The Pacific (HBO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PetruZ
Egyetértek.

Basilone leüvölti az újoncok haját a "slap of a jap" beszólás miatt és mindenféle fondorlatos kis nyavajásoknak írja le õket és ebbõl semmi nem látszott, azon az egy jeleneten kívül, ugyanebben a részben, amikor majdnem hátbalövik... Pedig már jó egy éve, hét rész óta folyik a háború óceáni része és japánt alig látni. Sokat mondok, ha összesen volt mondjuk vagy 10 japán statisztájuk és azokat váltogatják jelenetrõl jelenetre... Ha kikockáznánk az arcokat, tuti felbukkanna mondjuk az, akit az elején Leckie "kegyelembõl" lelõ. :) Basiolne "hõstetténél" simán lehet, hogy akiket lelõtt, azok legurultak az árokba / vízbe és visszakúsztak a sor végére, hogy újra rohamozhassanak egyet. :P

Sztem a baj az, amit már többen is megfogalmaztunk itt: a három különálló, egymással csak érintõlegesen szereplõ hõsfigura, legalább ötféle ikonikus helyszínen szerepelve, de 10 részre összesûrítve szétverte a történetvezetést. Pl. ez a 8. rész simán elment egy kétórás háborús filmnek, amit 45 percre vágtak, hogy beleférjen a mûsoridõbe a másfél óra reklám közé...
Az "életünket a császárért" mentalitást nem is tagadom tényleg ilyenek voltak hogy az utolsó emberig harcoltak és sokszor rohantnak bele a szinte biztos halálba.
Nekem az nem tetszik hogy ennél amit a sorozatban látunk azért SOKKAL több volt bennük.

Csak pár dolog amit csináltak a valóságban és bele lehetett volna rakni.

Árokharcban veretlenek voltak. Sokszor fordult elõ hogy becsalták az amcsikat szûk helyre(lövészárok/bunker) és az akkor meginduló Banzai roham bizony nagyon hatásos volt. Van feljegyzés egy tisztrõl aki a bunkerébe behatoló mind az 5 amerikai katonát megölte a kanatájával. A sötét és a meglepetés neki kedvezett.

Ha valaki behtol bunkerbe és õk a lõállásban voltak akkor leszarták mi történik hátuk mögött. Lõttek amíg a társaik le nem intézték a behatolót vagy õket meg nem ölték de nem hagyták abba a tüzelést.

Bunkerbõl mindkét kézben 1-1 kézigránáttal kirohanás.

Olyan mesteri lõállásokat tudtak építeni pálmafákra hogy amíg nem lõttek észre sem lehetett venni õket. Sokszor hagyták hogy a csapat eleje elhaladjon elõttük és a csapat és ( pl jó 5 perc várakozás után ) a csapat közepébe lõttek vagy szórtak kézigránátot/robbanóanyagot. Ha azonnal leszedték õket akkor 2-3 embert magukkal vittek.

Ösvény mentén kis földbucka ami valójában álcázott lõállás de a másik irányba néz. Megvárták amíg elvonultak mellettük majd hátukra nyitottak tüzet. Ennek a továbfejlesztett változata amikor az útba ásták az üreget és pallót fektettek rá.

Imádtak mindent aláaknázni. Fõleg az elesett amerikai katonákat. Elég volt csak 1-2 kézigránátot rejteni holtest elé amik akkor biztosítódtak ki amikor a szállítók felemelték. Másik pélada amikor saját halottiknál jól láthatóan dohányt/cigarettát/kábszert hagytak és amikor a katone elvette azt robbant a bomba. Ezt szinte leehtlen volt túlélni hisz a katona maga hajolt bele a robbanásba.

Remekek voltak mesterlövészeik. Az éjszaka cigire gyújtó amerikai katona volt a legjobb célpont.

Ha csak ebbõl párat beraktak volna a Pacificbe akkor már örültem volna. De a "Banziozva berohanunk géppuskák elé " -n kívül szinte semmi sem volt.
tigeroo
jó rész volt ez a 8-as...

bár, iwo jimát jól letudták...:DDddd

már csak eugene van a ringben... kár az olaszért
Molnibalage
Nem idióta. Egyszerûen a mentalitásuk más volt. Oli hajói oldalon olvasd el a Yamato-s bejegyzést. Õ is ír errõl.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

#504-#505: Igazatok van, nem azt mondom hogy olyan jó mint a BoB, írtam is hogy gyengébb, de azért más érzés úgy nézni a filmet (lehet hogy rosszabb) ha van a Csendes-Óceáni hadszíntérrõl valami tudásod. Egyébként tényleg kár hogy ilyen idiótáknak mutatja be a japcsikat a film

Fõleg mivel elég sok szakdogát írtam a Csendes Óceáni hadszíntérrõl különösen fájdalmas hogy nem tudták igazán jól megvalósítani.

