The Pacific (HBO)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
http://gaborszantai.co.uk/
(sajnos sokszor kell leírni e sorozattal kapcsolatban a "kellene" meg "volna" szavakat.)
Igen, még 2 részt elbírt volna, ha kreatívan producereskednek jól jönnek ki a költségvetésbõl és a karaktereknek is több idejük lett volna érni(bár a Sledge-s vonal tényleg szépen kifutotta magát.) A Leckie vonal is nagyon jó, bár vele kapcsolatban egy kis hiányérzetem van. Mindenestre láthatjuk, hogy fantasztikus figura. Ha ez valakinek nem derült volna ki eddig, a 10-es részben ékes bizonyítékát láthatja ennek 😄 Basilone meg még mindig felesleges, inkább a másik kettõre kellett volna még picit gyúrni.
IMDB vote:
US users 1,662
Non-US users 4,199
ASUS ROG Strix Z390-F GAMING | INTEL i7 9700K 4.9 Ghz | GIGABYTE NVIDIA RTX 2070 SUPER GAMING 8GB | HyperX Savage DDR4 2x8GB 3000 Mhz | Fractal Edison M 550W
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
leckie szemén keresztül is láttuk sokmindent... azt amikor megpihentek sydneybe, ottis a folyamatos konfliktusok, vagy amikor elkerült pavuvura betegként... (ottis a pisztoly, azért is a felettesével mit lemûvelt)
sok ilyen apróságot fel lehet hozni a filmmel kapcsolatban, mint mondtam ahhoz képest hogy a fõszereplõk már nem élnek (basilone a háborúban, leckie és eugene pedig 2001-ben hunyt el) így kihozták a lehetõ legtöbbet a szereplõkbõl is. le kell a filmnek ülepedni, mert heti bontásban tényleg cask még jobban fel volt darabolva a 3 szereplõ szála, de így egészként már korrektül összeállt a kép, mondom pl. snafut és burgins meg lehetett kedvelni eugene mellett, vagy leckie mellett a srácokat... és úgy más volt a bob hogy winters volt minden rész elején plusz a legvégén is, máshogy viszonyul az ember hozzá, csak jobban lehet kötõdni egy olyan emberhez aki most is él és láttad öregként, mint egy szépia árnyalatú fényképhez...
stb
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
ha megnézem nyáron megint a bobot akkor rögtön kezdem a pacificot is.
amennyivel a 2 hadszíntér másabb volt annyival másabb a 2 sorozat is. pont.
látszik hogy a készítõk nem bob2 akartak csinálni, jóval mélyebb, nyersebb, valósághûbben mutatja be a háborút mint a bob, látszik hogy itt nem arra mentek a készítõk hogy minél szimpatikusabbnak mutassák be a szereplõket
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
A halál csupán a kezdet...
Sokaknak szerintem azert nem jott be a The Pacific, mert sokkal melyebb volt, nem csak egy 'akciosorozat'.
Nem mernem ossze a tortenetet a Band of Brothers-szel, mert nagyon mas a ket sorozat koncepcioja.
A mi csaladunkban nagyon sok ferfi halt meg a II. Vh-ban, nagyapam kozel 10 evig volt hadifogoly a Szovjetunioban. Egy munkataborban tanult ki mindent, majd hazaterve szinte egyedul felepitette azt a csaladi hazat, amibe felujitas utan a szuleim visszakoltoztek.
Kilenc testvere kozul 4-en haltak meg a haboruban, nagyanyam 2 testveret vesztette el, egy pedig a legnyomastol megsuketult.
Remelem, ha hazajutok, akkor megtalalom azt a kepet, ahol a geppuskas egysegevel pozol.
Soha nem volt buszke ra, nem is szeretetett meselni, s valojaban sokat nem is tudott volna, mert hamar fogsagba esett.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Vagy minden résznél bemondták volna hogy melyik egység igy nem lett volna föszereplö aki mindenhol szerepel, de legalább hiteles lett volna minden szempontbol .
-1.rész
Perl harbor megtámadása
tv bemutatja az elnoki beszédet és a reakciot a föszereplöktöl , belépnek a seregbe
kiképzés
kihajozás
-2.rész
guadalcanal '42aug.
partraszállás , sziget elfoglalás
-3.rész
new georgia '43 jul 2-5
new guinea
-4.rész
saipan-5.rész
guam
-6.rész
peleliu
-7.rész
Iwo Jima
-8. rész
Okinawa
-9.rész
Battle_of_Brunei
-10.rész
Atombomba ledobása
mindenki hazamegy
Xbox 360, Xbox One,Samsung 42" 3D Apple MacBook Pro 15 retina
Én még nem láttam az egész sorozatot, csak az elsõ részt szinkronnal, de hétvégén megnézem az egészet egybe angolul full hd-be. Szerintem a szinkron egy rakás s**r! Egyébként a sorozat az imdb-n 8,7/10 ez azért szerintem nem nevezhetõ rossz értéknek!
közel sem volt rossz,inkább olyan semmilyen,fõleg a bob-hoz képest
egyetlen karakter akit sikerült megszeretnek az snafu volt
fogták volna a Meghalsz tengerészt és ugyanúgy megcsinálhatták volna...
