238
Tippek,tapasztalatok az álláskereséshez,pályázati anyagok elkészítéséhez, interjúhoz,stb.
  • Danny1987
    Hi!

Szeretnék munkára jelentkezni ahova önéletrajzot is kérnek és azt is hogy mondjam meg kb mekkora fizura gondoltam.

Az állás telefonos piackutatás lenne.

Zala megyében.

Szerintetek a brutto 100e Ft az reális?
  • NessieGraf
    Az a gond, hogy mostanában kb. hiába mész bárhova. A japánoknak fizetnek azért, ha külföldre költöznek. Elárulom, annyit se, hogy bármihez kezdjenek vele.

Valami képzettséged, hozzáértésed mihez van? Mit dolgoznál?
  • zoliii
    Tegnap reklámozták az RTL klubbon, hogy munkanélkülieket keresnek, és szakápolónak képeznek ki. Szakápolók Erre ma felhívtam, a Péterfy Sándor kórházat, ahol az igazgató azt mondta, hogy későn adta le az RTL klub, mert már lejárt a jelentkezés. Akkor meg mi a sz..nak adta az RTL. A kórházak meg akkor ne mondogassák, hogy kevés az ápoló. Meg akkor előbb kellett volna a TV-ben leadni az interjút :D Ja és még azt mondták, hogy ha nincs ápolói alap képzésem, akkor felejtsem el a dolgot :D Azért elég gáz, hogy már 5 hónapja keresek munkát, és már előre tudom hogy nagyon kevés az esély, hogy van állás. Hurrá Magyarország!!! Ha boldogulni akar az ember, menjen ki külföldre dolgozni. Az ember a saját országában, nem tud boldogulni, azért ez elég vicces.
    A politikusokat meg agyon fizetik, a látványos semmit tevésért!!! :D
    Kár, hogy nem tudjuk megválasztani, hogy hova szeretnénk megszületni:D
  • Dean Winchester
    köszi mindenkinek!
  • NessieGraf
    Esetleg ötletelj azoktól, akik a dolgozókat kiválasztóknak adnak tanácsot.
  • extramagascsaj
    ha írsz egy pm-et a mail címeddel akkor küldök neked mintát ;)
  • Dean Winchester
    esetleg vki segítene?
    önéletrajzot kéne majd irnom,természetesen kézzel írt önéletrajz!
    szóval hogyan építsem fel (a sulikkal kezdjem?,majd rólam irjak vmit vagy előszőr rólam aztán a sulik ,tanfolyamok??) szóval ilyesfélékre gondoltam.
    vki akinek már készített ilyet az adhatna pár ötletet... köszike az illetőnek.
  • extramagascsaj
    hehe
  • Sir Quno Jedi
    Széplányokkal én is az vagyok... :D
  • extramagascsaj
    szombaton volt az első, vasárnap a második :)
    eddig azt kell mondanom,h nagyon jó...szeretem

mindenki jófej...meg türelmes,segítőkész
  • Sir Quno Jedi
    No és volt már munkanapod, avagy később kezdesz?!
  • extramagascsaj
    lol :D
    nem ilyen lesz a munkám... :D
    nem bent dolgozom majd
    hanem kint a pénztárban
    culture ticketes,meg külföldi szórakozni vágyók pénzét fogadom majd el a karszalagért cserébe :D
  • tugyiti
    ingyen szellemkastély? há hűűlye legjoabb fél lityi tömény után tükör terembe beszteszt orditva pucéron rohangálni
  • extramagascsaj
    amíg le nem diplomázok addig tökéletesek az ilyen melók
    sajnos ez csak ugye féléves meló... de addig nekem jó
  • Sir Quno Jedi
    ajjó
  • extramagascsaj
    vidámparkban leszek információs pénztáros :)
    azt,h okééé :D
  • toto2700
    hétvégén is? milyen melóhelyre jelentkeztél te? a hétvégén melóra mit válaszoltál?
  • extramagascsaj
    nem volt semmi különleges
    elmondták,h milyen a meló
    szokásos dolgokat kérdeztek: tapasztalat,meg h probléma-e h hétvégén is van meló...sokáig kell dolgozni stb
  • toto2700
    na mi volt az interview-on? Mesélj!
  • extramagascsaj
    na kaptam melót :P
  • NessieGraf
    Bocsáss meg a szóért, de a win egy szép felszín alatt egy nagy kamu kb. De ezt nem itt fogom részletesen elmagyarázni. Semmilyen szempontból nem tartja be a szabványokat, neten se. Felülről sem kompatibilis, azaz saját régebbi dolgainak futtatására, időnként felismerésére is alkalmatlan. Ez totálisan inkorrekt.

