Venetica

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Calver
nagyjából egyetértek, bár a képzettség-rendszer, nos... jónak nem rossz, de közelharci része kb annyira kiegyensúlyozott, mint egy döglött víziló:
kardok > minden más. miért? elég gyorsan lehet szerezni egy manaszívó kardot - onnantól kezdve annyi a harc, h két(?) spec támadást tolod karddal, és az visszaszlopálja a felhasznált manát, így soha nem fogysz ki <#rolleyes> a penge nem rossz, de az csak spec ellenfelek ellen kell, a kalapácsok hiába lökik hátra az ellenfelet, nagyon gyorsan kifogysz a naftából, lándzsából használhatót meg csak a végén lehet szerezni - szóval csöppet egyoldalú a meccs.

*ha itt-ott elírtam dolgokat, annak oka h közel egy éve toltam végig Venetica-t, szóval...

"The trees move. Do you not see it?"

Kalapáccsal 3-at csapsz rájuk a kombóval,és kinyiffannak.Erõt persze tápolni kell rendesen szintlépéskor

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

<#eljen>

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Én most csinálom a küldieit.. a katakombákban nekem is volt para.. azokat a "rák" mifenéket de utálom... a "tolvajok" rendje valahogy nem csábít, bár náluk lehet a növénytant magasabb szintre vinni.. még elcsábúlhatok. Meglátjuk 😊

Max: a leírásod nagyon tetszik, és korrektnek tartom. A szememben is kb ennyire jó ez a játék.. nem értem régen miért hagytam ki <#idiota>

PSN ID: Foxxika - BattleTag: Yogsara#21730 - Nintendo: Foxxika Origin: Foxxyka

Maxtreme
Akkor a beígért értékelés tõlem (már ha érdekel valakit 😊 )

Kiadó: DTP Entertainment
Fejlesztõ: Deck 13
Kiadás éve: 2009
Stílus: Akció-RPG

Történet (copy/paste 😊 )
A játék a XVI. századi Velencében és környékén játszódik. Fõhõsünk a bájos Scarlett, aki a játék kezdetekor épp szerelmétõl búcsúzkodik egy kis hegyi faluban. Az idilli pillanatot egy falusi szakítja félbe, elhívva hõsnõnk szerelmét, és hamarosan kiderül az ok is. Bérgyilkosok törnek a falura, és nem kímélnek senkit, aki az útjukba kerül. A falu védelme érdekében Scarlett is fegyvert (piszkavasat) ragad, ám mivel nem egy képzett harcosról van szó, hamar kimerül, és szerelme, Benedict menti meg. Az egyik gyilkos azonban erejének utolsó morzsáival halálos sebet ejt Benedicten, aki Scarlett karjai közt leheli ki lelkét, hõsnõnk pedig elájul, és egy különös álmot lát.

Itt maga a Halál jelenik meg elõtte (a közhiedelemmel ellentétben a fekete helyett a fehér színt jobban kedveli), aki a lányának nevezi, és két fontos feladattal bízza meg: találja meg apja (a Halál) régi fegyverét, a Holdpengét (Moonblade), és pusztítsa el vele az élõholtak arkónját (Undead Archon). Scarlett tehát útnak indul, hogy újra szerelmével lehessen, és megismerje saját különös sorsát is.
Bizony, magának a Halálnak a gyermekével fogunk kalandozni Velencében. A játék maga egy Gothic-klón, tehát aki játszott a sorozat bármely tagjával, az otthonosan fogja érezni magát itt is. De ne ijedjünk meg, nem egyszerû másolatról van szó, akad itt újdonság bõven, haladjunk hát szép sorjában. A játék tehát egy akció-RPG keverék, vagyis hõsnõnk küldetéseket old meg, ládákat nyitogat, rengeteget beszélget és harcol, nem mellesleg tapasztalati pontokat gyûjt és fejlõdik. Ehhez még hozzájön az is, hogy hozhatunk jó és rossz döntéseket is, így kétféleképpen játszhatjuk a játékot.

Játékmenet
Mint az fent olvasható, a játék Velencébe repít el minket (illetve egy közeli falucskában San Pasquale-be. Ez uygebár Scarlet otthona). A bejárható terület viszonylag nagy, ellenben nincs akkora szabadságunk mint ahogy az elõször látszik. Sok a láthatatlan fal.
A harcrendszer tipikus hack and slash stíluson alapul.
Kalandozásaink során számos képességet tanulhatunk meg, amik 2 kategóriára vannak osztva. Van a fizikai, (ezek közé tartozik a különbözõ közelharci technikák tanulása, továbbfejlesztése. ) és van a mentális képességek skillfája. Itt tanulhatjuk meg többek között a
holtak világában való "járkálást" a holtak felébresztését, átjárást a világukba, alkímiát stb. Mint az lenni szokott csak rajtunk múlik hogy mire fejlesztünk.

