19
-
#19 w -
Alvarez999 #18 Annyi az igazság a dologban, hogy a tantálkondenzátorok azonos kapacitás mellett kisebbre készíthetők, mint az alumínium elkók, ami a mobiltelefonoknál komoly szempont. Viszont a tantál elkók más előnyökkel is rendelkeznek, mint pl. jobb nagyfrekvenciás viselkedés, kisebb szivárgási áram és stabilabb működés, ami sok egyéb alkalmazásnál is nagy előny, ezért messze nem csak a mobilokban alkalmazzák őket. -
bigjoe #17 Idióta barom demagógia...
A tantált kondenzátorok készítéséhez használjál. Minden elektronikus eszközbe vannak kondik!!!
Az az idióta aki megírta ezt a felhívást esélyes, hogy számítógépen tette esetleg kinyomtatta interneten tovább küldte.. A fenti cselekedetekkel (eszközök használatával) támogatta a diktatúrát... Vagy nem??? -
Alvarez999 #16 Így van. Na meg ón és tantál nem csak a mobiltelefonók gyártásához kell. Ón szükséges mindenféle nyomtatott áramkör beültetéséhez, a forrasztáshoz, a tantál meg kell a jó minőségű elektrolitkondenzátorok gyártásához. (A jobb gyártók legalább a processzort ellátó alaplapi konvertert szilárdelektrolitos tantálkondenzátorokkal szerelik, de gyakori, hogy az egész alaplapon ilyet használnak.) Szóval aki komolyan veszi ezt a dedós felhívást, az ne vegyen se számítógépet, se monitort, de más olyan készüléket sem, amelyben bármiféle elektronika működik. -
Cat #15 "Mert ki a szart érdekli, hogy azért a mobilért valakit megöltek, vagy megerőszakoltak? Senkit."
Ez azért nyugaton nem így van. Pl. hatalmas veszteségeket okozott a Nikenak, amikor leleplező cikkek voltak, hogy gyerekek varrják a cipőit, és komoly kampány indult ellene. De az összes gyártó így van, számukra kevés annál imázsrombolóbb van, mint rabszolgamunkával hozni őket összefüggésbe. És ezen az a próbálkozásuk se sokat segít, hogy igyekeznek közvetítőcégeken keresztül intézni ezeket, a "más cég gyártja, én azt nem ellenőrizhetem" hozzáállást sem tolerálják. -
Petko #14 látom egyeseknek nehezen áll össze a kép... az összes nyugadi nagyvállalat kőkeményen érdekelt abban hogy ezek a fejlődő országok ilyen pusztulatok legyenek és halomra gyilkolják egymást.. valahol még direktben is beavatkoznak, kormányokat vesznek meg, diktátorokat pénzelnek csak azért hogy ilyen elqrt legyen és bagóér hozzásjussanak ahhoz ami nekik kell
lehet a butus amerikaiaknak így úgy adakozni, pénztgyüjteni, 100 dolláros laptopot cipelni hogy milyen civilizáltak és humánusak, miközben az egész gazdasági társadalmi rendszerük arra épül (beleértve az ő jólétüket) hogy 1 dollár adományra kb 1000 dollár jut, azaz folyik vissza nyugatra -
Balintos #13 Milyen kormány? Ami önerejéből nem tud annyi hatalmat összegyűjteni, hogy ezt megakadályozza? Az nem megoldás, hogy külföldiek kikényszerítik, hogy állítsanak fel vmi kormányt, aminek a valós hatalma 0 lesz. -
torreadorz #12 "Én speciel, amióta láttam a „Véres gyémánt” című filmet, teljesen leálltam a gyémántvásárlással."
Én is, bár előtte se vettem túl sokat (0 db) :)
Cat:
"Ha nem vennének a bányákból tantált, ónt, egyrészt elapadna a pénzforrásuk, meggyengülnének, így a kormány visszavehetné az irányítást saját országán belül."
Ez azért igy nem igaz. Ezen országok többsége alapvetően egy törzsi berendezekdésü ország, ahol már évszázadok (évezredek óta) hagyomány a többi törzs tagjait öldökölni. Ott ahová fehér ember be nem teszi a lábát, ott is ölik egymást, csak mondjuk nem puskával hanem nyillal meg dárdával.