OS2 a kedvedért: Van egy számítógép. X méretű memória, Y méretű winyó. Felteszel OS2. Azt mondod: A winyóterületből ....GB használhat a Windows, másik ....GB használhat DOS, harmadik ....GB használhat Unix. A DOS és az UNIX együtt használhat egy ....MB memóriát, időosztásos módon, azaz, ahogy szükségük van rá, felváltva végzik a műveleteket. A Winnek fenntartok ....MB memóriát, amit csak ő használ.

Elindítod OS2. Elindul, a különböző területekre bebootolja az odairányított rendszert. A képernyő négyfelé lesz bontva. Egy rész magának, a többi a másik háromnak. Amikor eldöntöd, épp melyik rendszeren van dolgod, átváltasz, akkor csak az látszik.

Na most. Vegyünk egy könyvelési éves zárást. Ezer listát kell nyomtatni. Mondjuk az egy DOS alatti progi. Elindítod a listáját, átváltasz mondjuk a Winre és anélkül, hogy a gyűjtés, nyomtatás belassítana írhatod a leveleket, csinálhatsz táblákat, vagy netezhetsz éppen.

A némi csúsztatás a leírásban csak annyi: olyan nagyon sok gigányi winyó nem volt még akkoriban. De a működési mód és elv ez. Úgy gondolom érezhető a mássága.

Linux ha érdekel: megrendelheted lemezen is. Nekem Ubuntut ingyen kiküldték. És nem kell a gépedhez hozzá se nyúlni a használathoz, kipróbáláshoz. Futtatod a lemezről. Ha telepítve van: Linux alatt futtatható a win. Fordítva a win alkalmatlan erre.

Az, hogy egyes funkciókra a win alkalmas, nem vitatható. Az, hogy labilis nem szép. Az, hogy pl. az Internet Explorer a mai napig nem képes az Internetes szabványok betartására már ciki.

Az elterjedés okai: Bill jókor csinált a programjából divatot és jókor vásárolta fel a konkurenseket. Nagy hibája, hogy a felvásároltak tudásának felhasználását már nem lépte meg.

És ez a biztos csak véletlen: divat az anorexiás nő, divat a műmell, divat a feltöltött száj. Biztos, hogy ezek a hölgyek remekül használhatók 90-95%-ban. Ettől még abban is biztos vagy, hogy tetszene neked egy nő, akinek akkora szája van, mint egy teherautóbelső, akkora melle, mint egy dinnye és minden csontja szúr?

Kérlek, hogy kizárólag a nőre vonatkozó kérdésemre válaszolj. Aztán ejtsük a témát itt, mert nincs köze a topikhoz.
  • Molnibalage
    Vicc, hogy n-edszerre hallom az OS2 kifejezést, de soha senki nem tudta elmagyarázni, hogy mi az. Az unix szinét az. Egyiket sem láttam soha életemben még. Meredeken hangozhat, de egyettlen Apple gépet és Mac-et sem láttam még soha!

Linuxot is kb. 2x5 perce láttam. Nem értem mit fikázzák ezerrel a win-t. Nem vagyok programozó, viszont az esetek 99,95%-ban remekül használható és megtalálom a gondot magatól annak ellenére, hogy csak a saját eszemre, magam és másik tapasztalataira építek.

A win fikázás az én szememben csak egy divathóbort. Lehet, hogy nem tökéletes, de elég jól használható. Biztos viccből van ekkora elterjedsége. A monopolhelyzet dumával meg ne gyertek. Biztos viccből jár ma annyi ember autóval. Az is csak egy összeeesküvés és monopolhelyzet előállása ugye?
  • NessieGraf
    Például a DOS időszakban remek alternatíva volt az OS2, ami valós megosztott tárkapacitást és memóriahasználatot tett lehetővé. Megszűnése a Microsoft felvásárlásnak köszönhető.

Ugyancsak jó alternatíva volt az unix alapú operációs rendszerek sora, amik viszont valószínűleg a DOS-nál bonyolultabb telepíthetőségük miatt voltak hátrányban. Erre a sorozatra épült a Linux, ami ma már megközelítőleg sem bonyolult telepítésű, ezzel szemben igen megbízható oprendszerek sorát takarja. A különféle elnevezések a különböző használati módokat takarják.
  • Molnibalage
    Ja bocs! Amit elfelejtettem: Mivel fiatal vagy, nem ismerheted a Win előtti előzményeket. Komoly szakemberek a wint első perctől nem tartották komoly rendszernek. Igaz, ők sírtak és zokogtak a DOS-tól is.

