114
-
Azorut #34 A GoW már megjelent sőt a GoW 2 is..és a Microsoft örül is neki...vagy nem a Gears of Warról beszélünk?:P:D Szerintem attól függ az egész, hogy mennyi ideje van hátra ennek a generációnak, minél tőbb, annál több esélye van a PS3-nak.
És még valami: blu-ray "e" nélkül, nem Blue-ray!! -
Balintos #33 persze, hogy lehagyják, mert előbb-utóbb befejezik az xbox360, meg rá játékok gyártását -
dez #32 "gari->csere"
Aztán várhatsz rá heteket. A hackelteket meg nem cserélik. -
dez #31 A hw minőségére gondoltak (túlmelegedés, stb.).
A portok tényleg Xbox360-on jobbak jelenleg, de az már egy másik kérdés, hogy a kimondottan PS3-ra készült cuccok milyenek: elég jók, és egyre jobbak lesznek, ahogy egyre jobban beletanulnak. (A Xbox360-ban viszont jóval kevesebb tartalék van.) -
dez #30 Ha megint gyorsan leváltja a MS a gépét, mint anno az Xbox-ot, sokaknak meg fog csappanni a bizalma... Nem fognak újabb 5 év után megint cserélni, mert mondjuk nem jön több játék a gépükre. -
dez #29 Igen, én az ősztől visszafelé egy évről beszéltem, amikor Európában jelentősen megelőzte heti eladásokban a PS3 az Xbox360-at (így utólérte, és kb. fél évre meg is előzte összeladásokban), és egy kicsivel még az USA-ban is. Aztán jött a MS árcsökkentése, így immár 5 hónapja újra az Xbox360 vezet.
Szóval itt egy 5 hónapos "trendről" beszélünk. 1 év vs. 5 hónap. És hónapokon belül várható a PS3 árcsökkentés (mivel a Sony célja az előző üzleti év pozitívra kihozása volt, de tovább nem várhat az árcsökkentéssel), ami újfent fordíthat a kockán.
Európában (Japán mellett) szerintem tutira a PS3-é lesz. Amcsi már keményebb dió, de már az is sokat számít, ha gyorsulva közelítenek a fifty-fifty-hez. -
#28 ahogy terjednek a lapostévék meg a hd filmek úgy fogják venni a családok a ps3-at mert a hd a menő mint anno a dvd volt ... -
dez #27 "Én attól félek, hogy amikorra beindulna a PS3, addigra a legnagyobb innovativitást már csak a Blue-ray jelenti. De a MS egy egyszerű lépéssel, vagyis hogy ezekkel az optikai meghajtókkal szereli a következő 360-okat"
Nem kell félned, a Cell fogja jelenteni a legnagyobb "innovativitást", amit most kezdenek jobban kihasználni. -
#26 Számolás kérdése- -
#25 A negyediket? Úgy tudtam ez a hetedik:
1.PONG
2.ATARI 2600
3.NES
4.SNES
5.PS1
6.PS2
7.Wii
(a vezető konzolok listája) -
feamatar #24 bezony. A PS3 bejáratott brand. Anno a PS2vel eltudták hitetlni, hogy mennyivel jobb mint a Dreamcast(DVDt leszámítva nem sokkal, sőt, online téren még a DC volt előrébb). AZ MS számára óriási jelentőségű, hogy 2 gen alatt többet tudott elérni, mint mondjuk a Sega szinte egész hardwarees pálya futása alatt.
Nem arról van szó, hogy leellőzi-e, hanem az, hogy mennyivel. A PS3 nem képes megtenni ugyan azt amit a PS2 tudott. Legalább is nagyon úgy tűnik. -
#23 Még hogy minőségben megelőzik az Xbox 360-at.. Nevetséges, pont az ellenkezője az igaz. Meg kell nézni egy játékot Xboxon és PS3-on, egyértelműen nyer az előbbi. Sőt, állítom az alapvető MS fóbia miatt még sokkal jobb eredményt is elérhetnének. -
#22 Mire a PS3 valóban megelőzné az x-et addigra már a negyedik genecáriót fogjuk taposni, és akkor már senkit nem érdekel a "második vonal" teljesitménye. -
#21 Sok tényező van itt az biztos, és a PS3 mint profit termelésre képes termék sokkal nagyobb potenciállal bír, minőségénél, felszereltségénél fogva, mint az X.
Csakhogy a jelenlegi helyzet, még nem az, mint amit leírsz. Igen az X 1,5-vel korábban indult, amit ki is tudott használni (nem úgy mint annak idején a Dreamcast a PS2 ellen), és ez nem bűn. Morálisan vitatható ugyan a rettentően gyenge minőségű termék pacra dobása, de az idő a M$-t igazolta. A Fair Play díjasokat nem jegyzi a történelem, annál még a később elvett olimpiai érem is jobb.
A viszonylag kicsi japán piacon biztos a PS3 vezetés, a nagyobb európain kb egálban vannak. Az amcsi piacon viszont szinte behozhatatlan az X-es előny.
A jelenlegi trendek szerint is nem hogy szűkül, hanem növekszik a távolság a két konzol között világviszonylatban, az X javára.
Szal hiába tűnnek jobbnak az esélyei a Sony-nak, bizonyos szempontból, az M$ gerilla harcmodora bizony legalább olyan hatékony. -
#20 hogy mi lesz a ha a sony árat vág 299dollárra?!? akkor az x360 lesz 99dollár...
