 frissítésről a véleményem: gányolunk, szemetelünk? Röhejes az egész. A szűz telepítés az szűz telepítés, az való valamire, a gányolásből meg csaj sz*r lesz.
  • vmiki88
    "További érdekesség , hogy friss információk szerint a .MOV formátumú fájlok lejátszása sem okoz majd problémát a Windows Media Player számára, vagyis elméletileg nem lesz szükség a QuickTime csomag telepítésére."
    Nem is kell egyszerűen fel kell telepíteni egy mindenes lejátszót (Kmplayer, Vlc media player) vagy a Quicktime alternativot :P
  • barii
    varezolj vistát, hogy win7-re frissíthess:D nájsz. szép rendszer lesz belőle:P