Remek. Akkor minden szar? Mi a jó? Fikázni könnyű. Nem értek hozzá, de kicsit irritál, hogy a szakember fajtátok mindent lehúz és leköpköd és mondja, hogy bezzég én láttam már AZ oprendszert. Aha. Én örültem mindennek amit tudtam használni. Az XP kezdetben nem volt jó, mert mikor kellett nem volt hozzá gépem (2002). Ma viszont egyáltalán nem rossz. Lehet, hogy neked szar, de az átlagusert nézd. Az ő igénye a mérce és nem a 0,0001%-nyi szakbarbáré. Én is lenézhetném az átlagemert sokminden miatt, de nme ők a mérce. Nem kell tudniuk azt amit az én szakmában tudni kell. Viszont ők mást tudnak.
  • NessieGraf
    Ja bocs! Amit elfelejtettem: Mivel fiatal vagy, nem ismerheted a Win előtti előzményeket. Komoly szakemberek a wint első perctől nem tartották komoly rendszernek. Igaz, ők sírtak és zokogtak a DOS-tól is.

És a nyílt forráskódú közösség bizony azt a vonalat kezdte újrafejleszteni, amiről egyesek azt hitték: eltaposták a pénzükkel és a befolyásukkal. Nem így lett. Úgyhogy maradjunk abban: a templomban inkább ők járnak, mint én.

Ilyenkor érzem: a régi papírok előnyét: én ezt a fejlődési sorozatot végig láttam. Elég hosszú ideig dolgoztam egy olyan ember mellett, aki egy újonnan kijött oprendszer nem definiált funkcióiról is tudott mérvadó véleményt adni a gyártó felé.

Csak tanács: nézd meg jobban a másik oldalt.
  • NessieGraf
    Tudod mit? Bocsánatot kérek.

Ez akkor sem változtat azon, hogy egyesek igen jó szakemberek papírok nélkül is. Pl marketing vonalon Brian Tracy. És azon se, hogy hiába van két diploma a fiókban itthon, nap, mint nap tanulnom kell, de talán még annál is gyorsabban, ha egyáltalán megpróbálom követni a változásokat.

Valószínűleg arról meg igen keveset tehetek, hogy marha régi az anyakönyvi kivonatom és az akkortól szükséges ritmusban jártam iskolákba.
  • tugyiti
    3.ez maximálisan igaz fejlesztésre vonatkoztatva főleg hogy fél évente adnak hozzá új referenciákat szinte minden nyelvben
  • extramagascsaj
    jövőhéten két interjú... :P
  • Sir Quno Jedi
    2. Én olvastam, te nem, ez nyilvánvaló. Mintahogy azok hzsz.-eit sem olvastad, akik valóban verik magukat (esetünkben ráadásul a nagy büdös semmire). A minimum az lett volna, hogy bocsánatot kérsz tőlem, de persze nem fogsz, ragaszkodsz a rágalmazó és személyeskedő szövegedhez. Nem baj. Így leglább én is (új) véleményt formálhatok rólad...

3. Pedig de. Az én szakmámban EGÉSZ ÉLETÉBEN tanulnia kell az embernek folyamatosan, mert ez egy ilyen iparág. Kb. erről beszéltem eddig is. Ez nem személyes vélemény, vagy kitaláció, hanem ordas nagy TÉNY.

4. Amit nem ismersz, arról tehát nem is lehet mérvadó véleményed. Én is csak ennyit mondtam (örülök, hogy egyetértünk). Az, hogy minek a "híve" vagy, nem sokat számít, ez nem templom, hinni ott kell max.! :D
  • NessieGraf
    2. pont: nem konkrétan valóban, de azért néha te is olvasd el, amit írsz.
    3. pont: az aktuális tanfolyamokról tényleg nem vagyok képben. Tudod az ember nem jár egész életében iskolába - szó szerint.
    4. pont: IT fejlesztés területén: nem, én nem a picipuhánál dolgozom. Tehát nem látok bele, mit fejleszt. Amúgy nem csak ez van. Én a másik oldal híve vagyok ebből a szempontból.

