A Sony biztosra veszi az Xbox 360 megelőzését

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

narumon
"egyrészt Blu-ray, másrészt tényleg nem akkorát ugrott, mint a dvd az elõzõhöz képest, hanem SOKKAL nagyobbat."

Ez igy ebben a formában tök komolytalan. A dvd legnagyobb elõnye nem is a képminõség volt hanem az egyszerû kezelhetõség, a digitális formátum. Nagy örömmel cserélte le mindenki a VHSt, amit ha tizszer megnéztél akkor már fele olyan minõségû sem volt. A kezelhetõség és az elõnyök ugyanazok maradtak csak a képminõség ugrott meg ez meg összességében nem hogy nem sokkal nagyobb ugrás hanem elég halovány.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
"a második generációban sem lesz több, míg a ps-nél szinte biztosra vehetõ a 10 éves élettartam."

Pont errõl irtam, hogy ezt attól függ hogyan nézzük. 5-6 év bõven elég, de a ps2 élettartama nálam pl csak 4 év volt. Hiába gyártják még most is, aki premier szinten akar játszani az régen elfelejtette. Innentõl meg magasról le van szarva az élettartam, ha az megüti a minimum (befektetni érdemes) szintet.
Indiában van valami verda amit már valami 40 éve változatlanul gyártanak. Akkor annak annyi az élettartama? Tök jó, de azért kurva szarul esne ha olyan verdával kéne mászkálnom.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

5c0rp330n
xboxnál az az 5-6 év az elsõ generációban inkább a feléhez közelített (ennyi ideig még egy pc-vel is kibírod hardvercsere nélkül), a második generációban sem lesz több, míg a ps-nél szinte biztosra vehetõ a 10 éves élettartam.

5c0rp330n
"Persze ott a Blue-ray, de az sem akkorát ugrott, mint anno a CD-DVD esetében."

egyrészt Blu-ray, másrészt tényleg nem akkorát ugrott, mint a dvd az elõzõhöz képest, hanem SOKKAL nagyobbat.

narumon
"Ha mondjuk jövõre eltûnik a box360 és jön helyette a 720-as akkor a 360-as ugyan úgy el fog tûnni a piacról mint elõdje, mert az ms leszarja,sonynál ilyen valszeg nem fog elõfordulni...nah jó az ok hogy már nem forgalmazzák a ps1-et de azt megbocsátjuk😄."

Ezt aláírom, de ez meg kit érdekel? Szépen megveszem a 720at és megint el vagyok játékilag intézve 5-6 évig. Az engem teljesen hidegen hagy hogy a régi konzolokkal mivan. Amikor kijött a 360 és megvettem az xbox1-et kontrollerestül minden játékostul caklipakli odaadtam egyik havernak INGYEN, hogy had játszanak ott is a gyerkõcök valamivel. Az új generáció esetén is a 360 vagy megy valami keresztgyereknek, vagy ha ott már lesz ilyen akkor akár iskolának, óvodának lesz ajándékozva. (Fater pl most vett egy új gépet, a régit el lehetett volna adni vagy 20e-30e forintért, ennél nemesebbnek éreztük azt, hogy odaadtuk a szomszéd iskolának, ott még tudják használni.)

narumon
Nah pont a SOC és GOW miatt kapartam anno elõ a cuccot és dugtam rá akkor már az LCD tévére (mert istenitették a játékokat). Az elsõ arculcsapás a minõség miatt ért, tök elszoktam már tõle (2006 év elején már megvolt a boxom), utána pedig a játékmenet. Nagyon nagy csalódás volt az egész hóbelebanc, minõségileg, játékilag egyaránt. Talán ha egy napot fel volt dugva a ps2 sokat mondok, ment vissza a levesbe.

"Ez persze igy van de a jó játékok már régen kihalltak. Egy kettõ van ami tartja a lelket akár pc akár konzol fronton. Meglepõ módon az idei megjelenéseket nézve egyébként most nekem a pcs kínálat tûnik a legerõsebbnek."

