114
  • Sir Ny
    tényleg borzasztó fontos a kompatibilitás. ha PS2-es játékokkal akarsz játszani, akkor nem adod el féláron az utca végén lakó nyolc árvának a PS2-őd, hanem megtartod a TV-d alatt, és máris játszhatsz a PS2-es játékaiddal. ugye milyen bonyolult?
  • peat666
    Jah a sony olyan jó fej, hogy ps3-ba előbb belerakta majd spórolás céljából kiszedte a ps2 kompatibilitást, majd igérgette hogy lesz softwares. Nos kedves tájékozott fórumozó, a szemétkedő microsoft által gyártott x360 még jobban kompatibilis jelenleg az elődjével mint a ps3. Ezt a történetet is mint hatalmas ballépés emlegetik a nem elvakult sony játékosok. Üdv a valóságban.
    Az tény hogy xbox1-et piaci lépésre használta a microsoft és utána 360-al be is szüntette azt..kérdés ez mennyire ugyanaz a helyzet mint a mostani? Más kérdés, hogy jelenleg is indulnak a hatalmas fejlesztések, főleg más kérdés, hogy egy ps3-as játékot ha már csinálnak akkor semmiből nem áll átírni x360-ra? Avagy nézz meg 1-2 listát az exkluzívok csökkenéséről. Annyira közel van egymáshoz a két konzol, hogy a legtöbb címet multiként fejlesztik. De ha szerinted ugyanaz a helyzet van most mint ps2 és xbox1-nél, akkor nem szóltam, valszeg kómában játszottál az elmúlt 4 évben :)
  • dez
    ???
  • Sir Ny
    persze, a VHS után rögtön a DVD jött, a CD meg kimaradt ugye?

pedig a BD is nagy ugrás a lyukkártyához képest...
  • dez
    Az SVCD-nek kisebb volt a felbontása, mint a VHS-nek...
  • dez
    A másolástól romlott erősen a minőség (és legtöbben az amúgy is rosszul és többször másolt példányokkal találkoztak; miközben a gyári, masterről jó minőségben másolt példányok elég jók voltak), nem a lejátszástól (hacsak nem gyűrte be, vagy nem volt érdes a fej, stb.). Apropó, a gyengébb fejek is hamar koptak.

Azt meg már megbeszéltük, hogy neked rossz a szemed, és még így is túl messziről nézed, ráadásul nem is Blu-ray-t, hanem holmi WMV-ket.
  • Yv@n
    Szvsz soha nem jelent semmit, amikor árcsökkenést cáfolnak.

Majd kereskedőként nyilván kiállok óbégatni nagyvilágba, hogy "hé srácok! 2 hónap múlva fél áron adom ugyanezt!", magam alatt vágva a fát.
  • dez
    Mit jelent az, hogy premier szinten? Még nagyon sok új játékot adnak ki rá, és nagyon sokan veszik is őket...
  • Banano
    Ebben a cikkben az eladásokról van szó , vagyis hogy ,, a sony biztosra veszi az x360 megelőzését" na de kérem ha a doboz 360 jövőre már kimegy a forgalomból és a ps3-at méég 7évig fogják gyártani akkor miről is beszélünk?
  • Sir Ny
    persze, a VHS után rögtön a DVD jött, a CD meg kimaradt ugye?
  • narumon
    "egyrészt Blu-ray, másrészt tényleg nem akkorát ugrott, mint a dvd az előzőhöz képest, hanem SOKKAL nagyobbat."

Ez igy ebben a formában tök komolytalan. A dvd legnagyobb előnye nem is a képminőség volt hanem az egyszerű kezelhetőség, a digitális formátum. Nagy örömmel cserélte le mindenki a VHSt, amit ha tizszer megnéztél akkor már fele olyan minőségű sem volt. A kezelhetőség és az előnyök ugyanazok maradtak csak a képminőség ugrott meg ez meg összességében nem hogy nem sokkal nagyobb ugrás hanem elég halovány.
  • narumon
    "a második generációban sem lesz több, míg a ps-nél szinte biztosra vehető a 10 éves élettartam."