én mindíg azt mondom,hogy ha MS-nak olyan g*cijó konzolja lenne,akkor nem kellett volna idő előtt leárazni,de mivel tavaly egy 50-100dolláros árkülönbségnél kezdték bukni a versenyt,meglépték...
a válsággal meg ugye senki sem számolt,ami megint csak az olcsóbb gépek felé tereli az embereket... -
dez #19 5-10 m-ről nézve tényleg nem... De úgy már csak híradót szokás nézni. -
dez #18 Gyurkity Péter újabb cikkben feledkezik meg arról, hogy a PS3 1.5 év hátrányból indulva tavaly nyáron behozta az Xbox360 összeladásokat Európában. Ez azért elég szép teljesítmény... (Utána lehet nézni, tavaly nyáron hivatalosan jelentették be, sok cikket lehetett róla olvasni. Kivéve itt az SG-n, vajon miért...? Arról bezzeg volt hír, amikor Japánban egyetlen hétre egy új játék miatti megugrás hatására több Xbox360 kelt el.)
Ezen kívül tavaly előtt Karácsonytól tavaly őszig Amcsiban is jobban alakultak az átlagos heti eladások. (Japánról nem beszélve.)
Ezt nem nézhette tovább a MS, ez kényszerítette ki az őszi jelentős Xbox360 árcsökkentést![/i] Ami után az Xbox360 eladások persze szépen megemelkedtek, [b]az összeladásokbeli vezetést is visszavette Európában.
De ez csak átmeneti állapot, tavasszal jön a 45nm-es Cell, ami tovább csökkenti a gyártási költséget, így a PS3 ára is csökkenhet, ami visszaállíthatja az előző állapotot (Amcsiban enyhe, Európában és Japánban jelentős előny). -
#17 Az X tényleg nagyon jól áll a PS-hez képest, ez tény, ez a biztos megfogja előzni, meg olyan wishful-thinking-es reklámszöveg.
Persze, megelőzi, ha a PS3 árát csökkenteni tudják, mert olcsóbb lesz az előállítása és ha jelentősen nagyobb játékélményt jelent.
Az X jelenleg olcsóbb, és a játékok tekintetében, most van végre kb egálban vele a PS3.
Ha ebben a két tényezőben javítanak, akkor megelőzi, ha nem akkor max marad a jelenlegi helyzet, de inkább csak rosszabbodik.
Mondom ezt mint PSfan. -
InterFoxSOFT #16 És akinek nincs új típusú 360-a az dögöljön meg mi?
Gondolkozz már b..dmeg... -
InterFoxSOFT #15 A sony nem gép!:D
-
TeDDyRuSh #14 Én már az összehasonlítgatást sem értem. A SONY-nak technikai előnye egyértelmű, de a minőségi ugrást nem annyira szembetűnő egy átlag 32"-os LCD-ken. Persze ott a Blue-ray, de az sem akkorát ugrott, mint anno a CD-DVD esetében. Én attól félek, hogy amikorra beindulna a PS3, addigra a legnagyobb innovativitást már csak a Blue-ray jelenti. De a MS egy egyszerű lépéssel, vagyis hogy ezekkel az optikai meghajtókkal szereli a következő 360-okat, könnyen kiküszöbölheti az eladási difiket. -
feamatar #13 akkor megveszi egy pár hónappal később, amikor már lejjebb megy a game ára, vagy vesz budgetet et cetera et cetera -
pitiless #12 Jön a GOW s akko beszopja a faszt a 360, höhö.
Vannak-e arra nézve valami adatok, hogy mennyivel ugrott meg a komolyabb exkluziv címek kiadásakor a ps3 eladása? -
Celeborn #11 Hát, amikor vettem a box-ot, akkor még a PS3 jóval drágább volt. Ez az egyik. A másik, hogy nem lehet feltörni. Persze, most lehet anyázni, de a box vásárlók nagy része flash-elteti a gépét. Meg is értem őket, mivel nem látom reálisnak, hogy egy játékért, ami max. 10 óra játékidő, fizessek 16e Ft-ot. Az óránként 1'600Ft. Hát az én órabérem jóval ez alatt van... Viszont azt nem vitatom, hogy a PS3 tudásban felülmúlja a konkurens gépet. -
feamatar #10 gari->csere
hosszú távon mindenképp megelőzi. ebben a generációban még igen. de azért az ms 2 gen alatt rendesen odavágott a sonynak, és még csak eztán jön a 3. -
#9 nem a sony tartozik a kedvenc gépeim közé, de ami biztos, hogy nem teljesit rosszúl. Söt már lehet meg is elözte a boxot. mert szerintem az az europában 1 millioval eladot több gép 70% 3 lednek köszönhető. Sokan vettek új gépet mikor az elöző elhalálozot, nem peddig új játékosok csatlakoztak a táborukhoz. -
#8 nem csak szerinte. -
#7 hajjaj, nem gyengén.
már most is megelőzte szerintem. -
1Obi1 #6 Szerinted. :) -
aneurysm #5 Minőségben megelőzik, az a lényeg :) . -
#4 Álmodj királylááány!... -
#3 MOsmé..én is ps3-ban gondolkodom. Persze ahhoz kéne egy olyan TV is :D Igazából nincs egyikre sem szükségem...de egyszer majd talán meggondolom magam és akkor PS3 ;) még pár 10év :D -
RecoPhile #2 japánoknál biztos siker -
#1 legalább önbizalom van, esély nincs.