És ne hidd azt hogyha az un. kormány kapná a pénzt akkor nem ez lenne. Ugyanis a legtöbb helyen a kormány a legnagyobb törzs tagjaiból kerül ki, és ugyanugy irtja a többi törzs tagjait. Sőt elég sok helyen az aktuális "kormány" is mindenféle puccs meg polgárháborún keresztül lett a kormány és ugyannyi vér tapad a kezéhez mint az ilyen mindenféle lázadó bandáknak. És azt sem gondolom, hogyha a nyugati társaságok ezen vezetőknek adna pénzt akkor azok nem vetnék rabszolgasorba a saját népüket. Dehogynem.
Ugye a legnagyobb és legtipikusabb probléma, hogy mi a saját viszonyunkat probáljuk meg alkalmazni rájuk és ez általában nem megy, mert ők meg egy totálisan más rendszerben élnek, totálisan más gondolkodásmoddal.
-
#11 Ha nagyon akarjuk mindent visszavezethetünk valamilyen bűncselekményhez. Egyszerre baszni és szűznek is maradni nem lehet.
A BSG-ben Tight ezredesnek volt egy ehhez kapcsolódó elmés megjegyzése: Ha nagyon akarjuk akkor minden bűnünket visszavezethetjük két egysejtűre.
-
#10 Én speciel, amióta láttam a „Véres gyémánt” című filmet, teljesen leálltam a gyémántvásárlással. Telefont sem veszek havonta, csak mert kiadnak egy új típust. Sajnos az ellen, hogy egyes fegyveres bűnöző csoportok ne tudjanak kizsákmányolni ártatlan embereket, nem tehetek semmit. És belátom mások sem nagyon. Miért? Mert ki a szart érdekli, hogy azért a mobilért valakit megöltek, vagy megerőszakoltak? Senkit. Legyen minél nagyobb a kijelző, legyen benne minden, hogy tudjunk villogni vele,a többi le van szarva. Amíg a biztonságos otthonunkban, teljes kényelemben egy pohár sörrel a kezünkben olvasgatunk ilyen cikket, tuti nem érdekel. Azt szerintem látni kell, és átélni, amiről szól maga cikk. -
William Hunter #9 a. verzió: Tegyük fel a Nokia úgy dönt nem vesz nyersanyagot az ehhez hasonló országokból -> máshonnan vesz (valószínűleg drágábban) -> a Nokia telefonjai drágábbak lesznek mint a többi gyártóé -> emberek többsége nem vesz Nokiát -> Nokia csődbe megy, vagy újra a kérdéses országoktól veszi a nyersanyagot
b. verzió: Összes gyártó összefog és máshonnan szerzi be a nyersanyagokat -> minden telefon drágább lesz -> emberek ritkábban vesznek új telefont -> telefon gyártók bevétele csökken, lassul a telefonok fejlődése, gyengébb gyártók kihullanak
c. verzió: emberek többsége összefog, csak "vérmentes" telefont vesznek -> telefongyártó alkalmazkodik, vagy csődbe megy -> minden telefon drágább lesz -> emberek ritkábban vesznek új telefont -> telefon gyártók bevétele csökken, lassul a telefonok fejlődése, gyengébb gyártok kihullanak
d. minden marad a régiben
e. Földbe csapódik egy meteorit, minden élet kipusztul, fenti probléma megoldódik
Lehet tippelni, melyik esetnek van nagyobb valószínűsége.
-
#8 Én nem hinném, hogy ezért átgondolják majd az emberek, hogy vegyenek-e mobilt....
Az ember ilyen nem érdekli hogyan csak legyen. Értem én, hogy ez rossz, de nem feltétlenül az tehet róla aki megveszi a nyersanyagot hanem ezt az adott népcsoportnak kellene megoldania amire az eszközei meg lennének (itt nem csak a pénzre gondolok, de biztos kapnak ezért eleget) Nem minden a harc csak éppen jó üzletnek tűnik számukra és ezért ezt csinálják....
Engem spec nem érdekel honnan van a nyersanyag és ki termelte ki. Soha senki sem kérdezte meg, hogy a beépített szekrényhez a fát honnan szereztük, ki volt aki kivágta. És az a 8 éves srác aki éppen a gyalugép mögött állt a feje búbjáig a porban az miért ezt csinálja nem érdekli az embereket :D Természetesen a helyzet nem ugyan az ,de egyik esetben sem érdekli a végfelhasználót mi hogy történt amire megkapta a végterméket csak és kizárólag olcsóbban akar hozzájutni és használni akarja a többi mellékes. -
Cat #7 "Az egyébként 0 gdp-jü országok kapnak egy valag pénzt"
Nem az ország kapja, hanem a bányákat ellenőrző hadurak. Az olajra ácsingozó kínaiak, a nyersenyagra vágyó cégek nem állami szervezeteknek fizetnek, hanem kalasnyikovos, dzsippes embereknek. A nyugati világ tartja fenn a rendszerüket, az adja nekik a pénzt a fegyverekre (amiket szintén tőlünk vesznek meg), ez biztosítja a hatalmukat. Ha nem vennének a bányákból tantált, ónt, egyrészt elapadna a pénzforrásuk, meggyengülnének, így a kormány visszavehetné az irányítást saját országán belül. -
torreadorz #6 Azért én nem teljesen értem ezt a felhivást.