Nem meglepo, a konzolos fejleszteseket a legutobbi generacio kijovetele utani evekben adtak ki. Most viszont a pc-k rendelkeznek modernebb hardverrel. Itt az ideje, hogy a fejlesztok esetleg hasznaljak a dx10-et is... ha nem most, akkor legkesobb a win7 megjelenesetol.

Egyebkent a konzolok is csak akkor maradhatnak az elvonalban, ha valtanak es nem elavult gf7900-as kategoriaju vezerlok leszenek bennuk, hanem kapnak valami modernebbet. (minimum lennie kellene bennuk geometry shader-nek, mert ertelmes ember nem a cpu-val szamoltatja a geometriat es a fizikat, anyagi szempontbol pedig semmikeppen sem a gpu-tol elkulonitett hardveren) A microsft most ott all, hogy az xbox360 platform windows 2000 alapjai miatt kepes lenne kiadni egy ppc alapu, ati vezerlos tehat visszafele kompatibilis konzolt. Igy minden regi jatek menne az uj konzolon is es az uj jatekokat is meg lehetne irni low def (xbox360-dx9) es high def (xbox361-dx10) modokra is.

ps: A sony pedig majd jon a ps4-el, amiben uj cell lesz es a fejleszok ujra meg kell hogy tanuljak hogyan hasznaljak ki (mert nem pontosan ugy fog kinezni ahogy az elozo), ami el is fog jonni elobb vagy utobb, de legkesobb az xbox(x++) kijovetele utan vagy amikor a ps2 mar nem lesz kaphato (amelyik kesobb kovetkezik be).
Banano
Úgy értem hogy mindennel játszani akar.."juj kijött ez jujj kijött az töltöm is le"..ps3-nál ilyen nincs =) és jóval idõttálóbb konzol mint a box, csak errõl van szó mint /pl a ps2 is az.../

Ha mondjuk jövõre eltûnik a box360 és jön helyette a 720-as akkor a 360-as ugyan úgy el fog tûnni a piacról mint elõdje, mert az ms leszarja,sonynál ilyen valszeg nem fog elõfordulni...nah jó az ok hogy már nem forgalmazzák a ps1-et de azt megbocsátjuk😄.

\"A repülést hagyd a madarakra\":)) PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007

Nem tudom, jók lesznek-e vagy sem, de mindenképpen ilyen irányban kell elmenniük, mert ami most van, az kezd nagyon unalmas lenni, fõleg a nem kimondottan hardcore gamereknek (akik rá vannak állva egyik vagy másik stílusra), akikbõl sok van.

"Mondom ezt úgy hogy PS2 is van még, de én azt már 2004-2005-ben nyugdíjba küldtem, addigra totál kiffuladt."

Hihi, pedig pont 2005 végén (NTSC), ill. 2006 elején (PAL) jött ki pl. a Shadow of the Colossus, ami új szintet jelentett több tekintetben is. És volt még egy pár.

narumon
Ez persze igy van de a jó játékok már régen kihalltak. Egy kettõ van ami tartja a lelket akár pc akár konzol fronton. Meglepõ módon az idei megjelenéseket nézve egyébként most nekem a pcs kínálat tûnik a legerõsebbnek.

Nem csak a grafikus teljesítmény számít... A PC erre megy rá, miközben a héttérfeladatok olyan kevesek, hogy még egy decens 2-magos proci is unatkozik, nem hogy több magos.

Számomra holt unalmas a legújabb, leglátványosabb FPS is, mert korlátozott az interaktivitás, szinte élettelen a játéktér, stb.

Szerintem ezen az arányon kellene, és valószínûleg fognak is változtatni. És ehhez bõven van tartalék a PS3-ban, a Cell által.

