368
Venetica
  • Calver
    táposabb lesz tőle, nagyobbat csíp. lesz még pár ilyen fejlesztési lehetőséged, fontosabb ellenfelek után.
  • Ironman2
    A halottakat mikor lehet felélszteni,és magunk mellé állitani?AZ csak a nekromanták tudják majd?
  • Ironman2
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Amugy valami vörös gyémántot raktak a Holdpengére a belvárosban.Az mire jó azon kivül hogy szép piros csikokat rajzol a kard?
  • Ironman2
    Most vagyok fennt a hajón.Igen szarul rajzolták meg a fedélzetet.Akkora textúrák vannak mint a régi játékokban.Nagyon csúnya lett
  • foxxi
    szintén
  • bendáj17
    ja én is őket választottam az jó kis meló lesz de nem lövöm le a lényeget.
  • Ironman2
    Én a Szent Pecsét-et azaz a harcost.Most a sisakot kell megtalálnom
  • bendáj17
    te melyik céhet választottad?
  • Ironman2
    Most a hajóra próbálok feljutni
  • Ironman2
    Tegnap este már megtaláltam ezt a királynőt,sőt a belvárosi csatornákban is van egy.Érdekes a belváros.Kiváncsi lennék a másik kettő cég küldetéseire,kár hogy nem mentettem a választás elött,majd lehet hogy elkezdem ujra
  • krisztajo
    Lehet én azt nem vettem meg. Nekem nem jött be.
    Nagyon drága volt és feleakkora volt a sebzése mint az akkor már nálam lévő kardoknak.
    Én a lándzsáig inkább a nagy sebzést adó fetyókkal toltam és nem bántam meg.
    Plusz a lándzsa ingyen volt! De mindenkinek más az élmény, pont ez a jó benne!
  • bendáj17
    szerintem is mindenképp jobb.
  • Maxtreme
    "valaki"
  • Maxtreme
    annál mi nem? :D
    Amúgy ha a "boszikhoz" csatlakoztok, (a másik kettőnél passz, hisz azokat nem próbáltam) részetek lesz egy csodás küldetésbugban. :) Mikor Victor házát kell majd megtalálni, illetve átkutatni a napló miatt. Konkrétan totálisan rossz helyet jelöl meg a térkép. Szal ha itt valami elakad, szóljon, segítek.
  • Ironman2
    Jobb mint a Gothic 4
  • bendáj17
    én ma toltam végig és nem nagyon jó kis játék volt nekem tetszett.
  • Calver
    csak egy ugyanilyen kard is van sokkal hamarabb, ami pontosan ugyanezt csinálja - annyi különbséggel, h a kardnál van több ellenfélre ható támadás is, valamint hogy a játék kb 1/3-adánál elérhető, ellentétben a lándzsával, ami csak a legvégén kerül elő.
    tapasztalatból mondom, mindkettőt próbáltam, 2 külön végigjátszás során: a kard a nyerő. hamarabb kézbe kapod, nagyobbat tud csípni, és úgy globálba hatékonyabb.
  • Ironman2
    Már bejártam az egész csatornát,de a biró még mindig azt mondja hogy nyirjam ki.Lehet hogy bug? Van egy járat ahol sok ilyen Lantrina volt,de királynőre nem emléxem
  • krisztajo
    Saját tapasztalat alapján azt mondom érdemes a lándzsára pontokat adni.
    Én sem szerettem, de itt érdemes.
    A játék egyik legjobb fegyverét Afrikában az arénaharc bajnokaként kaphatjuk meg.
    Ez egy mana visszatöltős közepes sebzésű lándzsa.
    Viszont a lándzsához van egy olyan skill amit elsütve egy négy mozdulatból álló kombót lehet végrehajtani. Ez zabálja a manát de így ugye nem számít.
    Az ellenfeleknek esélye sincs közbevágni és ha maxra van fejlesztve minden megfekszik tőle pillanatok alatt!
    Én onnan hogy megszereztem gyakorlatilag végig az utolsó küzdelemig csak ezt használtam.
  • ricsa008
    édességet a piacon kivül hol szerezhetek patkánynak?
  • Maxtreme
    csatornában. Jelöli is a térkép a bejáratot. (a vízből kell lemenni)
  • Ironman2
    Katakombákról kerestem térképet,de sehol nem találtam.Hol van az a hülye Lantrina királynő amit ki kell nyirni?
  • Maxtreme
    ja várjunk. Azt nem kellett venni amiről én beszélek (a hp zabáló) hanem képesség. Akkor nem egyről beszélünk.
  • Maxtreme
    jah igen, az jó dolog még. Fel kell fejleszteni 4-es szintre oszt csók. Én is gyakran használtam. A másik a lesújtás (asszem) Ami elveszi mindjárt a bikább ellenfél 80% hp-jét.
  • foxxi
    jaja :) Én most még csak egy hp szivogatót vettem 2800ért, de minden problémám megoldotta eddig. 14es vagyok :)
  • Maxtreme
    van valami kard (nemtom a nevét) aminek 95-ös damage-e van. Na én azt vettem meg valamelyik kereskedőtől potom 6000-é :D
    nem is kellett más fegyver irtani. (hát vagyis a holdpenge ugye van ahol kötelezően kell)
  • foxxi
    Jah, vágom. Ugy írtom őket, mivel a holdpenge még "enchantolva" is finoman szólva harmatos.. csak nekem a kalapács lassú. Igy már átálltam a kardta + élet szivogatés + aoe :D
  • Maxtreme
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Te a végén elárultad a céhed? :)
  • Calver
    én is így toltam, kalapácsokkal emlékeim szerint viszont akkor is apróbb managondjaim voltak - karddal mentem előre és gyaktam
    főleg a hajón volt az brutális, az egész fedélzetet sikerült végigirtanom anélkül h bárki csúnyán nézett volna rám - twilight(?) be, befutok 3 ellenfél mellé, egy "pörgés" (nem emlékszem már elnevezésekre) -> 3 halott ellenfél. ismételd amíg jólesik
  • Maxtreme
    hát a manáról meg az életről annyit hogy már a játék közepe felé megvettem az életvisszatöltő gyűrűt. A manásat meg a céhemtől kaptam. :)
  • Calver
    nagyjából egyetértek, bár a képzettség-rendszer, nos... jónak nem rossz, de közelharci része kb annyira kiegyensúlyozott, mint egy döglött víziló:
    kardok > minden más. miért? elég gyorsan lehet szerezni egy manaszívó kardot - onnantól kezdve annyi a harc, h két(?) spec támadást tolod karddal, és az visszaszlopálja a felhasznált manát, így soha nem fogysz ki a penge nem rossz, de az csak spec ellenfelek ellen kell, a kalapácsok hiába lökik hátra az ellenfelet, nagyon gyorsan kifogysz a naftából, lándzsából használhatót meg csak a végén lehet szerezni - szóval csöppet egyoldalú a meccs.