Pont erről irtam, hogy ezt attól függ hogyan nézzük. 5-6 év bőven elég, de a ps2 élettartama nálam pl csak 4 év volt. Hiába gyártják még most is, aki premier szinten akar játszani az régen elfelejtette. Innentől meg magasról le van szarva az élettartam, ha az megüti a minimum (befektetni érdemes) szintet.
    Indiában van valami verda amit már valami 40 éve változatlanul gyártanak. Akkor annak annyi az élettartama? Tök jó, de azért kurva szarul esne ha olyan verdával kéne mászkálnom.
  • 5c0rp330n
    xboxnál az az 5-6 év az első generációban inkább a feléhez közelített (ennyi ideig még egy pc-vel is kibírod hardvercsere nélkül), a második generációban sem lesz több, míg a ps-nél szinte biztosra vehető a 10 éves élettartam.
  • 5c0rp330n
    "Persze ott a Blue-ray, de az sem akkorát ugrott, mint anno a CD-DVD esetében."

egyrészt Blu-ray, másrészt tényleg nem akkorát ugrott, mint a dvd az előzőhöz képest, hanem SOKKAL nagyobbat.
  • narumon
    "Ha mondjuk jövőre eltűnik a box360 és jön helyette a 720-as akkor a 360-as ugyan úgy el fog tűnni a piacról mint elődje, mert az ms leszarja,sonynál ilyen valszeg nem fog előfordulni...nah jó az ok hogy már nem forgalmazzák a ps1-et de azt megbocsátjuk:D."

Ezt aláírom, de ez meg kit érdekel? Szépen megveszem a 720at és megint el vagyok játékilag intézve 5-6 évig. Az engem teljesen hidegen hagy hogy a régi konzolokkal mivan. Amikor kijött a 360 és megvettem az xbox1-et kontrollerestül minden játékostul caklipakli odaadtam egyik havernak INGYEN, hogy had játszanak ott is a gyerkőcök valamivel. Az új generáció esetén is a 360 vagy megy valami keresztgyereknek, vagy ha ott már lesz ilyen akkor akár iskolának, óvodának lesz ajándékozva. (Fater pl most vett egy új gépet, a régit el lehetett volna adni vagy 20e-30e forintért, ennél nemesebbnek éreztük azt, hogy odaadtuk a szomszéd iskolának, ott még tudják használni.)
  • narumon
    Nah pont a SOC és GOW miatt kapartam anno elő a cuccot és dugtam rá akkor már az LCD tévére (mert istenitették a játékokat). Az első arculcsapás a minőség miatt ért, tök elszoktam már tőle (2006 év elején már megvolt a boxom), utána pedig a játékmenet. Nagyon nagy csalódás volt az egész hóbelebanc, minőségileg, játékilag egyaránt. Talán ha egy napot fel volt dugva a ps2 sokat mondok, ment vissza a levesbe.
  • kvp
    "Ez persze igy van de a jó játékok már régen kihalltak. Egy kettő van ami tartja a lelket akár pc akár konzol fronton. Meglepő módon az idei megjelenéseket nézve egyébként most nekem a pcs kínálat tűnik a legerősebbnek."

Nem meglepo, a konzolos fejleszteseket a legutobbi generacio kijovetele utani evekben adtak ki. Most viszont a pc-k rendelkeznek modernebb hardverrel. Itt az ideje, hogy a fejlesztok esetleg hasznaljak a dx10-et is... ha nem most, akkor legkesobb a win7 megjelenesetol.

Egyebkent a konzolok is csak akkor maradhatnak az elvonalban, ha valtanak es nem elavult gf7900-as kategoriaju vezerlok leszenek bennuk, hanem kapnak valami modernebbet. (minimum lennie kellene bennuk geometry shader-nek, mert ertelmes ember nem a cpu-val szamoltatja a geometriat es a fizikat, anyagi szempontbol pedig semmikeppen sem a gpu-tol elkulonitett hardveren) A microsft most ott all, hogy az xbox360 platform windows 2000 alapjai miatt kepes lenne kiadni egy ppc alapu, ati vezerlos tehat visszafele kompatibilis konzolt. Igy minden regi jatek menne az uj konzolon is es az uj jatekokat is meg lehetne irni low def (xbox360-dx9) es high def (xbox361-dx10) modokra is.

ps: A sony pedig majd jon a ps4-el, amiben uj cell lesz es a fejleszok ujra meg kell hogy tanuljak hogyan hasznaljak ki (mert nem pontosan ugy fog kinezni ahogy az elozo), ami el is fog jonni elobb vagy utobb, de legkesobb az xbox(x++) kijovetele utan vagy amikor a ps2 mar nem lesz kaphato (amelyik kesobb kovetkezik be).
  • Banano
    Úgy értem hogy mindennel játszani akar.."juj kijött ez jujj kijött az töltöm is le"..ps3-nál ilyen nincs =) és jóval időttálóbb konzol mint a box, csak erről van szó mint /pl a ps2 is az.../

Ha mondjuk jövőre eltűnik a box360 és jön helyette a 720-as akkor a 360-as ugyan úgy el fog tűnni a piacról mint elődje, mert az ms leszarja,sonynál ilyen valszeg nem fog előfordulni...nah jó az ok hogy már nem forgalmazzák a ps1-et de azt megbocsátjuk:D.
  • dez
    Nem tudom, jók lesznek-e vagy sem, de mindenképpen ilyen irányban kell elmenniük, mert ami most van, az kezd nagyon unalmas lenni, főleg a nem kimondottan hardcore gamereknek (akik rá vannak állva egyik vagy másik stílusra), akikből sok van.
  • dez
    "Mondom ezt úgy hogy PS2 is van még, de én azt már 2004-2005-ben nyugdíjba küldtem, addigra totál kiffuladt."