Ha ez meglesz, nem a mégcsicsásabb grafika lesz a fontos, akkor egy ideig jó lesz az a mai szinten is. (Mellesleg némileg a grafikában is be tud segíteni a Cell.)

narumon
"Szóval hosszabb távra egyértelmû hogy ps3, aki persze játszani akar"

Ööö miért mire való egy játékkonzol? Bocs én azt hittem játékra.
És mit jelent a hosszab táv? Xbox360 lassan 5 éve piacon van az nem olyan kevés idõ.

narumon
Hát nem tudom, ezt többféleképpen meg kell vizsgálni, szerintem ezekbõl egyikbõl sem fog annyi elmenni mint ps2bõl. A PC meg erõsen kezdi beelõzni õket (teljesítmény szempontból), szóval váltani kell. Nem érzem azt, hogy bármelyik gép is tovább tudná húzni. (Mondom ezt úgy hogy PS2 is van még, de én azt már 2004-2005-ben nyugdíjba küldtem, addigra totál kiffuladt. Tudom nem egyezik a véleményünk, de ez van.)

(Most már csak azt nem tudom, hogy a MS-nak volt ehhez némi nemû köze, vagy a Sony Hungáriának. 😛 )

narumon
Ofkorsz.

Mert ha az SG-n egy cikk azt írja, hogy nem lesz, akkor nem is lesz, és punktum, ugye?

Vagy esetleg nem kellene mindent csont nélkül beszopni...? Esetleg kommenteket is kellene olvasni...?

Segítek: az a cikk egy fél évvel ezelõtti interjút húzott elõ, és állított be aktuálisan érvényesnek, miközben Reeves ott arról beszélt, hogy "ezévben" (2008!) nem lesz árcsökkentés.

Hatalmas bénázás volt ez így (hacsak nem tudatos félrevezetés...), ugyanis éppen néhány nappal az cikk elõtt volt egy újabb interjú Reevesszel, amiben már éppen hogy arról beszélt, hogy a gyártási költség csökkenése magávan hozhatja az árcsökkentést. Nos, tavasszal jön a 45nm-es Cellel szerelt PS3.

Persze dez, 2 hete volt egy cikk, hogy nem lesz ps3 árcsökkentés. De, biztos átugrottál David Reeves-hoz és egy hideg koktél mellett sikerült rábeszélned az árcsökkentésre. Hm...mikor a sony tavaly 1,1 veszteséget könyvelt el, jó lenne még egy kis árcsökkentés, de akkor a laptopok meg a tv-k árából is please 😉

Banano
Persze hogy idõvel megelõzi..az természetes is...gondoljunk csak az elsõ box-ra..teljesen eltûntek a piacról annyira leszarja õket a ms, és nézzük meg a mostani ps2 eladásokat , így kb .. 8 év után.
Szóval hosszabb távra egyértelmû hogy ps3, aki persze játszani akar meg warezolni álá pistike az biztos hogy box-ot vesz.
Egyébként meg a box hardvere már 1éve "elavult"-nak számít szóval most nem tom hogy hol tart,de már nem sok maradt hátra😊..mármint persze az x360-nak aztán majd jön az x720 blu ray lejátszóval és kezdõdik elõrõl..( ms majd le fogja szarni az x360-at stb stb...)

\"A repülést hagyd a madarakra\":)) PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007

Akár lesz olcsóbb asztali, akár nem, a BD terjedése jót tesz a PS3-nak is (fõleg ha az utóbbinak is csökken az ára).

Amikor a PS3 jött, a PS2-bõl 100 millió kelt már el. Ez elég momentum visszafelé kompatibilitás nélkül is ahhoz, hogy az új ne halassza meg az elõzõt. Xbox360-ból 2011-ben kb. fele annyi lesz.

Szerintem ehhez minimum tökéletes visszafelé kompatibilitás kellene. A GPU talán nem gond, de milyen CPU lesz benne? 6 magos Xenon? Nem hallottam ilyen fejlesztésrõl.

(Akartad mondani PS3-ban. Egyébként a hivatalos neve BD.)