Én egyetértek. Ha hasonló rendezéssel lett volna a BoB már nem is emlékeznénk rá.
A csatákat fõleg az elején sokkal ötletesebbnek megcsinálhatták volna. Talán a készítõk játszhattak volna pár órát a CoD 5 japán pályáival.Tudom hogy furcsán hangzik de az ottani csaták és rajtaütések sokkal jobban meg voltak csinálva.
Molnibalage
Egyáltalán nem így látom. Ha a BoB is ilyen következetlen lett volna totálisan nem számított volna, hogy Európa vagy sem. Én sem vagyok nagyon képben, hogy mi volt a Csendes-óceánon, de mégis csak Pavuvu volt ismeretlen elõttem idõrendileg. Guadalcanal, Iwo J. és Okiniawa meg szerintem a legtöbb nézõnek ismerõs.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Egyébként az is közrejátszik abban, hogy nem tetszik egyeseknek a sorozat vagy nem jön át nekik, hogy a Csendes-Óceáni hadszínteret mi nem ismerjük annyira. Háborús hõsöket sem ismerünk onnan, helyszíneket se nagyon, és még sorolhatnám. Rá lehet nyugodtan keresni, hogy ki volt John Basilone, fent van Wikipedian. Így már talán érthetõbb miért így történt a sorozatban ami történt, mivel az Elit Alakulatban ismertük a németek illetve az amcsik harcmodorát, az ejtõernyõsök dolgait, az európai helyszíneket (köszönhetõen egyes játékoknak) így jobban/könnyebben átjött az. Robert Leckie-nek is utána lehet nézni, Õ is létezõ személy volt, ott van hogy melyik csatákban vett részt. igazából ez a sorozat se rossz, de szvsz gyengébb hangulatilag mint az Elit Alakulat, de valószínûleg ha kellõ "tudással" állnék neki a sorozat megnézésének, lehet élvezetesebb lenne.

Elsõ résznek ez fasza lett volna...

ennyit még nem dugtak egy háborús sorozatban/filmben meg nem is fognak szerintem mint ebben a sorozatban... szerintem jobban képbe kéne lennie annak a harcnak mint ami a vége felé kezdõdött... a harcok drámaisága, végre megkaptam amire vágytam: senki sem sérthetetlen. eddig hiányoltam azt, hogy akármelyik "fõszereplõ" is megsebesült volna vagy meghalt volna. mint mondtam, ez elsõ résznek kurvajó lett volna és innentõl lehetett volna a szálakat tovább fûzni... pl. ha ez az elsõ rész lett volna akkor lehetett volna az a harc ami az 1. részbe van, csak nem Basilone halna meg, hanem a századosuk vagy aki kiképezte õket, és így sokkal kerekebb meg drámaibb lenne a történet.

egy kis furcsaságot érzek a részek elrendezésében... a csaták idõrendileg helyesek csak valahogy az egész nem áll össze. a 8. rész elmenne egy 1. résznek hangulatilag meg talán tartalmilag is, az 1. rész meg egy 4-5. résznek elment volna (sok lövöldözés, halál, stb).

Na, a végére kellõképpen megrázó lett ez a rész.

Bár mikor kiderült, hogy a srác kimegy a többiekkel, sejtettem hogy ez lesz a vége. Ennek ellenére nem sikerült annyira megszeretnem a karaktert, hogy komolyan meghatódjak.

BoB-nél volt rész ahol még a könnyem is kicsordult, pedig nem vagyok az a nyápic faja..

Punker
biztos elfogyott a költségvetés a teljes kiképzés bemutatásra :D

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

kinek hiányzott most ez a lovestory?