Minden "mesterséget" meg kell tanulnunk egy ahhoz értõ emberkétõl. XP pontokat nyilván a leölt ellenfelekért, és az elõvégzett feladatokért kapunk.
A játék sokszor állít minket választás elé, amiknek történet szempontjából súlya van. A késõbbiekben választanunk kell magunknak céhet is. El kell döntenünk hogy a harcosok, "postások", vagy varázsló/nekromanták csapatához szeretnénk csatlakozni. Én az utóbbit választottam.
A Városban találunk boltokat, árusokat, üzletembereket, akiknek olykor felajánlhatjuk segítségünket, illetve vásárolhatunk/eladhatjuk felesleges tárgyainkat nála.

Grafika, gépigény:
A játék összeségében szépnek mondható, de számos oylan hely van amire látszik hogy nem fektettek túl nagy hangsúlyt. Velenve pl nagyrészt baromi szépnek mondható. De a falu, illetve majd a végén a kastély.. Telis tele lowres elmosott textúrákkal. Ugyanezt lehet elmondani az NPC-kel kapcsolatban is.
A fõhõs és a fontosabb személyek jól ki vannak dolgozva, de ez a többiekrõl már nem mondható el.
Ráadásul a játé k a megjelenés napjaiban még így se nézett ki. az 1.02-es patchel pakolták bele a dinamikus fényeket, árnyékhatásokat, bump-map effektet stb.
A gépigénymai viszonylatokat nézve nem mondható vészesnek, bár néha vannak indokolatlan framedropok.

Összegzés

Ami tetszett:
- Izgalmas, fordulópontokkal teli történet
- Szimpatikus karakter
- Összességében korrekt látványvilág, bár*
- Jól eltalált játékidõ (kb 22 óra alatt sikerült végigvinnem)
- Jól felépített skilltáblázat

Ami nem:
- * néhol baromira elhanyagolt a grafika. Van olyan helyszín ami kifejezetten ronda.
- Néhol durva framedrop-ok
- Az MI sík hülye
- bugok. Néhol grafikai, illetve néhol játékmenetbeli
- Néha a sok mászkálás kicsit unalmassá tud válni.
- Láthatatlan falak tömkelege

80%

Maxtreme
hát m,még régebben én is felraktam, nekem nem tetszett.. Bár élesebb, de sokkal pixelesebb lett tõle az egész.

St.Anton kardját,egész pontosan

Azt irja a végigjátszáa hogy a Harcos céh köv.küldetése:Sophistos kiszabaditása,de nekem nem ezt adta be,hanem meg kell szerezni még egy kardot is a katakombákból.

Katakombákban komolyan féltem.Nagyon jól megcsinálták.Amugy ti kikhez csatlakoztatok? Én a Szent Pecsét rendhez csatlakoztam.

Anélkül is nagyon szép

képet!!-képet!!-képet!!
Felraktam a texture pack-et. Baxott szép lett tõle.. Velence pedig csodás 😄

Maxtreme
oylan 22-23 óra sztem

Nagyon jól néz ki.Kár hogy korlátozva van benne a szabad járás.

grebber
Mennyi idõ volt kb?

Next PC upgrade: 2022

Maxtreme
Kivégezve.
Hát ez nagyon jó volt. Majd hosszabb beszámolót holnap írok. 😊

Addig is pár kép még tõlem

Maxtreme
Majd mindent a maga idejében.

lenne pár kérdésem

a csontávzaknál ha átváltok szellem nézetre akkor kék cuccok vannak de nem történik semmi ha oda megyek azok mire válók (ha valók)
a másik h. a sok zárt láda hogy nyitható?
Hát ha exe hibával dob ki a vga drivernek semmi köze hozzá, ha az lenne a gond akkor vagy el se indul vagy már korábban elõjön valami más hiba. Ha kidobál az exevel van gond.

De hogy válaszoljak win 7 64 bit, 5870 Vaporx vga friss catalist driverrel. a játék installnál a dx-t is feltettem.
nekem ott nem volt semmi gond... Bár az Úrnõ majdnem megfingatott, de csak kinyírtam 😊

Milyen oprendszered van? minden driver friss? vga? kicsit pontosíthatnál...