Alien!
szép kis pályafutás,ha már gyakorlatilag 2010-11-re eladott kb 40m darabnál megint csilliárdokat pumpálnak egy új gép fejlesztésébe,marketingjébe...nagy okosság. bár végülis a MS-nál nem ritka ez a bármi áron taktika...

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

narumon
"Ha megint gyorsan leváltja a MS a gépét, mint anno az Xbox-ot, sokaknak meg fog csappanni a bizalma... Nem fognak újabb 5 év után megint cserélni, mert mondjuk nem jön több játék a gépükre."

Ezúttal ez a váltás az együttélés korszaka lesz ahogy az MS is hangoztatja. Rengeteg fejlesztés zajlik jelenleg is az xre, azt meg fogják tartani õk is második vonalnak mint olcsó konzolt (mint a sonynál most a ps2), viszont ettõl függetlenül szerintem jövõre, esetleg 2011 körül itt lesz az új box, hiszen az már a 360 6. éve lesz a piacon, ami igy megérett a váltásra és ki is futotta magát. Az új x ellen meg a sonynak sem lesz elég a Ps3-at mutogatnia.

narumon
HD felobontást mindkét konzol tud, Xbox csak BR playerrel rendelkezésével "tud többet", de ahogy egyre több HDt vesznek egyre olcsóbbak a BR lejátszók. Év végére szerintem a 20e forintos kategóriában is lesz asztali BR lejátszó.

Tudom.
Õ a God of War-ról beszélt, ami szépen oda fog pirítani az MS-nek.

Hogy jön ide a Geow?

Még mindig ott tartunk, hogy majd egyszer jobbak lesznek a ps3 játékok minden tekintetben. Oké, csak már 1000% hogy kategóriákkal nem lesznek jobbak. Annyival lehet hogy jobbak lesznek mint mondjuk az xbox1 jobb volt a ps2-nél, vagy a gamecube a ps2-nél. Ps2 mindekttõt megette reggelire a gyengébb grafikával is. Most ez fordítva történik, a két másik eszi meg a ps-t. Ez nem is lenne baj, ha a sony azt vonná le hogy változtatni kell...de nem ezt vonja le, a microsoftból meg szintén nem nézem ki hogy változtasson, majd kijön mindkét gyár egy gõzkazánnal, 10^6-on terraflops teljesítménnyel, hogy nesze játszá...de közben netezzé meg tõtsé le meg tömöríts..na nekem ez az irányvonal nagyon nem jön be. A konzol legyen egy kisebb fajta doboz, amibe beletolom a memkártyát vagy mást és játszok. Ennyi. A többit tukmálják rá az op rendszerrel vagy a notebook-al a fogyasztókra...
Ez az unfair dolog a korai piacra dobással számomra egyre inkább szemet szúr. Az utóbbi hónapokban járt le a garancia a legelsõ, ismétlem, a legelsõ x360 darabokra. Ráadásul a garancia is újraindul, azt nem tudom hány év, de 3 ledre lehet hogy újra 3 a javítástól. (megjegyezném hogy 3 led címszó alatt több mindent is kijavítanak, tehát 1 ledes hibánál is pl legariztatják..) Ps3 legelsõ darabokra már jóval régebben lejárt. Az x360-nak a garanciális ügyintézési folyamata gyors, vásárlóbarát, rugalmas, még itt Mo-n is. Nem egy helyen olvastam hogy ps3 esetében hónapos garanciális ügyintézés is volt. Ilyen x360-nál elvétve van: ha a visszajött gépet újra el kell vinni, külföldre, két szerelés, négy szállítással.

Ja hogy warezbélák szoptak? És? Aki eredeti játékokkal játszik annak kinyalja a seggét microsoft. Tiszta szívbõl szorítok hogy a következõ xbox szérián is elcsesszenek valamit, mert jó érzés tudni, hogy 3 évig FAIR kezelést kapok. Nem leszarást.
A GoW már megjelent sõt a GoW 2 is..és a Microsoft örül is neki...vagy nem a Gears of Warról beszélünk?😛😄 Szerintem attól függ az egész, hogy mennyi ideje van hátra ennek a generációnak, minél tõbb, annál több esélye van a PS3-nak.