*ha itt-ott elírtam dolgokat, annak oka h közel egy éve toltam végig Venetica-t, szóval...
  • Ironman2
    Kalapáccsal 3-at csapsz rájuk a kombóval,és kinyiffannak.Erőt persze tápolni kell rendesen szintlépéskor
  • Ironman2
  • foxxi
    Én most csinálom a küldieit.. a katakombákban nekem is volt para.. azokat a "rák" mifenéket de utálom... a "tolvajok" rendje valahogy nem csábít, bár náluk lehet a növénytant magasabb szintre vinni.. még elcsábúlhatok. Meglátjuk :)

Max: a leírásod nagyon tetszik, és korrektnek tartom. A szememben is kb ennyire jó ez a játék.. nem értem régen miért hagytam ki
  • Maxtreme
    Akkor a beígért értékelés tőlem (már ha érdekel valakit :) )

Kiadó: DTP Entertainment
    Fejlesztő: Deck 13
    Kiadás éve: 2009
    Stílus: Akció-RPG

Történet (copy/paste :) )
    A játék a XVI. századi Velencében és környékén játszódik. Főhősünk a bájos Scarlett, aki a játék kezdetekor épp szerelmétől búcsúzkodik egy kis hegyi faluban. Az idilli pillanatot egy falusi szakítja félbe, elhívva hősnőnk szerelmét, és hamarosan kiderül az ok is. Bérgyilkosok törnek a falura, és nem kímélnek senkit, aki az útjukba kerül. A falu védelme érdekében Scarlett is fegyvert (piszkavasat) ragad, ám mivel nem egy képzett harcosról van szó, hamar kimerül, és szerelme, Benedict menti meg. Az egyik gyilkos azonban erejének utolsó morzsáival halálos sebet ejt Benedicten, aki Scarlett karjai közt leheli ki lelkét, hősnőnk pedig elájul, és egy különös álmot lát.