Hihi, pedig pont 2005 végén (NTSC), ill. 2006 elején (PAL) jött ki pl. a Shadow of the Colossus, ami új szintet jelentett több tekintetben is. És volt még egy pár.
  • narumon
    Ez persze igy van de a jó játékok már régen kihalltak. Egy kettő van ami tartja a lelket akár pc akár konzol fronton. Meglepő módon az idei megjelenéseket nézve egyébként most nekem a pcs kínálat tűnik a legerősebbnek.
  • dez
    Nem csak a grafikus teljesítmény számít... A PC erre megy rá, miközben a héttérfeladatok olyan kevesek, hogy még egy decens 2-magos proci is unatkozik, nem hogy több magos.

Számomra holt unalmas a legújabb, leglátványosabb FPS is, mert korlátozott az interaktivitás, szinte élettelen a játéktér, stb.

Szerintem ezen az arányon kellene, és valószínűleg fognak is változtatni. És ehhez bőven van tartalék a PS3-ban, a Cell által.

Ha ez meglesz, nem a mégcsicsásabb grafika lesz a fontos, akkor egy ideig jó lesz az a mai szinten is. (Mellesleg némileg a grafikában is be tud segíteni a Cell.)
  • narumon
    "Szóval hosszabb távra egyértelmű hogy ps3, aki persze játszani akar"

Ööö miért mire való egy játékkonzol? Bocs én azt hittem játékra.
    És mit jelent a hosszab táv? Xbox360 lassan 5 éve piacon van az nem olyan kevés idő.
  • narumon
    Hát nem tudom, ezt többféleképpen meg kell vizsgálni, szerintem ezekből egyikből sem fog annyi elmenni mint ps2ből. A PC meg erősen kezdi beelőzni őket (teljesítmény szempontból), szóval váltani kell. Nem érzem azt, hogy bármelyik gép is tovább tudná húzni. (Mondom ezt úgy hogy PS2 is van még, de én azt már 2004-2005-ben nyugdíjba küldtem, addigra totál kiffuladt. Tudom nem egyezik a véleményünk, de ez van.)
  • dez
    (Most már csak azt nem tudom, hogy a MS-nak volt ehhez némi nemű köze, vagy a Sony Hungáriának. :P )
  • narumon
    Ofkorsz.
  • dez
    Mert ha az SG-n egy cikk azt írja, hogy nem lesz, akkor nem is lesz, és punktum, ugye?

Vagy esetleg nem kellene mindent csont nélkül beszopni...? Esetleg kommenteket is kellene olvasni...?

Segítek: az a cikk egy fél évvel ezelőtti interjút húzott elő, és állított be aktuálisan érvényesnek, miközben Reeves ott arról beszélt, hogy "ezévben" (2008!) nem lesz árcsökkentés.

Hatalmas bénázás volt ez így (hacsak nem tudatos félrevezetés...), ugyanis éppen néhány nappal az cikk előtt volt egy újabb interjú Reevesszel, amiben már éppen hogy arról beszélt, hogy a gyártási költség csökkenése magávan hozhatja az árcsökkentést. Nos, tavasszal jön a 45nm-es Cellel szerelt PS3.
  • Major
    Persze dez, 2 hete volt egy cikk, hogy nem lesz ps3 árcsökkentés. De, biztos átugrottál David Reeves-hoz és egy hideg koktél mellett sikerült rábeszélned az árcsökkentésre. Hm...mikor a sony tavaly 1,1 veszteséget könyvelt el, jó lenne még egy kis árcsökkentés, de akkor a laptopok meg a tv-k árából is please ;)
  • Banano
    Persze hogy idővel megelőzi..az természetes is...gondoljunk csak az első box-ra..teljesen eltűntek a piacról annyira leszarja őket a ms, és nézzük meg a mostani ps2 eladásokat , így kb .. 8 év után.
    Szóval hosszabb távra egyértelmű hogy ps3, aki persze játszani akar meg warezolni álá pistike az biztos hogy box-ot vesz.
    Egyébként meg a box hardvere már 1éve "elavult"-nak számít szóval most nem tom hogy hol tart,de már nem sok maradt hátra:)..mármint persze az x360-nak aztán majd jön az x720 blu ray lejátszóval és kezdődik előről..( ms majd le fogja szarni az x360-at stb stb...)
  • dez
    Akár lesz olcsóbb asztali, akár nem, a BD terjedése jót tesz a PS3-nak is (főleg ha az utóbbinak is csökken az ára).
  • dez
    Amikor a PS3 jött, a PS2-ből 100 millió kelt már el. Ez elég momentum visszafelé kompatibilitás nélkül is ahhoz, hogy az új ne halassza meg az előzőt. Xbox360-ból 2011-ben kb. fele annyi lesz.