És még valami: blu-ray "e" nélkül, nem Blue-ray!!
persze, hogy lehagyják, mert elõbb-utóbb befejezik az xbox360, meg rá játékok gyártását
"gari->csere"

Aztán várhatsz rá heteket. A hackelteket meg nem cserélik.

A hw minõségére gondoltak (túlmelegedés, stb.).
A portok tényleg Xbox360-on jobbak jelenleg, de az már egy másik kérdés, hogy a kimondottan PS3-ra készült cuccok milyenek: elég jók, és egyre jobbak lesznek, ahogy egyre jobban beletanulnak. (A Xbox360-ban viszont jóval kevesebb tartalék van.)

Ha megint gyorsan leváltja a MS a gépét, mint anno az Xbox-ot, sokaknak meg fog csappanni a bizalma... Nem fognak újabb 5 év után megint cserélni, mert mondjuk nem jön több játék a gépükre.

Igen, én az õsztõl visszafelé egy évrõl beszéltem, amikor Európában jelentõsen megelõzte heti eladásokban a PS3 az Xbox360-at (így utólérte, és kb. fél évre meg is elõzte összeladásokban), és egy kicsivel még az USA-ban is. Aztán jött a MS árcsökkentése, így immár 5 hónapja újra az Xbox360 vezet.

Szóval itt egy 5 hónapos "trendrõl" beszélünk. 1 év vs. 5 hónap. És hónapokon belül várható a PS3 árcsökkentés (mivel a Sony célja az elõzõ üzleti év pozitívra kihozása volt, de tovább nem várhat az árcsökkentéssel), ami újfent fordíthat a kockán.

Európában (Japán mellett) szerintem tutira a PS3-é lesz. Amcsi már keményebb dió, de már az is sokat számít, ha gyorsulva közelítenek a fifty-fifty-hez.

schrank
ahogy terjednek a lapostévék meg a hd filmek úgy fogják venni a családok a ps3-at mert a hd a menõ mint anno a dvd volt ...

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

"Én attól félek, hogy amikorra beindulna a PS3, addigra a legnagyobb innovativitást már csak a Blue-ray jelenti. De a MS egy egyszerû lépéssel, vagyis hogy ezekkel az optikai meghajtókkal szereli a következõ 360-okat"

Nem kell félned, a Cell fogja jelenteni a legnagyobb "innovativitást", amit most kezdenek jobban kihasználni.

narumon
Számolás kérdése-

Ruley
A negyediket? Úgy tudtam ez a hetedik:
1.PONG
2.ATARI 2600
3.NES
4.SNES
5.PS1
6.PS2
7.Wii
(a vezetõ konzolok listája)

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

bezony. A PS3 bejáratott brand. Anno a PS2vel eltudták hitetlni, hogy mennyivel jobb mint a Dreamcast(DVDt leszámítva nem sokkal, sõt, online téren még a DC volt elõrébb). AZ MS számára óriási jelentõségû, hogy 2 gen alatt többet tudott elérni, mint mondjuk a Sega szinte egész hardwarees pálya futása alatt.
Nem arról van szó, hogy leellõzi-e, hanem az, hogy mennyivel. A PS3 nem képes megtenni ugyan azt amit a PS2 tudott. Legalább is nagyon úgy tûnik.

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

DjDano
Még hogy minõségben megelõzik az Xbox 360-at.. Nevetséges, pont az ellenkezõje az igaz. Meg kell nézni egy játékot Xboxon és PS3-on, egyértelmûen nyer az elõbbi. Sõt, állítom az alapvetõ MS fóbia miatt még sokkal jobb eredményt is elérhetnének.

narumon
Mire a PS3 valóban megelõzné az x-et addigra már a negyedik genecáriót fogjuk taposni, és akkor már senkit nem érdekel a "második vonal" teljesitménye.