Punker
Miért nem ez volt az elsõ rész.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Molnibalage
Azt sem néztem meg. Egyszerûen nem érdekel. Elõbb nézném meg 40-szerre is a BoB-ot, mint ezt.

tigeroo
ja az ep8ra értem

sztem jó...

teljesen más az egész. míg a bob-ban ahogy közeleg a háború vége egyre jobban konszolidálódik az arcvonal, békésebbek lesznek a németek...

ittmeg ahogy haladnak elõre a szövetségesek, japánok úgy lesznek egyre elszántabbak, a végsõkig küzdenek...
tigeroo
tigeroo
hát igen mivel úgy tûnik a teaser alapján hogy ezúttal basilone lesz az epizód középpontjában.
Molnibalage
Én múlt héten kihagytam hétfõn. Annyira nem izgat a sorozat, hogy vasárnap sem néztem meg az ismétlést. Ezek után szerintem a ma estét is másra szánom, de a vicces az lenne, hogy leülök és akkor is érteném, ha az elõzõt nem láttam. Úgysincs összefüggés a részek között...

tigeroo
pedig sztem jó, van olyan jó mint a bob én azt mondom.
polluxware
tény hogy nem a legjobb.. viszont az a 10rész HD720-ban egymás után megnézve, végülis nem oly rossz a mostani siralmas film választék mellett

áhhh... elfér a polcon:)

én már kaszáltam a sorozatot, nagyon gyengus

BlackShadow
annyira egyértelmû volt ennek a résznek is a vége :( na nembaj .. még 2 rész

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

De éppen ez az hogy hasonló remek ötletek lehetnének a Pacificban is. Még sincsenek.
Az a baj, hogy az ember végigvitte a Pacific Assaultot és a CoD5-öt akkor nem lehet neki sok újdonságot mutatni. A Pacific elsõ részeirõl a PA, míg az 5. rész után állandóan a coD5 ugrik be. Lehet nem kéne annyit játszani? :)

Meg is halt 10 perccel késõbb. hiába ez megjegyezhetõ karakterek sorsa. :)

Most játszok Call of duty 5 -el és hát a japánok abban sokkal trükkösebbek mint a sorozatban. Talán ha abból 1-2 ötletet átvittek volna izgalmasabb lett volna az egész. Pl. Álcázott lövészek a fán, aláaknázott elesettek. Robbanó csali. Csapat mellett hirtelen a fûbõl elõrontó/lövõ banziozó japánok stb... - Sokkal hangulatosabb...

És erre most jöttem rá. Mintha az egész Pacific abból állna hogy koszosan emós arccal menetlenek a sziklák között.
A Jurassic Parkos srácot meg nem tudom sajnálni hiszen õ rinyált hogy mindenképpen katona akart lenni.
Kicsit fura volt nekem, hogy a Corsairek nyitott futóval mentek bombázni.

A százados nem az a tag volt, akinek volt az a jelente, hogy "ne fusson, ha sétálhat; ne sétáljon, ha állhat; ne álljon, ha ülhet; stb? Az elsõ jó beszólás volt a sorozatban.
tigeroo
ep8 trailer

*kurva annyát hogy opera nincs támogatott böngészõk között*
Öhm.... hát én a hatodik résznek is ma ültem neki, de õszintén szólva végig sem néztem :D Letöröltem azt is, és az eddigi részeket is, nem is fogom végignézni a sorozatot....... egyszerûen annyira nem köt le, mintha egy B-kategóriás filmet néznék. Kár érte szerintem, sokkal több potenciál volt benne. Persze a BoB nagyon magasra tette a mércét.

Molnibalage
Azért tundnék kivételt mondani. Pl. Éjszakai Rohanás. Persze nem egy mai darab...

repvez
az lehet hogy jobb angolul, de ha nem tud perfectul angolul akkor cseszheti, felirattal meg nemlehet jol odafigyelni a képi dolgokra+plusz a kornyezeti hangokat nem feliratozzák.Néhány filmben az is sokat dob hozzá hogy hallod amit a tucat szereplök beszélnek.
SG rock
szedd le angolul és feliratot hozzá, szvsz minden film sokkal jobb eredeti hanggal

Nem akarok harcolni! De ölbe tett kézzel nézni az elkerülhetetlent mindennél rosszabb.

tigeroo
szedj le BS Playert vagy DIVX sztem.

vagy más verziójú részt a sorozatból..passz
media player
repvez
Hát ebben is csak olyan immel ámmal mutatott harc volt , azokat a részeket kellett volna kirészletezni amikor a csávokámnak bevillannak az emlékek és huzta a strigulát hogy hányadik napja harcolnak.
a basilone részeket meg fullra nem értem hogy hogyan jönnek bele és mit akarnak vele.
Párbeszédek szinte nincsenek amiböl valamit is megtudnánk.
Ez a százados aki meghallt eddig nem is emlékszem hogy szerepelt-e.
Senkit nem lehet beazonositani a parancsnoki hierarhiábol.