És hogy a véleményem IT szempontból micsoda, nem SG topikban fogom elmesélni, még neked se. Úgyhogy ha akarod sírsz, ha akarod nevetsz, ez maradjon a te problémád.
  • Sir Quno Jedi
    Nem a megfelő iskolákba jártál. Amúgy pedig (akár el sem végzett) gyenge középsuliból levonni következtetéseket pl. egy nappali szakos főiskoláról/egyetemről elég viccesen hangzik. Egy felsőoktatási intézmény (itt nem a mezeitanfolyamokról, meg a mai felhígult, adjunk diplomát minden szarért mindekinek stílusú gyorstalpalókról beszélek) ad egy szemléletmódot és abszolút más módszereket használ és tanít, mint egy középiskola. Megtanít tanulni!

Lehet jó iskolákat és jó tanárokat találni. A másik része viszont rajtad is múlik. Be lehet járni nulladik órára, meg előtte is laborokra, meg délután és este is különböző fakultásokra, kiegészítő oktatásokra. Be lehet kéredzkedni más csoportok előadásaira, néha gyakorlataira is. Át lehet menni jobb tanárokhoz, jobb csoportokba, jobb profokat keresni és be lehet náluk vágódni, ha tényleg őszintén igyekszel. Ha már ismernek és jóban vannak veled, akkor akár segíthetsz is nekik a munkájukban, a kutatásaikban és így olyan dolgokhoz is hozzáférhetsz, amiről mások ott nem is álmodhatnak stb.-stb.

Persze ha úgy állsz hozzá, hogy az oktatóid mind hülyék és te vagy az ász, akkor máris buktad a dolgot, mert ők is hülyére vesznek (és igazuk is lesz)...

Ne azokból indulj ki, akik évekig lébecolnak a koleszben és minden nap merevrészegre isszák magukat a hazulról kapott kis pénzecskéjükön. Vannak akik tudnak és akarnak is tanulni.

Mind1. Nyilván téged nem lehet meggyőzni semmiről, mivel te mindent tudsz máris autodidakta módon (biztos fotoszintetizáltad napfényből a tudást), nem is ez a szándékom. Szerencsére vannak itt épelméjű (és/vagy leendő) mérnökök is, ahogy elnéztem és nekik talán hasznos amit írok.
  • Sir Quno Jedi
    Kedvedért (mivel nem volt eddig rólad negatív véleményem) fehomályosítalak:

1. Erről beszéltem többek között (ha pl. olvasnád amit írok...).
    2. Nem beszéltem konkrétan a végzettségemről, sem az iskoláimról (tehát képzelődsz). Nem mondtam, hogy jó cégnél dolgoznék (főleg, hogy többnek is dolgozom és dolgoztam is), nem beszéltem anyagaiakról, beosztásról, semmiről, amit felhozhatnál. ERGÓ szimpla rosszindulatú személyeskedés amit írtál. Ha nem ismernélek más totyikból, nem tennéd zsebre, amit ezért kapnál. Nagyon rühellem a rágalmazókat, nemkülönben a kéretlen jogvédőket és kibiceket.
    3. Látod nekem friss információm és tapasztalatiam vannak erről a témáról is. Persze ha ÉN beszélek róluk, akkor nyilván az is öntömjénezésnek tűnhet a torz szemléletedben, ellenben ha te, az term. isteni kinyilatkoztatás.
    4. Ezt a témát ne feszegessük. Nem hinném, hogy van annyi rálátásod a jelenlegi helyzetre IT fejlesztés fronton, hogy erről mérvadó véleményed legyen. Persze ettől még lehet véleményed (mindenkinkek lehet), de max. mosolyogni lehetne rajta (vagy azt sem). Én sem szeretem az MS-t és senki sem szereti az MS-t, de ez van

Javallom ne próbáld megvédeni a sötéteket, mert még összetévesztenek velük! (ez amúgyis az egyik legjobb alapelv).
  • NessieGraf
    Számomra nem probléma. Csak meglepődtem.

#124 Szerintem elég durva aggodalmakat hangsúlyoztak akkor is, amikor minden fontosabb hivatalból ki volt tiltva, mint oprendszer. De te még fiatal vagy, nem emlékezhetsz rá.
  • Sir Quno Jedi
    2. Nem baj. Term. súlyos tévedésben élsz, de EZ már nem az én problémám.
  • Molnibalage
    És mi az ami hibás benne? Miért van az, hogy akkor más nem hangoztatja aggodalmait? Elég sokmindent kiállt eddig a rendszer. Én persze nem értek hozzá, csak azért a valóság csak mutat valamit.
  • NessieGraf
    Bocs, de most egy egész sor írásodra válaszolnék:

1. Több szakmában tapasztaltam, hogy nem feltétlenül a diplomások a legjobbak, viszont van olyan, ahol elengedhetetlen.

2. Nagyot csalódtam benned, hogy ilyen ruppótlan módon vered magad attól, hogy milyen cégnél dolgozol és van diplomád. Hitelesebbnek és képzettebbnek tűntél, míg nem szóltál róla.