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Tehát ha itt is követték volna ezt a szisztémát akkor simán belefért volna a 3év is a 10 részbe.
még ugy is ha 2 rész megy el egy témára , mert igy is 5 nagy ütközetet tudtak volna bemutatni.
guadalkanal, iwo J, okinawa , peleliu és még valami plusz a kiképzés vagy a pearl harbori támadás az elején .
Ehhez csak annyi kellett volna hogy minden rész elején elmonják hogy mikor melyik helyszin melyik hadmuvelet és a helyzetet és a célokat bevezetönek elmondják, majd nekivágnak és a vége a küldetés befejezése hogy mi a kovetkezö feladat és ezt milrt kellett csinálni.
anugy itt le van irva hogy mikor mi volt.
ezekbol látszik hogy egyik sem tartott tovább 2 honapnál igy ebbol kellett volna egy kisebb részt lépésröl lépésre bemutatni.
A BOB-ba nincs hiányérzetem hogy valami küldetés kimaradt, mert az elején elmondták hogy a cél berlink és tudta az ember hogy minden egyes résszel közelebb kerülünk hozzá.
Itt senki nem tudja hogy hol kezdték és hova tartottak.
És igy végignézve a WIKIs oldalt nagyon sok olyan csata és helyszin kimaradt ami esetleg utba eset volna vagy idörendileg bele kellett volna még tenni, hogy ne legyenek olyan nagy hézagok.
Volt Guadal, Peleiu, Iwo J (volt) és Okinava. A BoB-ban volt Fr, Hollandia, Bastogne + téli ellentámadás és végül egy kis Német levezetés.
Kb. ugyanannyi helyszín. Az egyik mégis halál lapos és uncsi.
Ez úgy lett volna a jó hogyha 40-50 részben készítették volna el!
Ez így piszkosul össze volt csapva néhol már már dokumentumfilm jelleggel! Aki esetleg most ismerkedett a témával az csak valami katyvaszt látott és nem hiszem hogy a rohangáláson és a fantomok lövöldözésén kívül mást is kinézett belõle....
Nekem Logitech X-530am van géphez, 17k körül beszerezhetõ (ipon.hu) Nem drága és elég jó cucc.
ON
Nem akarok harcolni! De ölbe tett kézzel nézni az elkerülhetetlent mindennél rosszabb.
fotográfik kolomp edisön :D
egyszóval <#levele>#levele>
Bar most azert drukkolok, hogy a Spartacus-t folytassak, remelem szegeny sracot meg tudjak gyogyitani...😞
(hja, en is HD-ben neztem csak kar, hogy rendes hangrendszerem meg nincs)
Alapvetõen jó volt ez. Nekem tetszett, igaz voltak benne szerintem kifejezetten unalmas részek. A Band Of Brothers-t nehéz lesz überelni bárkinek is. De szívesen várom a rendezõk próbálkozásait, hátha valakinek sikerül<#nevetes1>#nevetes1>.
Nem akarok harcolni! De ölbe tett kézzel nézni az elkerülhetetlent mindennél rosszabb.
Egyébként nem volt rossz a sorozat, de az Elit Alakulathoz nem érhet fel. Mintha teljesen másik brigád csinálta volna.
szebb, jobb mint a dvd (1,4gb/db)
Igazából örülök, hogy vége van már (az uccsót még nem láttam), mert komoly szenvedést okozott mindig kivárni a következõ részt 😊 A BoB-hoz képest valóban csalódás, de tudom szeretni, tehát várom a DVD rilízt.
eugene, burgins, meg snafu õket egészen megkedveltem a végére...
furcsa. a lezárásnál csak néztem voltak olyan tagok...
jameg amikor basilone medal of honorját átadta az özvegye már akkor bekönnyeztem...
csak az a baj hogy akik maradtak mai napig élõk azok meg "mellékszereplõk"
(pl. akit basillone kiképzett, vagy sid...)
így nem ütött annyira mint pl. a bob végén winters beszéde, elmaradt a nagy katarzis...
a bobnál egy hangafaszányit gyengébb produkció, de ott a helye a pacificnak mellette...