A bob-ba lehetett tudni ki a tábornok , ki a századpk a handnagyok és a szakaszvezetök.

Az egészzel az a baj hogy ha a 10 részböl össze is vágnánk egy részt amibe nincsenek a sallangok akkor sem lenne kerek az egész mivel annyira hiányoznak azok a párbeszédek, eligazitások amitöl egy komplett lenne az egész és nem csak egy darálás.
tigeroo
mivel játszod?
nekem nincs HBO-m ezért leszedtem a netrõl és a magyar szinkron nagyon halk de az angol az hangos
hogyan tudnám megcsinálni?<#sir><#sir>
ha valaki segitene megköszönném
Jó rész volt de mivel az elõzõ 5 rész meg erõsen rossz volt ez már nem menti meg a sorozatot.
tigeroo
arra ottlett volna a katana...a japcsi kardot bezzeg otthagyta :D

nekem amúgy bejön a sorozat.
mascarun
"mi a francnak neki arany, full gazdagok,"

Ha figyelted volna utána levágta a japó rangjelzését!
Itt már nem a pénzrõl hanem trófeáról vagy emlékrõl volt szó! Ezt is erõsíti a tag aki minden áron kardot vagy bajonettet akart venni.....
Merthogy õ anélkül nem akar hazamenni!

tigeroo
tigeroo
jó rész volt..

amikor az elsõ ezred visszajött és adták egymásnak a cigit stb... nagyon megindító volt szerintem, mutatta az összefogást.

az öreg szakaszvezetõ (?) kurvanagy arc, a századosért is kár, volt olyan közvetlen mint winters anno (és látszott is hogy mennyire hatással volt a morálra - sorra sírták el magukat az emberek)

ejj...ha az elejétõl fogva ilyen lett volna.

basilonet nemtudom hova tenni, mi a szarnak kelett a sorozatba. volt 2 része kb...

leckie-ért is kár, hiszen hogy nincsenek már a középpontban így értelmét vesztette az hogy részeken át foglalkoztak velük. így meg, hogy van 3 ember a háborúban, 3 különbözõ osztag a téma. a bobnál ugye csak az easy század volt... de itt teljesen más a felállás, a japánok a végsõkig küzdenek (a katanás japcsi is akit lelõ eugene, látszott hogy már tiszta üszkös volt a teste mégis rárohant... stb.)

durva naturalista jelenetekben nem volt hiány!

eugene jellemfejlõdése nagyon jó, látszik hogy benne van a háborúban, ám mégis, kívülálló, amikor csak szemlélte a többiek barbárságát (neki tán még megvan a józan ítélõképessége -bár az utolsó, "aranyszerzõ" kísérlete hülyén jött ki, mi a francnak neki arany, full gazdagok, örüljön hogy túléli)

hát nemtudom. érnie kell még ennek, de van olyan jó mint a bob....
az elsõ 5rész elõtt pedig értetlenül állok, hogy mi a francnak kelett ebben a formában.
PetruZ
Elfelejtetted megemlíteni a nagy, méla (meg a végén a keménycsávóvagyok) nézéseket a semmibe... :(
Sztem eddig ez volt az egyik legjobb rész... :)

Shep
SPOILER lehet!!!

Hát ez a mostani rész is olyan semmilyen volt. Elmentek a gyere lõttek kettõt, megálltak 2mp múlva jön a tag, hogy meghalt a százados ezután még tovább mentek aztán visszahajóztak Pavuvura. Egyáltalán nem volt felépítve ez a rész sem, nem tudni miért mennek, hova mennek, minek mennek. csak úgy vannak. A százados "története" sem volt rendesen felépítve, mert ugye az derül ki ,hogy a katonáknak amolyan apapótlék volt aki szuper erõs érinthetetlen, mindent túlél és fel lehet rá nézni, lehet csodálni, de ez az egész kb. abból a 10 mp-es képsorból derül ki mikor mindenki ledöbben és sírva fakad. miért nem lehetett ezt is normálisan felépíteni?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Molnibalage
Én sajnos tegnap nem voltam otthon. :(

Punker
egész tûrhetõ ez a rész

a.carkey

A medve nem játék.

AntiHero
Nekem tetszik. Nem hasonlítgatom a BoB-hoz mert felesleges. Könnyed szórakozást nyújt hetente, semmi több.

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

donyyy20
Az egész a BoB hoz képest egy szar fos sorozat lett... Semmi történet, nulla karakterek inkább hozzá se kezdtek volna...

Markus Schulz For President!