11
-
cateran #11 öööö Magyarországon miért nem? Na,valami hasonló miatt Kinában.. -
kvp #10 En ezt nem ertem... Miert nem harcolnak az emberek a kizsakmanyokol ellen? A hadsereg nem allna a nagytokesek partjara, ha a munkasok mao eszmei szerint lepnenek fel a vezetok ellen. Anno a szovjeteknel is divat volt az allami vezetes egy reszenek eltuntetese, ez most is megoldhato lenne kinaban es akkor vissza tudnanak terni a regi kommunista hagyomanyokhoz. Mondjuk nem termelnenek tul sok eladhato dolgot, de legalabb nem lenne ennyire kimagaslo a vagyoni elteres kinaban es a nyugatnak megint nem lenne konkurense. -
EroSennin #9 Ez nem igaz, ilyen a globalizacio, legcsorobb orszagokban termeltetnek ahol kb. ingyen van a munkaero. A komcsi/ex-komcsi orszagokban az uj "elit" meg ugy viselkedik mint a regi vadkapitalista nyugatiak vagy a meg korabbi feudalis urak. Kina mar luxuscikkek teren elozi az USA-t, nyilvanvalo hogy a sok ujgazdag siman kizsakmanyolja a primitiv falurol szarmazo tomegeket. Szoval ha egy billentyuzeten 1 centet keres a dolgozo akkor a kinai tulaj 1 dollart, es persze a nyugati "markas" ceg meg 10 dollart. Ez persze csak tipp, de a nagysagrendnyi elteresek nyilvan megvannak. Szoval ha a kinai munkas pl. ketszer akkora fizetest kapna azt nem is venned eszre a billentyuzet araban :) -
#8 Biztosan "nagyon dragan" veszi meg a Microsoft a bill.-t a gyartol. Ha 100 dollar egy alkalmazott havi fizetese aki orankent 500(!) billentyuzetet rak ossze, akkor miert kerul 1 Microsoft bill 50 dollarba ? -
#7 kb 75 FT / óra a bérük. Lassan utolérnek minket ha igy megy tovább a FT :) -
kisb92 #6 :( -
FoodLFG #5 Mondjuk ez már inkább az emberi jogokhoz tartozik, de még egy kis plusz Kínáról:
Sakharov human rights prize awarded to China's Hu Jia
http://www.europarltv.europa.eu/parliamentlive.aspx?action=viewVideo&packageId=bdcd105f-90df-46fc-a149-4ff10380c70a
Az ez Európai Parlament tvje és olyan kb 10 perctől van a lényeg.
-
FoodLFG #4 Gondolom ebben az is benne van, hogy nem ez az első ilyen hír kínai cégekről.
Szóval nem túl nagy újdonság. Én is csak azért olvastam el, mert érdekelt vagyok Ázsiában. -
roliika #3 Szerencsétlenek. :( -
szombi #2 Ha meg normális körülmények volnának, akkor drágább lenne.
Erről is a vásárlók tehetnek, vagyis MI.
Ne vegyünk HP és IBM termékeket, legyen ez a válasz... -
Camouflage #1 Nagyon erdekes megfigyelni az egyes cikkekhez erkezett kommentek eloszlatsat. Az ezt korbevevo ket cikkhez erkeztek kommentek, mig ehhez egy darab sem :)