"A szervezet a korábban az ENSZ szakértőivel közösen elvégzett vizsgálataira hivatkozott, amelyekből az derült ki, hogy az afrikai ország legnagyobb milicista erői közvetlenül az ón vagy a tantál eladásából fegyverzik fel magukat és finanszírozzák a működésüket."
Na most van egy afrikai ország:
-tök szegény, minimális ipara stb van, az emberek éheznek
-cserébe van néhány ritka nyersanyaguk
-az európai és amerikai cégek nagy pénzeket utalnak ezeknek az afrikai országoknak ezen nyersanyagokért cserébe
Nem értem hogy ez miért baj. Az egyébként 0 gdp-jü országok kapnak egy valag pénzt, amiből felvirágoztathatnák az országot, vehetnének traktorokat, épithetnének ifrastrukturát, fejleszthetnék a mezőgazdaságot, vehetnének gyógyszereket. Ezáltalál csökkentve az éhezést, növelve az egészségügyi ellátás minőségét és az élettartamot/minőséget. Lásd például az arab országokat és az olaj esetét (pl dubaj)
Ehhez képest mit csinálnak ezek a hülyék? Fegyvert vesznek és kinyirják egymást... Én ezért nem érzem magam felelősnek. Ha meg nem adnánk nekik pénzt, akkor meg a sok hülye azon rinyálna hogy szegény afrikaik éheznek mert nem adunk nekik semmit csak kifosztjuk őket, ha meg adunk akkor hogy a szegény afrikaik a pénzen fegyvert vesznek és irtják egymást... Bakker, vegyen rajta traktort, nem hiszem hogy pl. a nokia kikötötte hogy az általa adott pénzen csak és kizárólag kalasnyikovot lehet venni... -
waterman #5 nem az a fő gond, hogy mennyi a mobilos hanem, hogy le kéne szoktatni a társadalmat a felesleges vásárlásról. akinek kevés a pénze, vesz egy vackot, ami nem szolgálja ki az igényeit és ezért vesz egy másikat. egy kicsit drágábbal jobban kijött volna. aztán vannak azok is akiknek 2-3 havonta új telefon kell, mert milyen már, hogy kirakja a kocsmában a pultra és senki nem figyel oda? aztán vannak a kistájságiak is, akiknek muszáj, hogy valami zaj terjengjen a zsebéből az új telórúú, mert milyen menő úgy ha dj vasaló legújabb szutyka tépi a környező emberek idegeit. saját tapasztalat, az a legjobb amikor egyszerre kettő szól egy buszmegállóban..
plussz ott van a másik gond, hogyha tönkremegy, akkor jobban megéri újat venni, mint a régit megjavítani. vagy strapabíróbb készülékek kellenek, vagy normális szervíz. mindkettő pénzbe kerül.
szóval ez a helyzet egy jó darabig nem fog változni. -
god25 #4 Mennyi mobilos olvassa ezt a propaganda cikket? Egyáltalán mennyi mobilos olvas?? -
#3 Mondjuk egy lopott telefon nekem nem kellene mert közvetlenül hozzá tudom kapcsolni a bűncselekményt, de egy hosszadalmas és távoli termelési folyamattal már nehezebben jön létre a kapcsolat a fejemben. Ettől függetlenül jó lenne ha valamit el tudnának érni. -
Azorut #2 Egyetértek, az embereket nem hiszem, hogy különösebben érdekelné az ilyesmi...
Mindenesetre engem nem, az biztos. -
jeti00 #1 "Biztosak vagyunk abban, hogy az emberek nem akarnak majd olyan mobil készülékeket vásárolni, amelyek bűncselekményekkel, többek kzöött gyilkossággal, kínzásokkal és nemi erőszakkal hozhatók összefüggésbe."
Ekkora tévedést :) Neki legyen mobilja de én ne vegyek mert 'gonosz' :D