3. A SZÁMALK tanfolyamok és oktatók tényleg jók. Nem tudom, hogy most hogyan működnek, de valamikor diplomát adó is volt köztük. Remélem még most is vannak házon belül kiadott tankönyveik. Általában közelebb jártak a valósághoz, mint a hivatalos állami oktatás tankönyvei. És ott találkoztam a legjobb matematika tankönyvvel. Belelapoztam év elején és nem bírtam letenni, míg ki nem olvastam. soha nem gondoltam, hogy ebben a témában lehetséges ilyen.

4. Nem hiszem, hogy bármi módon el tudod velem fogadtatni a picipuha eszközöket. Fizikai fájdalmat okoz számomra a szemléletük és az elméleti szintjükhöz képest valós munkájuk alacsony színvonala. Nem beszélve a világ legnagyobb kamujára épülő operációs rendszernek mondott eszközükről. Ez a kamu az, hogy a valódi multitaszkos oprendszert még a mai napig csak imitálják.

Még mielőtt bárkinek eszébe jutna olyat emlegetni, hogy közük volt a világháló kialakulásához, elárulom: nekem már előre köszön az országút is. Van, aki szerint fiatal koromban dinoszauruszon lovagoltam. De a lényeg az: találkoztam valódi multitaszkos oprendszerrel és a világháló - bár technikai okokból nem a nagyközönség számára - de 1970-ben már működött a szemem láttára.

Időközönként rámtör az aggódás: a megvalósíthatóságvizsgálat elmulasztása mindig csődhöz vezet, legfeljebb lassan. Az asztali számítógép PC kategóriája - bár rendkívül népszerű - hibás alapfelépítésen áll. Az aggódásom oka: még megélem, mikor összeomlik.
  • Molnibalage
    Ez nem csak IT terülten van így. Mikor 2002-bem voltam egyetemista akkor azt mondták, hogy szabályzás és gömbcsap egymást gyakorlatilag kizáró fogalmak. Ma mindenhova szabályzó gömbcsapokat raknak be amik kétirányú szabályzásra is alkalmasak...
  • joebacsi
    Azt azért nem árt figyelembe venni, hogy az IT eléggé speciális terület, mivel iszonyatosan fejlődő, és nagy információáramlással párosul. Ezért van az, hogy amit tanítanak főiskolákon, az már akkor több éve elavult, mikor tanítják, és az önképzés sokkal hatékonyabb tud lenni az esetek túlnyomó többségében. Nincs ez mindenhol így, sőt...
  • Sanyix
    olykor újat tudnak mutatni? Hát olykor inkább olvasok a neten, és ott olykor újat találok, nem kell üldögélnem xy helyen.

Voltam már sajnos ilyen tanfolyamon, nem is egyen, borzasztó volt, azt hittem meghalok az unalomtól. Volt 2 óra lényeg, aztán 6 rizsa.
    És ezeken is ugyan azt mondják el, ami már le van írva valahol, és az interneten is fent van.

Én inkább guglizok valamit, lewarezolok egy ebookot, és a gépem előtt kényelmesen, mindenféle sürgetés nélkül tanulmányozom. Ha valamit nem találok, szakmai fórumon megkérdezem. Ennek a tanfolyamozásnak 5 éve még talán volt értelme, de ma már mindenhol van net.

Te nemtudom, milyen országban jártál felsőktatásba, mert magyaroszágon, a kussolj vagy megszívod dolog megy azzal szemben akinek hatalma van feletted(nem csak az oktatásban, máshol is). Ha én a dr hülyeségetmondok de doktorvagyok előadónak a fősulin beszólok, akkor úgy rommászopat, az életbe nem engedne át (volt már hasonló szivatós tapasztalatom középsuliból, átélve és kívülről szemlélve is). Mondjuk így utólag megtehettem volna, mert úgyis abbahagytam, de már késő :)
  • extramagascsaj
    ha összejönne a meló, akkor ezt is figyelembe veszem
    nem árt ha van több lehetőség is...szóval jöhet az infó áradat
    (költöztem már össze idegenekkel...szóval az nem lenne gond)