Itt maga a Halál jelenik meg előtte (a közhiedelemmel ellentétben a fekete helyett a fehér színt jobban kedveli), aki a lányának nevezi, és két fontos feladattal bízza meg: találja meg apja (a Halál) régi fegyverét, a Holdpengét (Moonblade), és pusztítsa el vele az élőholtak arkónját (Undead Archon). Scarlett tehát útnak indul, hogy újra szerelmével lehessen, és megismerje saját különös sorsát is.
    Bizony, magának a Halálnak a gyermekével fogunk kalandozni Velencében. A játék maga egy Gothic-klón, tehát aki játszott a sorozat bármely tagjával, az otthonosan fogja érezni magát itt is. De ne ijedjünk meg, nem egyszerű másolatról van szó, akad itt újdonság bőven, haladjunk hát szép sorjában. A játék tehát egy akció-RPG keverék, vagyis hősnőnk küldetéseket old meg, ládákat nyitogat, rengeteget beszélget és harcol, nem mellesleg tapasztalati pontokat gyűjt és fejlődik. Ehhez még hozzájön az is, hogy hozhatunk jó és rossz döntéseket is, így kétféleképpen játszhatjuk a játékot.

Játékmenet
    Mint az fent olvasható, a játék Velencébe repít el minket (illetve egy közeli falucskában San Pasquale-be. Ez uygebár Scarlet otthona). A bejárható terület viszonylag nagy, ellenben nincs akkora szabadságunk mint ahogy az először látszik. Sok a láthatatlan fal.
    A harcrendszer tipikus hack and slash stíluson alapul.
    Kalandozásaink során számos képességet tanulhatunk meg, amik 2 kategóriára vannak osztva. Van a fizikai, (ezek közé tartozik a különböző közelharci technikák tanulása, továbbfejlesztése. ) és van a mentális képességek skillfája. Itt tanulhatjuk meg többek között a
    holtak világában való "járkálást" a holtak felébresztését, átjárást a világukba, alkímiát stb. Mint az lenni szokott csak rajtunk múlik hogy mire fejlesztünk.

Minden "mesterséget" meg kell tanulnunk egy ahhoz értő emberkétől. XP pontokat nyilván a leölt ellenfelekért, és az elővégzett feladatokért kapunk.
    A játék sokszor állít minket választás elé, amiknek történet szempontjából súlya van. A későbbiekben választanunk kell magunknak céhet is. El kell döntenünk hogy a harcosok, "postások", vagy varázsló/nekromanták csapatához szeretnénk csatlakozni. Én az utóbbit választottam.
    A Városban találunk boltokat, árusokat, üzletembereket, akiknek olykor felajánlhatjuk segítségünket, illetve vásárolhatunk/eladhatjuk felesleges tárgyainkat nála.

Grafika, gépigény:
    A játék összeségében szépnek mondható, de számos oylan hely van amire látszik hogy nem fektettek túl nagy hangsúlyt. Velenve pl nagyrészt baromi szépnek mondható. De a falu, illetve majd a végén a kastély.. Telis tele lowres elmosott textúrákkal. Ugyanezt lehet elmondani az NPC-kel kapcsolatban is.
    A főhős és a fontosabb személyek jól ki vannak dolgozva, de ez a többiekről már nem mondható el.
    Ráadásul a játé k a megjelenés napjaiban még így se nézett ki. az 1.02-es patchel pakolták bele a dinamikus fényeket, árnyékhatásokat, bump-map effektet stb.
    A gépigénymai viszonylatokat nézve nem mondható vészesnek, bár néha vannak indokolatlan framedropok.

Összegzés

Ami tetszett:
    - Izgalmas, fordulópontokkal teli történet
    - Szimpatikus karakter
    - Összességében korrekt látványvilág, bár*
    - Jól eltalált játékidő (kb 22 óra alatt sikerült végigvinnem)
    - Jól felépített skilltáblázat

Ami nem:
    - * néhol baromira elhanyagolt a grafika. Van olyan helyszín ami kifejezetten ronda.
    - Néhol durva framedrop-ok
    - Az MI sík hülye
    - bugok. Néhol grafikai, illetve néhol játékmenetbeli
    - Néha a sok mászkálás kicsit unalmassá tud válni.
    - Láthatatlan falak tömkelege

80%
  • Maxtreme
    hát m,még régebben én is felraktam, nekem nem tetszett.. Bár élesebb, de sokkal pixelesebb lett tőle az egész.
  • Ironman2
    St.Anton kardját,egész pontosan
  • Ironman2
    Azt irja a végigjátszáa hogy a Harcos céh köv.küldetése:Sophistos kiszabaditása,de nekem nem ezt adta be,hanem meg kell szerezni még egy kardot is a katakombákból.
  • Ironman2
    Katakombákban komolyan féltem.Nagyon jól megcsinálták.Amugy ti kikhez csatlakoztatok? Én a Szent Pecsét rendhez csatlakoztam.
  • Ironman2
    Anélkül is nagyon szép