NEXUS6
Sok tényezõ van itt az biztos, és a PS3 mint profit termelésre képes termék sokkal nagyobb potenciállal bír, minõségénél, felszereltségénél fogva, mint az X.

Csakhogy a jelenlegi helyzet, még nem az, mint amit leírsz. Igen az X 1,5-vel korábban indult, amit ki is tudott használni (nem úgy mint annak idején a Dreamcast a PS2 ellen), és ez nem bûn. Morálisan vitatható ugyan a rettentõen gyenge minõségû termék pacra dobása, de az idõ a M$-t igazolta. A Fair Play díjasokat nem jegyzi a történelem, annál még a késõbb elvett olimpiai érem is jobb.
A viszonylag kicsi japán piacon biztos a PS3 vezetés, a nagyobb európain kb egálban vannak. Az amcsi piacon viszont szinte behozhatatlan az X-es elõny.

A jelenlegi trendek szerint is nem hogy szûkül, hanem növekszik a távolság a két konzol között világviszonylatban, az X javára.

Szal hiába tûnnek jobbnak az esélyei a Sony-nak, bizonyos szempontból, az M$ gerilla harcmodora bizony legalább olyan hatékony.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Alien!
hogy mi lesz a ha a sony árat vág 299dollárra?!? akkor az x360 lesz 99dollár...

én mindíg azt mondom,hogy ha MS-nak olyan g*cijó konzolja lenne,akkor nem kellett volna idõ elõtt leárazni,de mivel tavaly egy 50-100dolláros árkülönbségnél kezdték bukni a versenyt,meglépték...

a válsággal meg ugye senki sem számolt,ami megint csak az olcsóbb gépek felé tereli az embereket...

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

5-10 m-rõl nézve tényleg nem... De úgy már csak híradót szokás nézni.

Gyurkity Péter újabb cikkben feledkezik meg arról, hogy a PS3 1.5 év hátrányból indulva tavaly nyáron behozta az Xbox360 összeladásokat Európában. Ez azért elég szép teljesítmény... (Utána lehet nézni, tavaly nyáron hivatalosan jelentették be, sok cikket lehetett róla olvasni. Kivéve itt az SG-n, vajon miért...? Arról bezzeg volt hír, amikor Japánban egyetlen hétre egy új játék miatti megugrás hatására több Xbox360 kelt el.)

Ezen kívül tavaly elõtt Karácsonytól tavaly õszig Amcsiban is jobban alakultak az átlagos heti eladások. (Japánról nem beszélve.)

Ezt nem nézhette tovább a MS, ez kényszerítette ki az õszi jelentõs Xbox360 árcsökkentést! Ami után az Xbox360 eladások persze szépen megemelkedtek, az összeladásokbeli vezetést is visszavette Európában.

De ez csak átmeneti állapot, tavasszal jön a 45nm-es Cell, ami tovább csökkenti a gyártási költséget, így a PS3 ára is csökkenhet, ami visszaállíthatja az elõzõ állapotot (Amcsiban enyhe, Európában és Japánban jelentõs elõny).

NEXUS6
Az X tényleg nagyon jól áll a PS-hez képest, ez tény, ez a biztos megfogja elõzni, meg olyan wishful-thinking-es reklámszöveg.

Persze, megelõzi, ha a PS3 árát csökkenteni tudják, mert olcsóbb lesz az elõállítása és ha jelentõsen nagyobb játékélményt jelent.
Az X jelenleg olcsóbb, és a játékok tekintetében, most van végre kb egálban vele a PS3.

Ha ebben a két tényezõben javítanak, akkor megelõzi, ha nem akkor max marad a jelenlegi helyzet, de inkább csak rosszabbodik.

Mondom ezt mint PSfan.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

És akinek nincs új típusú 360-a az dögöljön meg mi?
Gondolkozz már b..dmeg...
A sony nem gép!😄