Üdv.
Viszonylag az elején az orvgyilkosok alagút rendszerében járok. Amikor a vezér alatt összezúzom a tartó gerendákat exe hibával leáll a játék.
Erre valami megoldás?
grebber
Más szemmel nem igen tudok ránézni ilyesmi játékokból csak Gothic-okkal játszottam + Oblivion.

Igen, ezzel én is így voltam, bár erre a játékra nem Gothicos szemmel kell nézni. Ez - legalábbis szerintem - sokkal akció-orientáltabb, mint a Gothicok. A Divinity 2 meg olyan nagy masszív egy játék, hogy "el lehet veszni" a világban. Rengeteg jó ötlet van benne, de valahogy nekem nem jön teljesen át. Gothic és Elder Scrolls széria FTW😊
grebber
Egész jó ez a game!Eddig tetszik.
Bár sem ennél sem a Divinity 2nél nem éreztem azt a hangulatot amit egy Gothic nyújtani tudott!

Maxtreme
hát tényleg óriási hiba. <#idiota>

190: modokról nem tudok.

Hello lostprophet! A magyarításban találtam egy nagy hibát.A Szurdok-öblöt,Szurodk-öbölnek irja ki.Légyszi majd javitsátok!

Rage47
jónak tünik
Nem tudod feltölteni a Zippyre? Be kell regelni oda sajnos

xblades
És te más mod-ot nem tudsz hozzá?

Amugy kösz a választ.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

akkor megnyugodtam <#alien>

Nálam se jó, biztosan valamilyen bug.
moddb csak nálam nem megy? Mindenhova azt akarja hogy lépjek be... az elsõ két "part" lejött... de azóta se belépni, se regisztrálni nem enged :S

Maxtreme
hát nem árt hozzá vas, jah.

xblades
Köszi, más nincs?

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

http://www.moddb.com/mods/venetica-mega-texturen-mod
Jól müködik .Sokkal élesebb a texturák

C64,C128,A500,PC - I5 8600K Sapphire Radeon RX 470 4gb D15 Nitro 16Gbyte DDR4 + SSD,Xbox360 + Kinect,PS3 Slim.Nintendo WII,Xbox One X,PS4 PRO

xblades
Elég szép a grafika. Erõs gép kell hogy ilyenen megmozduljon?

xblades
Helosztok

Engem az érdekelne hogy tudjátok-e mod-okat a játékhoz honnan tudnék letölteni?
Vagy hol találhatnék hozzá?

Amiga
Hm, oké csekkolom.

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

Evin
Játék fõmenüje->bal alsó sarok
Az a lényeg itt mi van, nem, hogy külsõ fájlokban mit hagytak benne.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Amiga
Sajnos a file info és a readme is azt állítja, meg egy version nevû file, hogy 1.0. 😞

Evin
Nem lehet, hogy az alapból 1.02-es?

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Amiga
Tud valaki olyan patch-t ajánlani, ami felmegy az eredeti magyarországi kiadásra? A német 1.01 és a nemzetközi 38 megás 1.02 egyaránt arra hivatkozik, hogy eltérõ nyelvi változatom van. LOL, mindjárt lewarezolom. Röhej.

Maxtreme
nem említette a misszió hogy homeless lenen a csávó 😊

Más:
Mivel eléggé képmenetes a topik, lõttem 1-2 kedvcsinálót 😊

Solid Snake
Biztos ott csövezik a híd alatt <#hehe>
Tegnap este én is felraktam a game-t, minden elõitélet nélkül. És alig tudtak lelõni, hogy fejezzem már be 😊 nemsoká tolom tovább 😄

Maxtreme
Srácok. Victor háza hol a fenében van? Ugyanis nagy a gyanúm hogy ez a küldetés bugos. Külsõ városban a híd mellett lévõ víz közepére mutat a térkép. Nyilván itt nincs.

Elõre is köszi <#worship>

Nekem bejön a játék,attól függõen hogy ilyen fél lineális az egész.Jobb mint a Gothic4,ebben legaláb reagálnak egymásra a karakterek.Röhej mikor becsalom a faluba az ellenséget,jól elpüfölik,és a végsõ csapást én mérem rájuk hogy megkapjam az xp-t

Maxtreme
Én is köszi. Játszottam kb 3 órát így honosítva a cuccal, igényes, korrekt munkát végeztetek. <#taps><#eljen>

Köszönöm a magyarositást.Ezer hála

lostprophet
Kész a magyarítás, lehet tölteni😊
http://lostprophet.magyaritasok.hu
http://hunositokteam.weboldala.net

Magyarítások: http://lostprophet.hu Magyarítás videók: http://youtube.com/elveszettprofeta