Szerintem ehhez minimum tökéletes visszafelé kompatibilitás kellene. A GPU talán nem gond, de milyen CPU lesz benne? 6 magos Xenon? Nem hallottam ilyen fejlesztésről.
  • dez
    (Akartad mondani PS3-ban. Egyébként a hivatalos neve BD.)
  • Alien!
    szép kis pályafutás,ha már gyakorlatilag 2010-11-re eladott kb 40m darabnál megint csilliárdokat pumpálnak egy új gép fejlesztésébe,marketingjébe...nagy okosság. bár végülis a MS-nál nem ritka ez a bármi áron taktika...
  • narumon
    "Ha megint gyorsan leváltja a MS a gépét, mint anno az Xbox-ot, sokaknak meg fog csappanni a bizalma... Nem fognak újabb 5 év után megint cserélni, mert mondjuk nem jön több játék a gépükre."

Ezúttal ez a váltás az együttélés korszaka lesz ahogy az MS is hangoztatja. Rengeteg fejlesztés zajlik jelenleg is az xre, azt meg fogják tartani ők is második vonalnak mint olcsó konzolt (mint a sonynál most a ps2), viszont ettől függetlenül szerintem jövőre, esetleg 2011 körül itt lesz az új box, hiszen az már a 360 6. éve lesz a piacon, ami igy megérett a váltásra és ki is futotta magát. Az új x ellen meg a sonynak sem lesz elég a Ps3-at mutogatnia.
  • narumon
    HD felobontást mindkét konzol tud, Xbox csak BR playerrel rendelkezésével "tud többet", de ahogy egyre több HDt vesznek egyre olcsóbbak a BR lejátszók. Év végére szerintem a 20e forintos kategóriában is lesz asztali BR lejátszó.
  • Azorut
    Tudom.
  • knightbali
    Ő a God of War-ról beszélt, ami szépen oda fog pirítani az MS-nek.
  • knightbali
    Hogy jön ide a Geow?
  • peat666
    Még mindig ott tartunk, hogy majd egyszer jobbak lesznek a ps3 játékok minden tekintetben. Oké, csak már 1000% hogy kategóriákkal nem lesznek jobbak. Annyival lehet hogy jobbak lesznek mint mondjuk az xbox1 jobb volt a ps2-nél, vagy a gamecube a ps2-nél. Ps2 mindekttőt megette reggelire a gyengébb grafikával is. Most ez fordítva történik, a két másik eszi meg a ps-t. Ez nem is lenne baj, ha a sony azt vonná le hogy változtatni kell...de nem ezt vonja le, a microsoftból meg szintén nem nézem ki hogy változtasson, majd kijön mindkét gyár egy gőzkazánnal, 10^6-on terraflops teljesítménnyel, hogy nesze játszá...de közben netezzé meg tőtsé le meg tömöríts..na nekem ez az irányvonal nagyon nem jön be. A konzol legyen egy kisebb fajta doboz, amibe beletolom a memkártyát vagy mást és játszok. Ennyi. A többit tukmálják rá az op rendszerrel vagy a notebook-al a fogyasztókra...
  • peat666
    Ez az unfair dolog a korai piacra dobással számomra egyre inkább szemet szúr. Az utóbbi hónapokban járt le a garancia a legelső, ismétlem, a legelső x360 darabokra. Ráadásul a garancia is újraindul, azt nem tudom hány év, de 3 ledre lehet hogy újra 3 a javítástól. (megjegyezném hogy 3 led címszó alatt több mindent is kijavítanak, tehát 1 ledes hibánál is pl legariztatják..) Ps3 legelső darabokra már jóval régebben lejárt. Az x360-nak a garanciális ügyintézési folyamata gyors, vásárlóbarát, rugalmas, még itt Mo-n is. Nem egy helyen olvastam hogy ps3 esetében hónapos garanciális ügyintézés is volt. Ilyen x360-nál elvétve van: ha a visszajött gépet újra el kell vinni, külföldre, két szerelés, négy szállítással.

Ja hogy warezbélák szoptak? És? Aki eredeti játékokkal játszik annak kinyalja a seggét microsoft. Tiszta szívből szorítok hogy a következő xbox szérián is elcsesszenek valamit, mert jó érzés tudni, hogy 3 évig FAIR kezelést kapok. Nem leszarást.